בריאות

דנדוש301

New member
גיהוקים אחרי האכלה מבקבוק

היי,בני בן 6 ימים ואחרי כל האכלה מבקבוק מטרנה או חלב אם --בקבוק הוא מגהק למשך מספר דקות אחרי הגרפס סליחה על המילה האם זה נורמלי? אודה על תשובה מהירה דנה

רונה 1978

New member
פוליפים. ניתוח או הומאופתיה?

צהריים טובים! לאחרונה אובחנו אצל הבן שלי (בן 3.8) פוליפים באף (אדנואידים). הנשימה שלו בחודשיים האחרונים מאוד מאוד כבדה ובלילה זה פשוט מפחיד- נחירות רמות וקולות של כמעט חנק. הרופא המליץ למהר ולבצע ניתוח ולהוריד גם את השקדים המוגדלים (באופן מתמיד הוא נשא של סטרפטקוקוס). לפני שאני מתחילה עם הפרוצדורה רציתי לנסות ולבדוק את תחום ההומאופתיה. אשמח לדעת מאילו שניסו, האם הומאופתיה אכן עשויה לעזור ולהבריא לגמרי במצב כזה? שמעתי שגם אם כן זה לוקח המון זמ ואני לא רואה את עצמי ממשיכה עם המצב הקיים הרבה זמן. אז מה עדיף באמת, לנתח או לנסות להמנע בדרכים אלטרנטיביות? אודה לתגובותיכם. שבוע טוב!

נורמלי בהחלט

תחשבי שכל מערכת העיכול חדשה, הוא לומד להשתמש ולהפעיל אותה
.... בכל אופן ממליצה בזמן הארוחה לעשות שתיים שלוש הפסקות גרפס גם כדי להסדיר נשימה. ו.. מזל טוב

אילתית 2

New member
היי

הומאופטיה יכולה לעזור..אבל לא תמיד תלוי מי המטפל ושיטת הטיפול שלו ותלוי מה המצב הרפואי האם עשיתם צילום? מעבדת שינה? כך תהיה לך אינדיקציה אם הניתוח באמת דחוף...או שיש זמן להומאפטיה/בכלל רפואה משלימה דיקור וכו.. רפואה משלימה כל שיטה לא משנה איזה - לוקח זמן הטיפול ואז אם כן או לא רואים תוצאות זה אי אפשר לדעת מראש... מאחלת לכם המון המון בריאות
ולדעתי כדאי ללכת לא.א.ג מומחה לחוות דעת נוספת גם לגבי האדנואיד וגם לגבי השקדים..לא להוציא אותם אם לא ממש צריך אנחנו ניתחנו - הוצאת שקד שלישי (אדנואיד) בגיל שנתיים וחודש ולבסוף גם כפתורים באוזניים שקדים - היה רופא אחד שאמר שצריך להוציא כי הם נפוחים אבל שאר הרופאים אמרו שלא
ולכן לא נגענו בשקדים אצלנו סבל מגיל 4 חודשים, בגיל 9 חודשים אובחנה הבעיה ואמרו לנתח... חיכינו עשינו כל מיני בדיקות ניסינו הומאופטיה ושוב חיכינו...כשכלום לא עזר ניתחנו ברוך השם אנחנו אחרי הניתוח
הכל בסדר שמחה על ההחלטה לנתח הקטנציק זכה לאיכות חיים ולאיכות נשימה!

רונה 1978

New member
הי אילתית

תודה על התגובה המהירה.... האם הרגשת שיפור מסויים במהלך הטיפול ההומאופטי? כמה זמן טיפלתם בשיטה הזו? ובאופן כללי, האם גם בנך היה סובל מנשימות כבדות ביום ובעיקר בלילה? לשאלתך, לא היינו במעבדת שינה, אני קצת חוששת שהילד שלי לא יסכים להכנס למקום כזה ובטח שלא להירדם בו (להרחבה את מוזמנת לקרא את השאלה שלי לפרופסור שיתארח בפורום בנושא פחדים וחרדות...) בעוד חודש יש לנו תור לד"ר שלמה צרפתי שקיבלתי עליו המלצה ונקבל חוות דעת נוספת. אשמח לשמוע טיפים ממך בכל מקרה, תודה רבה!

אילתית 2

New member
היי

טיפול הומאופטי לא עזר לנו בכלל...היינו בטיפול 4 חודשים ולא ראיתי שום שיפור...כלום לצערי אבל שוב הכל תלוי במטפל בטיפול שלו ובמצב הרפואי של הילד - שמעתי על מקרים שכן עזר טיפול הומאופטי נשימות כבדות, נשם רק מהפה, נחירות, בלילה קפיצות נשימה מפחידות..וכן לכן היינו במעבדת שינה כי יש מצבים של קפיצות נשימה "קלות" וקצרות ולא מזיקות...אבל צריך לאבחן את המצב ואצלנו הרופאה ישר שלחה למעבדת שינה אם יש לך תור לעוד רופא מומחה זה מעולה! שמעי מה שיש לו לומר ואז תחליטו שיהיה בהצלחה ! ואני כאן לכל שאלה

אימאנקה

New member
איך מכינים ילדה בת 3 לניתוח?

שירה צריכה לעבור ניתוח שקד שלישי+כפתורים בחודש הבא (הרדמה מלאה, אשפוז יום) אני רוצה לדבר איתה על זה ולהכין אותה, כי היא ילדה חכמה ששואלת שאלות, ואני לא רוצה להנחית עליה את הניתוח (כמו שעשו לי כילדה, פשוט הביאו אותי לבית החולים) זו היתה טראומה בשבילי איך מסבירים לה - אני לא יכולה להגיד לה - "תרגישי יותר טוב" כי היא לא באמת מרגישה את הבעיה יש איזה ספר שעוסק בנושא? באיזו טרמינולוגיה להשתמש כשאני מדברת איתה? מתי להתחיל לדבר איתה על זה? תודה מראש אמא אחת לחוצה

אילתית 2

New member
אצלנו הניתוח היה

גם כן שקד שלישי וכפתורים...אבל בגיל שנתיים וחודש אצלי הוא לא במיוחד שאל שאלות...כי לא ממש דיבר לפני הניתוח ברוך השם אחרי הניתוח שיפור פלאים מבחינת הכל איכות חיים איכות נשימה והתחיל לדבר
שיהיה לכם המון
ורק בריאות בריאות בריאות
שיעבור מהר ובקלות
אצלי סיפרתי לו בקצרה, כי למרות שלא דיבר הוא הבין הכל, אז סיפרתי לו ממש יום-יומיים לפני הניתוח שניסע (אנחנו מאילת וניתחנו בבי"ח דנה לילדים) ככה שפירטתי לו בכלליות מה יהיה מתי ניסע לאן ניסע איפה נישן כו..פרטי נסיעה ואמרתי לו שהרופאים צריכים לבדוק אותו ולטפל בו כדי שירגיש יותר טוב ויוכל לנשום טוב סיפרתי לו שיטפלו בו בבי"ח ושאני יהיה איתו כל הזמן אבל שוב יש הבדל בין גיל שנתיים...לשלוש...אז לא יודעת מה עוד לומר רק לא חשבתי להגיד את המילה - ניתוח... מצרפת לך קישור הכנה לניתוח מהאתר של בי"ח שניידר http://www.schneider.org.il/Index.asp?CategoryID=153&ArticleID=1165&SearchParam=סרט הכנה לניתוח

אצלנו....

לצערי הרב עמית שלי עבר שני ניתוחים. בגיל שנה וחצי +- שקד שלישי וכפתורים, ובגיל שנתיים וקצת בקע+ נוזלים באשך. בניתוח השני הוא כבר היה גדול מספיק להסברים. אמרתי לו שנכון היינו אצל הרופא? והרופא אמר שיש לך בקע (בכוונה לא אמרתי פצע - שלא כל פצע יפחיד אותו) שצריך לתקן כדי שתרגיש טוב (גם הוא לא סבל במודע מזה). הסברתי שניסע לרמב"ם (לא רציתי להשתמש במילה 'בית חולים' - שלא יפחיד, שם נהיה בחדר עם עוד ילדים, ואח"כ הרופא יתן לו תרופה שהוא יירדם בידיים ובחיבוק של אמא, יתקן את הבקע וכשהוא יקום אני אתן לו נשיקה גדולה, נחכה עד שתרגיש טוב, וניסע הביתה. ממש להסביר כמו שזה, במילים פשוטות, כמה פעמים, ולתת בסוף לקטנה שתסביר לך מה יהיה....
בהצלחה

למעלה