חידון 8.12

../images/Emo41.gif חידון 8.12 - כמעט הסוף... ../images/Emo41.gif

שלום לכולם
השנה החדשה בפתח, והחידון המרתק שגרם לאנשים לעשות דברים מוזרים עומד להסתיים. כזכור, החלק האחרון של החידון כלל את ציור עץ המשפחה. ההיענות לא היתה גדולה הפעם, גם לא לפתרון החוליה עצמה. אביא כאן כעת את פתרון החוליה עם מצב הנקודות העדכני, פרט לעצים. לרגל אוירת השנה החדשה: אפשר לשלוח לי את עצי המשפחה כפי שמוסבר כאן עד לסוף יום שני, 7.9.02. ביום רביעי - יפורסמו התוצאות הסופיות, סיכומים, תודות, זוכים, פרסים וכו´... (אני פשוט דוחה את הקץ, כי אני מאוד נהנה מהחידון הזה
) פתרון כתב החידה האישים: משה שרת, אליהו גולומב, דב הוז, שאול אביגור היו, כפי שנוכחנו בפרקים הקודמים, קשורים בקשרי משפחה, וכונו: הגיסים. בבית העלמין: טרמפלדור בעיר תל אביב אפשר למצוא מצבות רובם - יחדיו בקבוצה; ואילו האחרים... על שפת הכנרת, טמון שאול אביגור; בבית העלמין הישן ביגור, לרגלי הכרמל, לצד אשתו: צביה, שנספתה עם המשפחה בתאונת הדרכים, טמון המלחין והמנצח. "ואולי", כמו שזימר נושא שם הגאון: אריק אינשטיין לאחר שנים, "לא היו הדברים מעולם"... הפותרים והזוכים avitalit זוכה ב - 30 נק´; זוכים הפעם: ornan, friend9, אבינעם קלמה עם 45 נק´ כ"א.
מצ"ב מצב הנקודות העדכני. אחרי הצגת העצים, הכל עוד יכול להשתנות
ארנון

הרחבה מכוכה

לאור בעיות טכניות, אני מצרף כאן את דברי ההרחבה של כוכה לחידון: סיכום החוליה וחידת משפחת שרת הגענו לסיום החידה - החוליה הקודמת 8.11 הוגשה לקראת הסוף, כי היוותה רמז לכל הסיפור. זוהי ליבת החידה, מכאן הכל התחיל וכאן הכל ממוקד: האיש - יהודה שרת. בזכות ספרו הצנוע של מוקי צור (איש עין-גב): "יהודה שרת - גיבור תרבות" (הוצאת הקיבוץ המאוחד, 2000) והוא שנתן את המסגרת לסאגה המשפחתית שהייתה כל כך משמעותית בתולדות הציונות. כאמור - רוב בני המשפחה קבורים בבית העלמין טרומפלדור בתל-אביב אשר הוקם עוד לפני בניית העיר, בשנת 1907, כמקום קבורה ליהודי יפו. יהודה שרת קבור ביגור, ואומרים שהורה בצוואתו לבניו לחצוב את קברו בסלעי ההר במו ידיהם. את השיר: "ואולי", שהוא המוכר ביותר מבין שיריו, הלחין יהודה כקינה לזכר רחל לאחר מותה, בעת היותו בשליחות ציונית בגרמניה. הוא לא כתב את תוויו אלא עבר ממקום למקום ולימד את החלוצים לשיר. כשהגיע להכשרה בליטא ושאל מה שרים? ענו לו: "ואולי". מאוחר יותר לא אהב את הביצועים שניתנו לשיר בארץ וניתק ממנו לאחר ששמע אותו בתקליט של זמר מבצע. ולגבי דידי - שמעתי רבות על האיש ומשפחתו ואפילו זכיתי כילדה לשיר במקהלה תחת ניצוחו - פעם אחת ובלתי נשכחת. כמו כן, את רוב סדרי פסח של חיי עשיתי לפי גירסתו האלמותית. כוכה

למעלה