הודעת פרישה

מה זה "קהל יעד אחר"?

ולמה פורומים אחרים צריכים להיות "פורומים מתחרים"? מי שאינו רוצה בתחרות או בקהל יעד אחר, שימחק את המילה "חרשים" משם הפורום. איפה יש "הודעות שטנה" בפורום? ההודעות שראיתי התייחסו בעיקר לחרשים כאל "כלבים נובחים" בעת ששיירת ההשתלות עוברת או אל החידושים הטכנולוגיים כפתרון הסופי לחיסול "בעיית אובדן השמיעה". כל כך היה רע לך להגיע למפגשים ולהכיר אנשים מקסימים? איפה היית כאשר התלהבו כל כך להגיש בג"ץ נגד אח"א בגלל סל התקשורת. העיכובים בסל התקשורת היו בגלל משבר בין הממשלה לרשויות המקומיות שטרם נפתר עד היום, ולא בגלל אח"א. הודעה ששלח "לא רוצה זיכוי" על מדיניות הרווחה השגויה של הממשלה נדחפה ע"י מנהל הפורום ל"הודעות שונות", ואחר כך התפתח בפורום דיון ראשי על בנק ישראל. זה פורום של מליינים או מה? אם חשוב לך קיום הפורום, מדוע נפרדת והודית למנהל הפורום על תקופה יפה?

לאישי - אל תפרוש!!!

לאישי שלום וברכה (פספסתי אותך כאמור, בשירת האדם.. אבל ודאי עוד ניפגש),אמנם לא כתבתי באופן פעיל בזמן האחרון, אבל אני, ועוד רבים כמוני, רואים בפורום זה מעין בית ומקום "בטוח" שעולות בו שאלות ומחשבות ועדכונים חשובים שרלוונטיים לנו מאד. אי הכתיבה יכולה להיות בגלל סיבות שונות ומשונות אבל זה לא בטוי של חוסר ענין בפורום. השירים והסיפורים, המפגשים המתועדים, זו רק התחלה של בנייה של פורום שחייב להמשיך להתקיים ולהתפתח. לדעתי הוא צובר עומק ויציבות, וחשוב להשאיר אותו יציב ובטוח, ובמיוחד להשאיר את הבית הזה פתוח! אני מזמינה את המשתתפים הדוממים להגיב על הודעת הפרישה, כדי שלאישי יהיה מושג קצת יותר כמה קוראים נאמנים יש לפורום!! אז אישי - דע לך שזו מלאכת קודש, ואל תעזוב!!

קפהש

New member
האנשים שלא נראים ../images/Emo153.gif

בעקבות דבריהן של מירית ושל תמרולה הייתי חייבת לכתוב. אני בד"כ גולשת פסיבית
בפורום זה, כמו גם בפורומים אחרים. ובמקרה שלי, ואני מניחה שגם במקרים של גולשים פסיביים אחרים, הפסיביות אינה מעידה על חוסר עניין כלל וכלל. השפעתו של הפורום יוצאת מכאן אל החיים האמיתיים, למשל כשאני פוגשת חברים לפעמים נושא השיחה נסוב על משהו שקרה בפורום הזה. הפורום הזה תופס נישה שבינתיים לא מתמלאת במקום אחר ואין לה כרגע תחליף. מירית הזכירה (במקרה זה, נדמה לי שהיא ציטטה אותי) שפורומי הלק"ש השונים שקיימים כרגע פונים לקהלי יעד שונים. הפורום הזה הוא לדעתי אח בוגר לפורום החרשים של IOL הזכור לטוב. אני מקווה כי הפורום יתמיד. אינני מתיימרת להפוך על פיה את הודעתו של One Man, אבל אם הסיבה העיקרית לפרישתו היא התחושה כי הפורום מת, אני כאן כדי להגיד שלדעתי הפורום חי, והוא נחוץ. פורום לא חייב להיות מסודר ומתוכנן ובעל סדר יום (אין רע בכך מפעם לפעם - התחרויות היו נחמדות, והקורס עם לי היה רעיון יפה שנפל בגלל בעיות טכניות). היופי שבפורום הוא האפשרות להיות במקום השלישי שלנו, מקום מפגש בו אנחנו מרגישים בבית. אם הפורום ייעלם, ארגיש כמו דבלינאית שהפאב הקבוע שלה נסגר... אאבד קשר עם תמרולה, ועם kudzu הרחוקה (ו-One Man וצלף שאפשר להמשיל אותם במקרה זה לברמנים
) ועוד רבים שאני נהנית לפגוש כאן במקום השלישי וקצת מתעצלת לפגוש בחיים הוירטואליים. מקומות שלישיים כמו הפורום הזה הם חיוניים לדעתי. ***זוגתו של קפהש****

yuval r

New member
אישי אישי

כמה עצוב לי. מצד שני אני מבין אותך. תודה רבה מקרב לב על תרומתך ומאמציך לקירוב לבבות בין ליקויי השמיעה בכל המישורים, אם זה בהודעות, אם זה ביצירה אישית (תחרות הכתיבה הגדולה והשירים), אם זה במפגשים(זכור לי שהצלחת לארגן מפגש לפני שנתיים בערך במסגרת פורום וואלה),אם זה באירוח אנשי מפתח, ועוד.... על כך שמחתי לעזור לך בכל מה שביקשת ממני. מקווה לראותך כגולש מן המניין.... בהצלחה וכל טוב! יובל

ציפיות מהפורום

לאישי, נראה שהחלטתך לפרוש מהפורום נובעת מציפיותך הגבוהות מהפורום, ציפיות שבחלקן לא נתגשמו . בניהול הפורום אפשר וצריך להוריד פרופיל ולתת לו לזרום לבד. יש זמנים שבהם הפורום שקט ואחר כך פעיל וחוזר חלילה. לדעתי, אין צורך להיות אקטיבי כל הזמן, איני חושב שמנהלי פורומים צריכים להיות כל הזמן בשטח. אמנם מיעוט כותבים בפורום היא עובדה מתסכלת אך אין ספק שבעתיד זה ילך ויגדל, צריך לתת לזה זמן, וצריך להתאזר בסבלנות. הפורום הוא ייחודי בהרכבו האישי של משתתפיה וזהו מקור כוחו. כמו כל אלה שכתבו לפני בנושא זה, כולנו מבקשים ממך לשקול שנית את החלטתך, ובהזדמנות זו ברצוני להביע הערכה לך ולצלף על פועלכם. בברכה דומינטור

מה שיש לי לומר - שלחתי לאיש במסרישי

ומבקשת מכולכם שלא לדון אדם לכף חובה, לפני שיודעים את כל הצדדים של האמת.

הפעם אני מסכים עם הדברים האלה

בנוסף, חבל שכבדי שמיעה רואים את עצמם כ"שווים פחות" במירוצם להידמות לשומעים. הדבר מסביר מצד אחד את מיעוט העשיה הציבורית שלהם מול עשייתם של החרשים שקיבלו את מצבם כפי שהוא, ומסביר מצד שני ביקורת שלהם על חרשים ("חברה סגורה", "לא רוצים שתל", "עושים סל תקשורת לעצמם", "דורשים מאיתנו דמי חבר", "לא מספרים לנו מה היה באסיפה הכללית שלהם", "היו"ר שלהם לא רוצה להתארח כאן") עד כדי חלומות על חידושים טכנולוגיים ל"מיגור החרשות". נניח ותמוגר החרשות, העיוורון, הנכות, הפיגור השכלי - מה אז? הגזע העליון? עוד שלושה ימים יום השואה.

noam_ma

New member
לאור כל התגובות, המסקנה

המתבקשת היא שיש קהל קוראים וכותבים. זה מחזק את הטיעון שהפורום הזה חי וקיים אך לא דינמי. כמו כן, שימו לב שיש גם הודעות מאז אתמול אחה"צ. כלומר, הפורום מהווה נקודת מפגש חשובה לאנשים שונים, הן כותבים קבועים והן מזדמנים שנכנסים כדי לשאול שאלות.

