הקפצה

קטרפי

New member
מי שהמוסר שלו קצת יותר חזק מזה../images/Emo110.gif

אני לא אתווכח איתך על הטעם, כי זה לא האישו. זה שמשהו טעים זה לא אומר שזה מוסרי, כי הנאה זו לא הצדקה לפגיעה. גם לאנוס נשים זה משהו שקורה בטבע וזה יכול להיות כיף - אבל ההבדל בינינו לבין בעלי חיים אחרים הוא שיש לנו מוסר, ומי שהמוסר שלו חזק מספיק בשביל להגיד לו שלאנוס זה לא בסדר כי מישהי נפגעת פה, לא יעשה את זה. בקשר לזה שאנחנו טורפים מטבענו - יש הרבה הבדלים בינינו לבין טורפים, אבל זה בכלל לא רלוונטי. אני לא מאמין שאת אוכלת בשר בשם הטבע והגשמת הייעוד שלך כטורפת או משהו בסגנון, אלא מהסיבות שעניתי לך עליהן למעלה. ואם אני טועה - אם הוכחות ביולוגיות לזה שאת לא טורפת כמו בעלי חיים אחרים בטבע זה באמת מה שייגרום למישהו פה לא לאכול יותר בשר, אין לי בעייה לפרט גם על זה.

enbalush

New member
באמת שירשור ארוך...

העובדה שהתנהגות מסוימת היא טבעית, בשום אופן לא הופכת אותה למוצדקת. גם מלחמה, למשל, היא תופעה טבעית מאוד, כפי שההיסטוריה מלמדת אותנו, ועם זאת, כאשר ניתן למונעה - מן הראוי לעשות כך. מי שהתבונן אי-פעם בהתנהגות של קבוצת ילדים שאינה תחת פיקוח, לא יכול להכחיש שנטייתם של בני-אדם היא לפגוע בשונה מהם, ובעיקר בחלש מהם. ועם זאת איננו מחשיבים פגיעה בחלש כהתנהגות רצויה. באופן דומה, מכיוון שאנו מסוגלים לקיים תזונה בריאה ללא מוצרים מהחי (כי האדם אינו טורף מבחינה ביולוגית אלא אוכל כל), אין כל סיבה שלא לעשות זאת. לטבע אין שום תוקף מחייב. למעשה, לא רק בתחום המוסר, אלא בכל היבט של החיים שלנו, אנחנו לא נצמדים להתנהגות הטבעית שלנו. האם זה טבעי לגלוש באינטרנט? - אם אנחנו לא כפופים לטבע שלנו בכל תחום אחר, אין סיבה שתחום המוסר יהיה שונה. בני-אדם כבר לא טורפים מזמן. הם צדים באמצעות כרטיסי אשראי בסופרמרקט, ואחר-כך מסתערים על מנות קפואות שהופשרו בתנורי מיקרוגל. הטרף, כביכול, גדל בתוך כלובי היי-טק ונשחט בסרט נע. בקיצור - מה שבני-אדם עושים כיום לחיות, מנוגד לחלוטין לטבע שלהם ושל החיות. מי שמתעקש לעקוב אחר תכתיבי הטבע במקום אחר שיקול הדעת המוסרי, מוזמן לנהוג בעקביות ולאכול בשר כפי שהדבר נעשה בטבע - לתפוס בעלי-חיים בלתי מבויתים, להרוג אותם בידיו החשופות, לבתר את בשרם בידיו ולאכול אותו נא. כל דרך אחרת לעשות זאת תהיה לא טבעית. מי שדבק בהתנהגות "לפי הטבע", חייב להתנגד לניצול של פרות לחליבה, ולכן עליו להימנע מצריכת מוצרי חלב, כי אף חיה בטבע לא צורכת חלב של חיה אחרת.

