גנים ולמטפלות

hedvalib

New member
היי עדי,

ברשותך אתייחס אל 3 נקודות ייחוס, מתוך דבריך: 1. הילדים יושבים על הרצפה (גיל שנה וחודש) ולא על כסאות 2. הריכוזים נערכים על הרצפה 3. אין אין הרגלה למשחקי שולחן. אז ככה: 1. כדי לשבת על כסאות למשך פרק זמן צריכים להתקיים מס' תנאים: א. שכפות הרגליים תהיינה מונחות על הרצפה בצורה מוחלטת ב. שהגב ישען על המסעד של הכסא ג. שגודל המושב יהיה מותאם לגודל ישבנו של הילד ד. שהילד יהיה מספיק מפותח מוטורית כדי שיהיה מסוגל לשבת, מבלי להאחז בזרועותיו בשולי הכסא עד כל הדברים האלה יתפתחו, נוהגים, לשבת עם הילדים על הרצפה לנוחותם השלמה ופחות לנוחות הצוות. הילדים אוהבים לשבת על הרצפה וישיבה זו גם יותר בטיחותית מכל ישבה אחרת. 2. בשל כל הנאמר לעיל, הכי נעים לילדים לשבת סמוכים ככל האפשר למטפלת. היא נוגעת בהם, היא מעניקה להם לא רק ידע אלא בעיקר תחושת ביטחון, רגיעה , והרגלי ישביה והקשבה. המרחק הפיזי בעת הישיבה על הכסאות אינו מתאים לילדים כה צעירים שעדיין לא הפנימו הרגלים לא של הקשבה ולא של ישיבה והתייחסות. הם זקוקים ליחס אישי קרוב. 3. משחקי שולחן, שייכים לסוג המשחק הדידקטי, כלומר, היצרן, קובע את אופי המשחק ואת הכללים בהם משחקים. בגיל הצעיר, ילדים משחקים לרוב במשחקים השייכים לקטגוריה אחרת, למחשקים בהם הילדים משחקים כפי יכולתם, דמיונם, העולם הסובב אותם. הכי נוח ונעים לנעוץ פטריות על משטח שנמצא על הרצפה ועם החלקים נופלים, לא צריך להפסיק את המשחק, לרדת מהכסא ולהרים, להתישב שנית, ולהמשיך. ודאי ידוע לך שכל הפרעה כזאת, גורמת לילד להיסח הדעת ולהפסקת הרצף של המשחק. יש גיל שבו מתחילים לשחק משחקים דידקטיים. בכל גיל יש את המחקים המאפיינים שלו ובמסגרות חינוכיות יודעים זאת. אני, שמחה שבמסגרת החינוכית של בתך מקפידים להתאים את מקום הפעילות ואת אופיה לגיל הילדים וליכולות האמיתיות שלהם. חדוה

עדי25182

New member
תודה על המידע ושאלה

אני מאוד מרוצה מההתנהלות של המשפחתון ולכן ההתלבטות נורא קשה לי חשוב לי לציין שגם בגנים היותר גדולים שראיתי חלק מהמשחקים הם על שולחן והרבה אחרים הם על הרצפה במשטח נעים ומוגן סדר היום כזה פחות או יותר - באים בבוקר , יש משחקי קופסא על השולחנות למי שרוצה, חדר גימבורי למי שרוצה ושטח גדול עם פינת בובה , רופא, קוביות , לגו , מטבח ועוד למשחק חופשי על הרצפה אחר כך יש ריכוז מסודר ואז כל הילדים מתחלקים ל2 קבוצות בחלק מהזמן משחקים, בחלק אחר - עבודות יצירה , בחלק אחר חצר וכן הלאה ההתלבטות התחילה כשחשבתי שאם אני ישאיר אותה במשפחתון עוד שנה אני אהיה בבעיה בגיל 3 שכנראה אני אצטרך לרשום אותה לגן עריה ( כי מאוד קשה למצוא מקום בגנים טובים באמצע מחזור של שנתיים) מה דעתך?

