ארג

ReiKo

New member
שהם ימותו...למה הקרובים שלהם

אח"כ שואלים "למה היתה שואה????????" "למה היתה שואה ????????" בגללכם, יפי נפש.. תישרפו בכף הקלע...

ק ד ו ש

New member
ויקטוריה סיקרט

אבל אם להיות אמיתי, אני מעדיף בלי כלום. אבל אמצע תל אביב יו נואו... יש משטרה.

Lady McBeth

New member
זה בסדר

אם "גן העיר" עדיין קיים - אין שום סיבה שלא תוכל להסתובב בחזיה על החוף :)

ק ד ו ש

New member
עזבי שנייה, את או ז'אן, תעזרו רגע

למה בתוך כדור מוליך השדה החשמלי שווה לאפס?

ק ד ו ש

New member
יענו, פתרתי את זה

ואני יודע שזה ככה, רק לא ברור לי למה... וזה מעצבן לענות על שאלה כמו בוק.

Lady McBeth

New member
בגדול

זה לא ממש הסבר שלומדים בתיכון, אבל בשביל הידע הכללי: בעיקרון, משפט גאוס זה E=F/Q, נכון? אם רוצים לדעת כמה Q יש בגוף מסוים משתמשים במושג שנקרא "מעטפת גאוסית". המעטפת הגאוסית בודקת כמה שטף חשמלי "עובר" דרכה וככה אפשר לחלץ את כמות המטען שיש בתוך המעטפת הגאוסית..בשורה התחתונה, מכיוון שהQ נמצא רק על המעטפת הכדורית (חיצונית) ולכן השדה החשמלי שבתוך הכדור מתאפס. אם נלך להסבר האלגברי, הרי שוקטור הכוח יהיה תמיד מאונך לוקטור השדה בתוך הכדור. הוקטור המאונך לא מפעיל כוח, ומכיוון שהנוסחה של שדה חשמלי אומרת בפירוש כוח חלקי מטען והמטען שווה ל-0, הרי שכל השדה מתאפס. זה סיוט להוכיח את זה, וזה כולל הרבה מאוד נוסחאות שלומדים בשנים גבוהות בהנדסת חשמל. אל תסתבך עם זה.

ק ד ו ש

New member
וואללה תודה...

קודם כל אני שמח שאני לא צריך להסתבך בזה, כי יש הרבה דברים אחרים להסתבך בהם. ולגבי הסוף, אם ה-Q שווה לאפס אז אין משמעות כי אסור לחלק ב-0.. אז לא ברור לי אבל לא נורא, שנה שלישית רביעית אני כבר אלמד את זה :] תודה.

Lady McBeth

New member
לא, אפשר לחלק ב-0

בתיכון פשוט קוראים לזה בח"מ, ולא מתעסקים בזה... אבל תיאורטית אפשר ובשביל זה המציאו את כלל לופיטל, לימיטים, מספרים מרוכבים ושאר ירקות.

למעלה