0ne Man

New member
תודה לכל המעודדים והמפרגנים ../images/Emo13.gif

שהתעוררו בעקבות הודעת הפרישה שלי. אני מקווה שהם ימשיכו לכתוב בפורום גם בעתיד. החלטתי לפרוש הינה סופית, ואין בכוונתי לחזור בי מהודעתי. אני חשבתי על כך זמן רב, ולאחר התלבטויות רבות קיבלתי את ההחלטה לפרוש מניהול הפורום. מקריאת ההודעות, שמתי לב לעובדה מעניינת- כמה גולשים טענו שהפורום מאד חשוב להם, ושהם נהנים מאד לקרוא בו, ו"זה שהם לא כותבים לא אומר שהפורום לא מעניין...". הלו, פורום זה לא עיתון שקוראים אותו. פורום זה במה לדיונים! לא ייתכן שרק 2-3 גולשים ינהלו דיונים ביניהם וכל השאר רק יצפו בדיון מבלי להתערב! לא לשם כך נוצר פורום! אתם רוצים להתעדכן בחדשות? יש לכם את עלון בקול. יש לכם עיתונים. שם תוכלו לקרוא כמה שאתם רוצים, ואף אחד לא יבקש מכם להגיב לכתבות. אבל בפורום הגולשים משתתפים, לא קוראים. נקודה! פורום טוב נמדד ברמת ההשתתפות הפעילה של הגולשים בדיונים, ובמספר הגולשים שכותבים בפורום. אף אחד לא מנהל מעקב כאן אחרי כמות הגולשים שקוראים בפורום. הועלתה כאן טענה שהיו לי ציפיות גבוהות מדי מהפורום. אולי זה נכון. אני אדם בעל ציפיות גבוהות מעצמו, ואולי זה השפיע גם על צורת הראייה שלי את הפורום. אני האמנתי שאם אקדיש מספיק תשומת לב לפורום, אטרח להביא תכנים איכותיים, להביא אורחים חשובים, לארגן חסויות לתחרויות, הפורום יתעורר, וגולשים רבים יתחילו לכתוב בו כל יום בכיף. חשבתי לתומי, שאם אשקיע - אקצור את הפירות. ומסתבר, שהייתי תמים מדי. יש לכם מושג כמה דם ירקתי כדי להשיג כל אחד ואחד מהאורחים? כמה הודעות מייל לתיאום תאריכים עם האורחים, עם הנהלת תפוז, עם מחלקת יחסי הציבור, הייתי צריך לעשות כדי לארגן כל אירוח? יש לכם מושג כמה עבדתי כדי להשיג חסויות לתחרויות? אתם חושבים שהפרסים לתחרויות הגיעו אלי מעצמם? ולי דן, יש לכם מושג כמה היא השקיעה מזמנה הפרטי, כמה חזרות עשינו, כמה שעות ביזבזנו לפני ואחרי כל שיעור כדי לערוך את ההקלטות, ולהעלות תמונות לגלריות? ובסוף לי דן צריכה לקרוא תלונות על הקורס? זה התודה שהיא צריכה לקבל מכם? היא לא עשתה את זה בשביל לקבל תודה. היא עשתה זאת כי היה לה אכפת מאיתנו. היא אמרה לי שהיא לא נעלבה מהביקורות עליה, כי היא "כבר רגילה לכפיות טובה". אבל אני לקחתי את הכל בצורה אישית. אולי לא הייתי צריך לקחת ללב, אבל מה לעשות- לקחתי הכל בצורה אישית. שלא לדבר על כך, שאחרי כל הודעה שמחקתי בפורום לגולשים מסויימים, שעברו על כללי הכתיבה הנאותה בפורום (ייתכן שכולם היו של כותב אחד) הייתי מקבל איומים והודעות מלאות קללות ועלבונות במסרים פרטיים. ובשביל מה? בשביל 2-3 גולשים קבועים שכותבים בפורום ועוד 100 גולשים אלמוניים, שלמרות שהפורום משמש להם "בית שלישי או רביעי", רק קוראים בפורום ו"נהנים לקרוא"? תודה, אבל לא תודה. זה לא בשבילי. תמצאו לכם פרייר אחר שינהל לכם את הפורום. אני לא כועס על אף אחד. אני כועס רק על עצמי. וקצת מאוכזב. אבל אני לא כועס על אף אחד מהגולשים כאן, ואם מישהו רואה עצמו נפגע אישית ממה שכתבתי כאן, אני מתנצל. זה כל מה שיש לי לומר. אני אמשיך להשתתף בפורום כמשתתף מן השורה, ואכתוב כשיהיה לי מה לכתוב. בדיוק כמוכם. מובן, שאשמח לעזור בכל מה שיידרש למנהל הפורום החדש. ושוב, תודה לכל המעודדים והמפרגנים. נעים לי לדעת, גם אם זה מאוחר מדי, שיש גולשים שמעריכים את מה שעשיתי בפורום. סופשבוע נעים לכולם!

