המחליף The Replacement 5x03 |*

hc4

New member
שמתם לב שכל הפרק דיבר לכאורה

על זאנדר אבל למעשה כל הפרק רק שימש כהקדמה לווידוי של ריילי שהוא חושב שבאפי לא אוהבת אותו 50 דקות בשביל משפט אחד רגעים כאלה מזכירים לי למה אני אוהב את הסידרה הזאת

ANGEL N

New member
הפרק הופיע אחיו התאום של השחקן...

אני ממש לא מסכים עם זה. הפרק עסק בזאנדר ושיפר את התדמית שלו. אם עד עכשיו היינו בטוחים שזאנדר הוא אומנם חמוד ומצחיק אבל בעיקר החלר הפחות מוצלח של החבורה (לא לומד באוניברסיטה, אין לו עבודה קבועה ובד"כ רק מביא צרות לפי מה שהוא אומר) הפעם רצו להראות לנו את החלק המוצלח שלו, להראות לנו שלמרות הכל בזאנדר דיים צד רציני ומוצלח. אחרי הפרק הכלומניק בעונה השלישית שירד על זאנדר קצת על זאנדר ובאותה מידה גם העצים אותו והראה שכם הוא יכול ללחום בשדים ואפילו לבד, המצב עם זאנדר בסידרה לא היה כ"כ טוב, במיוחד בעונה הרביעית שממש לא הטיבה איתו. פירוש מצויין לפרק אני אוסיף יותר מאוחר. ספויילר להמשך העונה הקטע האחרון שריילי אומר הוא רמז מטרים להמשך העונה, ולדעתי כל מי שראה את הפרק הבין שבקרוב מאוד משהוא בקשר "היפה" הזה (כמו שהוא נראה לפחות בפרקים הראשונים ששודרו) הולך להתפורר

ANGEL N

New member
ניתוח מצויין לפרק -מומלץ ביותר

אני מוסיף לכאן פירוש מצויין לפרק שפורסם באתר TVE. הניתוח מומלץ ביותר, תהנו.

Better Man

New member
הניתוח שלי לפרק

מי שלא ראה את עונה 6 ממש ממש לא מומלץ לקרוא, זה יהרוס לו הכל!!!!!!!!!! ------טיפה ארוך------------ תחילת הפרק היא המשך ישיר לסוף הקודם - גלורי לקחה את דון, החבורה תקועה בתחנת הדלק באמצע המדבר, ג`יילס פצוע, טארה עדיין Brainless ובאפי? באפי התמוטטה לנוכח קריאותיה של ווילו "את חייבת לקום, אנחנו צריכים אותך", וכנראה שכל המאורעות שעברו עליה לאחרונה, אותם סיכמה באלגנטיות בפרק הקודם, התחילו לגבות את מחירם. ריילי, ג`ויס, טארה ועכשיו דון - בכל עונה "מתעללים" התסריטאים בגיבורה, מעבירים אותה מסכת ייסורים שלא היתה מבישה את איוב. אבל העונה, האם לקחו אותה רחוק מדי? כנראה שכן ואפילו ג`יילס מסכים. באפי במצב "צמחי", קטטוניה. לא זזה, לא מדברת, לא מגיבה. והחבורה ש"צריכה אותה" נותרת ללא מענה, ללא הנהגה, ללא ראש. ומה באמת עושים הסקוביס ללא הקוטלת? בתחילה נכנסים למצב של חוסר אונים, אי ידיעה מוחלטת, "We should move her, unless we shoudn`t?". ספייק, כמובן, פונה לפתרון פיסי ומכה אותה, וזאנדר מוציא עצבים. ואז קורה דבר מעניין - ווילו לוקחת שליטה ומחלקת פקודות. ווילו, אותה נערה רועדת שפחדה לשתות מהברזיה בנוכחות קורדיליה, אותה ביישנית שהתחבאה מאחורי סדין לבן בהלוואין, אותה "שמיניסטית" שהיססה לצאת משטח בית הספר בהפסקה. היא מתאוששת מהר, בטוחה בעצמה, לא מהססת לשניה ואפילו מאיימת - "I will get very cranky". ויודעים מה? זה אמין ביותר. ראינו את הכוח האמיתי שלה ב-Tough love, ראינו מה היא מסוגלת לעשות ועכשיו היא המנהיגה החזקה השולטת. לא ג`יילס החכם, לא ספייק החזק. וזה מתקשר צעד אחד קדימה אל "The gift", בו אומרת לה באפי "וויל, את האדם החזק ביותר כאן. את יודעת את זה, נכון?". ווילו עברה דרך ארוכה מאוד והגיעה למצב בו היא יכולה לשמש תחליף ל*קוטלת*, ולנוכח סוף העונה קשה שלא לתהות האם יש כאן כבר הכנה מסויימת לעונה הבאה. לכולם יש משימות? יפה. ומה ווילו עושה? "אני אעזור לבאפי". איך? בצורה מאוד מסוכנת ומפחידה. "את יודעת מה את עושה?", "זה מסוכן", "זו רמה מאוד מתקדמת" אלו רק חלק מהביטויים שמגדירים את מה שווילו הולכת לעשות. המתח גובר ויש כאן שוב תזכורת לכמה גדול כוחה של ווילו. "בהצלחה" מאחלת לה אניה, פעמיים. פעם ראשונה בצורה מזויפת, הפעם השניה שקטה ואמיתית. מה הולך לקרות עכשיו?... ווילו נכנסת לחדר, מדליקה כמה נרות, מתיישבת על המיטה ומסתכלת על באפי. ויש כאן שבירת מתח מסויימת, כי לנוכח כל האזהרות הצופים כבר מצפים למפגן ראווה, "שואו" מהסוג שווילו יודעת לספק בדרך כלל. אבל הפעם זה נראה לכאורה פשוט, כנראה כדי לא להסיט תשומת לב מהעניין העיקרי כאן. ווילו נכנסת אל תוך ראשה של באפי כדי לנסות לצאת משם יחד איתה, וכאן אנחנו מקבלים הזדמנות חד פעמית להציץ אל תוך ראשה של הקוטלת, אל מה שמתרחש בפנים. ועכשיו, לאט לאט, נעבור על מה שקורה שם: התמונה הראשונה - באפי הילדה משחקת בבובות. "I like it here", אומרת באפי, טוב לה לשקוע בתוך העולם הפנימי שלה מאשר להתמודד עם האמת החיצונית. "It`s a big day for me", ואז אנחנו מבינים שווילו הגיעה אל נקודת ההתחלה של יחסי באפי-דון, באפי כילדה קטנה ברגע שבו דון מובאת מבית החולים והיא רואה אותה בפעם הראשונה. אוקיי, אז קודם כל אנחנו יודעים שזה לא באמת קרה והזיכרון הזה נוצר בצורה מלאכותית אצל באפי ע"י הנזירים. אבל האם זה בכלל זיכרון? או שמא סיטואציה סובייקטיבית לחלוטין שנוצרה אצל באפי עקב המצב המעורער שלה? האם אנחנו מאמינים שכך זה באמת קרה? אחרי הכל, אנחנו בתוך הראש של באפי. זה יכול בהחלט להיות זיכרון אישי לחלוטין, פרשנות מסויימת או אפילו סתם הגזמה שבאפי יצרה לעצמה כי "טוב לה כאן". אז באופן טבעי, כיחסי רוב האחים בעולם, באפי בתחילה נרתעת. "את לא רוצה להיות האחות הגדולה?" שואלת ג`ויס. "אני רוצה להיות התינוקת", "אתם תקדישו לה יותר תשומת לב ותשכחו ממני" - קנאה טיפוסית, שלב ביחסי האחיות סאמרס שאותו אף ראינו בתחילת העונה ("Real me"). ואז מגיע השלב בא, "I could be the one to look after her sometimes ... if you need a helper. Mom? Can I take care of her?", השלב בו באפי לוקחת את תפקיד האחות הגדולה, באישור האם. "Yes, Buffy, you can take care of her" אומרת ג`ויס ומלטפת את שיערה של באפי. ותנועת ליטוף השיער - סממן אימהי שמאפיין את באפי ודון לאורך כל העונה הזו, כאשר כמעט בכל פרק מלטפת באפי את שיערה של דון בצורה דומה. אמרנו נקודת ההתחלה, לא? הטיפול בדון - כאן זה מתחיל. שוב, האם כך זה אכן קרה? לא ידוע. אבל זה לא ממש חשוב, כי כך זה קורה כרגע אצל באפי, בתת המודע שלה. הסצינה הבאה היא חזרה לנקודת הוויתור בספריה, שמדגיש את משמעותה, ומייד לאחר מכן ווילו ואנחנו מלווים את באפי במסדרונות ביתה בדרך אל חדרה של דון. באפי נעצרת לרגע ובוהה, ונחשפת תמונת המצבה של ג`ויס. עניין המוות של ג`ויס, מלבד אזכורו כאירוע טראומתי שעבר על באפי לאחרונה, מסמל כאן את עליית המדרגה ביחסי באפי דון. באפי הפכה מאחות לדמות אם, והמוות של ג`ויס היא נקודת המעבר הזו, כמו גם הנצחת הדאגה והטיפול בדון. שלב נוסף ביחסי האחיות. "אני מצטערת" אומרת ווילו. "אל תהיי, מוות הוא המתנה שלי. זה באמת לא מסובך. זה מה שאני עושה, בשביל זה אני כאן, זה כל מי שאני". באפי מפרשת את דבריה של הקוטלת הראשונה בפעם הראשונה. היא מוקפת במוות ולכן זו מטרתה, זו מהותה. "אני אומרת לך ווילו, הבנתי את זה" היא אומרת, תוך כדי שחונקת את דון הישנה עם כרית, בדם קר. מוות הוא הכשרון שלה, המומחיות שלה ועל פי זה היא פועלת. ומכאן - הכל חוזר על עצמו. באפי כילדה, נקודת הוויתור, הקוטלת הראשונה ורצח דון... חשוב לציין שמבין כל האירועים בלולאה התת הכרתית הזו, רצח דון הוא האירוע היחידי שלא באמת קרה ושאין לו כל בסיס מציאותי. בעוד שכל שאר האירועים ספק קרו ספק סובייקטיביים, אנחנו יודעים בוודאות שבאפי לא רצחה את דון, פיסית או רוחנית. זו הסצינה היחידה שהתרחשה במוחה של באפי בלבד, וזאת מייד לאחר שפירשה את מסע החזיון. ווילו אומרת לה: "אחותך עוד לא מתה" אבל מבחינתה של באפי היא כן. כי באפי סבורה שברגע בו וויתרה, ברגע בו דמיינה "מה היה אילו" היא גרמה לשרשרת האירועים שהובילה לחטיפתה של דון ובסופו של דבר למותה הצפוי. אם לא היתה מוותרת, אולי היתה יכולה לעשות עוד משהו, אולי היתה מתאמצת יותר. ואם מוות הוא הכשרון שלה, אז בכלל אין טעם לנסות אפילו. ובגלל זה, בעצם, באפי היא זו שרצחה את דון. או כך לפחות היא חושבת אז בסופו של דבר, באפי שוברת את הלופ וחוזרת למציאות יחד עם ווילו. אך לאיזו מציאות עגומה היא חזרה... ההתקדמות היחידה לקראת פתרון המצב בפרק הנוכחי היתה רק גאוגרפית, החזרה לסאנידייל. הזמן הולך ואוזל, והתשובה היחידה שבאפי שומעת מיד עם חזרתה מאוד לא משביעה את רצונה. הדרך היחידה הנראית היא הריגת דון. הייתכן שהסצינה הבדיונית היחידה שהיתה במוחה של באפי עומדת להגשים את עצמה

