דיון

נושא לדיון: איך מתמודדים עם מחלות?

קורה, אתם יודעים, שאתם חולים או הילד חולה. חום, כאבים, עייפות, לילות ללא שינה, בכי מתמיד ומנדנד והרצון שכל העולם ייעלם וייתן לכם שעתיים של שינה עמוקה וחסרת הפרעות. איך אתם מתמודדים? באיזו מהירות אתם רצים לרופא? עד כמה אתם 'משתיקים' את הסימפטומים עם תרופת (חום, כאבים, ליחה, שלשול) מי עוזר (אם בכלל)? איך אתם משתלטים על הצורך לצעוק עד השמיים? מה קשה יותר - מחלה שלכם או של הילדים? אילו מחלות קשות לכם יותר? לאלו שילדיהם גדולים יותר (לא תינוקות) - האם קל יותר היום? או שמא היה קל יותר בהיותם תינוקות ופעוטות?

אז דווקא יש לי מה לספר../images/Emo46.gif

בימים האחרונים היינו בערבה. כנראה נעבור לשם בקרוב. ראיינו אותי לעבודה באחד היישובים וכשהמראיינת צילצלה לאחראית לשאול אותה משהו לגבי התנאים, שמעתי את האחראית אומרת לה (אתם יודעים איך זה כששומעים את הצד השני מהשפורפרת של הפלאפון) "זאת החד הורית? לא, אני לא רוצה". איך היא יצאה מזה? היא "נזכרה" פתאום שיש לי ילדה ו"איך תסתדרי אם הילדה תהיה חולה? לא תבואי לעבודה??". לי באופן אישי, קשה לתפקד במצבי מחלה. קשים לי הניג'וסים והיבבות וה"על הידיים". אבל יש ברירה? מאז שנכנסה לגן, יש פעם בכמה חודשים איזה וירוס של הקאות ושילשולים (מכירים את זה?!) ורק הידיעה שמחר זה כבר איננו, קצת עוזרת... אני לא משתיקה סימפטומים. נתתי אקמולי אולי פעמיים עד היום. אם יש חום היא שוכבת לה באמבטיה פושרת. בקיצור, זה לא קל אבל אני לא חושבת שאם היה לי בן זוג זה היה משנה. עדיין הייתי רוצה להיות שם איתה ברגעים הקשים שלה, לחבק ולהחזיק על הידיים...

בטיה

New member
יש לי הצעה בשבילך

במצבים כאלה אין צורך לספר שאת חד הורית. אם יעלו על זה בכל זאת תגידי שאלה מגודלת על ידי ההורים ואת למעשה רווקה. עם הזמן שתתבססי בעבודה החדשה ויתלהבו ממך תוכלי לצרף את אלה ואז אף אחד לא יעשה מזה ענין.

אני חושבת שזה נורא להתחיל

במקום חדש ועוד עם שקר שכזה. הרי צריך למלא דו"ח למס הכנסה, ואז "מתגלה" שאת אמא חד הורית. מה שכן, אני עכשיו מתמודדת עם העצבים הנוראיים האלה, וזה עושה אותי עוד יותר עצבנית. אני עובדת במקום "חדש" כמעט 9 חודשים. והמעביד שלי בא לו להרוג אותי. ולמה? כי יש לי בעיות רפואיות שגורמות לי להעדר מהעבודה, נוסף לכל ה"סעיפים" שהוא חוטף עליי, עכשיו נכנסתי לחודש שביעי, על כל קשייו, ואחת הבעיות הרפואיות שלי הן פריצות דיסק בגב, והכאבים מתחילים לחגוג לי על הגב,ואני משתדלת לא להעדר, אבל כשזה חזק ממני - אני נעדרת (משהו כמו יום-יומיים מנוחה - בהמלצת הרופא ליותר, אבל אני בגלל המעביד, חוזרת אחרי יום-יומיים, סובלת מאוד מכאבי גב, אבל יושבת בשכיבה על הכיסא. ונוסף לכל זאת, הבת שלי התחילה לפתח בעיות נשימה, ובגלל הגיל שלה (עשר שנים) אני משתדלת להשאיר אותה לבד ולא להעדר מהעבודה, אלא היסורי מצפון מעל הכל, איך אני משאירה אותה חולה לבד בבית. ולא רק זאת, ישנם ימים שהיא לא מרגישה טוב, ואז אני כבר לא יכולה להשאיר אותה לבד. והבוס - בא לו להרוג אותי. מה זה עושה לי? 1) עושה אותי פקעת עצבים. 2) גורמת לי להרגיש חולה עוד יותר. 3) והכי מכל - גורמת לי לקלל את ביבי ואת כל היועצים הדפוקים שלו, שחושבים שלהיות חד הורית, ולגדל ילדים, ולהשאר שפויה ובריאה, אז הדרך היא להעניש ולדפוק את החד הוריות בסנקציות מכוערות. ורד