hedvalib

New member
גן עיריה לעומת משפחתון או להפך

עדי, לכל מסגרת יש היתרונות והחסרונות שלה, אמנה כמה יתרונות וחסרונות שלדעתי יש לכל אחד, ואת, תאלצי בסופו של דבר להחליט. יתרונות למשפחתון: 1. מסגרת קטנה ואישית 2. החשיפה למגוון ילדים/התנהגויות מועטה 3. התנהלות יותר חופשית ונטולת "ריצה" להשגים חסרונות למשפחתון: 1. מידת המקצועיות הצוות? 2. התעדכנות והתחדשות בגישות ושיטות חינוכיות ובדרכי התמודדות עם ילדים 3. פיקוח חינוכי והדרכה לכל שלושת הסעיפים איני יודעת אם זה קיים או אם ישנו. יתרונות גן: 1. סדר יום מובנה ועקבי 2. התיחסות מטפחת עצמאות 3. הטלת מטלות ועידוד לעמוד בהן ולהצליח (רוצה להאמין שהגננת טובה
) חסרונות לגן: 1. המובניות של סדר היום אינו מאפשר גמישות מספקת 2. חשיפה למס' רב ביותר של ילדים (35) 3. צורך בהתמודדות אישית 4. חשיפה להתנהגויות לא מוכרות 5. כוח אדם מופחת ולכן יש התיחסות יותר עניינית ופחות מטפחת ומלטפת 6. צורך ביצירת סטטוס חברתי ועמדה נחושה השתדלתי לפרט מס' רעיונות שעלו בדעתי ודאי ישנם עוד לכאן, לשם, ולכל כיוון. מקווה שכל החלטה שתחליטי תהיי שלמה איתה ותתאים לבתך כמו כפפה ליד
חדוה

דעתי אופציה מס' 2

להעביר לגן עירייה בהדרגה, דרך הגן הפרטי. הגדולה שלי היתה שנתיים במשפחתון והשנה נכנסה לגן פרטי כזה עם כ25 ילדים והילדה פרחה קודם ועכשיו חבל על הזמן. הקליטה שלה בגן הפרטי היתה קלה
ולעומתה היו ילדים במשפחתון שעברו לגן עירייה ישר ועברה עליהם תקופת קליטה קשה מאוד ... בהצלחה..

גן עירוני הוא ממש לא פשוט

לילדים שרגילים לחממה נראה לי שיהיה קשה. בפרט לילדים קטנים יותר. למשל - בגן עירוני מצפים מהם לא רק שיהיו גמולים, אלא שילכו לבד לשירותים וינגבו לעצמם. ילד שרק נגמל חצי שנה לפני כן... יהיה קשה. יצפו ממנו לאכול לבד ליד השולחן כמו כל הילדים, לפעמים להוריד את הסווצרט בעצמו, ואם יש לו בעיה, לדעת למשוך את תשומת הלב של הגננת או הסייעת לעצמו מ-30 ילדים אחרים. אני בעד למצוא גן ולו רק בשביל שלא יכנס לגן עיריה בגיל 3.

rachelMom

New member
זה המקום לשאול על גנים בירושלים?../images/Emo15.gif

שלום לכולם, אני די חדשה בעולם הפורומים, נכנסתי לעולם הזה כיוון שאני רוצה לברר על גני ילדים לגיל שנה וחצי בערך. אשמח לשמוע חוות דעת של הורים שמכירים גנים באיזור רמת שרת, מלחה, קרית יובל, בית הכרם. תודה

rachelMom

New member
אופס...

התכוונתי שזו תהיה הודעה חדשה, לא חלק מדיון אחר. איך מכניסים הודעה חדשה?

זאת אכן הודעה חדשה אבל ...

משורשרת לנושא כללי שנקרא גנים ומטפלות. להבלטת ההודעה בתוך השירשור את יכולה להדגיש אותה כמו שעשית. בהצלחה

judith4

New member
בן/בת כמה יהיה הילד בספטמבר?

