המחאה

SiteMap

New member
../images/Emo41.gif המחאה

נניח וטיילתי מספר חודשים בחו"ל, בזמן הזה פרצו לביתי, גנבו פנקס המחאות, זייפו את התימתי היטב ופזרו המחאות רבות בסכומים גדולים. ההמחאות נפרעו כולם (נניח והיה מספיק כסף בחשבון) והזמן שעבר כבר לא מאפשר לבטל את ההמחאות. מה מעמדי מבחינה חוקית ? האם אני אמור לבדוק כל יום (דרך האינטרנט נניח) שאין פעילות חריגה בחשבוני, ומשום שלא עשיתי כך, אני אחראי למצב ? האם עצם העובדה שלא אני שילמתי בהמחאות הללו, מכסה אותי ? (ואם כן, בפני מי ? הבנק יחזיר לי את הכסף ? מדוע ? במה הוא אשם ?) אשמח להבהרה, תודה

Fun Fair

New member
הכי טוב- לפנות לבנק.

אני מאוד מאוד מבינה כמה מבאסת הסיטואציה, אך דווקא בגלל רגישות העניין והנזק שנגרם לך, אני לא רוצה להסתכן ותלל תשובה שאינה מבוססת ולכן באמת כדאי שתפני למומחים... מה שכן- למיטב ידיעתי- המחאה שטרם נפדתה, אין בעיה לבטל, או לבקש שלא לפדות- עפ"י מס' ההמחאה.. (ושוב- יכול להיות שאני טועה)

foggy night

New member
הכי טוב זה לפנות לעו"ד.

תיקון לדברי המנהלת: גם המחאה שבוטלה היא עדיין ברת-פרעון. הביטול הוא כלפי הבנק והבנק לא ישלם את הכסף, אך בפועל המושך (מי שההמחאה על שמו - אתה!) יהיה מחוייב עדיין לשלם את הכסף למי שההמחאה נרשמה לו או לפקודתו - כך לפי דיני השטרות. ועכשיו סיכום בעברית: 1. פנה לעו"ד 2. בטל את מה שניתן לבטל, למרות מה שאמרתי. 3. יש חשש ששיקים שלך יגיעו לשוק האפור - קח בחשבון... 4. תלונה במשטרה הגשת? לא? אז יאללה.

Fun Fair

New member
צודקת ותודה על החידודים ../images/Emo13.gif

(כבר ציינתי את בורותי בנושא??
)

foggy night

New member
אין מה להאשים אותך

כפי שידוע - או שלא - אני סטודנטית למשפטים ממש לקראת סיום התואר, אז אני מניחה שלי בכל מקרה יהיה יותר ידע (בדרך כלל) בתחום הזה מאדם שלא למד משפטים....

foggy night

New member
"מה מעמדי מבחינה חוקית?"

זו שאלה לפורומים משפטיים. יש כאלו בתפוז. בהצלחה.

MineraliT

New member
טוב אז ככה...

נראה שהסתבכת כהוגן. כרגע אתה לא רואה את זה.. אבל עוד תראה בעתיד.. לפי החוק אסור לבטל שיקים. אבל כאשר שיקים נגנבים עדיף שתגיש תלונה שתכסה אותך בפני כל דרישה שתבוא. ביטלת שיקים? שמור בבקשה את כל הניירת. אתה תזדקק לה בעתיד

למעלה