אצלי הכי קשה שאני חולה

קודם כל זה נורא מלחיץ אותי עצם הרעיון שאני אדם לא בריא עדין אני לא שלמה עם זה לגמרי, וגם נורא קשה לי עם משמעת איזון(סכרת). אז באופן כללי אני מסתןבבת עם פחד מחולי ברקע. אבל כשאני במיטה עם בעיה כמו כאבי גב, חום, שפעת זה באמת קשה. כשהילדה היתה קטנה,אז אחיות שלי מתגייסות לעזור (הם לא גרות קרוב) בפעם אחת אפילו שכבתי 3 חודשים במיטה ושכרתי מטפלת שתישן איתנו, היא היתה לוקחת ומביאה מהגן, כמובן מבשלת ומנקה, וגם טיפלה בי. רק הזכרון מעביר בי חלחלה. שלעולם זה לא יקרה. שאר הפעמים ורוב הזמן אני משתדלת להיסתדר לבד וכשמאוד קשה וזהו הכוחות בורחים אני פשוט בוכה ממש חזק או לבד או לאחיותי שמקשיבות ונמצאות מעבר לקו הטלפון. למזלי הילדה שלי לא חולה לעיתים קרובות אבל כשהיא חולה היא בעייתית לא קטנה הכי זכור לי בגיל 6 מחלת הפה והתלפיים. אני זוכרת איך ביום החמישי הרמתי אותה היא היתה חלשה לגמרי ואנטיביוטיקה אני לא נותנת מגיל שנה, ונסעתי למושב אורה להתיז ישר מעטין העז לתוך פיה חלב,(שזה היה מבצע לא קל) וככה בחזרה היא מתעוררת ומבקשת שמנת וניל כן כן, וככה חזר לי החיוך לפנים , ותוך יום היא ממש החלימה. והפעם הבאה שאני זוכרת זה באמת לפני חודש ופה היית ממש גרועה (לא יודעת מה קרה לי). הילדה היתה עם חום גבוה יומיים וכל השיטות שלי לא הועילו, אפילו לא אקמול ופתאום ככה שאני בטוחה שאני בשליטה ושהיא תתגבר על החום היא כמה מהמיטה אומרת לי יש לי סחרחורת ונופלת תוך שניה פשוט איבדתי צלם אנוש לא ידעתי מה לעשות השתוללתי צעקתי וכמובן הזמנתי אמבולנס. ממש בושה כל המשפחה הגיעה, הטרחתי את כולם, ולמדתי לקח גדול. שבחום של 40.5 לא לתת לגוף להתגבר לבד. באופן כללי תמיד יש לי מן פחד כזה אם בלילה אני לא מרגישה טוב אז מה לעשות או חלילה אם אצטרך אישפוז ועוד כל מיני, זה עניין שמאוד מטריד אותי,ויש תקופות שהוא ממש מפריע לי בניהול חיים שלווים. וואוו זה היה ארוך שאלה לעניין נאוה

כמה עצות קטנות

האי אמנם אני לא כל כך מנוסה כי בני עדיין פעוט. לורד המקורית - לכאבי גב חזקים בהריון - שמתי שתי כריות גדולות וחצי עליון של הגוף מורם יותר וזה היה פתרון מוחלט לכאבי הגב האיומים שהיו לי בהריון. בקשר לבעיות נשימה - יש מכשיר "שהציל" את הבן שלי - כשהיה ממש קטן וניזון ממטרנה חלבית הוא פיתח אלרגיה למטרנה החלבית ובמשך 4 חודשים כל מערכת האף-אוזן-גרון היתה סתומה לחלוטין עד כדי כך שהוא לא שמע בבדיקת השמיעה בטיפת חלב. רופא אף אוזן גרון לא איבחן זאת. הלכתי למטפלת אלטרנטיבית חרדית שנראתה קצת כמו הבבא סאלי אך היא מיד איבחנה את האלרגיה, עשתה לו טיפול אחד בלבד רפלקסולוגי, כתבה לי 4 "שיקויים" הומאופטיים טבעיים שנתתי לו במשך 6 שבועות ובבדיקת שמיעה מעמיקה באיכילוב הוא חזר לשמוע וחלפו כל היסורים
בנוסף לכך קניתי מכשיר אדים קרים של חברת קאז שיש בכל סופרפארם / ניו פארם וכן בקופת חולים כללית. שמים זאת בלילה בחדר של הילד עם מים, והוא נושם מצויין עם אף פתוח כל הלילה. ממש מכשיר פלאים. לפני מספר ימים אמרו לי על מעין "חיזוקית" טבעית שנקראת פרוטקקיד פלוס לילדים שבא בסירופ טעים או בכדורים - סוכריות בהתאם לגיל הילד. צריך לתת כל יום כפית מהסתיו ועד האביב ואמרו לי שהילדים לוקחים זאת ברצון כי זה טעים ושהילד כמעט לא יתפוס מחלות כי זה מאד מחזק את המערכת החיסונית שלו ( וזה מחומר טבעי ). כמה אמהות המליצו לי על זה... עדיין לא התחלתי.
ושנהיה כולנו בריאים

