../images/Emo41.gif אלבום השבוע
הפינה שקצת נשכחה בזמן האחרון אבל תמיד טוב לחזור ולהיזכר, לראות המלצות ולדעת מה עשה לאנשים את השבוע. ובכך השאלה המתבקשת היא, מה עשה לכם את השבוע? במקרה שלי מדובר בעיקר בשני אלבומים, האחד חדש והשני ישן, נתחיל מהחדש דווקא:
Sweet Smoke - Live: נראה לי שרשמית יש לי את כל הדיסקוגרפיה שלהם (הרשמית הכוונה), לא שזה קשה במיוחד, מדובר בסך הכל בדיסק שמשלב את שני האלבומים הראשונים שלהם פלוס אלבום ההופעה החיה המדובר. אלבום ההופעה הנ"ל שודרג מהמעבר בין ויניל לדיסק והתווספו לו עוד קטעים, מה שהופך את החוויה לבהחלט מענגת יותר. אם אתם בקטע של מוזיקה לשם המוזיקה, כשהיא לא בהכרח הולכת למקום ברור, סולואים וג'אמים שונים ומשונים שמתחברים לקטעים מאוד משוחררים מבחינת המסגרת שלהם, מילמולים ושירה סופנטנית משהו אז האלבום הזה בשבילכם. אם מרגישים את זה באלבומי האולפן אז כאן כל העסק הרבה יותר דומיננטי ושולט.
ששת - ששת כשהתנהל כאן הדיון הקטן לגבי הרכב החלומות הישראלי התחלתי לחשוב מה היה ההרכב מבחינתי, בזמן שאני מחטט במגירות (כן, עדיין אין סטנדים נורמליים לדיסקים), ישר עלה לי לראש תמוז, כמובן, הרי זו בחירה מובנת, כמעט פשוטה אפילו. אבל אז בזמן שאני מחפש את תמוז מצאתי את האלבום של ששת, באותו רגע נפל האסימון שאולי התשובה היא לא כל כך פשוטה כמו שחשבתי ואחרי הרבה זמן שלא שמעתי את האלבום הזה הוא שוב הסתובב אצלי במערכת (ובאוטו ועל המחשב). ובאמת היה קשה להפסיק ובעצם, למה להפסיק? למי שלא מכיר, ששת מורכבת משישה מוזיקאים, שמוליק ארוך (באס, ניגן לפני זה עם הברנשים של פיאמנטה למי שמכיר) ושמוליק בודגוב (גיטרה, וכן, ההוא עם החנות וגיטריסט מעולה בזכות עצמו) רצו להקים להקה והלכו לשאול גרוסברג, באותו זמן אמרגן (וגם חזר להיות כזה כיום, הוא אחראי לאירועים של שליחי הבלוז) שסידר להם את עדי רנרט (קלידים, לאחר מכן השתתף כנגן אולפן עם כמעט כל אומן ישראלי, מי שזוכר את לילה גוב, הוא היה הקלידן שם) ואיקי לוי (תופים, ניגן גם בברוש של אריאל זילבר) הצעירים. כדי לפקח על העסק גרוסברג הביא את שם טוב לוי המנוסה, שבדיוק סיים את תקופת צליל מכוון שלו (עוד הרכב עם אלבום אחד שאני כבר אדבר עליו בהזדמנות) שנותן כאן בחליל ובשירה ולסיום, בשביל הטאץ' הנשי, יהודית רביץ, צעירה שבדיוק סיימה צבא באותו זמן (וכבר הספיקה להיות בהופיע בצמד עם קורין אלאל). רוב האלבום כאן אינסטרומנטלי כשאת העיבודים עשו כל חברי הלהקה וחלקו גם שימש כפסקול לסרט הישראלי שלי לפחות לא יצא לראות, מסע אלונקות. אלבום שזורם מתחילתו ועד סופו ולדעתי כמעט בלי רגעים חלשים (חוץ מהשיר, "סמבה ברגל שמאל"), ואפילו שיר אחד שנכנס לפנתיאון הישראלי, "בלילות הסתיו". בכל מקרה, זו נבחרת החלומות שלי, רק חבל שהם התפרקו כשהאלבום יצא.
הפינה שקצת נשכחה בזמן האחרון אבל תמיד טוב לחזור ולהיזכר, לראות המלצות ולדעת מה עשה לאנשים את השבוע. ובכך השאלה המתבקשת היא, מה עשה לכם את השבוע? במקרה שלי מדובר בעיקר בשני אלבומים, האחד חדש והשני ישן, נתחיל מהחדש דווקא: