חידה

קוליVFR

New member
או קיי....אבל אותו סליל מקבל מתח

רק בהתחלה, בהנעה מה שומר אותו לוהט אחר כך?

MikeE

New member
התערובת הנשרפת...

בסל"ד האסטרונומי שהמנועים האלה פועלים הוא לא מספיק להתקרר
יש לי מנוע של טיסן 2.5 סמ"ק שליש כ"ס ב 22000 סל"ד ואני חושב שהוא יכול למשוך עד 28000. (נו כמעט כמו האופנוע).

קוליVFR

New member
../images/Emo45.gif בדיוק!

ולכן מגבלת הסל"ד "הנמוך" שלהם היא זו שתגרום לסליל לדעוך לרמה כזו שלא תהיה יותר בעירה. יש לי עדיין שני טיסנים אי שם במרתף... 10CC ולגבי הסל"ד...אכן צדקת...הם מגיעים ל - 30K ואפשר גם קצת יותר. דבר נוסף, אלו מנועי שתי פעימות כמובן עם דלק תערובת קצת שונה מהדלק המוכר... ותוספת של ניטרו מביאה אותם להישגים מדהימים! גם שם היו לנו קיטים של אגזוזים פתוחים..וכל מיני שטויות.. היו זמנים...

קוליVFR

New member
אם אני לא טועה, היה אב טיפוס כזה..

ואולי ראיתי אותו פה בפורום באחד הדיונים.. (קולי קצת סנילי)

1100F

New member
אגב סניליות

ישנם 3 דברים טובים בלהיות סנילי 1 - כל יום פוגשים אנשים חדשים. 2 - כל יום שומעים סיפורים חדשים

ofnik

New member
כידוע לנו יש מנועי סילון קטנים

להניף אדם בודד אנכית ע:י רתמה-(היו בניסוי גם אצלנו בצהל) כך שטכנית הדבר ניתן עם זאת השליטה והתגובה של מנוע כזה שונה לחלוטין משל מנוע בוכנה- אני בטוח שאתה מודע לעדינות השנדרשת לתפעול הבייבי הכחול שלך- תאר לעצמך מה היה קורה עם מנוע שלא יודע להוריד ולהרים טורים בזמן ואני מניח שלכל צורך מלבד נסיעה של 10 ק"מ ומעלה בקו ישר-זה לא יעבוד- יש מכוניות עם מנועי סילון ש"טסות" על סולטלייק- אבל תמיד בקו ישר

1100F

New member
לפי מה שידוע לי, הנצילות של מנוע

סילון מאד נמוכה במהירויות נמוכות. לכן גם לא שווה להתקין כזה על רכבים רגילים

mitke

New member
המתמטיקאי היווני HERO בנה את

מנוע הסילון הראשון בשנת 100 לספירה. זה לא היה בדיוק מנוע ולא בדיוק סילון, אבל העיקרון נשאר והיה יצירת תנועה סיבית בעזרת לחץ אויר/מים. במקרה של הרו, שה היה קיטור. לא יודע מה קרה לו...

1100F

New member
תשובה לא נכונה

אני רוצה שם של מי שבנה מטוס עם מנוע סילון ואשר טס איתו, והוא הראשון...

idane

New member
סר פרנק וייטל

והמנוע הראשון שהוא בנה באמת התפוצץ לו בפרצוף (הגז התחמם יותר מדי, אם אני לא טועה). מה קרה לו? הוא מת, אני מניח.

1100F

New member
תשובה לא נכונה

מי שעשה את המנוע הסילון הראשון הוא המהנדס הרומני הנרי קואנדה אשר בנה את המנוע הסילון הראשון בשנת 1910. ביצע איתו טיסה אחת וזהו. ניתן לראות למשל באתר הבא ליותר פרטים:http://www.allstar.fiu.edu/aero/coanda.htm

mitke

New member
פרנק וייטל

לא מת. להיפך. אחרי שממשלת בריטניה קטלה את רעיונותיו באמצע שנות ה-30, הוא הקים מפעל עצמאי, פיתח את הטכנולוגיה ואף התקין מנועי סילון על מטוסי גלוסטר-מטאור. במקביל הגרמנים פיתחו את המסרשמידט ME626 בעל מנוע הסילון שתפס את האנגלים עם המכנסיים למטה והאצבע בתחת! מה עשו? החרימו לפרנק קשישא את המפעל והטכנולוגיה לטובת המלחמה...

idane

New member
התכוונתי שהוא מת בסופו של דבר ../images/Emo3.gif

לא באותו אירוע... אבל זו התקלה רצינית עם הרומני המעופף! החכמתי!

1100F

New member
עדיין אף אחד לא פתר את החידה

המקורית. רק השדון התחיל לענות בכיוון הנכון

למעלה