התעללות

../images/Emo41.gif התעללות

{ מדור "קוראים כותבים" במקומון של לוד ורמלה "חדשות העיר" } "בגלל שנדרשתי ברבנות לעבור ברית מילה אני סובל היום מכאבים עזים באיבר המין" עולה חדש מאתיופיה קשיש בן 78 אשר נדרש לעבור בהוראת הרבנות ברית מילה, טוען כי מאז הניתוח הוא סובל מכאבים עזים באיבר מינו ואינו יכול להטיל את מימיו. כך עולה מתלונה שהגיעה בימים האחרונים לארגון הגג של עולי אתיופיה. ד.ו. (שמו המלא שמור בארגון) בן 78 עלה מאתיופיה לפני 4 שנים והתיישב עם אשתו באחת מערי השפלה. זמן קצר לאאחר עלייתו, הוא נדרש ע"י הרבנות לעבור גיור לחומרה וברית מילה, זאת למרות שהוא כבר נימול באתיופיה בהיותו בן 8 ימים { ההדגשה שלי, ט.ס. }. בחודש מאי השנה, הוא התייצב לניתןח בבית החולים "וולפסון" שם עבר ברית מילה, בניתוח ובהרדמה מקומית. בתלונה לארגון הגג של עולי אתיופיה, טוען ד.ו., כי מאז הניתוח הוא סובל מכאבים עזים באבר מינו ואינו יכול להטיל עוד את מימיו, "איני יודע עוד את נפשי, עיזרו לי ויעצו לי מה לעשות" ביקש הקשיש. לדבריו הוא פנה לבית החולים ובימים אלה הוא נמצא במעקב וטיפול מחודש לאחר שהתברר שאכן הוא סובל מכאבים ויש צורך בטיפול. לאחרונה כך נודע הוא עבר סדרת טיפולים שכללו זריקות וגם הכנסת צינורות לגופו שתאפשר לו להטיל את מימיו. יו"ר ארגון הגג של עולי אתיופיה, אדיסו מסאלה, אמר כי מדובר במקרה חמור. מסאלה: "אנו בוחנים יחד עם הקשיש את ההבטים הרפואיים והמשפטיים של הסוגיה הזו ולא נהסס להגיש תביעה נגד בית החולים והרבנות, בגיל כזה ובכלל, אדם לא צריך לעבור ברית מילה, אנו מתנגדים לדרישת הרבנים מהעולים מאתיופיה להשלים את הברית מילה" { ההדגשה במקור }. סוף ציטטה. נכון, התקלה הרפואית מבליטה את העניין. אבל אני הייתי מבליט דווקא את השערוריה של עצם הדרישה הנבזית מהאתיופים לעבור את "השלמת ברית מילה" הנבזית. עצם ההשפלה שבעניין, הזלזול באנשים ששמרו על דתם אלפי שנים בג'ונגלים באפריקה, וגם עברו ברית מילה, רק בגלל שמשהו במנהגיהם שונה ממנהגי הממסד האשכנזי, ובגלל שאפשר להתעלל בהם. כאשר מגיעים עולים מארצות אחרות גם לא שואלים אותם אם הם עברו בכלל ברית מילה, עצם המוצא האשכנזי שלהם מספק את הממסד הדתי הנבזי בארץ. קשישים אתיופיים החמירו בקיום מצוות דתיות כלשונן, בלי ההתחכמויות המודרניות. זה מבליט עוד יותר את נבזיות הממסד הדתי שכפה עליהם "גיור לחומרה", ועוד יותר מכך - את נבזיוּת הממסד המדיני המאפשר לרבנות להתעלל כך בבני אדם.

L7

New member
ואע"פכ צריך לקצץ יותר במשרד הדתות.

והחלמה מהירה לאיש המסכן ששילם על כניעתו לדת ולרבנים.

רוצחים בשרות אלוהים..

נדמה לי ש"משרתי האל" מתחרים ב´אלוהות´. נראה שיש יצורים שלקחו את הפנטזיה ברצינות. תכף יתחילו לרצוח בשם האל. מוכר?

MadeByDarkness

New member
נגעת בנקודה מאוד חזקה,

ובנושא מאוד רגיש. אין פלא שאין תגובה- הם נבוכים.

