המוח

• פותח הנושא 2_be
  • פורסם בתאריך

2_be

New member
../images/Emo41.gif המוח ../images/Emo22.gif

בעקבות כמה ויכוחים אם אנשים אני מעלה את השאלה פה. האם למוח יש שעות שהוא פועל יותר טוב? (כלומר, בשעות אלה יותר קל ללמוד ולהבין) האם אצל כל האנשים השעות האלה זהות? האם המוח מתרגל לשעות בהן פעילותו מואצת? האם כתוצאה מכך בשעות אחרות יהיה לנו יותר קשה לבצע פעילות מחשבתית מסובכת? מה דעתכם?

אורן51234

New member
עייפות

עייפות, חוסר שעות שינה ושיעמום בהחלט יכולים להשפיע על היכולת ללמוד ולהיתרכז. השעות בהם העירנות יותר טובה שונים מאדם לאדם. אם מישהו ניסה ללמוד לבגרת במתמטיקה עד 2:00 בלילה הוא מבין למה אני מתכוון.

ailag

New member
כן, לא, כן (בערך), לא (תלוי ברצון)

** disclaimer: כל מה שנאמר כאן הוא דעתי והנסיון שלי, אין לי מאמרים שיבססו את הטענות ** - כן, יש שעות שהוא פועל טוב יותר בכיוונים מסויימים ושעות שהוא פועל טוב יותר באחרים. אני לא חושבת שאחרים כאן יחלקו על דעה זו .. (אבל אם כן - אני רוצה לשמוע אותם
) - לא, השעות אינן זהות. גם לזה אנחנו שמים לב - יש אנשים של בוקר, אנשים של לילה .. *אהם* גם כאן אני לא מוצאת טיעונים טובים מספיק כנגד ההשערה שלי. שתי התשובות הבאות מבוססות על השירות הצבאי שלי. עבדתי במקום בו מטפלים במחשבים במשך כל שעות היממה, כך שיש מצב בו לא ישנתם המון זמן, ופתאום יש תקלה רצינית - ואתם היחידים שיכולים להציל את המצב = צריך שהמוח יתפקד. - המוח יכול להתרגל לשעות חדשות, עד לגבול מסויים. זה יהיה קשה והוא לא תמיד מתרגל, אבל ממה שראיתי אצל אנשים שהיו איתי בצבא - עם הזמן הם כן הצליחו להשאר ערים ולעבוד. מה שכן, היה להם קשה יותר להשאר ערים. אבל הם הצליחו, כשצריך. (בעיה קטנה עם הקביעה הזאת: עם הזמן, התרגלנו לשעות העבודה אבל גם התחלנו לזכור יותר ולחשוב פחות). - בשעות אחרות ניתן לבצע פעילות מחשבתית, וזה שוב קשור לאותו תפקיד - כשצריך לעבוד, אז עובדים. עשיתי שני תפקידים ולא היה לי זמן לשני (ממתי הצבא הוגן? לפחות קיבלתי ימי מחלה כשהיה לי חום מעומס העבודה
) - אז בזמנים פנויים בתפקיד הראשון (זה שערים בו בלילה), ביצעתי את התפקיד השני (שדרש מחשבה) באותה רמה כמו שביצעתי אותו בבוקר. ושאר האנשים, אלו שביצעו רק את התפקיד הראשון - היה תמיד אדם עם תפקיד של "זה שמעירים אותו כשיש בעיות" . אם אותם אנשים תפקדו בתפקיד הזה, ולא משנה כמה ישנו (חוץ מאלו שלא -רצו- להתעורר
) - לדעתי ניתן לתפקד בכל שעה, אם רק יש סיבה טובה מספיק. נ.ב. ארג, אני לא מצליחה לכתוב ברור על בטן מלאה מארוחת צהריים. גם זה משפיע על המוח!

למעלה