זיתים שחורים

Rebeccan

New member
../images/Emo41.gif זיתים שחורים

בחמישי ובשישי מסקתי זיתים שחורים, עסיסיים, שמנמנים - ממש מזמינים גם למסיק וגם לכבישה הנה הם לשיפוטכם שלב 1 - אחרי שטיפה הגונה של הזיתים (האמת, השריתי במים איזה לילה לניקוי אבק וכו'). כדאי לברור את הנגועים. מכינים סלסלת רשת, קערה גדולה, מלח, וזיתים כמובן
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
מניחים מעט מלח בסלסלה

מפזרים את הזיתים, ובין השכבות מפזרים מלח גס בצילום - פיזרתי מעט זיתים, ומעט מלח. כך מסדרים בשכבות את כל הזיתים פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
ממלאים את כל הקערה

זיתים ומלח לסירוגין היו לי כ- 2.5 ק"ג זיתים (חושבת) ופיזרתי 1 ק"ג מלח פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
את סלסלת הרשת מניחים בקערה גדולה

הקערה שלי כמעט בקוטר של הסלסלה. לכן הנחתי בתחתית כלי שייתן הגבהה קלה של הסלסלה עם הזיתים. אבדוק בעוד יומיים, לראות אם התנקזו הנוזלים. המלח אמור לכווצ'ץ' את הזיתים ולהוציא מהם מים. פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
מניחים משקולת מעל הזיתים

אנו רוצים לקבל זיתים ללא נוזלים, אז מניחים משקולת מעל, ובמקרה זה סיר עם מים. אח"כ אניח גם מכסה זהו - נשאר להמתין שבועיים-שלושה. מנערים את שאריות המלח, מכניסים לצנצנת, מתבלים בשום, פלפל חריף, פרוסות לימון ושמן זית פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

נירהמ1

New member
רבקה - איזה יפים - סוף סוף מישהו

עושה זיתים שחורים אמיתיים (שהשחירו על העץ). הם נראים עסיסיים ומתפקעים מרוב שמן. זיתים במלח הם טעימים מאוד.
תודה רבה על המתכון, וכמובן על התמונות הנפלאות.

רבקה איזה יופי, אשת חיל, גם מסקת

וגם כבשת, כובשת
שכמותך |שובבה| את יודעת שהזיתים שלי עדיין בקערה שלמים, מחכים לגמד שיבוא לחרוץ/לשבור אותם, לא עשינו איתם עדיין כלום, כאבן שאין לה הופכין, מקווה שבסוף לא ילכו לפח הירוק

Rebeccan

New member
../images/Emo5.gif לא בטוח שהם טובים

את אומרת בקערה .. זה במים ? אחרת עבר המון זמן, ואולי כבר לא טובים לוידעת פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

satr

New member
רבקה איזו זריזות כל הכבוד, ותודה

על התמונות וההסברים, לא ידעתי שככה מכינים זיתיים שחורים. ורד

לא הם טובים ושמנוניים, אני מקווה

מזמן לא הצצתי עליהם, טוב היום יעשה בהם שימוש, הולכת לרדת על בעלולי
חראם על הזיתים

Rebeccan

New member
מה עשה לך רע הבעלול ?

כאלה פרחים יפים הביא לך הביתה לא יפה ... נא להתנצל פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

הוא לא ../images/Emo88.gif את הזיתים ועוד מעט

הם ילכו לפח, לא חבל? ובואי נגיד שפרחים חיים כאלה, הוא לא הביא לי אף פעם
וכנראה גם לא יביא, כי הוא לא מכיר את זה
אלכ ג'נטלמן. אבל פרחים מהסוג האחר, הוא הביא לי בגדול והם היהלומים בכתר שלי
ת'אמת אם הוא לא היה הם לא היו מגיעים

Rebeccan

New member
../images/Emo98.gif אופו יפעתוש ../images/Emo35.gif

מינהלת ... השמיעי קול אופו את מסתתרת פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת |5שמש| גם

yifatushc

New member
רבקה...../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

לא שמת
שהמינהלת מגיחה דווקא בלילות?.....
(לא רק בלילות אמנם, אבל קורה הרבה...). בכל אופן- העשרת את הידע שלי לגבי זיתים שחורים. תודה על התצלומים ועל לימוד אופן ההכנה. זה הזכיר לי משהו נחמד שקרה לנו פעם: אמא שלי- מזמן מזמן- גם הכינה זיתים שחורים, ושמרה צנצנת שכזו בהקפאה. אני כבר לא זוכרת כמה זמן היא שהתה שם (אבל יותר מידי...) ובמשך כל כך הרבה זמן הזיתים פשוט בהו בנו מהמקפיא ואף אחד לא הואיל לגאול אותם מייסוריהם. עד שיום אחד, בטעות, מישהו פתח את המקפיא ואיכשהו הצנצנת החליקה ונפלה והמוני-המונים של זיתים שחורים נחו להם בחדווה ברחבי המטבח. זה הזכרון האחרון שלי מאותם זיתים
ואני מאחלת לך שתהנו מאוד מאלה שהכנת ושתאכלו אותם בזמן כי הם נראים סוף הדרך!! יפעת

למעלה