אני מזכיר לכולם - הפרק היום ב15:00

Iced Hammer

New member
לפי מה שהם אמרו לי

כרגע אין להם עדיין את כל העונות, אבל הם כן מתכוונים לשדר את כולם (כמובן שזה לא רק תלוי רק ברצון שלהם - אבל לפחות יש רצון)

subatoi

New member
מוביוס I (קצת תכלס בשרשור הזה,

לשם שינוי...). בחיים של רובנו מגיע רגע בחיים, שמבינים שדברים הם לא מובנים מאליהם. שמוזיקה לא מגיעה ככה סתם לרדיו (או לאייפוד/ן), שסרטים טובים לא קורים מעצמם באופן ספונטני, ושתכניות טלויזיה טובות לא גדלות על העצים. שיש הרבה מחשבה מאחורי כל מיני דברים מסביבנו, ושצריך להעריך אותם. אחד מהרגעים שנזכרים בדברים הנ"ל, הוא בצפייה במוביוס. יש סוג של פרקים, בחלק מהסדרות, שבולטים מעל שאר הפרקים. לא ששאר הפרקים לא טובים, להיפך. אבל הפרקיים הבודדים האלה, גורמים לצופה להרגיש שהוא צופה ביצירת מופת קטנה, ממש באותם רגעים. קשה להגדיר מה בדיוק המאפיינים של פרק "כזה", אבל כולנו יודעים שהם מגיעים מדי פעם, בחלק מסדרות הטלויזיה. פרקים שהעלילה שלהם טובה במיוחד, לאו דווקא מפותלת, מעניינת במיוחד, עם מספיק דברים שגורמים לך לחשוב אח"כ כמה גאוני X היה, כמה Y מהווה הברקה. יש כמה כאלה גם בס"ג, שלא נזכיר אותם כרגע כי עכשיו זה הזמן למוביוס לבלות באור הזרקורים. לכתוב פרק כזה, עם עלילה פתלתלה-משהו (בלשון המעטה), עם כ"כ הרבה דברים גאוניים וקטנים שמתחבאים פה ושם, עם דברים סמליים פה ושם, זה פשוט כשרון. לא יעזור כלום. זהו. הודעה שונה מהרגיל, זה מה שהמוזה הכתיבה. ולמי שרוצה, יש את זה.

ayan2

New member
ואז נכנס מק'קיי...../images/Emo221.gif

איזה רגע נפלא. אני חושבת שהסצנה הזאת עשתה עלי הרבה יותר רושם וריגשה אותי באופן שקשה לתאר בגלל כל מה שראיתי מאז השידור הראשון של הפרק הזה. אחרי אטלאנטיס, לראות את מק'קיי מגיע ואומר (כמובן...) "לא לגעת בכלום!" זה פשוט...זה היה רגע גדול. פרק שמלא ברגעים גדולים. במשחק נפלא של סאם ושל דניאל. של עבר, הווה ועתיד. מרתק...מחכה להמשך בשבוע הבא כאילו מעולם לא ראיתי את צמד הפרקים הזה!

סלמאק

New member
אני מחזק בזאת את דברי שניכם!!!

זה ה-פרק הענק של הסדרה (יותר נכון "צמד הפרקים"), וכל מילה מיותרת. אין מה לפרט ולפרשן, צריך פשוט לראות שוב ושוב ושוב כדי לשיב לב לבד לכל הפרטים הגאוניים הקטנים האלה, כל מילה נוספת פשוט תהרוס. סקובי, אני מתפלא עליך!!! (במובן המאוכזב של המילה...) אני חשבתי שאתה הולך לתת לינק ליצירת המופת הכי רלוונטית לשרשור הזה. אני חייב לומר לך שבזמן הסצינה הזאת, לא הפסקתי לצחוק, כי רק נזכרתי ביצירה הגאונית הזו שלך, וזה כל מה שעבר לי בראש באותם רגעים נדירים