הבעיה העיקרית שגם הרבה מחיות אוכלות בשר

אז אם חיות אוכלות אחת את השניה מה נגיד על עצמנו?

enbalush

New member
תשובה בשבילך

עבור רוב החיות אוכלות הבשר, שלא כמו עבור בני-אדם, אכילת בשר חיונית לקיום, כך שגם אם נעמיד את ההתנהגות שלהם בקנה-המידה המוסרי של האדם, אין להם את הברירה שיש לנו - לבחור בתזונה צמחית. ההשוואה אינה רלוואנטית: האכזריות שבציד חיה על-ידי חיה אחרת היא קטנה באופן משמעותי מזו שבגידול מתועש של בעלי-חיים למזון, שבו נשללת חירותם ורווחתם של בעלי-החיים במשך כל חייהם באופן מוחלט. לבעלי-חיים לא-אנושיים אין יכולת לשקול את ההשלכות המוסריות של המעשים שלהם, ולכן אי-אפשר להטיל עליהם אחריות מוסרית. בני-אדם נורמליים, בהיותם מסוגלים להבין שיקולים מוסריים, מחויבים להתנהגות יותר אחראית. הרבה התנהגויות של בעלי-חיים, כגון גזילת אוכל מהפרטים החלשים בקבוצה או כפיית יחסי-מין, אינן מקובלות בקנה-מידה אנושי, וקיומן בקרב בעלי-חיים אינו מצדיק התנהגות זו אצל בני-אדם.

מבחינה בריאותית לא חייבים לאכול בשר. למשל אני

קיבלתי מדיאטנית של קופ"ח מרשם לאבקת חלבון חלבית שנקראת פרו-קאס ו3 כפות ממנה מספקות את תיצרוכת הבשר עוף דגים שאני לא אוכלת. אני שמה כף בנס קפה רק מערבבת את זה קודם טוב טוב עם הקפה והסוכר כי יש לאבקה נטיה להפוך לגוש/ים היא לא נמסה, אבל לי היא ממש טעימה מבחינה דתית יש גילגול נשמות ואם מברכים ומכוונים בברכה שלפני האוכל ואחריו מעלים את הניצוצות [חלקי נשמה] שנמצאים במאכל וזה עושה רק טוב לעולם כולו וניצוצות של נשמות נמצאות גם במזון מהצומח. לגבי כל מאכל ולגבי בשר כמובן שנשאר לאחל לבהמה המיסכנה שנישחטה כדת וכדין ובירכו על המזון כהלכה כי אחרת אין טעם בסבל שהיא עוברת. אז למי שלא מאמין וגם לא מברך ולא אוכל כשר באמת שאין טעם שיאכל בשר או כל יצור חי אם הוא לא אוהב את זה , יש פרו-קאס ואפשר להגיד שלום למוצרים מהחי ולא להיתראות. אגב אתם חושבים שצמחים לא סובלים כי אין להם פה ליצעוק? אז לידיעתכם גם צמחים סובלים בדיוק כמו אנשים חיים. תארו לכם שחותכים אותכם ולפני זה מקלפים לכם את העור וזורקים אותכם לסיר רותח ואח"כ אם לא היתעלפתם בסיר לועסים אותכם וכו וכו חחחח לא רוצה לתאר את ההמשך אבל אתם יודעים שמה שניכנס דרך הפה יוצא מאיזה מקום בגוף ויש לו ריח... בעעעעעעעעעעעעעעעעע בקשר לתרופות שנוסו על בע"ח, מה אתם מעדיפים? שאתם תמותו ח"ו או שבע"ח יסבלו ואפילו ימותו במקומכם? אני מעדיפה לחיות ואם אין ברירה אז שבע"ח ימותו ולא אני. סורי זה טבע העולם וכל הצדקנות הזאת היא רק צביעות. אז לסיכום, אני מיתעצלת לבשל וכפיתרון מצאתי את הפרו-קאס כי המצב כבר היה נוראי, הרגלים היתנפחו לי מ
חוסר חלבון והסבל שלי היה נוראי אחרי כמה שנים טובות בלי מוצרים מהחי. אבל אם מזדמן לי לאכול משהו טעים מהחי אני לא עושה שום חשבון רק מישתדלת לברך כהלכה וכמובן לאכול כשר חג שמח לכולם

מברכת אותך על חשיבתך והרי תשובתי אלייך:

טוב לא ראיתי את הסרטון, וקראתי רק התגובות הראשוניות, והרי לך דעתי: אני צמחונית כבר 9 שנים, והייתי באותה התלבטות כמוך כשרציתי להתחיל. אני יכולה לספר לך, שלוותר על הכל בבת אחת זה קשה, ולכן צריך לעשות בהדרגה. אל תהפוך בבת אחת לטבעוני. קודם כל תבחר מטרה אחת. לדוגמה: מהיום אני לא נוגע (בכלל, דיר בעלק) בבשר שזה כולל עוף, בקר, חזיר,ונראה לי זהו. את חיות הים נשים רגע בצד. קח את הקבוצה הזאת של בהמות ועופות, ותחליט שאתה מתנזר מהם מהיום והלאה. כדי לחזק את תחושך תקרא חומר, לך לאתרים מתאימים ואתה גם יכול להצרף לכל מיני אגודות וקבוצות של צמחוניים או של זכויות בעלי חיים. אתה תבין שמה שאתה עושה זה מצווה, וזה יקל עלייך בהתנזרות ובהמשך הדרך. בינתיים תשתה חלב כרגיל, ביצים וכו'. אחרי תקופה שתרגיש שזה חלק ממך, אתה יכול לנסות לקחת על עצמך את המטרה הבאה: למשל אי שתיית חלב בכלל. לתכלס: סויה וטופו אפשר לעבד באלפי דרכים. אתה לא מאמין איזה קבבים/קציצות/רוטב "בולונז"/ המבורגרים ומה שלא תרצה אפשר להכין מסויה וטופו, והמרקם והטעם דומים מאוד לבשר (רק שאף אחד לא עבר התעללות ומת!). עם התבלינים הנכונים והבישול הנכון (שאלה דברים שאנשים לא יודעים ובגלל זה מעדיפים בשר) תוכל להכין ארוחות מלכים עשירו בחלבון ווטימינים. אני אישית מזמינה אותך לטעום קבבים מהכנתי מסויה. סידן אתה יכול לקבל מכל מיני מקורות צמחיים: סויה, טופו, תרד, ברוקולי, טחינה (סומסום) ואגוזים וזרעים למיניהם וכו'. מה עוד שכחתי.? אתה לא חייב דין וחשבון לשום אדם! רבים ינסו להניע אותך ממטרתך ומהחלטתך או להטיל ספק באמונתך, לגרום לך להרגיש רע או לנסות למצוא חורים באמונה שלך. תדע ותאמין שאתה עושה את הדבר הנכון והמוסרי, והם פשוט מתקפלים בתוך עצמם מתוך קנאה ורגשות אשם, ובגלל שהם מרגישים לא נאורים לידך. ואני פה בכל שאלה! :) סליחה על החפירה :)

וונדי24

New member
תשובה מטבעונית

אני התחלתי להיות טבעונית לא מטעמים הומניים, אלא די אנוכיים. הבריאות שאתה מפחד עליה כל כך, רק השתפרה לי. תרופה שאני לוקחת כבר עשר שנים, פתאום הרופא כל פעם מוריד לי את המינון, ועכשיו אני לוקחת 20 אחוז מהכמות שלקחתי לפני שנה וחצי מאז שנהייתי טבעונית. לגבי מה שאמרת על תרופות: מי שמקפיד על הבריאות שלו, וגם מפסיק לאכול מוצרים מן החי, פחות זקוק לתרופות! וכמה תרופות אתה כבר לוקח? אקמול? הניסויים שעשו אם עשו, אני מניחה שהם כבר לא נמשכים כי זאת לא תרופה חדשה. לגבי בריאות: סידן יש פי אלף בטחינה גולמית (משומשום מלא) מאשר במוצרי חלב, וגם הספיגה טובה יותר. חוסר בבי 12, איכשהו יצא לי להכיר אנשים עם חוסר בבי12, שבכלל לא היו צמחוניים. לעומת זאת, חברה שלי, צמחונית 10 שנים, אף פעם לא הייתה לא בעיה. טחינה גם מלאה בברזל. ברוקולי מלא בסידן וברזל. זרעי פשתן מפוצצים באומגה 3 . פולי סויה מלאים בחלבון. מה אתה עוד צריך? רוצה להפגין? צא להפגין, זה לא סותר.

