דיון מעניין

dandi221

New member
../images/Emo41.gifדיון מעניין../images/Emo41.gif

פתחתי היום ת'מסן שלי וראיתי את זה בקהילות: http://community.msn.co.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=29956&TopicID=447671&PagePosition=1&CommID=17635 הדיון הוא על דעותן של כריסטי ובילי, האם במקום כלשהו הן בכל זאת צודקות והמכושפות אכן נהייו קצת אנוכיות במשך השנים
אני מציעה לקרוא את הקישור שנתתי ואז להגיב פה

lity

New member
דיון מאוד מעניין...

תראו..אי אפשר להסתכל על זה כעל מסקנה אחת גדולה.צריך לחשב את שני הצדדים:מצד אחד , נכון שהבנות נעשו אנוכיות והן חושבות על העתיד של המשפחות שלהן וכו'.בי לי וכריסטי צודקות בדבר הזה.אבל מצד שני, במשך שמונה שנים הבנות כן עזרו לטובת הכלל ועשו כל מה שהיכולתן לעשות לטובת הכלל והן לא רצו לאבד את זה גם כשהייתה להן הזדמנות לאבד את כוח השלוש(4.22). אבל,(מס' שלישי)זה שהן אנוכיות ולא מנצלות את כוחן לטוב לא אומר שהן רעות או צריכות להיהרג.hell no!!! הן יכלו כולן פשוט לשבת ולדבר על המצב ולחפש פתרון מתאים.אפשר להציע?(הבנות יעבירו את כוח השלוש לבילי וכריסטי הצעירות והמוכנות לנצל את כוח השלוש לטוב.כי הרי במילא לבנות דיי ''נמאס'' מכוח השלוש נכון?)

lity

New member
עוד משהו...

אני חושבת שהעונה הזאת באה להגיד לנו הצופים והמעריצים שזהו,דיי נמאס למכושפות ואולי אף לשחקניות להמשיך לחיות חיים של מכושפות..ואני חושבת שהבנו את הרעיון...למרות שזה כרוך בסיומה של הסדרה...

charmed piper

New member
רעיון טוב....

לדעתי הבנות לא אנוכיות בכלל, קודם כל צריכים לזכור שלמרות שהן מכשפות, הן נשים וכמו כל האנשים האחרים יש להן צרכים כמו אהבה, משפחה ואין בזה כל רע. זה לא הופך אותן לאנוכיות! ממש לא! זה שפייפר רוצה להציל את בעלה, לראות אותו שוב ,זאת לא אנוכיות היא מוכנה לעשות הכל כדי להציל אותו. זה שפיבי רוצה ילדים ומשפחה זה לא אנוכי! זה לגמרי לגיטימי! הן עדיין ממשיכות להציל את העולם, ממשיכות להכניע שדים! לפייג' יש בני חסות והיא דואגת להם והפרק האחרון רק מדגיש את זה! אני חושבת שכל התיאוריה הזאת על האנוכיות של הבנות הומצאה ע"י כריסטי שמנסה נואשות למשוך את אחותה לרשע ובדרך להרוג את המכושפות.

Woogyman

New member
בגלל זה אהבתי את העונה הזאת,../images/Emo110.gif

פשוט כי לא כל כך ברור מי צודק בה. האחיות כן נהפכו לאנוכיות במהלך השנים, אבל זה לא דבר רע וזה דבר טבעי. הן לא יכולות להקדיש את כל חייהן אך ורק ללוחמה בשדים. כל עוד הן כן ממשיכות להילחם (גם אם לא באותה ההתלהבות שהן עשו את זה בהתחלה) - עדיין יש הצדקה לקיומן. ובכל מקרה - גם אם הן יחליטו שהן לא רוצות להילחם לעולם יותר, לדעתי אין מצב שהן יהפכו לרעות (כמו שכריסטי מציגה את זה) ולכן גם אין שום סיבה לפגוע בהן.