האם אפשר לדעת בבקשה

אילו קללות ואילו איומים נשלחו אליך במסרים פרטיים, שבחרת לשתף בכך את ציבור הגולשים באינטרנט? האם לא הודעת בפורום על מדיניותך לשלוח מסר לכל גולש על מחיקת כל הודעה? צר לי אם היו גולשים שהגיבו על מסרים ששלחת להם על מחיקת הודעותיהם, ובכל מקרה אין זה מעניינו של הפורום. קבעת לעצמך רמה גבוהה ואישית. צר לי שהתייחסו אל הפורום כמו אל עיתון (בכך אני מסכים איתך לחלוטין) ולא העריכו פעולות שעשית, בעיקר את האירוח של לי דן. נראה לי שהקונספציה של הפורום היא קונספציה של כבדי שמיעה, שאחרי קסם האירוח עדיין נרתעו משפת הסימנים. בדמו (demo) של האירוח ראיתי כבד שמיעה שבא בטענות אל שומע ששאל שאלות. גם בפורום וואלה, שבו הועלו סרטונים משובחים, הנושא לא תפס תאוצה. פורום טוב הוא פורום שיש בו אחד משני דברים: כותבים רבים (כמו פורום סלולרי מס' 117 או פורום מחשבים מס' 71 - בכל אחד מהם יש שלושה מנהלים), או כותבים המעוררים עניין. בנושא הסלולרי יש עכשיו בעיה חדשה: השן הכחולה מאפשרת למעשה גלישה באינטרנט דרך טלפון סלולרי של מישהו אחר גם ללא ידיעתו. עם דברים טובים לעיתים מגיעים גם דברים פחות טובים.

