חזרתי

Nחמן

New member
../images/Emo41.gif חזרתי

שלום לפורום היקר ממש לפני מספר שעות חזרתי הביתה מאשפוז של כמעט שבועיים. טוב לחזור הביתה אבל מצבי עדיין חלש. ממש בקצרה על הקורות אותי בשבועיים האחרונים והחל מלפני למעלה מחמישה חודשים (למי שהספיק לשכוח): נהגת "זעירה" פגעה בי בעוברי בי במעבר חצייה מרומזר. עקב כך נפלתי ושברתי את צוואר הירך. לאחר ניתוח להחלפת מפרק עברתי לשיקום וחזרתי הביתה עם שיפור משמעותי בתפקוד. כעבור כשבוע נתקפתי כאבים עזים ברגל המנותחת ובדיקת ביופסיה הראתה, כי נתקפתי בחיידק לא סימפטי במיוחד. עקב כך נצרכתי לניתוח נוסף להחלפת ראש הפרק ואושפזתי למשך תקופה ארוכה תוך קבלת טיפול אנטיביוטי ארוך טווח דרך הווריד. כמעט נראה היה, כי הטיפול עבר בהצלחה, אך לא כן. כבר במהלך השיקום השני התעוררו כאבים עזים ללא יכולת דריכה מלאה על הרגל החולה. צילום רנטגן העלהתהליך של פגיעה משמעותית בעצם ה"אצטבולום" (הוא ה"מכתש", שלתוכו נכנס נכנס המפרק וכמותו ניתן לראות בעצמות העוף, שאנו אוכלים). ביופסיה נוספת (ניקור) הצביעה על הימצאות החיידק, שתקף אותי בראשונה, ועל הצורך בניתוח נוסף ב"שני שלבים" ("מכבסת מילים" לשני ניתוחים). בשלב הראשון הוצא כל הפרק הנגוע ובמקומו הוכנס משהו זמני, שאמור למלא את החלל החסר אבל לא לאפשר הליכה ואף לא דריכה על הרגל החולה. כאמור שלב זה עבר בהצלחה מבחינת הניתוח ועתה אני ממשיך בטיפול אנטיביוטי בבית. בעוד כשישה שבועות אני אמור לעבור את השלב השני של הניתוח, שבו יוצא המשתל הזמני ויוכנס במקומו מפרק חדש. השלב השני תלוי בהצלחת הטיפול האנטיביוטי. איך המרגש? בניתוח הנוכחי איבדתי המון דם. בבית החולים קיבלתי עירוי של לא פחות מארבע מנות דם אולם ההמוגלובין עדיין נמוך משמעותית מהנורמה. כמובן נתון זה משפיע הן על ההרגשה הכללית והן על מידת האנרגיות בגוף. בעת שהותי בבית אני מקווה להתחזק לפחות מהבחינה הזאת. מעט מידע רפואי: את שני הניתוחים הראשונים עברתי ב"הדסה" הר הצופים ואילו את הניתוח הנוכחי ואת הבא - ב"שערי צדק". הרמה הרפואית ב"הר הצופים" משביעה רצון בהחלט וגם הייחס האישי של הרופאים היה מעולה. עם זאת הייחס של הצוות הסיעודי - קצת פחות... חוץ מזה המקום רחוק מאוד מהבית והאווירה שם איננה מעודדת משום מה. אומנם זכיתי לביקורים הרבה יותר מאשר ב"שערי צדק" בהתחשב בתקופת האשפוז הארוכה שם ובתקופת "בין הזמנים" בישיבות אולם... לא להאמין, שב"שערי צדק" יש מניינים לתפילות כמעט כמו ב"שטיבלך": 2 מניינים ל"שחרית", 5 מניינים (!) ל"מנחה" ושלושה מניינים ל"ערבית" וזאת מלבד המניינים הנוספים, שאינם רשמיים, וכמו כן בימים א' - ה' מתקיים גם שיעור בדף היומי. ללא ספק התפילות והשיעורים גרמו לעידוד לפחות מהבחינה הרוחנית ואילו ביתר שעות היום הצוות הסיעודי דאג להעסיק אותי ללא הרף בבדיקות שונות ומשונות. לא כל כך נעים אבל יש להמשיך בכך עוד תקופה מסוימת עד להחלמה מלאה. בדרך אגב - הייחס של הצוות הסיעודי בשע"צ היה יוצא מהכלל. גם זה היה מן הדברים, שתרמו לשיםור האווירה. אז מה עכשיו? עדיין יש להמשיך בתפילות. בעיקר אני מתפלל, שאזכה לקיים לפחות חלק ממצוות הפורים ביום ט"ו באדר ב' (פורים שושן), כי משתיית יין עליי להתנזר עד להחלמה הסופית והמלאה. תודה לכל מי שעודדו אותי ובירכו אותי להצלחה; תודה לכל מי שבירכו אותי לרגל יום ההולדת, שחל ממש סמוך ונראה יום לפני הניתוח. אני מקווה מאוד שביום ההולדת הבא אוכל לברך על כל הניסים שזכיתי להם בתוך כל האפלה השחורה ולראות את האור הטוב, שהעניק לנו הקב"ה. היו שלום! מקווה לחזור לפעילות זמנית בפורום בהדרגה. אוהב את כולם נח

ברוך הבא ברוך הבא ידידנו נחמן

/tapuzforum/images/Emo24.gifשתחזור לאיתנך ותהיה בריא וחזק ונשמח לראותך כאן איתנו. נחמן יקיר הפורום התגעגענו. ה` יעלה ארוכה ומרפא לכל מכאוביך כי אל רופא רחמן ונאמן הקב"ה, ברוך אתה ה` רופא כל חולי עמו ישראל ובכללם נח נחמן, אמן ואמן.

