הרוב הדומם ושאלת הזהות

../images/Emo41.gif הרוב הדומם ושאלת הזהות ../images/Emo41.gif

הרוב במדינת ישראל הוא רוב חילוני אשר מל את ילדיו מדוע אנחנו עושים זאת? אעלה פה מספר נושאים אשר גורמים לאותו רוב מוחלט לעשות זאת בעבר ובעתיד שאלת הזהות כל עם קבע לעצמו את אורחות חיו כדי להיות שייך =מדוע חייבים להיות שייך לעם? קודם אענה לשאלה מהו עם..עם הינו קבוצת אנשים אשר מה שמאחד בינהם הוא, הסטוריה משותפת,שפה משותפת,נארטיב משותף,דת משותפת,נורמה משותפת האדם כיצור חברתי שואף תמיד להשתייך לקבוצה או למדינה לאומית (פלשתנאים) כמובן בהשתייכות זו הוא מקבל את ביטחונו דעותיו שורשיו וערכיו ברגע שעם מאוחד בהשתייכותו ובלאומיותו הוא עם חזק כלכלית וביטחונית (ארצות הברית היא דוגמא טובה לכך כארץ מהגרים פטריוטית) אף על פי שבישראל קיים רוב חילוני הוא שומר על גחלת מינמלית בנורמה שעמו יצר ,בין הנורמות החזקות הללו קיימת הברית מילה למה צריך נורמות בעם? (ובמדינה כמובן) כפי שהזכרתי ברוב תגובותיי נורמה היא הכרח חיים לחוקים שאנחנו קבענו כדי לשרוד ..והזכרתי את האיסור על "גילוי עריות" על תירצח" ו"ברית מילה" בנשימה אחת כי אלו בין הנורמות החזקות שלנו כבני אדם בעם משותף ויהודי =למה צריך ערכים משותפים ,שורשים משותפים ,ונורמות משותפות? הצורך בדברים אלו עונה על שאלת החובות שהינך צריך לתת לחברה ולדוגמא אעלה מספר שאלות שאדם אשר לא "משוייך" יהיה קשה לו לענות עליהם א. מדוע ללכת לצבא =אם אנך משוייך ב. מדוע לבחור לכנסת למדינתך =אם אנך משוייך ג. מדוע לשלם מס הכנסה=אם אנך משוייך ד.מדוע לתרום לחברה=אם אנך משוייך ה. מדוע לחיות פה=אם אנך משוייך כמובן כל שאלות אלו עולות כאשר עם חיי במדינתו, וזה בעצם רצונו של כל עם בעולם (עצמאות לאומית במדינתו) =הנזק באי קיום הנורמות שאנו קבענו ברגע שאנחנו נפרק את המסגרת בעצם ניכנס לאנרכיה באנרכיה כמובן אין ערך מקודש בכל תחום בחיים וכעקבות זאת גם ערך ישיבתנו כאן בישראל אינה רלוונטית ..מכאן ועד התפרקות המדינה והעם היהודי אינו רחוק שימו לב כל הדברים האלו נאמרים ע"י חילוני אפיקורס בזרם הפוליטי המרכזי אשר נגד כפייה דתית ובעד פתיחות חילונית ומשפטית (הסטיגמות שהודבקו בארץ ל"שמאל" אינו רלוונטי כי השמאל בעולם אינו מזוהה בלעדית עם שלום או חילוניות ) לכן לכל המתעניין באי מילה קודם שישאל את עצמו מי אני? למה אני פה? למה אני יהודי? ומדוע להמשיך להיות יהודי? ובכלל האם אני רוצה להיות משוייך לעם או מדינה? ולמה בני יהיה שייך לה? כל תשובות הללו כמובן משוייכות לנאמר למעלה מפני שהדבר הוא חלק בלתי ניפרד מכל תגובתי דבר קשור בדבר

Ludwig

New member
הרבה מילים ללא תועלת לנושא שלנו...

ראשית כמה היערות להגותך: לא ברור כלל אם מה שיצליח לאחד את היושבים בארץ הוא יהדות או ישראליות. אני מפקפק בהגדרת יהודי העולם שעם כיוון שאין להם שפה מותפת, טריטוריה משותפת ורוב תרבותם היומיומית שונה. דבריך צריכים להתייחס יותר לעם בישראל. רוב הערכים המרכזיים (למשל גילוי-עריות ורצח) אינם נובעים היום דווקא מנורמה של עם מסויים אלא נובעים גם מהיותנו שייכים לחברה האנושית. מעגל ההתייחסות בחברה המודרנית הולך וגדל. אל לנו לערבב בין מטלות שהן כורח (שירות צבאי, בחירות, מיסים) גם אם אינן מייצגות ערך מוסרי לבין דברים שהם זכות (חגים, מנהגים דתיים) השמורה לכל אחד על-פי הבנתו. ועכשיו לענייננו: זוהי אשליה לחשוב שחיתוך איבר המין הוא שיקשור את החברה הישראלית או יפרק אותה. ידוע לנו על רבים שאינם נימולים אך שמרו על קשר ליהדות כמו גם רבים נימולים שהתבוללו. בחברה שלנו יש רבים שלא רואים בחיתוך איבר המין רעיון יפה ומוסרי לגיבוש חברתי אלא רק כורח חברתי שנאלצים לעשות כדי לא להיות שונה.

