היום: Bleak House פרק 7

Gilliana

New member
../images/Emo41.gif היום: Bleak House פרק 7

ערוץ "אקסטרא הוט" (5) בשעה 22:45. חוויות, רשמים וביקורות - בשרשור הזה מיד אחרי הפרק, ב-23:35 לערך.

Gilliana

New member
טוב, הפרק התחיל באיחור ../images/Emo58.gif

במקום ברבע לאחת-עשרה - רק בחמישה לאחת-עשרה, ומכאן העיכוב גם בתגובתי. אז מה היה לנו? אסתר מגלה לאיידה את סוד אירוסיה לג'רנדייס ונדהמת בעצמה לגלות בהמשך כי איידה וריצ'ארד נישאו בסתר. אלן וודקורט ממשיך לחזר אחרי אסתר. באקט חוקר את פרשת רצח טאלקינגהורן ועוצר את סרג'נט ג'ורג' - אשר מתברר כי הוא בנה של גב' ראנסוול, סוכנת הבית בצ'זני וולד. במקביל - מתחילים לצוץ פתקים המאשימים את ליידי דדלוק ברצח ובאקט מגלה עד מהרה מי הוא זה, או יותר נכון זו - המפיצה אותם. הורטנס מנסה, לשווא, להפליל את ליידי דדלוק ונופלת בפח שטמנה לעצמה. פרק עשוי היטב - אהבתי את חקירת הרצח ואת התרגיל שעשה באקט להורטנס. ג'יליאן כרגיל עשתה עבודה נפלאה. ולסיום, חידה בלשית: לפי מה ידע באקט שהורטנס היא הרוצחת?

muldercrushed

New member
נראה לי שאני יודעת למה:

זה נראה לי שילוב של כמה דברים: 1.כתב היד שלה על הפתק. 2.היא אמרה שהיא עקבה אחרי הליידי (המאממצ ביותר!!) לבית של טלקינהורן וזה ממקם אותה בזירת הפשע בזמן המשוער של הרצח. 3.על ראש הגנב בוער הכובע-אולי מכל המאמצים שלה לנסות ולהפליל מישהו אחר חשדו בה. 4.היא ידעה בדיוק איפה צעיף הגדילים השחור. (אבל בעצם את זה הרבה אנשים יכולים לדעת... סקראץ' ד'את...) לא ראיתי מההתחלה כי לא הייתי בבית, אני כנראה היום את השידור החוזר, אם היו עוד רמזים בהתחלה שלא ראיתי אני אכתוב בהמשך..

Gilliana

New member
תראי מהתחלה משום...

... שהרמז החשוב ביותר נמצא דווקא די בהתחלה. כל מה שציינת אמנם מחשיד - אבל עדיין לא ה-Smoking gun.

muldercrushed

New member
Shake me up Judi!!!!

השאלה היא כמה מוקדם: פיספסתי ב-2 דקות בדיוק את ההתחלה כי חיממתי לי פיצה...

Gilliana

New member
אם כך...

... אז ראית שבעדותו - ג'ורג' אמר שהאשה שפגש כיסתה את פניה בצעיף ואי אפשר היה לראות אותן. איך יכלה הורטנס לדעת שזו לידי דדלוק אם פניה היו מכוסות? מכאן, שהיא מנסה להפליל את הליידי והיא היא בעצם הרוצחת.

aerynsun

New member
עזרה בקשר לפרק ../images/Emo7.gif

אתמול ראיתי את הפרק אבל בעשר דקות האחרונות נרדמתי. היום הגעתי בדיוק לסוף של הפרק. ראיתי רק שלוקחים את המשרתת כרוצחת בסוף הפרק ולפרק עצמו ראיתי עד הקטע שלידי דדלוק פותחת את הפתח שהביאה לה אמא של כביכול הרוצח והיא רואה שרשום שם שהיא הרוצחת. תספרו לי מה קרה ואיך הבלש ניחש שזו הצרפתיה תודה

Gilliana

New member
טוב, הנה פתרון התעלומה:

באקט זיהה את כתב ידה של הורטנס על הפתקים שהפיצה ובהם רשום שליידי דדלוק היא רוצחת.הוא הביא אותה לחקירה - בה היא טענה כי היא יודעת כי ליידי דדלוק היא זו שרצחה את טאלקינגהורן משום שראתה אותה מגיעה אל ביתו. סרג'נט ג'ורג' - שנכלא בתחילה באשמת הרצח, סיפר כי ראה אשה במדרגות ביתו של טאלקינגהורן אולם פניה היו מכוסות בצעיף גדילים שחור כך שלא ניתן היה לראותה. הורטנס לעומת זאת טענה כי ראתה את פניה וזיהתה את האשה כליידי דדלוק - כך למעשה ידע באקט כי היא משקרת וכי היא מנסה להפליל את הליידי.

למעלה