בטיה-

אני לא מנדבת אינפורמציה. שואלים אותי- במה בעלך יעבוד כאן? (במקרה הזה היה מדובר במושב מבודד שנותן לי גם מגורים) ומיד סיפרתי בגאווה רבה שמשפחתנו קטנה אך מוצלחת...
לעולם לא אגיד שאלה לא אתי. חשוב לי מאוד שמעסיקים פוטנציאלים ידעו בדיוק מי אני ומה אני בלי צורך להתנצל. ובשיטה של שקר אני מלכתחילה לא מאמינה. אגב- הם צילצלו היום לשאול אותי אם אני מעונינת. כנראה שהכישורים שלי בכל זאת שיכנעו בסוף...

זה תקוע כרגע על ענין של מגורים...

ז"א האופציה היחידה שהציעו לי היתה קצת יקרה (הם מסבסדים חלקית). מחכה לראות אם יצוץ שם עוד בית שיתאים לנו.

m i c h a l i

New member
אויש אני לא אוהבת אפילו לחשוב על זה

שונאת שונאת שונאת להיות חולה... למרות שיש הרבה עזרה מסביב... יש מי שיטפל בנסיכה והיא עצמה מאד מתחשבת... אבל שונאת עוד יותר כשהיא חולה. המצב הזה שבו היא סובלת/כואבת מאד מאד קשה לי. חוסר האונים הזה... יכול להוציא אותי מדעתי... ברגעים כאלה אני רק מתפללת שזה יעבור מהר, ואם לא אז שלפחות יעבור אליי...

מה גרם לי ככה פתאום להעלות את הנושא

אז מעשה שהיה כך היה. חברתי היקרה ביקרה אותי מארה"ב. מעל 5 שבועות התארחה עם ינוקא בן שנה וחצי. מבטיחה לספר בשבוע הבא על החוויה המופלאה של חיי שתי נשים עם שני ילדים בבית חלומי גדול. בינתיים רק אספר שלפני כשבועיים וחצי הצטננתי מרגיז, מעייף אבל ממש לא אסון נורא. יומיים הצטננות, יומיים חיכוך בגרון ו... הופ! ברונכיטיס (אני כבר מכירה, היתה לי מחלה קשה לפני כמעט שנתיים - סיוט!!) עוד אני מתמודדת עם מחלתי, חזרה חברתי מנסיעה של סופשבוע עם הינוקא חולה - חום גבוה בעיקר. נו, טוב! - מנוסה שכמוני בענייני ריפוי בכלל ומחלות ילדים גם, וגם בהיותי אימא דיי רגועה בדרך כלל, הייתי כמובן המרגיע הלאומי בבית. החום עלה וירד, עד שביום השלישי, החליט לטפס גבוה יותר. החום הגבוה לא בא לבד... פריחה שלשול ודלקת עיניים באו כמלווים צמודים. החלטנו להקפיץ רופא תורן, אלא מה? עשינו לילד אמבטית חומץ ומלח להורדת החום. חברתי שלא יכלה לשאת עוד את הסבל של בנה 'ינקה' ממנו את המחלה. בתוך חצי שעה, החום ירד וחברתי החלה להתלונן על כאבי גרון והרגשה רעה. כשהרופאה הגיעה התמונה לא ממש סערה: חום - 38.5, הפריחה עוד לא הייתה מאוד מבוססת אבל היה ברור שלא באבעבועות עסקינן, וגם לא באלרגיה - "זה וירלי" היתה הפסיקה. למחרת בבוקר הבינה חברתי שקשה מאוד להיות אימא חולה שמטפלת בילד... תוך שעות היא חזרה לבריאותה ומחלת הילד המשיכה להתפתח. כל אחה"צ-ערב, החום טיפס, הפריחה התחזקה והילד היה באי שקט נוראי. בלילות חברתי לא ישנה. בבוקר הוא נראה והרגיש טוב יותר, הילד כמעט ולא אכל, מלבד הנקות תכופות ביותר. בלילות עשינו לו אמבטיה של חומץ ומלח להורדת החום. אני הקפדתי להישמע רגועה מאוד ולנסוך בחברתי ביטחון. במקביל מצאתי עצמי מרימה טלפון לרופא תורן (יומיים לאחר ביקור הרופאה) מתארת, שואלת ומחפשת תשובות - "התמונה וירלית" חבל שתטרטרו את עצמכם למיון" זה היה השיא של המחלה. בינתיים הדודה של חברתי הפעילה 'אישית לוחצת' לקבל אבחנה מדוייקת. ואני ממשיכה להרגיע - מה זה משנה אם קוראים לוירוס משה או יוספה? וירוס יש לו מהלך משלו - עם תרופות יעבור תוך שבוע, בלעדיהן - תוך 7 ימים
הבטחתי שהילד מקבל טיפול מסור והנושא נסגר עד לשיחה הבאה. מועד הטיסה חזרה הלך והתקרב והמחלה במלוא עוצמתה. התחלנו לברר את כל הפרטים לדחיית הטיסה. כל בוקר הילד נראה טוב יותר, כל ערב החום עלה והילד היה אומלל כאתמול ובכל זאת, התמונה נראתה בכל יום סוערת פחות מיומה הקודם. זה הצליח להרגיע את חברתי - מהלך המחלה הראה שהיא הולכת לקראת סיום. ואני? - עדיין חולה
מחפשת לי רגע של שקט ומנוחה
את הברונכיטיס הצלחתי לגרש תוך יומיים אבל... הלוע עדיין מלא ליחה שגורמת לשיעול נוראי והצרידות
די!!!!! ככל שהתמלא השבוע, כך חברתי חשה שכוחותיה אוזלים. ביום השביעי היא הסתובבה בדיכאון של ממש. "מה קורה?" - לחצתי 'זה נורא קשה להיות חד הורית' הגיעה התשובה (Tell me about it
) ביום השמיני, בערב, עם שרידים של פריחה, וללא חום, התייצבנו לבדיקה אצל רופא הילדים. מסרנו את מה שידענו והרופא שאל שאלות: היתה פריחה בכפות הידיים והרגליים? הילד צרח (לא אוהב שזרים מטפלים בו הינוקא) מבט אחד לתוך לועו - "יש גם בפה ובלוע" הכריז הרופא "מה? באמת?!" הגיבה האם אינסטינקטיבית היתה פריחה גם סביב פי הטבעת? - "כן" היתה תשובתה. "מחלת הפה והטלפיים" - הכתה בה האבחנה. לאורך כל השבוע, חברתי הזכירה מחלה זו כסיוט נוראי. הילד מטופל היטב - המשיכו במה שעשיתן - המחלה בסיומה. כן, קיבלנו מכתב לחברת התעופה אבל... ביומיים - שלושה שאח"כ חברתי לא הפסיקה להודות: איזה מזל שלא ידעתי מה זה היה
הילד כבר בריא לחלוטין חברתי והילד ישנו המון בימים שאחרי אני עדיין משתעלת, כל בית החזה כואב לי (מכל צדדיו) אורחת נוספת שלי חלתה ערב עזיבתה ונשארה איתנו - חולה
יהונתן שלי שרד את הכל בריא לחלוטין ומקטר. כמי שהיה בריא כל הזמן, הוא לא קיבל את תשומת הלב הראויה. המון כעס שפך הנסיך שלי - על חברתי ועל בנה ולפעמים גם כלפי. כשהילד חולה ואני בריאה - יש לי את כל הסבלנות שבעולם ולשמחתי, גם הידע לתת לו את הטיפול הטוב ביותר. כשאני חולה, אין לי סבלנות לכלום אפילו לא לדברים הכי בנאליים השבוע הזה היה קשה נורא, מתוך מחלתי מצאתי עצמי גם אחראית על הטיפול הרפואי של הילד, וגם מתמודדת עם פולניות אמיתית של האם. כמו שחברתי אמרה: טוב שלא ידענו במה מדובר. אני לא חושבת שיכולתי להכיל הסטריה בעוצמה מלאה. המחלה שעברנו עוררה בי כמובן זכרונות של רגעים קשים אחרים, רגעים שהיו שם לאורך השנים מאז נולד הנסיך וחשבתי עליכם רבות, על הפחד, הדאגה, והחרדה שמלווים את רוב ההורים כשילדיהם חולים, על חוסר הסבלנות ולפעמים חוסר האונים כשאנחנו עצמנו חולים אז שאלתי... ותודה למי שענו.
עוטף למי שצריך (שימרו לכם ליום מחלה שכזה
)

