חייל

../images/Emo41.gif חייל ../images/Emo41.gif

האם יש אפשרות כלשהי (ללא ת"ש) שחייל יוכל לפתוח עסק? האם אין פירצה כלשהי בחוק משהו בסגנון?

sky*

New member
כמש"קית ת"ש לשעבר שנשאלה רבות בנושא

התשובה שידועה לי היא לא. הדרך היחידה לעשות את זה היא לפתוח עסק ע"ש מישהו אחר. קרוב משפחה או חבר ולאחר השחרור להעביר בעלות. sky

אני יודע שהיתר עבודה אני לא אוכל

לקבל אבל האם את בטוחה בקשר לרשימת עסק על שמי?

sky*

New member
היתר עבודה

היתר עבודה מגיע לחייל במקרים הבאים: 1. זכאי תשמ"ש, בודדים/ז. סיוע, מעל גיל 22, עתודאים מעל גיל 24 (או ההפך, אם זה רלוונטי לך תבדוק אצל המ. ת"ש), 2. טבחים, עובדים כלליים (0040) וכבאים שעושים שבוע - שבוע 3. חיילים בעלי מצוקה כלכלית שהוכחה (אישורים מתאימים + ביקור בית) יש משהו שמדבר גם על שימור כשרון כמו משחק או דוגמנות. בעקרון זה מה שידוע לי מבחינת רישום עסק על שמך ידוע לי בפירוש כי הדבר אסור אך ניתן ללא בעיה לרשום את העסק ע"ש מישהו אחר ולהעביר בעחלות, כמו שרשמתי קודם בהצלחה

malder

New member
בתור מי שהתעסק..

בכל הנושא של הת"ש (הייתי עושה ביקורות למש"קיות :) ) אתה לא יכול להיות בעליו של עסק (אתה לא יכול להוציא עוסק מורשה), האופציה היחידה להיות חלק מעסק ע"פ הפקודה היא להיות שותף פאסיבי.. ואמרו את זה קודם.. לגבי ההיתר עבודה, קצת תיקון... החיילים הרשומים מטה זכאים להיתר ללא בחינה חוזרת של מצבם הכלכלי: 1. זכאי תשמ"ש/בודדים/ז.סיוע 2. עתודאים מעל גיל 22 3. חיילי חובה מעל גיל 24 4. מאבטחי מתקנים, טבחים או עובדים כלליים המועסקים במטבח בלבד, כבאים ביחידות ח"א (עובדי שבוע-שבוע). כל השאר, יבחן מצבם הכלכלי... שימור כישרון מתייחס בעיקר לרופאים בשירות חובה.. לגבי דוגמנים/שחקנים וכל הסלבס.. הם צריכים אישור של מח' פרט באגף כח אדם (שלא ששים לאשר מהר כל כך..) זהו, נראה לי.. אבל באמת.. מש"קית ת"ש ביחידתך תוכל לתפור לך פתרון שיתאים למצוקותיך..

למעלה