הידעת

ענת1986

New member
../images/Emo41.gifהידעת../images/Emo35.gif

לא מדובר בקאמבק מחודש של הפינה המפורסמת, אלא בבשורה מפי! ממש כיף ללמד את עצמי את "עוד חוזר הניגון", כשברקע אני שומעת את ברי שר.
תיאור הלמידה לספרות- אני מתחילה עם קריאת השיר עצמו. אח"כ שומעת אותו במערכת, קודם כל, את הגרסה מ"נגיעות", אח"כ מ"ברי סחרוף בהופעה", עוברת לגרסה מעניינת במיוחד עם שרון רוטר, לעוד גרסה מהופעה חיה, ולבסוף מתחילה לקרוא את הניתוח הארוך והמתיש, כשברקע מתנגנת שוב הגרסה מ"נגיעות"
נקודת האור, כמעט היחידה, בכל שירי ביאליק, שירי המאה ה- 20, ואדיפוס המלך... למה "כמעט היחידה"? משום שיש שירים מקסימים נוספים כמו: "לתמונת אמא" של לאה גולדברג, "איך" ו"הכניסיני תחת כנפך", של ביאליק.

לא אל תזכירי לי!!!!!

יש לי בחינה על לתמונת אימא ועוד חוזר הניגון מחר!!!!!! בעצם יש שלג!!!!!!!!!!!!יש...

ענת1986

New member
../images/Emo50.gif אבל........

לך אין מחר ביצפר!!!
הלוואי שגם אצלנו ירד שלג. אומנם הסיכויים נמוכים, אבל עדיין קיימים

אשף

New member
הידעת ../images/Emo35.gif

זבולון המר* רצה להוריד את נתן אלתרמן מהחומר הנלמד כי המשורר המוכשר - רחמנא ליצלן - שמאלני. *(או ח"כ אחר מהמפדל שמכהן כסגן שר החינוך אני לא סגור על זה) אגב, לא צריך שתזכירי לי ספרות, את הבגרות שלי כבר עשיתי...

giba70

New member
לא נראה לי שזבולון המר ז"ל

רצה להוריד את אלתרמן. אני חושב שהוא רחש כבוד רב לתרבות העברית בלי קשר לפוליטיקה.

המממ

New member
למה רק אני לא למדתי שירים כאלה?

הייתי במגמת ספרות ולא היו לי כאלה יפים. נו, מילא, זה היה, עבר, נגמר, חור שחור, ערפל. בכל מקרה בהצלחה רבה לכל הנבחנים
שבוע טוב ושקט שיהיה לנו!

ענת1986

New member
תודה תודה, אגב גם "לתמונת אמא"

יש ביצוע מהמם ב"שרות לאה גולדברג". מומלץ מאוד!!!

israel1986

New member
...

אני לא עושה בגרות בספרות (תודה לאל
), אבל השירים של ביאליק שלמדתי בכל זאת (שנה שעברה, זה נחשב בגרות פנימית) היו לא רעים בכלל... ספרות היה יכול להיות מקצוע ממש מעניין, חבל שהוא הפך לכל כך מעצבן. לדעתי צריך לשנות את שיטת ההוראה בספרות.

למעלה