זו דעתך הבלעדית

אבל לא דעתם של הרוב המוחלט החילוני בארץ אני חושב שעניתי בהודעתי הראשית אחת לאחת לכל טיעונך 1.הגדרת עם היא גם בשפתם המשותפת אך לא רק 2. לכל עם בעולם יש את הנורמות שלו (למשל פוליגמיה) 3.לכל עם המוסר שלו (גרמנים והיטלר) 4.הברית היא גורם מקשר...זו עובדה עד כאן

Ludwig

New member
המילה איננה גורם מקשר...זו עובדה...

ולשמחתי קיימת התפתחות חברתית ולאט לאט יותר יותר בציבור חושבים בכיוון שהצגתי, אם תאהב את זה או לא.

לודוויג תן לאחרים לקרוא ולהחליט

דעתי זו היתה למען כל האורחים הניכנסים לפורום שיחליטו על פי שפיטתם והרי עשרות איש מהרוב הדומם נכנס לפורום מתרשם מהכתוב ומחליט על פי מצפונו

סבא קראתי אתה צודק

כל הדברים שאמרת נכונים, אבל אני חושבת שהגעת למקום הלא נכון כאן כולם עסוקים בלהצדיק את דעותהם אחד עם השני, אנחנו איתך

אורית ג.

New member
למה את חושבת שבוא לא במקום הנכון?

אם הוא נהנה ומדבר (ומשתדל אפילו בשפה נקיה ובדרך-כלל מצליח -; ) בנושא הפורום - זה המקום הנכון. גם את מוזמנת להביע דעה קצת יותר מנומקת מ"אתה צודק" ובלי להשתמש במילים כמו שהשתמשת בהודעה קודמת . ככה נבין את נימוקיך (אם יש לך) וגם נוכל אולי להזדהות עמם. או להשיב להם.

אורית שלום ובוקר טוב ../images/Emo42.gif

יום שישי היום אז שיהיה לנו שבת שלום בפינת ההמלצות=הסרט המטורף והמדהים...חתול שחור חתול לבן.. מי שעדיין לא ראה אפשר להשיג בוידאו (שתראו את הזקן עם האקורדיון תחשבו עליי)

אני חושבת שזה מקום שלא מקבל דיעות

אני חושבת שהפורום הזה לא יודע לקבל דיעות אחרות אז למה לי לבוא הנה, אני לא דתיה, סתם אמא רגילה

לאה2707

New member
קשה לקבל דעות שאין להן כל הוכחה

מבוססת. אנחנו לא נוהגים כך. מה לעשות? כפי שאמרה אנדה: "נשמע ונעשה" ולא "נעשה ונשמע". לכן מומלץ לך שתקראי את הכתובות והקישורים הנלווים שיש כאן בשפע ואחר כך נשמח לשמוע את דעתך בנושא. בתור פתיחה, אני ממליצה לך לקרוא את המאמר שהזכרתי למעלה, שהקישור אליו נמצא בהודעתה האחרונה של דיאנה1 בשרשור שתחת הנושא "מפגש נשים קוראות ללדת". ואחר כך אם יש לך את הסבלנות הדרושה, לקרוא את כל החומר הרב שפורסם כאן בכתובות נלוות של הודעותיו של יובלל ואחרים.

