חידה מספר 2

Fever2002

New member
נראה לי שהגיע הזמן לרמז...

ערב טוב לכולם (כמו המנחה בדיסטנס מהפרוייקט חחחחח) הפעם הרמז לא יהיה בראש של "היגיון" אלא בתבנית פסיכומטרית של יחס בין מילים, אז ככה: רמז מספר 1: -----------------
אנלוגיה 1: B הוא ההיפך של A.
אנלוגיה 2: B כמות של A. (אם אפשר להגדיר את זה ככה...). בהצלחה!

אפרת ר

New member
זה לא נעים לשחק לבד בחושך!

איפה כל חברי הפורום האחרים? למה אני לבד? טוב אז הנה הניחוש הבא... אז ככה, אני נשארת עם OANLT בגלל מה שכתבתי קודם, ומוסיפה שהוא מהאלבום LY וזה השנים מפעם לפני הרבה שנים של סיפורי הילדים... ועם הרמז החדש- מה שאני הבנתי ממנו שזה יום ולילה או אור וחושך... כלומר האלבום שנות האור, והלילה של השיר... לדבי השיר השני...אני ממש לא יודעת!!!!

Fever2002

New member
באמת איפה כל השאר?

אפרת הבנת אנלוגיה אחת... תסתכלי רק על רשימת השירים של קיילי שוב. לשיר אחר שרשמת יש קשר אבל בהיבט הויזואלי מאיזו הופעה
ואת ממש ממש ממש ממש ממש צמודה לזה,את רב הדרך פיצחת עכשיו תחשבי רק איך להגיע לשיר השני. את קרובה מאוד!!!!!!!

אפרת ר

New member
אולי....

אולי בכלל can't get you out of my head בגלל השמלה עם הכובע שבה קיילי נראית כמו כיפה אדומה? ובהופעה של MCB היא לבשה אדום בשיר הזה? אני מיואשת... למה אין עוד אנשים שמנסים לנחש?

Fever2002

New member
אבל שוב...

אמרתי לא להאחז באגדה ספיציפית. אין לזה שום קשר לכיפה אדומה. והנושא הויזואלי שדיברתי עליו בהודעה הקודמת דווקא קשור מאוד להופעה ב-MCB של אחד השירים שדיברת עליו (אבל גם פה צריך ראש קצת "עקום" כדי להבין). את כבר עשית 3/4 דרך!!! עלית על שיר אחד ואת אפילו הסברת איך להגיע בכיוון אחד מתוך שניים לשיר השני,עכשיו את צריכה רק לגלות אותו והחידה פתורה. כל הכבוד לאפרת על ההתמדה. ובאמת איפה כולם? אחרי שאפרת עשתה את העבודה קשה,לא נשאר עוד הרבה כדי לפצח את החידה הזו. מזל שלא הציעו על החידות שלי פרסים אחרת הכל היה נשאר אצל זה שקנה אותם.

אפרת ר

New member
אני מנחשת ...

מנחשת שאתה מדבר על breathe... אולי בגלל שזה מהנסיכה ובכל סיפורי הילדים יש נסיכה... אבל לא מצליחה להבין איך זה קשור לשאר החידה, אולי בגלל שזה השיר הראשון אחרי הקטע של paris by night ? אחרי OANLT שזה גם השיר הראשון שניחשתי??? לא יודעת.... אתה מייאש אותי!!!!!!

Fever2002

New member
לא, לא Breathe...

את הקטע של הסיפורי ילדים והאגדות את תפסת יותר מפעם אחת... תשימי את זה מול כתב החידה ואת אמורה לראות גם את השיר השני,ואם זה לא מספיק אז להתמקד באנלוגיה מסויימת שוב שתפסת אותה בדיוק רב. וכדי שלא תצפי בכל ה-DVD הרמז שהיה בין השורות מדבר על הקטע של Paris by night והוא מוביל לשיר שכבר חשפת, ואם עדיין השיר לא הכי ברור עוד רמז שקשור למילה/אפקט או מה שמסתתר: "ראש ממשלה בכח!" אחרי שתגלי את החיבור של שני הרמזים האלה כבר לא יהיה לך ספק מה השיר הראשון שעלית עליו. ו...השיר (השני!) שמהווה פתרון לחידה לא נמצא בקטע הזה... אבל כן על ה-DVD זה כדי לצמצם לכולם את רשימת השירים כדי שתהיה כבר תשובה. בהצלחה!

אפרת ר

New member
אוף איתך!!!!../images/Emo66.gif

אני יושבת פה עם ה dvd מול העיניים וזה לא עוזר.. אם אתה אומר שיש שיר אחת מהקטע של פריז... אני מניחה שזה OANLT שכבר דיברתי עליו.... אבל מה לעזעזל השיר השני??? LAFS? כבר דיברתי עליו ואמרת לא... אני חושבת עליו שוב כי הוא האחרון בדיוידי (כלומר לא הראשון אלא ההפך...) וגם עם הקטע של אהבה ממבט ראשון שזה רק בסיפורים, וגם כי זה שיר שכבר היה פעם לפני הרבה שנים באלבום אחר של קיילס... מה יהיה??? אולי מישהו אחר יפתור?

