חידה

1100F

New member
../images/Emo41.gif חידה ../images/Emo41.gif

מדוע מנוע 4פעימות או 2 פעימות ניתן לשים קרבורטור\ים או הזרקה ובמנועי דיזל ניתן רק הזרקה (אין מנועי דיזל עם קרבורטורים)?

השערה....בעצם שתיים...

אולי כי צריך להזריק את התערובת בשלב מסויים מאוד במנוע הדיזל ולא ממש בפעימת היניקה הטיפוסית...על מנת לקבל בעירה טובה. אולי כי "צמיגות" הסולר שונה מצמיגות הדלק...
השדון

מממ....

אני לא ממש בטוח...אבל... אני משער שצריך להזריק את התערובת כשהבוכנה במצב של דחיסה (מירבית ? או קרוב לזה ?) והאויר ששם כבר חם לגמרי כדי לצור בעירה ... במחסורם של המצתים המסורתיים... אני קרוב ?
השדון... שמעריך מנועי דיזל...אבל מרחוק...

קוליVFR

New member
טכלונוגיה נוספת ממנועי הדיזל..

גם טכנולוגית דחיסת האוויר וקירורו טרם כניסתו למנוע (מגדשי טורבו) הובאה ממנועי הדיזל.. אגב, יש סוגים נוספים של מנועים שאינם זקוקים למצת....אלא רק בהנעתם הראשונה. מישהו יודע איזה ?

קוליVFR

New member
אולי..אבל אני מדבר על מנוע בוכנתי

נו? לא היו לכם תחביבים ממונעים בילדותכם? (רמז ענק!!!!)

קוליVFR

New member
../images/Emo45.gif וגם של הטיסנים....אותו הדבר

מישהו יודע איך הם עובדים? ולמה לא זקוקים שם למצת אחרי ההנעה?

big_foot

New member
׃ײ ׀ חטׁױט״ױט :

אױג ׃ײ ׀ ׃ױ׳ב ךגטױׁך י ׃ח + ׀ױט ׀׀ י ׃׳בװ י ׀ױט ׁׁ׃ װךגטױׁך ױזטך הזױו ׁײױך װ״הט״ױטװ ױװ׳ו -  ׀ זך.

danh

New member
אכן צודק קולי - מנועי טיסנים ...! ../images/Emo48.gif

קוליVFR

New member
ולגבי סילון.......הידעתם?

מנועי סילון לא תמיד מופיעים בצורה שאתה מכירים. יש מנועי סילון שמסובבים מדחפים (פלופלורים) - הרקולס למשל... ויותר מזה...גם המסוקים מונעים ע"י מנועי סילון ...הידעתם?

קוליVFR

New member
והיום כולם כאלו אני חושב...

אין מנוע פרופ בוכנתי יותר... חוץ מאשר מטוסים קלים כמובן.

mitke

New member
נכון, אפילו יש מטוסים קלים

שנעשה בהם שימוש בטורבו-פרופ. דרך אגב, מנועי המסוקים נקראים טורבו-שאפט, אבל זה אותו הדבר. והסבר קצר: A turboprop engine uses thrust to turn a propeller. As in a turbojet, hot gases flowing through the engine rotate a turbine wheel that drives the compressor. The gases then pass through another turbine, called a power turbine. This power turbine is coupled to the shaft, which drives the propeller through gear connections. A turboshaft is similar to a turboprop engine, differing primarily in the function of the turbine shaft. Instead of driving a propeller, the turbine shaft is connected to a transmission system that drives helicopter rotor blades; electrical generators, compressors and pumps; and marine propulsion drives for naval vessels, cargo ships, high speed passenger ships, hydrofoils and other vessels.

1100F

New member
יודעים- אבל מי יודע מי בנה את

המנוע הסילון הראשון, מתי ומה קרה לו?

MikeE

New member
יש סיבה שבאופנוע לא יותקן מנוע ...

סילון (ואני לא מדבר על מנוע של מסוק עם 400 כ"ס) ? משהו יותר קטן וקומפקטי מבסביבות ה 50-150 כ"ס . יש הרבה יתרונות. (שלא עולים לי בראש כרגע)
ד"א טיסנים לא צריכים ניצוץ כי יש להם סליל להט שמצית את התערובת.

mitke

New member
אני משער שהבעיה היא בעלות

של המנוע, החלקים (צריכים עמידות פנומנאלית) וגם הדלק הסילוני (דס"ל) הוא לא מהזולים שיש... גם החום האדיר שמייצר מנוע כזה עלול להוות בעיה.

למעלה