המפגש, 6.6.02 - תוכן

../images/Emo41.gif המפגש, 6.6.02 - תוכן ../images/Emo41.gif

מסגרת המפגש, כפי שמסתמנת כרגע היא: * סיור קצר בזכרון יעקב עד להגעה לחצר הרשקוביץ; * התכנסות שלנו עם כיבוד קל בכניסה (שתיה, חטיפים וכו´) * התכנסות בישיבה - הרצאה/ות קצר/ות, דברי החברים, מצגות, תערוכה וכו´ * כיבוד ומפגש חברתי חופשי כל מה שברצונכם להציע - זה המקום
למשל: נושא שתרצו לשמוע הרצאה לגביו, אולי הנכם מעונינים להרצות
אם יש בידיכם עץ משפחה מסודר יפה - אפשר להציגו; סיפורים מעניינים מן המחקר המשפחתי - אפשר לספר; אולי הכנתם ספר משפחה שברצונכם להראות, ע"מ לתת רעיונות ו/או לקבל תגובות? בקיצור, הכל פתוח

נחי

New member
מוכן להרצות על כמה נושאים-תבחרו

1.ארכיונים בישראל-בישראל עשרות רבות של ארכיונים.בחלקם ניתן למצוא חומר גניאולוגי רב ענין.מהם הארכיונים,מה ניתן למצוא שם,דוגמאות למידע שניתן למצוא וכו´... 2.חיפוש ניצולי שואה-מקורות זמינים לחיפוש,התכתבויות עם גורמי חו"ל,מקורות ארכיוניים ,רשימות ניצולים,קהילות בגולה וכו´... 3.פרויקט חקר קהילה ספציפית-תוצאות מחקר קהילה של עיירה בודדת הניב אלפי מסמכים,מאות תמונות,עשרות עיתונים ומאות ספרים.

צביקוש21

New member
אז הנה מה שאני מביא.....

בהקשר לתוכן וספרים וכאלה... אני מביא איתי שני ספרים...שאותם כתבה סבתא שלי. 1:בני עקיבא לודז - סיפורו של בני עקיבא לודז. 2:ספר שכתבה סבתי על המשפחה (הספר לא נמכר). מחקר ענק על משפחתה ועל משפחת סבא שלי וכ"ו. הספר נקרא :"כוכבים ואפר".

הספר של הפורום וספר משפחה

אני מביא, כמובן, את ספר הפורום שייחנך בהזדמנות חגיגית זו... ובנוסף, ספר משפחת שרייר שקיבלתי מאדם איתו אני מתכתב בדוא"ל - מבחינתי זוהי דוגמה לכיצד צריך להיראות ספר משפחה. אביא גם, כנראה, את כרכי "אבני זכרון" שברשותי - תעתיק מצבות וכתובות מארץ ישראל מהשנים 1928-1931 לערך. אם איזכר בעוד דברים, אספר לכם. ארנון

יכולה להראות 2 ספרי זכרון

האחד של קהילת בוברקה, והשני של קהילת אוהנוב. אפשר להכין "דוכן ספרים" לתצוגה. אולי גם שולחן "תמונות ישנות".

../images/Emo45.gif רעיון מצוין

נארגן מעין "תצוגה" של פריטים שכל אחד יביא. ליד כל פריט (ספר/תמונה/עץ משפחה/ספר משפחה/...) יהיה פתק עם פרטי האדם שהביא והסבר לגבי הפריט. ארנון

הכנה לתצוגה

מציעה שכל אחד בעל עץ משפחה, אם הוא דף בודד ידביקו על קרטון, אם קובץ דפים, יכין לתצוגה בדרך אחרת, כך אוכל ללמוד מנסיונכם העשיר משלי בקשר לעצי משפחה.

בשביל העץ שלי צריך קיר...

ולפי המספרים שזרקו כאן כמה אנשים - גם הם בעסק של הקירות. אבל, זה אפשרי - יש מספיק קירות, ככה שמי שרוצה להציג גם עץ ענק - מוזמן... ארנון

עמירה1

New member
תוכן

לדעתי לכל אחד יש מה לתרום. אם יש עוד אנשים שמחפשים את הונגריה, סלובקיה וליטא, אני אשמח לשמוע על אתרי החיפוש שלהם ואולי הם ישמחו לשמוע על שלי. 3 פעמים הייתי באזור של צ´כיה-סלובקיה-הונגריה בנושא של חיפוש משפחה, אשמח לספר ולענות על שאלות. אין בעיה להביא את העץ שלי מודבק [או בצורה אחרת]. עמירה.

ראם ערן

New member
עוד ספרות לאירוע../images/Emo63.gif

אני אוסיף מספירתי הדלה: בית רבנן מאת חיים פרידמן החוברת הנאה של משפחת יפה אשר הוציא צבי יפה ערן

TheShis

New member
יש סיכוי שיהיה...

מסך? לצורך תצוגת מולטימדיה של פרוייקטים?

בהחלט../images/Emo70.gif

ז"א, מסך בטוח יהיה. יש סיכוי גדול שיהיה גם ברקו. אם עוד מישהו יכול לנסות לארגן ברקו (מקרן שמתחבר למחשב) - זה יהיה מצוין
ארנון

avitalit

New member
אם אבוא אז אביא אלבום של אבי

שבו הוא תיעד את קורותיו ועלייתו ארצה .. מאוד מרתק . כמו כן ספר שהוא כתב ביחד עם ביתי הבכורה לעבודת שורשים וגם אחת מהכתובות העתיקות ..

דדיחתם

New member
או.קיי., גם אני אבוא!

אני זקוק לטרמפ מאיזור רעננה או תל-אביב - לא ברור לי כרגע מהיכן אבוא. לא משנה לי איזה כיבוד אביא - מה שתציעו.

זיסער

New member
ומה אני יביא? :))))))))

החור הזה שנקרא אוקראינה מעניין בכלל מישו? :))))) אם למישו יש בקשה אז יאללה :))))9 זיסער

ornan

New member
אני מביאה את העץ שלי: לפני ואחרי...

שלום אני אביא את תיעוד תהליך החיפוש, מרגע שהתחלתי לפני 12 שנה, מצאתי היום את מה שכתבתי אז ולאן הגעתי היום בתקווה שאשמע את עצותיכם הטובות לאן מהנקודה בה אני נמצאת כיצד להמשיך... ארנה

למעלה