noreenie

New member
שבחים ללי דן ותגובה חוזרת ל-OneMan

היה לי לכבוד לראות את לי דן גם במסגרת הפורום הזה, ולהשתתף בפורום של הקורס, ואין לי דברים ללי בלתי אם שבחים. אם גולשים אחרים אמרו אחרת, אני מצטערת על כך. כנראה שהם לא ידעו להפריד בין תרומתו של הקורס לבין הבעיות הטכניות (עם הזמן אני מניחה שגם הטכנולוגיה תשתפר). וללא קשר ללי ולקורס שהעבירה: OneMan, צר לי שאתה לוקח את הערותי בנימה כזו. אני אתעלם מההקנטה (אם תרצה שאפנה אותך למאמרים על מקומות שלישיים, בשמחה. אין מקום רביעי, או שלא שמעתי עליו בכל אופן). צר לי גם שאנו חלוקים בדיעותינו, כיוון שלא התכוונתי לעורר ויכוח או הרגשה רעה. התכוונתי רק לחזק את טענתן של תמרולה ומירית שיש כאן גם קוראים פסיביים יותר. אני, בניגוד אליך, לא רואה בכך דבר שלילי, כי בכל פורום יש הרבה יותר קוראים פסיביים מקוראים אקטיביים (ואולי גם זה צריך להיות פקטור לפורום מצליח). פרט לכך, כמו שאתה רואה, אני לא לגמרי פסיבית ואני כן כותבת כשיש לי מה לומר, וכך גם חלק מהמשתתפים האחרים בפורום. אין בדעתי לשכנע אותך להישאר - לא משום שאיני רוצה שתישאר, אלא משום שאיני חושבת שיש לי זכות לבקש. אני מסכימה שמנהל פורום שרוצה להפסיק להיות מנהל פורום בשל סיבותיו הוא, יהיו אשר יהיו, רשאי לפרוש בשקט. (מה גם שנעים לפרוש כשהסובבים משבחים. רוב האנשים היו שמחים לפרוש ככה). בנקודה זו אני רוצה לעשות הקבלה בין פורום זה לפורום נשואים טריים (שבו אני קוראת פסיבית ומזדמנת יותר מאשר כאן). כמו כאן, גם שם נאספו אנשים על בסיס של מאפיין משותף הנושא את שמו של הפורום (ויש גם מאפיין משני בשני המקומות: שם נמצאות בעיקר בנות. כאן טענו מי שטענו, נמצאים בעיקר כבדי שמיעה), אולם בפורום ההוא: 1) הדיונים הם לא רק על ענייני נישואין טריים, אלא גם על עניינים שונים וביניהם גם עניינים סתמיים לגמרי, שלא מרוכזים להם בפינה אחת של "הודעות שאינן קשורות לדיון", אלא מעוררים שרשרת תגובות משלהם. 2) חברי הפורום יוזמים כל מיני יוזמות ואין בו כמעט הבחנה בין מנהלים למשתתפים, אלא הרגשה של זרימה ספונטנית, של שיתוף ושל כיף. הפורום ההוא מאוד מצליח, ואני מציעה ללמוד משני מאפייניו שהוזכרו לעיל, שלדעתי משפיעים על תכיפות הדיונים. מהרבה בחינות אחרות אינו שונה פורום נשואים טריים מהפורום שלנו ואין לו יתרון עליו. הפורום שלנו אכן סובל מנחיתות מספרית (כמה משתתפים פוטנציאליים יש לפורום הזה, לעומת זוגות טריים?) אבל זה לא אומר שהוא לא נחוץ או בעייתי. אני מאוד מקווה שיבוא לכאן מישהו, או מישהי, שירצה, או תרצה, לנהל את הפורום על מנת שימשיך להתקיים. אני מסכימה שהפורום זקוק לכותבים כדי להתקיים. השרשור הזה וטענתך לגבי הגולשים הפסיביים, אף שאיני מסכימה עם האופן בו נוסחה (אני בניגוד אליך, חושבת שצריך להעריך גם את המשתתפים הפסיביים), גרמו לי להבין שבגלל הנחיתות המספרית, על משתתפי הפורום להתאמץ קצת יותר בעניין ההשתתפות. אני מקווה שאנשים שמסכימים איתי בנקודה זו (וכמובן איני מוציאה את עצמי מכלל זה), יתאמצו קצת יותר. לסיכום אני מודה לך בשם כל המשתתפים על המאמצים שהשקעת במהלך ניהול הפורום, על המוטיבציה, על הרצון הטוב ועל האכפתיות. ***זוגתו של קפהש***

noreenie

New member
בהודעה לעיל היה צריך להיות קפהש

זהו הכינוי שלי כשאני שוכחת לגנוב לו את הלינק

משולש הפורום

מודל המתייחס להודעתך האחרונה, לפני שקראתי הודעות אחרות. פורום מתבסס על חופש ביטוי, ניהול וחוק. המודל מתאר מצבים אפשריים בפורום, כאשר מרכז המשולש הוא המצב האידיאלי, וצלעות המשולש הם הגבולות. הקושי בניהול הפורום הוא להישאר במרכז המשולש.