Nחמן

New member
תודה רבה

מרגש למצוא את הפורום ואותך כאן. יהי רצון, שיתגשמו כל ברכותיך במהרה.

ברוך שובך בן אדם יקר -שמח שחזרת אלינו ../images/Emo24.gif

ברוך שובך בן אדם יקר שמח שחזרת אלינו , שמור על עצמך ונשתמע בפורום- ושוב מזל טוב , אוהב אסף

welcome back . Mr נח .‏ ‏

ברוך השב אלינו לפורום.‏ הצטערנו לשמוע את כל מה שעברת ואני מבקש סליחה שלא הגעתי לבקר.‏ אבל חשבנו עליך והזכרנו אותך מידי פעם כאן בפורום ‏.‏ היית חסר מאוד.‏ באמת היו תקופות שאפילו התעצבנתי שאין את נח שיגיב הערות והארות כמו שצריך.‏ לא נורא אבל העיקר הבריאות שלך שתהיה בריא שלם ותבשר לנו בקרוב שכל הדיקות יצאו טובות ואין לך שום בעיות.‏ ומי יודע אולי אי"ה נישב יחד בסעודת פורים ונשתה לחיים ‏.‏ כן נשתה יין לחיים אתה תוכל לשתות בעזרת ה` אז המשך החלמה מהירה ורפואה שלמה אוהבים אותך ‏.‏ ‏

Nחמן

New member
ואהו!...

איזו ברכה! לא נותר אלא לענות אמן ואמן! התוכניות לפורים... לא פשוטות. אם הבדיקות יהיו תקינות, הניתוח הבא ייערך ביום א' באדר ב' ולאחריו צפוי אשפוז של כשבוע במחלקה האורטופדית ולאחר מכן שבועיים במחלקת שיקום. מכאן יוצא, שפורים יחול בתוך תקופת השיקום. אי אפשר לתכנן תוכניות אולם אולי אוכל לקבל חופשה ולחןג את פורים בבית... רק בעתיד אדע. שוב תודה על האיחולים. עכשיו קל יותר לבקר אותי בביתי, אם כי אני מקווה להתקין רמפה למדרגות, שבכניסה לביתי, כדי שאוכל לצאת מהבית להתאוורר מעט (זה לא יקרה במקרה של של מזג אוויר סוער). תודה תודה ובאמת קשה, שלא להתרגש מגילויי האהבה. כמובן מחזיר אהבה ומאחל לכולנו להיפגש רק בבריאות.

Nחמן

New member
תודה, פורטי

מקווה לפגוש גם אותך כאן בארץ בבריאות ובבשורות טובות

ספר ריק

New member
טוב לשמוע ממך, נח!

שתהיה רפואה שלמה ומלאה במהרה, עם מה שפחות כאבים. מצפים לשובך במשרה מלאה

Nחמן

New member
תודה, נתנאל

תמיד נעים לראות אותך אפילו באופן וירטואלי

avitano

New member
אני שמח לראות אותך כאן

מקווה שתשוב במהרה ושתחלים אמן! כמה שיותר מהר

Nחמן

New member
תודה על הברכות

בטוחני, שהברכות שלך לא ישובו ריקם. מממ... תופתע לשמוע, שאני דווקא קצת עצוב היום. הבוקר התקשרתי למוסד לביטוח לאומי לברר, מה עם דמי הפגיעה בעבודה, שמגיעים לי בהתאם לחוק. בתחילה שמעתי הודעה מוקלטת בזה הלשון: אם אתה סטודנט, בחור ישיבה, אברך או אינו עובד, עליך לשלם את דמי הביטוח לרבעון האחרון של 2010... וכו'. חשוב מאוד לשלם, כי בבוא היום תקבל חלקת קבר ותכריכים תוך כמה שעות בלי שום ביורוקרטיה. אבל קצבאות לחיים??? חכה! חכה! לאחר הקשה על מקשי התפריט הראשי התחלתי לשמוע מנגינה ערבה - הסלוגן: "ביטוח לאומי הביטחון שלי..." איזה ביטחון (ואיזה נעליים)! כאשר הגעתי אל הפקידה, ביקשה ממני הלה להזדהות באמצעות באמצעות קוד סודי, שנשלח אליי. איזה קוד ואיזה סודי! רק ביום חמישי שוחררתי מבית החולים עם המוגלובין נמוך לאחר קבלת עירוי 4 מנות דם (!!!), קבלת אנטיביוטיקה בעירוי באמצעות הווריד תוך סיכון לכליות ופגיעה במערכת השמיעה, שבלאו הכי הייתה לקויה, וריתוק לכיסא גלגלים ולבית בשל אי יכולת לרדת 5 מדרגות מהבית עד לכניסה לבניין, ו... הביטוח הלאומי?... בלי קוד סודי אין לי אפשרות לקבל מידע, שמא מישהו ידע את מספר הזהות שלי, את שם האמא לפני הנישואין ולאחר הנישואין, שם האבא, הסבא והסבתא ו... אפילו את מספר הנעליים שלי רק אני יודע... האמן לי, שהביורוקטיה הזאת עושה אותי חולה הרבה יותר מכפי שאני באמת. עם זאת מקווה לטוב ואולי עוד ישתנה משהו בזמנך...

למעלה