אוי איזה חמודים הזאנדרים!

שאני אמות! :) דבר ראשון, היי לכולם, מזמן לא הייתי פה! המחשב שלי קם לתחייה! בכל מקרה, הפרק שהיה היום כזה משעשע! kill us both spok - אפילו הזאנדר המגניב טיפש וחמוד כזה.... היה לי ידיד שהייתי דלוקה עליו ועכשיו מהפרק הזה קלטתי שזה כנראה בגלל שהוא הזכיר לי את זאנדר...(המגניב):) קיצור, פרק ממש קורע עם אניה וההערות שלה, וג´יילס עם הנרות והשכחה:)

כן זה היה פרק גדול, ממש אהבתי.

אבל זאנדר היה מסכן שדפקו לו דלת בפרצוף, ושאניה לא האמינה לו ואמרה לזאנדר השני לסלק אותו. וזה משגע עוד מישהו שכותבים זנדר ולא זאנדר, או רק אותי? (אחרי הכל, אני דרוסילה;) היה ממש מצחיק הקטע שג´יילס אמר שנתעלם משיחת המין המוזרה. והיה עוד מישהו שברגע שריילי אמר "זה גורם לעוד מישהו לרצות לכלוא אותם בחדר ולעשות עליהם ניסויים?" פשוט רצה להגיד לו "No, just you. you morron!"? אבל טארה לא הייתה! :(

Yishai A

New member
שימו לב אבל לתרגום הגרוע...

כשזאנדר אומר לווילו "חכי כשאר לך תהיה כפילה רשעית" - התרגום: "אני אתמודד עם זה בסדר גמור" המשמעות האמיתית "התמודדתי עם זה בסדר גמור" כרפרנס ל"דופלגנגלאנד" - בעעעעעע שונא מתרגמים שלא רואים סדרה! ישי

ד י י ז י

New member
אוי! שכחתי מזה!