0ne Man

New member
תגובה לזוגתו של קפהש ../images/Emo13.gif

הכתיבה שלך ממש מדהימה, וגרמה לי להיות קצת מבוייש. את יודעת להתבטא בצורה ממש נפלאה,והפורום זקוק לגולשים כמוך. אני מתנצל על נימת ההקנטה שהיו בדבריי כלפייך, ואני מתנצל אם נפגעת באיזו שהיא צורה מדבריי, כי לא כיוונתי אותם במיוחד כלפייך, אלא לכל ציבור הגולשים, וייתכן שבכך שהשתמשתי במונח "בית שלישי או רביעי" התמקדתי, שלא בכוונה, בך. אני שב ומתנצל בפנייך, וגם בפני שאר הגולשים, על סגנון כתיבתי. אולי הנחתי לרגשותיי ולתסכולים שחוויתי להשפיע על כתיבתי. למרות שאיני חוזר בי ממה שכתבתי, אני מסכים איתך שיכולתי לנסח זאת בצורה מעודנת יותר. ותגובה אחרת לדברייך- אני מסכים איתך שיש חשיבות גם לגולשים הפאסיביים, אולם רק בפורום מרובה משתתפים, שבהם השתתפותם או אי השתתפותם של גולשים אינה "מזיזה" לפורום. אולם בפורום קטן כמו שלנו, כל משתתף פאסיבי שלא משתתף בדיונים, גורם בהכרח לדעיכה איטית של הפורום. שיהיה לך סופשבוע נעים,"זוגתו של",ואני מקווה לקרוא הודעות נוספות שלך בפורום גם בעתיד.

צלף

New member
בעקבות משה רבינו ויתרו../images/Emo158.gif

לא טוב הדבר אתה עושה, נבול תיבול גם אתה וגם העם אשר איתך כך אמר יתרו למשה שראה אותו שופט את העם מהבוקר ועד ערב, ויעץ לו לקחת שופטים שיחלקו איתו את העבודה... המצב של כוכבים עליונים שעושים את כל העבודה, לא היה אף פעם בריא לאף אחד, לא למשה רבינו במשך 40 שנה, וגם לא לאהרון עיני ששישן לבד באוהל המאבק בלילות כאשר כל החרשים ישבו בבית (וגם משתמע שאת רוב המאבק על הזכויות הוא עשה לבד) וגם לא לציבור שלנו שקצת נוטה לפסיביות ציבורית מסיבות ברורות (המגבלה בתקשורת היא שעוזרת לכך) ומתברר שלא לאישי... קשה להניח שניתן לחזור על הדגם של מנהל שמתמכר לפורום ועושה את רוב העבודה (משהו שעשה עידו רושינק במשך שנתיים
) בסופו של דבר רובנו אנשים עובדים ועסוקים הם לפרנסתם, והן לכל מיני נושאים ברומו של עולם בין ומעל לאוזניים, אז הרבה יותר עדיף בעתיד להתבסס על מודל קבוצתי של שלוש ואפילו חמש ויותר גולשים לוקחים סמכויות ניהול פורמליות או לא פורמליות ומשקיעים בפורום כל יום רבע שעה , חצי שעה ולא צריך יותר...

hearing

New member
צלף: רעיון מאד מעניין

בהמשך לדברים שכבר נאמרו, והבעת הצער בפני וואן מן על פרישתו, אני מסכים בהחלט שחבל יהיה לסגור את הפורום המוצלח הזה. השילוב של שני מנהלים טובים ופורום נוח לכתיבה וגלישה, יחד עם כמה כותבים מצוינים עשה פורום מוצלח במיוחד. נכון שהיו גם כל מיני בעיות, כמו מיעוט כותבים (אבל זה בעיה לא רק בפורום) או פאסיביות של אנשים (וגם זה בעיה לא רק בפורום). יש פה גם משהו מעניין של התעייפות מהירה מתפקיד. אבל מה שחשוב זה השורה התחתונה: יש פורום טוב, וזה תמיד נחמד שיש משהו טוב שרק ניתן לשפר. אני מסכים עם צלף שכדאי לחשוב על שילוב של שלושה מנהלי פורום. יש לי איזה רעיון לשלישיה שאקרא לה עכשיו שש"ת (סוד כמוס לפרה ולסוס) אפנה אליהן במייל אישי ואשאל לדעתן... :) שבת שלום עידו ג

צלף

New member
אני מסכים עם הרעיון שלך בכללי

אני חשבתי דוקא על צוות של מיספר יותר משלוש שיהיה מחויב לפורום, והמשך במסרים אישיים...

למעלה