ןמתי את רוצה להכניס אותו לגן?

rachelMom

New member
שנה וארבעה, עדיפות לכניסה בתקופה הקרובה

אוף, כתבתי הודעה ארוכה ומפורטת ופתאום ברח לי הכל... הפעם כתבתי בלי הרבה סבלנות אז סליחה אם יצא קצת מבולגן...
נתחיל דווקא מהשורה התחתונה: אני מחפשת גן שאפשר יהיה להיכנס אליו כבר עכשיו (גיל שנה וארבעה חודשים), ויהיה מתאים גם לשנה הבאה. וקצת יותר בפירוט: אנחנו אמורים לעבור דירה לרמת שרת בעוד כחודשיים (פלוס מינוס). אני יכולה להשאיר אותו בגן הנוכחי עד סוף השנה, או להיכנס לגן החדש כבר מעכשיו. אם הגן שאני אמצא יהיה גן גם לשנה הבאה - אני באמת אעביר אותו עכשיו כי ממילא הוא יצטרך להסתגל לגן חדש, ולדעתי עדיף כמה שיותר מוקדם. ככה הוא יורגל לגן עד שיצטרך להסתגל למעבר של הדירה (והשכונה והאחות שבדרך...). אם אני לא אמצא גן שאפשר להיכנס אליו השנה - הילד ישאר בגן הנוכחי עד סוף השנה, ורק בשנה הבאה נעביר אותו. העדיפות שלי - להעביר כבר השנה. תודה מראש

judith4

New member
חוזרת אליך

האמת שלגילאים האלה אני לא כל כך מכירה פתרונות. אחלוק מניסיוני, אני גרה באיזור. בני הגדול שהיום בן 4 את השנה בין גיל שנה לשנתיים עשה במשפחתון של העיריה (ולא בגן), יש משפחתונים כאלה בקרית יובל (אין ברמת שרת), צריך ליצור קשר עם האחראית מטעם העיריה על המשפחתונים בקרית יובל ולברר איתה. זה פחות פתרון לשנה הבאה - אז אולי פחות רלוונטי. ילדיי הקטנים (תאומים) היום בני שנתיים וקצת, היו במעון ברמת שרת בכיתת התינוקות שנה שעברה. האמת לא הייתי מרוצה שנה שעברה ולכן לא המשכתי במעון, אלא העברתי אותם לגן פרטי בקרית יובל (בו היה גם בני הגדול בגילאים 2-4). עם זאת, הבנתי שבמעון נעשה רה-אירגון מאד משמעותי ושהשנה הנוכחית נראית לגמרי אחרת. שווה לפנות אליהם ולברר אם יש בכלל מקום - כי יש קושי להירשם באמצע שנה. לפי הגיל הוא אמור להשתבץ שם בכיתה האמצעית, ששם השנה שתי מטפלות מצויינות. אפשרות נוספת היא לברר במתנ"ס פיליפ ליאון על המסגרות שיש להם לגיל הרך, למשל במתנ"ס הסנפלד (המבנה שמחובר לאולם הכדורסל של הפועל), שם היו מסגרות לגילאים כאלה, שיתכן תהיה להן המשכיות לשנה הבאה. רוב הגנים שאני מכירה (הגן שילדיי הולכים אליו) וגנים נוספים לא חושבת שמקבלים בגילאים כאלה קטנים. יתכן וכדאי לבדוק בגן של רינת שנמצא החל מהשנה גם הוא באיזור אולם הכדורסל. מכירה הורים מאד מרוצים מהגן, אין לי טלפון שלהם, אבל אם תגיעי לאיזור של האולם, מצד שמאל יש שלט על הקיר שמוביל לגן - זו בהחלט אחת האפשרויות גם לשנה הבאה, חוץ מגנים נוספים. יש כמובן מי ששולח לויצ"ו בית הכרם שנמצא ברח' החלוץ, מקבל כמובן ילדים בגילאים כאלה, ונותן פתרון עד גיל 4 - אבל רחוק כמובן יחסית.

judith4

New member
שמעתי רק ביום שישי על גן גלית בבית הכרם

מאמא של ילדה בגן של הגדול שלי שבתה הקטנה נמצאת שם עכשיו. לא מכירה מעבר לכך ואין לי כל פרטים. על גן רועי לא שמעתי בכלל.

למעלה