בריאות

בריאות! בריאות! בריאות! ../images/Emo124.gif

בשרשור הזה מלפני חודשיים, כל אחד פירט את הבעיות הבריאותיות מהן הוא סובל. האם פעלתם לשיפור הבריאות שלכם בזמן הזה? האם הבריאות שלכם השתפרה? האם יש שינוי כלשהו במצב הגופני שלכם? האם נוצרו אצלכם בעיות אחרות? דווחו לכאן על הבריאות שלכם.

deep ocean

New member
דיווח לגביי

גב: המצב טוב יותר בהרבה. הגב שלי התחזק תודות לשיעורים בקונג פו, תרגילים של בן, הילר שלי, והרפייה שלי. עדיין הגב שלי לא במצב אופטימלי, אבל הוא במצב בהרבה יותר טוב ממה שהוא היה. אה, התחלתי לשבת זקוף יותר, וזה ממש עוזר. שיעורי הטאי צ´י+צ´י קונג עזרו לי להבחין מתי בדיוק אני תופשת את הגב שלי. כרגע יש לי יכולת להרגיש באותה השנייה שאני תופשת את הגב/כל חלק אחר. אני מרגישה כל ניע בגוף שלי, אבל למרות שאני מרגישה, אני לא מצליחה להרפות לגמרי
בלוטת מגן: המצב בבלוטה ובעיניים שלי טוב יותר. העיניים פחות בולטות ממה שהיו לפני חודשיים. סרטן: עוד כ-6 שבועות יש לי בדיקה (זה נקרא OCTRO-SCAN) בה אוכל לדעת את מצבי בבירור (הבדיקה מאד מדוייקת. כמובן הכל יחסי; הרפואה עדיין מוגבלת). הרגשתי טובה יותר, והתחלתי לרפא את עצמי גם לבד (לא רק בעזרת ההילר, והטיפול הקונבציונלי). אני משתמשת בכוח הדמיון בעיקר, אך גם בקריאת ספרים והשתחררות ממשקעים.

Lagrangian

New member
לא יודע

אני כבר לא יודע אם זה כאב או אי נוחות - לאחרונה זה יותר מרגיש כמו שריר עייף. ובד"כ העומס על הברכיים יותר גדול אם אני עושה טאי צ´י אחרי ריצה או שחיה, אבל אני חושב שהמצב טוב יותר, אני עומד גבוה ומשתדל להעביר את העומס לארבע ראשי. גם קראתי שאם מתרכזים דווקא בכפות הרגליים (ביואן צ´ואן - ?, הנקודה בתחתית כף הרגל), זה אמור להועיל לברכיים. תודה על ההתעניינות :) ניצן

Yin

New member
עשה נא טאי צ´י לפני פעילות ארובית

ולא אחריה

pif

New member
היי

המצב טוב למדי. ההתרכזות בכפות הרגליים, גרמה, איך שהוא, להתארכות נוספת בעמוד השדרה. מה שכן, יש לי תחושה של חוסר איזון במבנה הרגליים. זה נורא בקטן, אבל מורגש מאוד. מן הסתם, גם הרבה פחות פתיר. אבל עזרת מאוד, אז שוב תודה. נתי

Yin

New member
טוב, עכשיו נסה להעביר משקל

מרגל לרגל, כל X נשימות, כש X תלוי בך אבל עדיף כמה שיותר. העברת המשקל צריכה להיות כך שלא יהיה כיפוף של הגוף, רק רגל מלאה ורגל ריקה, 70/30 בערך.

Lagrangian

New member
זה טוב לגב?

גם לי יש כאב בנקודה מסויימת בגב כשאני עושה עמידות או מתמתח, וגם חבר אמר שהשרירים שם נוקשים - גם לעשות את התרגיל?

Yin

New member
חשבתי שאמרת שאתה חש חוסר איזון

ברגליים, ותרגיל שכזה יכול לתרום.

pif

New member
כן, אבל...

הכוונה היא לחוסר איזון במבנה הרגל. אני מרגיש, לראשונה בחיי, שרגל ימין שלי ארוכה מהשמאלית. התרגיל שנתת, למרבה הצער, לא יפתור לי בעיה כזו. למרות שגם ככה אני אשחק איתו קצת. בכל אופן, תודה. תדע לך שאני מאוד מאוד מעריך את מה שאתה עושה כאן. נתי

Yin

New member
האם זו הרגשה בלבד או יש בעיה

אמיתית? אם זו הרגשה בלבד - התרגילים יכולים לעזור. אם לא, אוכל להוריד לך חתיכה מהרגל הארוכה יותר, אבל הדיוק יכול להיות +/- 1 ס"מ

pif

New member
הרגשה אמיתית ../images/Emo3.gif

זה לא נבדק, אבל זה ניכר מאוד. זה לא רק האורך, גם זוית היציאה מהאגן שונה - בקיצור אני בחור עקום לאללה
. אני אעשה את התרגילים. אבל אם זה לא יעבוד, אני אעדיף שתוסיף לי חתיכה לרגל הקצרה, מאשר לחתוך מהארוכה. ואם עדיין יהיה הבדל, תוסיף שוב לקצרה מבינהן D-:

pif

New member
למה האייקון האחרון לא יצא?????

אולי ככה d-:

למעלה