m i c h a l i

New member
ועכשיו .. אחרי הסערה ../images/Emo188.gif

אני מקווה ששוב יש בך את הכוחות להמשיך... שהתחזקת מכל מה שקרה ( מה שלא הורג...) מקווה שה
כבר זורחת לך

../images/Emo6.gif לא נגמר כל כך מהר....

הילד הבריא, לקראת סוף מחלתו התמודדנו עם אורחת חולה אחרת, ונראה היה שעם נסיעת כולנו למרכז (ופיזור - כל אחת אצל הוריה), הגיע הסיפור לסיומו - לא כך הוא
בשבת מתקשרת אלי חברתי, מוטרדת מאוד: יש לילד כינים. מתברר, שבאחד מביקוריה המשפחתיים היו לאחת הילדות כינים. חברתי חשדה בקיומן פעם אחת אבל דחתה את המכה על הסף. לילד שיער סבוך, מקורזל עם בקבוקים (היו) הילד שונא מקלחות ולא יכול לסבול דברים על הראש ובכלל, כאמור - שונא להיות מטופל. אז במוצ"ש, אחרי ביקור בסופר פארם - עשינו לו טיפול כינים הצעקות, ההשתוללות, זעקת השבר.... חברתי המשיכה עוד לסרק אותו זמן רב לאחר שאני פרשתי לי למפגש יומולדת עם שתי חברות יומולדת גם הן. אח"כ טיפלה בעצמה (כן, נו.... מה חשבתן? ככה זה כשמניקים וישנים עם הילד ובכלל...) ביום ראשון, לאחר קבלת אישור מהאב (תכננו לא לספר את הילד עד גיל 3) הלכנו אחר כבוד אל הספר. הבקבוקים בשיער הונצחו (על הרצפה) בתמונה, כמו גם השלבים השונים של המאבק בין הילד לספר. חברתי התיישבה אחריו, יוצאת עם תספורת קצרצרה שמחמיאה לה, בעוד הבן שלי מסופר להנאתו בכסא הסמוך, והבן שלה, שישן חלק מהזמן בזרועותיי, צרח בניסיון לחזור אל זרועותיה. זה לקח שעתיים שהתישו את כולנו אז התנחמנו בפיצה ובפיתוח התמונות שצולמו לאורך שהותה אצלנו. הערב לא הסתיים לפני ששוטר קלט את חברתי מניפה את הקטנטן ברמזור ואני קיבלתי דו"ח (מישהו יודע כמה נקודות זה? (עכשיו בתכנית החדשה...) אמש מאוחר - אחרי חצות, חזרנו הנסיך ואני לבדנו הביתה. הבוקר הוא אמר: "איזה כייף שעכשיו כל הבית לרשותנו" ה
כבר זורחת, ואני מסתערת על משימות הבית בשמחה. מקוה לבשר בקרוב גם בשורות טובות על עבודה
ו
וברכת החלמה מהירה לאלה - הבת של חגית (עוד משפחה עם לילות לבנים)

../images/Emo51.gif../images/Emo5.gif גם לי היתה הזדמנות

להיזכר איך זה כשחולים... אלה היתה ארבעה ימים עם חום וכאבי בטן... ישנה שעות ארוכות ובשאר בעיקר שכבה וריחמה על עצמה
אתמול איכשהו הסתדרתי והיום בבוקר כשהבנתי שעוד יום עובר עלינו מתחת לפוך, עשיתי מהר טלפונים של עבודה, לדחות חוגים לימים חלופיים וכו'... אבל במשך היום החום ירד לגמרי והנסיכה סוף סוף אכלה, לראשונה מיום חמישי בערב!!! אז תחזיקו אצבעות. נראה לי שזה עבר!!

m i c h a l i

New member
../images/Emo41.gif דיון ../images/Emo41.gif

מעלה שוב את הדיון שנאוה פתחה בשבוע שעבר... למי שיש מה להוסיף... ושנהייה בריאים

למעלה