מכושפת15

New member
השאלה הזאת הייתה צריכה לעלות מתישהו

לדעתי זה לא שהן נהיו יותר אנוכיות, פשוט בהתחלה הן חשבו על עצמן בתור המכושפות, ועכשיו הן רוצות יותר להתעסק בעצמן כבני אדם, הרי לכל אחת יש את החלומות והרצונות שלה בחיים. וגם, זאת הדרך בה כריסטי מנסה לשכנע את בילי להילחם נגדן, לא בהכרח הסיבה שהיא רוצה לעשות את זה.. זה נכון באיזשהיא צורה, אבל אפילו אם כן, זה ממש ממש מגיע להן, אחרי כל מה שהן עשו והקריבו לטובת הכלל.

dandi221

New member
זה מאוד עניין אותי אז חשבתי על זה..

לדעתי הן לא נהיו אנוכיות בכלל, כלומר אם נסתכל לעבר נראה שאף פעם הן לא היו מסורות ב-100% לכח השלוש. תמיד העדיפות של המשפחה באה ראשונה - במיוחד בעונות הראשונות. אפילו העבודה באה לעיתים קודם, למשל אצל פרו, זה היה מאוד בעייתי מבחינתה לעבוד ב"באקלנד" ולהיות מכשפה בו זמנית. או לפייפר היו המון צרות בתנגשות של "P3" בלוחמה בשדים. למעשה תמיד הרעיון היה ההתמודדות של הבנות בשילוב שבין היותן מכשפות לחייהן הפרטיים. ההבדל היחיד הוא, זה שעם השנים הן רק מתבגרות ועוברות את שנות העשרים בהן הן עוד ממקמות את עצמן ומתחילות לבנות את חייהן המסודרים, ומגיעות לשנות השלושים בהן הן כבר בשלב של חיים מבוססים ויציבים ולכן הלוחמה ברוע רק מקשה עליהן עוד יותר. ככל שהן גדלות, והכוחות שלהן גדל, כך גם המכשולים שהן צריכות לעמוד בפניהים וההסתגלות אליהם. לכן אני לא חושבת שהן נהיו יותר אנוכיות עם השנים, פשוט אותן בעיות שהן התמודדו איתן פעם גדלו וגם גדלה האחריות שלהן על חייהן האישיים, מכיוון שכרגע יש עוד אנשים מעורבים בחייהן, המשפחות שלהן- ליאו, כריס וואיט, הנרי וקופ הוא גם קשור. לכן אולי יותר קל לעורר את החשד בהן.

sole te amo

New member
נושא מאוד מעניין

גם אני מצאתי את עצמי חושבת על זה במהלך הפרק אני חושבת, שהאחיות נהיו אגואיסטיות. כן. וזה קצת מוזר לי לרשום את זה, אבל בואו נגיד שטובת הקסם כבר לא הכי חשובה להן
. בכל זאת, ולמרות הכל, אני מצדיקה אותן כמעט ב-100%. ברור לי שאחרי 8 שנים לאחיות יש זכות לחיים טובים ונורמאליים. וגם אם הם לא ריקים לגמרי משדים, מגיע להן לחיות כמו כל שאר בני האדם. אם פעם התכנית עסקה בכוח השלוש, כמו שהוא, אז עכשיו מתרכזים בחיים האישיים של הבנות, וזה דווקא מובן- עבר עליהן הרבה הרבה זמן של סבל צער וחיים בלתי אפשריים. הן התגברו על מוות, הן נפצעו, הן הקריבו את החיים שלהם כל פעם מחדש- ולא כל פעם חזרו מזה שלמות ובריאות, והעונה השמינית אני חושבת שהיא התוצאה של כל זה- עייפות. הן חיות קסם, נושמות קסם, וחוות שדים
, וגם אם הן יקשיבו יותר לצרכים שלהם {למשפחה, לבית, לעבודה}, ופחות ללהציל אנשים זרים {
}, זה לא אומר שהן לא מכושפות יותר או שהן אמורות לוותר על הכוח שלהן. שורה תחתונה
אנוכי זה הכי, אחי

למעלה