הגשמה עצמית

../images/Emo41.gif הגשמה עצמית

מהי בעיניכם, עבורכם באופן אישי, הגשמה עצמית? במה אתם מרגישים שהגעתם לשם? באיזה תחום הייתם רוצים (הכי הכי בלב. בלי שיקוליים "מציאותיים" ונסיבתיים) להגשים את עצמכם? ** מה זה אומר לחיות חיים בלי ההגשמה העצמית הזו שבחרתם?

אופיפה

New member
הגשמה עצמית..

כשאני אגיע לשם אני אודיע...
יצאתי לדרך! לחיות ללא הגשמה עצמית זה לא לחיות, זה רמת קיום בלבד.

הגשמה עצמית ../images/Emo140.gif

עבורי הגשמה עצמית, היא להגיע למקום שבו אני גאה בעצמי, שלמה עם הבחירות שלי ועם ההחלטות שלי ומרגישה עם התוצאה טוב. אפשר לומר שבלימודים שלי אני בהחלט מגשימה את עצמי- כי תמיד אהבתי את זה ורציתי להתעסק בהוראה ובילדים.

לקשמי

New member
הגשמה עצמית

בדרך היוגה כשמדברים על הגשמה עצמית מתכוונים להארה. וכשאני חושבת על זה, אז סביר להניח שזאת הגדרה נכונה, כי משם כבר אין עוד לאן להגיע. (ככה לפחות נראה לי). כי אם אני קובעת לעצמי מטרה, נניח לעסוק במקצוע מסוים ואני מגיעה לזה, אז מרגע שהגעתי לזה, מה הלאה? צריך מכאן להמשיך איכשהו ולקבוע עוד מטרות. אז חשוב גם להגשים את עצמי בעניין הזה, לעסוק במשהו שאני אוהבת ובעיקר יכולה לתרום בו הרבה לחברה, לממש את מלוא הפוטנציאל האישי. (וואו, זה באמת נשמע לי דבר גדול, לכן קשה לי להגדיר את זה באופן ספציפי).

פאפיט

New member
לשאלה כזאת אפשר לענות רק בססמאות

אדם לא יכול לברוח מהעצמי שלו. אז כל מה שהוא עושה, אם מרצונו ואם לא, זה חלק מההגשמה העצמית שלו. בסוף הימים אפשר לדעת אם הגענו לכלל מיצוי בהגשמה העצמית. אין חיים בלי הגשמה עצמית, זה מעוגן בקיום הכללי. א ב ל יש חלומות, ובין חלומות למציאות יש תמיד פער. אל הפער הזה מתנקזים כל מיני תחושות פיספוס ואי סיפוק. כשמתייחסים להגשמה עצמית יש נטיה (לי לפחות) לראות את זה כמימוש חלומות. אז צריך לזכור הגשמה עצמית היא לא מימוש חלום. חלומות בדר"כ לא מתממשים, רק עושים כאב ראש.

אוי מדהימה !

ראיה כ"כ נכונה מה שאמרת עכשיו. גם אני חשבתי שהגשמה עצמית - הגשמת החלומות שלנו. להיות ציירת גדולה או פסיכולוגית מדופלמת ומצליחה... בימים ההם ככל שחלמתי יותר ושאפתי יותר גבוה בעצם לא היה לי את עצמי להשען עליו, כל עולמי היה מורכב מחלומות מופשטים ואמונה שאגשים את עצמי רק אם אגשים את חלומותיי או אהיה ממש טובה בתחום כלשהו שאלך איתו עד הסוף. לאחר זמן ומשברים והתערערויות בחיי הבנתי שהגשמה עצמית נמדדת באופן אחר לחלוטין, באופן כ"כ סובייקטיבי ויחסי עד שאי אפשר לדבר על הנושא בקוים כלליים שמתאימים לכולם. הגשמה עצמית בעיני באה לידי ביטוי בתחושה של סיפוק מהחיים, בתחושה שעשיתי משהו עם עצמי. בעיני מדובר בדבר דינמי שמשתנה, אין אדם שמגשים את עצמו טוטאלית (ואל תגידו לי בריטני ספירס
). יש תחומים בהם אנחנו יותר מגשימים את עצמנו ויש תחומים שפחות, יש מצבים שבהם הרגשתי "מוגשם" אתמול אבל היום כבר מיציתי את הנושא ואז שוב אני חש חסר ומחפשת להגיע לסיפוק אחר, להגשים יעדים חדשים. החיים הם דינמיים, אנחנו משתנים כל הזמן, הפרשנות האישית שלנו להגשמה גם משתנה מעת לעת ביחד עם החיים עצמם.

הגשמה עצמית היא באמת לא תואר

פסיכולוגית, או ציירת - אלה שאיפות יפות (מזדהה מאד,אגב), אבל ה"מדופלמת", מפורסמת, גורמים לשאיפה לצאת מעניין ההגשמה העצמית ולהיתלות באישורם של אחרים. נראה לי שזה מתחבר למה שכתבת על כך שלא היה לך את עצמך להישען עליה.

יש חלומות שמתגשמים

יכול להיות שתמיד יהיה פער בין חלום לבין התגשמותו במציאות, והפער הזה הוא לא בהכרח שלילי. אבל אם חלום הוא הגיוני (הגיוני מבחינת דרישות), אז אין סיבה שלא יתגשם. אני אישית הגשמתי 3 מחלומותיי הגדולים ביותר. הגשמה היא העצמי - מסכימה מאד. לעיתים יש נטייה לבטל את העצמי, או להקטין אותו, ואז אין הגשמה עצמית. אני לא בטוחה שצריך לחכות לסוף הימים כדי לגלות אם יש הגשמה עצמית - אולי לסיכום הכללי, אבל תוך כדי מהלך החיים אפשר לראות תחומים מסויימים כהגשמה עצמית

ניאו30

New member
הגשמה אישית בשבילי מאוד חשובה!

היא בדיוק מה שאני עושה עכשיו...מנסה להגשים ולממש את מי שאני באמת.בלי לדעת את זה,אני חושב שזה מה שהיה חסר לי כל השנים...התחושה הזו שיש לחיים שלך משמעות כלשהי...מטרה,ייעוד...ועכשיו אני הולך ל"שם",עוד לא יודע את המהות המדוייקת של איך,למה,כמה ואיפה...אבל יודע את הכיוון הכללי של תחושת ההגשמה העצמית בשבילי-עבודה עם ילדים(ותוך כדי אולי גם מעין "תיקון ילדות" משל עצמי).אם זה יהיה בתחום שאני לומד כעת זה בלתי ניתן לידיעה,ובכל מקרה תמיד הייתי בן אדם של דרך ולא של מטרה,ולכן עדיין פתוח לשינויים ודינמיות בכל הקשור להגשמה העצמית שלי.זה גם לבטח קשור לכך שהאישיות שלי עדיין לא מעוצבת במלואה, ולכן אולי עוד לא "גיליתי" את אותו דבר שיעשה לי את עבודת ההגשמה העצמית.כמו שכתבתי, זה הכיוון שלי כרגע...

למעלה