אולי כי יש פה ממש מעט דתיים?

2-3? והם שומרים שבת! בכל אופן, מה אתם מצפים שאני אגיד?
אין לי מושג למה הכריחו אותו בכלל לעבור ברית מילה. מאיזה מניע זה בא? מילא אם זה היה אדם שרצה להתגייר, אז מובן. אבל מה היה הסיפור עם האיש הזה? בכל אופן, זה לא נשמע לי טוב. מה גם שהיה פה גם כשל מבחינה רפואית.

את כלל העולים מאתיופיה מאלצים

לעבור "השלמת ברית מילה", למרות שהם כבר עברו אותה בתינוקותם, בזמן שעולים מקהילות אחרות כולל אתאיסטים וכו' נחשבים אוטומטית ל"יהודים כשרים". זו החלטה רשמית של הממסד הדתי.

MadeByDarkness

New member
תמיד חשבתי שברית מילה מיותרת

עכשיו זה רק הוכיח לי עד כמה זה עוד יותר מיותר, אכזרי, ועד כמה החוקים החזקים של השולטים על הדת בארצינו לא יותר מרשע מוחלט.

מיותרת או לא, זה לא אמור להיות העסק

של ממסד כלשהו שיכתיב לאנשים מה לעשות. אמנם קיימת הבעייה שלא התינוק עצמו מחליט. אז לפחות שההורים שלו יחליטו. לכפות על מבוגרים או על ילדים זו כבר התערבות גסה ובוטה בענייניהם הפרטיים ביותר.

אני לא מאמין שדרשו

ממישהו לעבור ברית מילה אם הוא כבר עבר (מה הם חתכו?), אם הוא לא עבר ברית, הוא צריך לעשות ברית כמו כל יהודי. אם הוא עבר, עושים רק הקזת דם שהיא למעשה קלה מאשר דקירת מחט של זריקה. אם הוא נפגע מכך, כנראה הייתה טעות או רשלנות של המוהל, ויש לחקור זאת כמו כל טעות רפואית אחרת. בנוגע לגיור לחומרה- יותר מאלפיים שנה האתיופים לא היו קשורים לעם ישראל, מי יערוב לנו ששמירתם על כמה מנהגים מוכיחה שהם יהודים (זה המקום להזכיר שפורז מונע אזרחות מבני המנשה- גם הם שומרים על מנהגים יהודיים)? עולים מארצות אחרות לא איבדו קשר אם היהדות לאורך זמן בקהילות מבודדות ולכן ברור שהם יהודים. תיאורתית, אם רוב מוחלט של היהודים היה אתיופי והם היו מקימים את מדינת ישראל- האשכנזים היו צריכים לעבור גיור לחומרא. כינוי הממסד הדתי כ'נבזי' והמצוות כ'התחכמויות' רק מעיד על בורותך ומגמתיותך. אינך חרד לזכויותיהם של העולים מאפריקה, אתה מנסה לנגח את הדת היהודית בכל כלי אפשרי, כדאי רק שבפעם הבאה תלמד את העובדות קודם, אולי תאמר משהו שאני אצטרך לחשוב עליו קצת.

Lu Tze

New member
זוכר את הדיון על הרפורמים

שהיה בפורום חופש? בדיון ההוא ציינת שרפורמים לא נחשבים ליהודים בדתם מכיוון שהם "נפרדו" מהדת היהודית לאחר שהוחלט על עיקרי הדת. אני מניח שהאתיופים נפרדו מהזרם העיקרי לפני שהוחלט על עיקרי הדת.

בחלק מהמצוות הדתיות האתיופים

מחמירים יותר מאחרים: הנשים שומרות נידה (מגורים בנפרד), מספר הצעדים שמותר ללכת בשבת קטן יותר. אבל העיקר כמובן לא זה, אלא עצם ההתעללות וההשפלה הנבזיים בתירוצים אידיוטיים אלה ואחרים.