וונדי24

New member
תשובה מטבעונית

אני התחלתי להיות טבעונית לא מטעמים הומניים, אלא די אנוכיים. הבריאות שאתה מפחד עליה כל כך, רק השתפרה לי. תרופה שאני לוקחת כבר עשר שנים, פתאום הרופא כל פעם מוריד לי את המינון, ועכשיו אני לוקחת 20 אחוז מהכמות שלקחתי לפני שנה וחצי מאז שנהייתי טבעונית. לגבי מה שאמרת על תרופות: מי שמקפיד על הבריאות שלו, וגם מפסיק לאכול מוצרים מן החי, פחות זקוק לתרופות! וכמה תרופות אתה כבר לוקח? אקמול? הניסויים שעשו אם עשו, אני מניחה שהם כבר לא נמשכים כי זאת לא תרופה חדשה. לגבי בריאות: סידן יש פי אלף בטחינה גולמית (משומשום מלא) מאשר במוצרי חלב, וגם הספיגה טובה יותר. חוסר בבי 12, איכשהו יצא לי להכיר אנשים עם חוסר בבי12, שבכלל לא היו צמחוניים. לעומת זאת, חברה שלי, צמחונית 10 שנים, אף פעם לא הייתה לא בעיה. טחינה גם מלאה בברזל. ברוקולי מלא בסידן וברזל. זרעי פשתן מפוצצים באומגה 3 . פולי סויה מלאים בחלבון. מה אתה עוד צריך? רוצה להפגין? צא להפגין, זה לא סותר.

מתולתל

New member
לאכול כדי לחיות

לכל החוששים, מומלץ לקרוא את הספר "לאכול כדי לחיות" של דר' ג'ואל פורמן. הוא מרכז בספר ממצאים של עשרות מאמרים רפואיים, שהמסקנה המרכזית בהם: ככל שתאכלו פחות מוצרים מן החי - תהיו בריאים יותר. לכל השואלים (אי שם למעלה בשרשור) מאיפה נקבל סידן, פרוטאינים וכד' - אז הכל, ובאיכות טובה יותר - קיים בירקות ופירות. אז קדימה, תנסו את זה, לא תמותו מכך, ובעצם, ככל הנראה שאפילו תחיו הרבה יותר טוב...

לימי179

New member
בשר=רצח

הלוואי ולכל האנשים היתה מידה של רחמנות. הלוואי ושרק חצי מאוכלוסיית המדינה היתה מסתכלת על סיבלם של בעלי החיים. הלוואי שאלוהים יתן רחמים בלב האדם.

Maxim K

New member
בשר זה טוב

טבעונים/צמחונים/פרחונים וכו' - אין שום דבר רע בלאכול בשר. זה חלק מטבע בן האדם לאכול בשר, הגוף זקוק לזה. כמו שהכבשה אוכלת עשב וכמו שהזאב אוכל את הכבשה. אין בזה שום דבר רע. הטיעונים בנוגע לכולסטרול ומחלות לב בתור ראיה לכך שאנחנו לא אמורים לאכול בשר הם לא נכונים. אנחנו לא אמורים לאכול כל כך הרבה בשר כמו שאוכלים כיום, אבל אנחנו כן אמורים לאכול אותו, והגוף שלנו צריך אותו. כמו שאם אוכלים יותר מדי תפוחים תכאב הבטן - זה לא סימן שלא צריך לאכול תפוחים. הבעיה היחידה עם בשר זה שהתעשייה היא באמת מאוד אכזרית. אבל זה לא אומר שלא צריך לאכול בשר. זה אומר שצריך להילחם בתעשייה, ולנסות להעביר חוקים שייגנו על חיות מהיחס הנוכחי וכו'. אתם רוצים לעשות מה שטבעי? תאכלו הכל במידה - בעיקר מהצומח, מעט בשר. אכפת לכם מהחיות? תדאגו לכך שיהיו להן חיים טובים ומוות קל.

למעלה