subatoi

New member
לא, זה דווקא מתאר בדיוק את

הפרק של אתמול. שהחבר'ה המקוריים הבינו שהם תקועים שם לשארית חייהם

the YOOK

New member
אני באמת לא מצליח להבין מה ההתלהבות

מהפרקים האלה- אז נכון, הם מחזירים אותנו קצת להתחלה ומראים לנו משהו שונה, אבל אותי הם ממש איכזבו בתור הפרקים שהיו אמורים לחתום את הסדרה (במקור)- לדעתי הם מעלים הרבה בעיות של קונסיסטנטיות (אתה כבר יודע שאני לא אוהב משחקים עם זמנים), וחסר בהם משהו... לא יודע- חסר בהם את הפיתרון היצירתי והגאוני לבעיות בסוף עונה. פרקים שונים ונחמדים, אבל מכאן ועד ל"הפרקים הטובים בסדרה" ממש לא הייתי הולך.

subatoi

New member
אם אני לא טועה,

גם קינספיריט אמרה את זה בזמנו, בצורה כזו או אחרת. וזו קצת בעיה, מבחינת ציפיות של הקהל. אם מצפים לפרק קליפהאנגר רגיל, כמו שיש בד"כ בכל סדרה בסופעונה, כמו שהורגלנו בסטארגייט, אם מורגלים לסיפור "אמיתי" ו"מותח" ו"מהותי" ו"משנה סדרי עולם" שיהיה בסוף הסדרה, אז אוי מתאכזבים, כי זה באמת לא מספק את הסחורה. אבל אם מתייחסים לפרק Threads בתור פרק סיום העונה האמיתי (או טרילוגיית פרקי סיום העונה, אם כוללים את שני הפרקים הקודמים לו), ומתייחסים למוביוס בתור פרק בונוס, בתור "רצועת בונוס" כמו שהיה פעם בתחום המוזיקה, בתור משהו לא מחייב, בשביל הכיף ותו לא, אז אפשר להינות ממנו הרבה יותר. משתחררים מתחושת ההחמצה (הטבעית, אולי) שנוצרת בהתחלה, ו"נהנים מהנסיעה". לדעתי.
מזכיר לי את האנשים שהתאכזבו מפרק ה-100, אם אני לא טועה, כי הם חשבו שיהיה משהו רציני ומהותי, ובסוף קיבלו משהו קומי. ציפיות זו בעיה, אין מה לעשות. אבל אפשר לנסות לקבל את מה שיש, וגם להינות מהם ומכל הערך המוסף שיש בהם
|מקווה שזה לא נשמע יותר מדי ניו-איייג'י|

kinspirit

New member
../images/Emo45.gif בדיוק

כמו שסקובי אמר, ואני בזמנו טענתי - מבחינתי שלושת הפרקים שקדמו למוביוס הם הסאגה של סיום העונה/הסדרה (מאחר ומבחינתי בסוף העונה השמינית הסתיימה SG1 ובעונה התשיעית התחילה סדרת בת חדשה) ומוביוס הוא משהו בנוסף.

סלמאק

New member
זו בדיוק התשובה שרציתי לתת לו ../images/Emo13.gif

the YOOK , ראה בהודעה זו גם את תשובתי, הוא פירט הכל בדיוק כמו שתיכננתי אני לענות לך לפני שקראתי אותה. שים לב שהיוצרים/הכותבים הוסיפו לסדרה פן הומוריסטי בהרבה מאוד מקומות (פרקי ה- 100 וה- 200 בפרט, ההומור של אוניל בכל שאר הפרקים ועוד כמה פרקים ספציפיים בין לבין, מיותר לציין אילו
), כי ככה הם רוצים שהסדרה תיתפס אצל קהל הצופים, כסדרה הומוריסטית בנוסף לכל מה שיש לה להציע. החותם ההומוריסטי הזה הוא שמאפיין פרקי מפתח בסדרה, מה שנקרא "פרקי המעריצים" (פרקי מאה ומאתיים הם אחרי הכל אבני דרך בהפקה של סדרה), אז צפוי שהם יחליטו לחתום את 8 עונותיה של הסדרה בפרקים מסוג זה בדיוק. פשוט את סגירת כלל הקצוות הם עשו כבר עם שלושה פרקים מעולים עוד לפני כן: אפקטים מעולים, מתח ופעולה יוצאים מן הכלל, סיום כל העלילות העיקריות של הסדרה (משכפלים, גואולד, אנוביס), פרק אחרון ארוך מהרגיל וכו'... כל מה שנשאר היה לחתום בנימה הומוריסטית ולהיזכר ממי הכל התחיל (רה). אין דרך יותר מושלמת לעשות זאת. (ולחשוב שתכננתי לקצר...
)

the YOOK

New member
אוקיי, אני מסכים עם מה שאתם אומרים,

וזה נשמע כמו אוי אוי אוי... סתם. מה שהתכוונתי להגיד הוא שאני מסכים עם כך שהסדרה בעצם נסגרת בשיטתיות בפרקים שקודמים למוביוס והוא סתם בא כגולל החותם אותה, אבל בכל זאת לא הייתי מעניק לפרקים את התואר "הפרקים הטובים בסדרה". יש כל כך הרבה יותר פרקים עם הרבה יותר אמירה, יותר משעשעים (מישהו הזכיר כאן את "האזרח ג'ו"? את "חלון ההזדמנויות"?). ובכלל, לדעתי הפרק שאמור להיות הפרק הטוב בסדרה לא צריך דוקא להיות אחד הומוריסטי, אלא אחד עם עומק ואמירה- שהרי זו מהות הסדרה לדעתי. אני במיוחד אהבתי את tin men- הפרק שבו הבנתי שהסדרה הזו היא משהו אחר משאר המדע בדיוני שם בחוץ, או סוליטרי. פרקים כאלה הם שנצרבו בזכרוני כחזקים ביותר.

subatoi

New member
../images/Emo58.gif ל-200

אם אני לא טועה, הפרק ששמעתי שמישהו נורא התאכזב ממנו היה ה-200, לא ה-100. אני זוכר שאחרי שראיתי אותו בשעה טובה ומוצלחת, הלכתי לראות את התגובות שהיו בזמנו בפורום. ואי שם במעמקי השרשור, היה מישהו שאמר "מה אתם כ"כ מאושרים? בשביל צחוק אני רואה סיינפלד (או משהו כזה), ציפיתי למשהו רציני". לא ניסוח מדויק, כמובן. אבל עצוב משהו
כמו שאמרנו, הכל תלוי בציפיות.

subatoi

New member
חשבתי לשמור את זה לשבוע הבא,

ולשים גם קישורים לפילקים שנכתבו על מוביוס (מסתבר שיש 3).

Y. Welis

New member
הוא אכן יותר עצמאי מהשאר

ובאמת מציג את רעיון 'קו הזמן החלופי' (וה'חלופיות' בכלל) במלוא הדרו: 'לא הרגשת פעם שנועדת להיות במקום טוב יותר?' מה הרגע שאדם מוכשר שנמצא במקום הלא נכון עובר למקום הנכון? כמה כישרון לא יתבטא אף פעם, רק בגלל שלא העזנו? ובעקיפין אני גם נזכר בשני הפרקים עם מארק טוויין במס"ב - מקור ההשראה.

subatoi

New member
אני לא חושב.

מארק טוויין, כמה מגניב שהפרק ההוא היה, היה "רק" מסע בזמן (מסובב ת'ראש לגמרי, אבל רק מסע בזמן). פה היתה גם מציאות חלופית לגמרי, ופיתול כזה של מוביוס. משהו הזוי וטוב.

subatoi

New member
נ.ב. רע הפדופיל

דיברנו על זה פעם (לא זוכר בדיוק באיזה פורום ודיון) על זה שרע מהסרט לא היה נוצר היום, עם כל הילדים הכמעט עירומים שהסתובבו סביבו. והיה אפשר לראות שרע של מוביוס עדיין מסתובב עם משרתים שמלווים אותו, עדיין בתלבושות יחסית חושפניות (עדיין לא כמו בסרט), אבל הגיל הממוצע של המשרתים עלה פלאים.

למעלה