אנדה

New member
על המילה והזהות היהודית : נושא שאני

מקדישה והקדשתי לו הרבה זמן של מחשבה. אני מסכימה בהרבה דברים עם לודוויג אבל בעיקר לא מסכימה עם סבא-אליעזר: הטיעטנים שלך הם "בוטנים להמונים" טיעונים פופוליסטיים שיכולים להכות הדים בלבם של אלה שאינם מוכנים לקבל שינוי או שוני. של אלו שמראש לא רוצים לשמוע אלא את דעתם שלהם ובלי שיצטרכו להצדיק אותה. אין כל קשר בין מילה או אי-מילה לבין : מס-הכנסה , שיוך לארץ או קיום חוקים של המדינה. כמובן נוח לארוז את הכל בעטיפה הזו כדי להצדיק את המעשה הברברי והאכזרי של חיתוך התינוק. לא כל האנשים חייבים להראות אותו הדבר כדי להיות עם אחד ובמיוחד לא כשמדובר באיבר שממילא אינו נראה לעין רוב הזמן. שייכותי לעם ולארץ (וגם לדת - אפילו לפי חוקיה של הדת עצמה) אינם נקבעים כלל לפי המילה. הם נקבעים לפי ההרגשה שלי, ההתנהגות שלי, ההרגשה של הסביבה שלי כלפי. אני ומשפחתי שייכים לכאן, יהודים כאן, מקיימים את החוקים כאן ואוהבים כאן לא פחות מכל אחד אחר. בנוסף אנחנו אוהבים את הילד שלנו בצורה יותר מודעת לקיומו ולזכויותיו. אני בהחלט מרגישה אמא יותר טובה בשל כך וגם יהודיה טובה יותר.

אנדה קבלי חח!

אני מסכימה איתך מאד! איפה כל "יהודי" התפוצות, שמשיכים עצמם משום מה לעם כאן, ומה אם נשואי תערובת פה בארצינו הקטנטונת? יש כ"כ הרבה לפני עניין המילה, לדעתי, אלא שזה משהוא שהרבה מאד אנשים, לצערי, לא מסוגלים לתפוס.

לודוויג.מה קושר אותך ,להשאר בארץ?

הרי לפי דעתך את לא שייך לדת (אתיאסט)ומפקפק במושג שנקרא עם יהודי אז למה המזוכיאזם הזה בהדבקות לארץ הזו שנקראת ישראל? חם פה ,מזיעים ואין מים יש פה מלחמות (ועושים מילואים) המנטליות הישראלית קשה הפרנסה קשה ו(גם מס הכנסה) הפולטיקאים על הפנים אין פה פתיחות ואין פה פרטיות כולם צועקים יש פה אלימות מילולית ופיסית אז למה ,למה להיות שייך למקום הזה? (ניוזילנד מקום מטריף..מניסיון) לודוויג..מה קושר אותך... השאלה ששאלתי נשאלה ברצינות גמורה !

טל קר

New member
אתה רואה מה זה? וזה עוד אחרי

שחתכו לו את קצה איבר המין בגיל 8 ימים. כנראה שה"תרופה" הזו היא סתם "תרופת סבא" שלא עוזרת.

טל ..בקשר לתרופות סבתא וחזרה למקור

היום יש חזרה למושג "תרופות סבתא" המודעות לתרופות טבעיות ולרפואה אלטרנטיבית עלתה ויש בהחלט חזרה למקורות ,עשבי מרפא ,מרק עוף של אמא, תה מעשבים וכמובן בתי טבע עמוסים בתרופות סבתא אני מניח שתהליך זה יקרה לנושא הברית...אחרי הטרנד הנוכחי כולם יחזרו למקור וימולו את בניהם שימי מה לב מה קורה בתחום אופנת הלבוש,חוזרת תמיד אחורה כעבור תקופה עשרות שנים כנראה זה הגלגל בכל תחום בחיים ..."פריצת דרך" ..וחזרה למקורות

טל קר

New member
יש הרבה דברים שלא חוזרים אליהם.

כמו מערות, עצים, או הפסקת שימוש באינטרנט. למה חיתוכים באיברי מין של תינוקות תהיה אחד הדברים לחזור ולהתרפק עליהם?

ירון@ר

New member
אין הבדל בין פרימיטיביות

של ברית מילה ואמונה באלוהים לבין מה שמכונה בטעות רפואה אלטרנטיבית.

אנדה

New member
סבא-אליעזר ברור כי נסתתמו טענותיך

אז אתה עסוק ב"להתלוצץ" (זה נחמד) ובהכנסת הודעות שלא לעניין. ברית מילה אינה "תרופת סבתא" אלא מנהג דתי שמקורו עוד לפני היהדות ותפוצתו גם בקרב עמים פרימיטיביים ועובדי אלילים. היהודים חילוניים יעזבו את זה ולא יחזרו לזה (בוא נחכה 15 שנה ונראה מי צודק). היהודים המפוחדים משינוי או מההפחדות של הרבנים והממסד ימשיכו לחתוך-בלי-לחשוב. אינני מזלזלת בכבודם אני רק שמחה שהתמזל מזלי לחשוב בזמן הנכון - לפני שחתכתי. "נשמע ונעשה" - כמו שצריך!

אנדה ..אני יהודי חילוני גאה

ואת הסיבות להמשך מילת צאציי רשמתי בהודעתי הראשית אל תזלזלי במושג "שייכות" ו"גחלת מינמלית" גם אם מדובר ביהודי חילוני שנהנה משרימפס ושינקן כמוני

למעלה