אני מחפשת רעיונות לעוגות שאפשר

קשיו

New member
../images/Emo41.gif אני מחפשת רעיונות לעוגות שאפשר

להקפיא ולהוציא כשחברים נותחים בהפתעה.. יש רעיונות? (לא עוגות קרם)
 

droli

New member
בחושות ללא פירות רכים אפשר להקפיא

* שמרים * מוסים
 

droli

New member
נזכרתי שהיה שרשור כזה בפורום אורט

אני לא יודעת להעביר לינקים משם, אז אעתיק לך את ההמלצות שלהם.
 

droli

New member
שבלולי בצק של סבתא של ממליגה

עיגולי בצק מלוחים (שבלולי בצק) של סבתא של ממליגה חבילה בצק עלים (400-500 גרם) 1 חבילה קוטג' 5% 1 ביצה 1 כף אבקת מרק פטריות 1 חבילה גבנ"צ גוש חלב (200 גרם) - מגורר 1 לערבב הכל ביחד לחלק הבצק לשלושה חלקים ולרדד לעלה לא דק מידי. מורחים 1/3 מהכמות ועושים גליל. שמים בשקית ניילון או ניילון נצמד ושמים בפריזר ליום אחד לפחות. לפני ששמים בתנור חותכים פרוסות בעובי אצבע ושמים בתבנית משומנת בתנור בחום גבוה (190 מעלות) עוד שמשחים יפה מלמעלה. ניתן להכין (מבלי לאפות) ולאחסן במקפיא. ברגע שיש אורחים מחממים תנור, חותכים את הבצק, שמים על תבנית וכעבור 10 דקות הבית יש שבלולים חמים וטעימים.
 

droli

New member
עוגת שמרים של שרי

עוגת שמרים - המתכון המשגע שלי (של שרי) בצק: 4 ביצים 4 כפות סוכר 1 חב' שימרית 1 כוס חלב 200 גרם חמאה 4 כוסות קמח מערבבים את הביצים + 4 כפות סוכר + שמרית. וממתינים רבע שעה. מרתיחים את החלב, מכבים האש, מוסיפים החמאה וממסים. מוסיפים הקמח ולשים הכל במיקסר מס דקות. מכניסים למקרר למס שעות. מילוי: 200 גרם חמאה 4 כפות קקאו 3/4 כוס סוכר 2-3 כפות מים רותחים מקציפים במיקסר עד קבלת קרם בהיר. מחלקים הבצק לשלוש. עורכים כל חלק לעלה ומורחים כל חלק בשליש מהקרם. חותכים כל רולדה לאורך באמצע, ומסובבים את שני החלקים (כמו קליעת צמה). משמנים תבנית מניחים את הרולדות עם החלק הפתוח כלפי מעלה. אופים ב180 מעלות כ45 דק. מרתיחים כוס מים + חצי כוס סוכר וכשהעוגה מוכנה בעודה חמה שופכים עליה את הרוטב. הערות: עוגת שמרים אחרי הפשרה יוצאת כמו חדשה מהתנור. עוגה מעולה ולא יבשה. קצת מסובכת (אולי ההסבר), אבל כשמתרגלים להכין אותה זה הולך צ'יק צ'אק.
 

droli

New member
עוגיות פרג של ג'ודי

פרגיות בצק : 31/2 כוסות קמח רך. 3 כפות סוכר. 2 חלמונים. 200 גרם חמאה. ונילין. כמה כפות מיץ תפוזים. מלית: 1 כוס סוכר. 4 כפות דבש. 1/2 כוס חלב. להרתיח בסיר בישול בינוני. 3 כוסות פרג טרי טחון. קליפה מלימון שלם. מיץ מלימון שלם. חופן אוכמניות. חופן פקאן קצוץ. 1 כפית מחוקה קינמון. 2 כפות ברנדי. 2 כפות. שמנת חמוצה. 25 גרם חמאה. חופן ,פירורי ביסקוויט. 1 ביצה. מכינים בצק. מחלקים לשני כדורים ומקררים שעתיים. בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים חלב סוכר ודבש. מוסיפים פרג, מיץ לימון וקליפת לימון, ומערבבים. מורידים מהאש ומוסיפים את כל השאר. מצננים. מרדדים כדור בצק על תבנית פיירקס מלבנית גדולה. מעליו את המלית. מכסים בשכבת בצק שנייה. מורחים בחלבון ביצה שנשאר מקודם. דוקרים במזלג. אופים 180 מעלות עד שמשחים. כשמוכן וקר חותכים ריבועים קטנים, מאחסנים בקופסה, ולמקפיא ..עד שניגנבים...
 

bashsara

New member
עוגה בחושה

מתכון: .עוגה כושית בצ'יק צ'אק רכיבים: 1 חב' קטנה קמח אוסם 3/4 כפית א. סודה לשתיה 3 כפות גדושות קקאו 2 כוסות סוכר 3 ביצים 3/4 כוס שמן 1 1/2 כפית א. נס קפה 1 1/2 כוסות מים 1 כפית רום 2 שקעות סוכר וניל אופן הכנה: לערבב את כל החמרים הייטב עד שלא יהיו גושים לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהעוגה מוכנה הערות: מומלץ לא לאפות בטורבו- העוגה מקבלת בטן טובה בהקפאה אפשר לאפות בתבניות אינגליש קייק וכך העוגה מפשירה מהר יותר מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה