הכל למען האהבה

Nחמן

New member
../images/Emo41.gif הכל למען האהבה

מאמר זוטא זה מוקדש לטיף טף (לפי בקשה מיוחדת) ר' שלמה אליהו סיפר למנחמים על אביו הרב מרדכי אליהו זצ"ל עד כמה היה זהיר בכבודם של אנשים. לפני מספר שנים הצטרף אל אביו לנסיעה לברזיל. באמצע הסעודה שנערכה לכבודו עם עשירי המקום קם אחד מהנוכחים ושאל את הרב לדעתו על בעל הבית, שתורם מכספו לבית הכנסת הרפורמי בעיר. הרב לא רצה להלבין את פני בעה"ב אולם דעתו על הרפורמים הייתה ידועה. בתגובה לשאלה החל לספר סיפור: לפני כמה שנים היה בחו"ל והגיע זמן תפילת מנחה. הנהג הכושי לא הבין כל כך והביא את השניים לבית כנסת רפורמי. הרב סירב להיכנס לשם אך לא יכול היה להתפלל במניין, כי היו במשלחת רק 8 אנשים. באותו זמן יצאו מביה"כ 2 אנשים: איש האחזקה וה"רביי" והצטרפו למניין. מסר הרב לעוזר, שחסר עוד אחד למניין. שאל הראביי: אם רפורמי ממצטרף למניין, הרי אנחנו עשרה. ואם לאו, הרי אתם שמונה. מהיכן הגיע הרב לתשעה? ענה לו הרב: איש האחזקה נמצא שם בשביל הפטנסה אבל הראביי לא יכול להצטרף למניין. אז רכן אליו הראביי כממתיק סוד: תנוח דעתו של הרב. גם אני עושה זאת בשביל הפרנסה... הרב זצ"ל הצליח בחכמתו באמצעות סיפור נאה להבהיר את דעתו על הרפורמים מבלי לבייש את בעל הבית.

טיףטף2

New member
../images/Emo99.gif

הרב מרכדי אליהו זכר צדיק וקדוש לברכה שזכותו תגן עלינו,היה כה אדם גדול. קראתי מה שיכולתי מהספר עליו.ופשוט הבנתי כמה אבדה גדולה לישראל כשהוא עזב אותנו. תודה רבה על החידוש לעיל

Nחמן

New member
יש עליו המון סיפורים

לא בכדי נראו בהלווייתו מכל גוני הקשת היהודית: חרדים לצד דתיים לאומיים וגם כאלה, שנראה עליהם כאילו הכיפה שלראשם עוד מעט תיפול... בהזדמנות זאת אספר מעט מן הידוע לי על רבי לוי יצחק מברדיצ'ב. לצערי לא זכיתי לקרוא שום ספר עליו. גם לא על רבי אריה לווין זצוק"ל. אשתדל מפעם לפעם להעלות את מה שזכור לי. הנה סיפור אחד מיני רבים על רבי לוי יצחק. פעם אחת שבת היה ורבי לוי יצחק עם קהל עדת חסידיו פגש יהודי ובפיו... סיגריה. החסידים לא ידעו את נפשם מרוב בושה ותמהו, מה יגיד על כך סניגורן של ישראל. בירך הרב את היהודי ב"שבת שלום" ושאל אותו: היודע אתה, ששבת היום? השיב לו היהודי: הן! ו... האם יודע אתה, שאסור לעשן בשבת? השיב לו היהודי: יודע! עתה ספק רבי לוי יצחק את כפיו כלפי מעלה ואמר: רבש"ע! ראה כמה ישרים הם בני עמך ישראל! היהודי יודע, ששבת היום, ושאסור לעשן בשבת, אבל... לשקר??? חס וחלילה! הוא לא יעז!... "אם נסתכל קרוב קרוב, נוכל לראות את האור הטוב ויש אור לכולם" אשמח, אם מישהו יאיר את עיניי וימצא לי את מילות השיר(שיר השלום בביצוע מרדכי בן-דוד) ואת שם המחבר והמלחין.

נחמן !!!....

תביא לנו סיפורים על הבעש"ט .. בבקשה
לא יודע למה .. אבל גם אני וגם אמא שלי מרגישים אליו חיבור מאוד חזק ..... אז אם תוכל להביא לנו גם מדי פעם סיפור שלו .. אני אשמח
תודה
לילה טוב

טיףטף2

New member
באתרי ברסלב יש עליו אינספור סיפורים.

קדוש קדוש
שזכותו תגן עלינו.

טיףטף2

New member
יש סיפור על רבי לוי יצחק מברדיטשוב

שאני פשוט לא יכול לשכוח אותו.בלי נדר ובע"ה שאזכור כפי שצריך. כשהוא הלך לישיבה רחוקה מביתו.הוא חזר לאחר כחודש ימים או יותר לביתו לערב שישי עם משפחתו. בשולחן שישי ביקש אביו לשמוע דברי תורה חדשים מפי רבי לוי יצחק. פנה אביו לרבי לוי יצחק :"בני,ספר לנו מה למדת בישיבה החדשה". בתגובה ענה רבי לוי יצחק שהוא למד שאלוקים ברא את העולם. אביו גיחך מעט ואמר לו"בשביל זה לא שלחתי אותך לישיבה.את זה כל אחד יודע,הוכחה לדברי אקרא לעוזרת הגויה שלנו". שאל אותה אביו של רבי לוי יצחק"מי ברא את העולם?" ענתה העוזרת הגויה "אלוקים". אביו פנה אל רבי לוי יצחק,רואה?גם הגוים מאמינים שה' ברא את העולם. רבי לוי יצחק מברטישוב אמר לו ותקשיבו היטב !"היא מאמינה שה' ברא את העולם........אני יודע שה' ברא את העולם"........!!!

Nחמן

New member
תודה רבה

כבר הבאתי משל זה בוריאציה אחרת אך ללא ציון המקור. בל"נ כאשר אגיע אליו, אביא גם המקור.

../images/Emo45.gifיישר כח עצום לנחמן המקסים שלנו

יהי רצון שהסיפורים המחזקים שאתה מביא לנו כאן ימדו לזכותך וממרום ישלחו לך ארוכה ומרפא ותתרפא ותתחזק. אמן ואמן. "אביהם של ישראל" - תמונות וסיפורים על הרב מרדכי אליהו זצוק"ל. יצאו עד היום 4 חלקים של הספר.

Nחמן

New member
תודה רבה

אני באמצעו של החלק השני מתוך הארבע. ממש מרתק. הברכה הטובה ביותר, שאפשר לאחל בטרם אעלה על שולחן הניתוחים, היא אהבה. שנדע לאהוב זה את זה בלי חשבון. מגיע לו או לא מגיע לו - אני אוהב.

למעלה