לא מדוייק

אמרתי (כטיעון אחד מתוך כמה) שדתם אינה יהודית כי כאשר הם נפרדו, הרוב המוחלט של המנהיגים הדתיים סבר שזוהי אינה יהדות. אם קבוצה אחרת מצטרפת לאחר בידוד, זה לא מכניס אותה אוטומטית למסגרת, זכות ההחלטה עוברת פשוט לאנשי ההלכה שבאותו דור, והם מחליטים. לכן ציינתי שאילו תיאורטית היו יותר אתיופים, המצב אולי היה הפוך (אולי לא, זה די ברור שהמסורת שלהם היא זו שמשובשת, ולא שלנו).

Lu Tze

New member
על סמך מה אתה קובע זאת?

על פי הקירבה של הפולחן שלהם לפולחן שנעשה בימי התנ"ך? לפי ההיגיון הזה, אם אני אתנהג כפי שהתנהג יהודי בתקופת התנ"ך, אני אהיה יותר יהודי (בדת) ממך. זה תלוי בנקודת המבט. לפי מה אתה קובע שהם היו בבידוד מאיתנו, ולא אנחנו מהם?

הוא אמר לך ברור:

מפני שהוא שולט בממסד, אז הוא המחליט, וזהו! ברור שעובדתית הוא מקשקש, כי האתיופים יותר קרובים לדת המקורית. ובנוסף: מתי בדיוק נוצר "הבידוד" ומישהו החליט שהם לא נחשבים? אפשר לקבל ממנו שמות, תאריכים? וכל זה לא העיקר! העיקר זה עצם ההיטפלות התפלה להבדלים חיצוניים, כאשר מה שאמור להשפיע זה מה שבלב ("בנשמה") של הבן אדם. כמו שאמרה רות המואביה: ארצך ארצי, עמך עמי, אלוהיך אלוהי. בלי הצביעות הגלוייה של ימינו. יהודי מביא אישה "גוייה". הם מחליטים שיהיה לה ולילדיהם נוח יותר לחיות בארץ אם היא תתגייר. היא עוברת תהליך, מתחפשת ליהודיה מאמינה, כלם יודעים שזו הצגה, גם הרבנים יודעים, שכאשר התהליך יסתיים היא, ובעלה היהודי, ינהלו אורח חיים חילוני למהדרין, יאכלו בשר חזיר ביום כיפור עם לחם בחמאה, כי ההצגה נגמרה.

לא, אני קובע זאת לפי קרבתם

לדת בימינו. למה? כי אנחנו הרוב, וכידוע, דברים נקבעים לפי הרוב. חוץ מזה, ליהודים ברוב העולם היה קשר זה עם זה, ולהם לא היה.

ברור שאני מגמתי כלפי ההתעללות

בבני אדם, ובעולים מאתיופיה בפרט. שיעשו לך הקזת דם, תהיה מאושר? אני לא! אנשים ששמרו אלפי שנים על מסורתם נאלצים לעבור טקס משפיל כזה, בגלל שאולי משהו במנהגיהם שונה ממנהגי הממסד הנבזי (ועוד איך נבזי). בתור אשכנזי אני יכול הרי להיות חילוני לגמרי ואוכל בשר חזיר ביום כיפור, למרות הקשר של אבותי עם קהילות אחרות, ואף אחד לא יעשה לי "הקזת דם קלה". את הקטע מהעיתון פשוט העתקתי. אולי אני בור בענייני דת, אבל לא מנוול כמוך השש לעשות הקזת דם קלה לאחרים. עשה לעצמך, טינופת. אל תתאמץ "לחשוב" - אין לך במה.

חוץ מלכנות אותי ואת אחרים בשמות

ולהחליט מהן מגמותי או מגמות הממסד הדתי על בסיס בורותך, לא אמרת כלום. ההבדל בינך לבין האתיופים, הוא שבעוד שברור שאתה בן להם היהודי, ייתכן שהאתיופים לא. בגלל חשש זה, עושים 'גיור לחומרא'. נ.ב. אם אתה חושב באמת שאני 'מנוול', 'טינופת' ו'נבזי', אנא ציין זאת כדי שאוכל להתעלם מהודעותיך הבאות. אין לי חשק לדבר עם מישהו שחושב עלי כך (ועוד בלי לדעת כלום- לא עלי ולא על הדת).

אם התעללות היא בעיניך "לא כלום"

אז מי אתה אם לא טינופת? אני יודע עליך ועל הממסד שאתם מתעללים בבני אדם.

למעלה