Fever2002

New member
כן אפרת השיר עם האפקט

זה OANLT והאפקט כדי שתהיי סגורה על השיר הראשון מופיעה הכוונה חצויה אליו ברמז של "ראש ממשלה בכח!" ואם כבר פתחת את ה-DVD ועמלת כל כך קשה, אסביר את הרמז כדי שתביני קצת את הראש שלי... (ואיך שאני "מתעלל" באנשים
): אז ככה: ראש הממשלה הוא אהוד ברק, בכח פירושו בממשלה הכ"ח שהיא הממשלה ה-28 בה כיהן אהוד ברק כראש ממשלה. עכשיו להתמקד במילה ברק, שהאפקט שלה אכן מופיע ב-OANLT ולמה הובלתי אליה בכלל? כי קצת לחתוך אותיות מהתרגום שלה לאנגלית ואז את אמורה להיות סגורה על השיר הראשון (שלא מופיע ב-DVD של MCB),
כדי להגיע לשיר השני תאלצי להאחז באנלוגיה שכבר חשפת אותה. היא חושפת את השיר בשני מקומות: האחד מתוך כתב החידה עצמו וזה קצת קשה, והשני מהשיר הראשון וזה קל יותר לחשיפה... בהצלחה!

אפרת ר

New member
ברק= lightning?

כאילו light? כלומר light years? ואז אנחנו חוזרים לספירה לאחור? ולשנים של הסיפורי אגדות? או שאני בכלל לא בכיוון?

Fever2002

New member
YAP

נכון Light Years... זה השיר שרציתי שתביני שהגעת אליו כבר. ספירה לאחור זה יפה,אבל לא במובן שאת חושבת עליו
זה השיר הראשון, לשיר השני עוד לא הגעת בניחוש השני. ולשנים של סיפורי האגדות זה הקטע הראשון של האגדות שימי לב שבאותו משפט יש עוד מילת מפתח ושבחיבור עם האנלוגיה חייבת להוביל אותך אל השיר השני. זה מתחבר מאוד יפה בהרבה מקומות בתוך כתב החידה,יותר מכיוון אחד מוביל לשיר השני אבל מספיק רק כיוון אחד כדי להגיע אליו.

אפרת ר

New member
יופי...אבל זה אומר שהשיר השני

נמצא בדיוידי או שזה סתם היה דרך להגיע ל LY? כי אני ממש לא מצליחה להגיע לשום אנלוגיה... לא מצליחה להמשיך מכאן... אולי בכל זאת מישהו אחר.? הלו? מישהו בפורום הזה חי???

Fever2002

New member
כמו שכתבתי

כמה הודעות קודם, כדי לצמצם את רשימת השירים להגעה לשיר השני,אז כן הוא נמצא ב-DVD... ואת כבר הגעת לאנלוגיה,אני לא מבין למה את לא הולכת איתה...

אפרת ר

New member
ניסיון אחרון באמת

טוב..דיברנו על אור וחושך...אז יש לנו את שנות האור ויש לנו את החושך של after dark שזה לא בדיוק חושך- כי זה אחרי החושך....ואולי ההיפך מדבר על זה שזה לא הראשון אלא השיר האחרון בדיסק (לפחות בגירסה הרגילה שלו?)

אפרת ר

New member
../images/Emo67.gif סוף סוף!

מחכה בסבלנות להסברים מלאים על איך הראש שלך עובד...

Fever2002

New member
../images/Emo41.gif פענוח כתב החידה

" גם בפתיחה של סיפורי ילדים ידועים הסדר ביום הראשון זה ההיפך!". - הפתיחה של סיפורי ילדים ידועים - "לפני הרבה הרבה שנים..."- שנים כלומר YEARS באנגלית. ההיפך מהמילה "לפני" זה אחרי כלומר AFTER באנגלית. הסדר ביום הראשון- סיפור בראשית שהוא סיפור הבריאה. היום הראשון הוא היום שבו הובדל האור מן החושך (שוב Light ו-Dark ופה הכוונה בההיפך, כי הם הפכים, וההיפך הנוסף הוא הלפני והאחרי). לפיכך, שני השירים הם After Dark ו-Light Years. האנלוגיות ברמז : הפכים: אור וחושך. כמות/יח' זמן: אחרי שנים (כלומר אחרי זמן מסויים,וזו לא אנלוגיה מאוד ברורה אבל בכל זאת נועדה לסייע). בין השורות כמו שהסברתי דיברתי על ה"ברק" כדי לקבע את אפרת על השיר הראשון, ולאחר מכן המילה "ההיפך" היתה חייבת להוביל לשיר השני. כל הכבוד לאפרת על הפתרון (והיא עמלה קשות עליו!), אז הנה עוד חידה שבה היתה לכם ההזדמנות להבין את "הראש", שכמו בחידה הקודמת שילב היגיון ואתגר...
בחידה הבאה לא להתבייש ולהשתתף, האתגר הוא להגיע לפני כולם לתשובה ולא להשאיר אחד שיגיע בשביל כולם לתשובה!

למעלה