תחשבו על זה, שלכולם במובן מסוים היה תאום (מרושע או לא..): זאנדר - התחלק לשני זאנדרים, אחד חזק וכריזמטי והשני חלש וחסר ביטחון. (עכשיו כשאני חושבת על זה, טל בטח מאושרת!
) ווילו - ואמפ ווילו, הגרסא הערפדית שלה, ווילו עצמה. אנג´ל - אנג´לוס, שד מרושע-סדיסט-אבל נראה מצוין במכנסי עור, ואנג´ל - איש שרק רוצה לעזור ולתקן את הטעיות שלו. באפי - טוב, לבאפי זה לא היה בדיוק אבל היתה פיית´ שהחליפה איתה גופים (או שזה גופות? *המממ..*), על אותו עקרון של תאום מרושע - פיית´, הרוצחת המטורפת, ובאפי, הנשמה הטובה. ג´יילס - טוב, אז גם אצלו זה לא בדיוק, אצלו בעצם זה הכי לא קרוב, אבל הוא היה פעם לכוד בתוך גוף של שד... see my point? בקשר לפרק - פרק נחמד. באמת היה מורגש החוסר טארה, ואהבתי את הקטע עם אניה והשלישיה.
! הנאום של ריילי שיגע אותי, זה היה כזה "shut up already! " אבל הסוף יפה, עד כמה שאני שונאת את המערכת יחסים של באפי וריילי (ואני אזכיר שוב שזה הרבה.) היה לי עצוב בשבילו, אחרי כל הנאום שלו שהוא נחצה לשניים ומאושר איתה והכל, ואז הוא מודה שהוא יודע שהיא לא אוהבת אותו..
עצוב, אבל לא יותר מדי.

Lizz

New member
תאום מרושע?

זה בסך הכול מודחק VS לא מודחק.

כן גם אני לא רוצה שהם יהיו ביחד

כי אני סטאר קרוסית, אבל רחמתי עליו בקטע הזה. סך הכל, הוא באמת מאוהב בה. - מסכן

BritGirl

New member
לבאפי כן הייתה "תאומה"...

טוב לא בדיוק , אבל הייתה לה כפילה רובוטית... זוכרים? הבחור בפרק אחד יצר לעצמו חברה שהייתה בוכה כי הבחור לא היה מתייחס אליה יפה והיא קינאה בבאפי... ואז ספייק ביקש מהבחור הזה ליצור לו "באפי בוט"... ואז בסצינה האחרונה... יו הפרק הזה היה מדהים... באפי נתנה לספייק נשיקה...

ANGEL N

New member
ספויילר די רציני לעונה החמישית מעלי

אני יודע שחלק מכם יחשבו שזה ל ספויילר כ"כ רציני לעונה החמישית אבל אני חושב שכן בגלל שחלק מהיופי פה הולך כשיודעים את זה לדעתי

shokoklit

New member
נראה לי שהם לא תרגמו נכון

בקטע שבו זאנדר אמר לווילו משהו בסגנון "נראה איך א היית מגיבה אם הייתה לך תאומה מרושעת" אני חושבת שהיא ענה שהיא התמודדה עם זה יפה ולא שהיא הייתה מתמודדת עם זה יפה או משהו כזה(לא זוכרת בדיוק איך היא הגיבה) כי סה"כ יש את כל סיפור ווילו הכפולה אני צודקת?

ניקולס ברנדון

זה היה זאנדר ה"חלש" נכון??? או שאני טועה??? זה היה אח שלו??? אין לי מושג איך מבדילים!!!

Lady of Buffdom

New member
ניק שיחק

את 2 הזאנדרים, ורק בקטעים שהם היו ביחד גם קלי (התאום שלו) השתתף. הפרק ממש חמוד ומצחיק, גם אותי זה מעצבן שהם מתרגמים "זנדר"
ציטוטים נבחרים: Riley: (at the City Dump) : What are you doing here, Spike? Spike: Oh, there´s a nice lady vampire who´s set up a tea room over by the next pile of crap. What do you think I´m doing? Lame Xander: I woke up in the dump this morning. Willow: Xander, the basement isn´t a dump. It´s more like a really nice...hovel. Anya: So... um, you Xanders really do have all the same memories, all the same... physical attributes? Suave Xander: We´re completely identical. Lame Xander: Yeah, we checked out some stuff in the car on the way over... Fingerprints! Anya: Well, maybe we shouldn´t do this reintegration thing right away. See, I can take the boys home and we can all have sex together, and, you know, just slap ´em back together in the morning.
הפרק מראה שזאנדר הוא לא כזה לא מוצלח כמו שכולם חושבים. יש בו גם צד חכם ומוצלח. הוא פשוט מדחיק אותו.

למעלה