אלבום השבוע

LEATHER REBEL

New member
על מי לא משתינים בקשת? סקירת אלבום

RITCHIE BLACKMORE'S RAINBOW מוסיקאים טובים יש הרבה יותר מאשר מספר צבעי הקשת, ומספר חברי דיפ פרפל הוא נמוך יותר ממספר צבעי הקשת, אבל כשאחד מעמודי התווך של להקה מצליחה עוזב אותה, כנראה שיש לכך סיבה טובה. ריצ`י בלקמור מן הסתם קרע בחייו מספר מיתרים גבוה יותר ממספר צבעי הקשת, אבל כשהאזין לתקליט של להקת QUATERMASS, הוא התאהב בשיר BLACK SHEEP OF THE FAMILY ומיד הציע לחברי דיפ פרפל לעשות לזה קאבר, לא פחות ולא יותר. לכאורה, דבר שכזה יכול להתרחש בכל להקה ובהרבה נסיבות, ולכן, כששאר חברי הלהקה הטילו וטו, בלקמור לא אמר נואש וניסה שוב לשכנע. אבל משעברו מספר שנים ולריצ`י היה נדמה שמשתינים עליו בקשת, היה ברור לו שהקלטת השיר לא תתרחש במסגרת דיפ פרפל, והגיטריסט הנעלב והעקשן החליט לעשות מעשה ויהי מה. זו לא היתה הסיבה היחידה להיפרדותו מדיפ פרפל, כמובן, כי בין לבין דיויד קאברדייל משך את הלהקה לכיוון הרית`ם אנד בלוז וגם את זה בלקמור לא אהב. ב-ק-י-צ-ו-ר, שתי סיבות מספיק טובות לעזוב, שהרי, אחרי הכל, מי עוזב סתם ככה את הלהקה שעשתה אותו (ולהיפך) ? רוצים לדעת את הממשך? הקליקו כאן.

epitaph

New member
../images/Emo41.gifאלבום השבוע

תמיד בתקופה הזאת של השנה, ככה בין חגי תשרי ובעיקר אחרי יום כיפור אני תמיד חוזר למוזיקה הישראלית, באופן בלתי מוסבר (אולי זה המשהו הזה שבאווירה של התקופה הזאת, לא יודע). אז בחופש הקצר הזה שיש לי בין משחק אחד לשני ב warcraft וסתם רביצה מול הטלוויזיה יצא לי לשמוע הרבה מוזיקה, בעיקר הדברים הידועים והמוכרים, בלי יותר מדי חשק להכיר דברים חדשים בימים האחרונים (גם דבר שבא והולך בלי סיבה נראית לעין). אז מה היה לי השבוע?
ברי סחרוף בהופעה חיה אחרי הדיבור כאן בפורום חזרתי להתעמק בו אחרי המון זמן, ההופעות האלה, לדעתי לפחות, הן ייצוג הולם לקריירה ה-בהחלט-לא-קצרה של ברי, אומנם לא המקום להתחיל בו אבל מקום שאליו צריכים להגיע מעריצי ברי כדי לחזור לשורשים, לקאברים (שמציגים טעם טוב של ברי) ולשירים הישנים שחלקם הגדול בביצועים מוצלחים יותר מאלה שבאולפן. בהחלט כבוד גדול שניתן כאן ליוצר גדול במוזיקה הישראלית.
אחרית הימים - אחרית הימים האלבום הישראלי שמלשב הכל, קצת רוק כבד, פה ושם בלאדות, כמובן שהכתיבה היא כתיבת משוררים וכמובן את אחד מקטעי הגיטרה הטובים שיצאו מהארץ (העץ הוא גבוה). כמו הרבה הרכבים גדולים שיצאו מכאן הם הוציאו רק אלבום אחד לפני שהתפזרו (מישהו אמר תמוז?) שגורם טעם לעוד שלצערנו לא הגיע.
נקמת הטרקטור - מטבח אקוסטי אלבום שחוזר פעם בכמה זמן להיות אלבום השבוע שלי, הכי מתאים מבחינתי לתקופה הזאת של השנה, מכמה סיבות, האחת היא כמובן יום כיפור וההרגשה מסביבו ואיזה שיר מתאים יותר מ"אדון הסליחות" במיוחד בביצוע שניתן באלבום. הסיבה השנייה, היא המעבר הזה באוויר שבין קיץ לחורף (אני גר בדרום, סתיו כאן זה הכי חורף שיש לנו
) וזה פשוט שיר שמתאים לחורף, טיפה אפל, מלנכולי והאווירה האקוסטית רק מוסיפה לעניין. היה גם את האלבום של Starstruck שקיבלתי השבוע (ותודה ללאעדר ראבל) אבל איכשהוא לא הספקתי לשמוע אותו מספיק כדי לחוות דיעה (לא ממ במצב רוח לאלבומים חדשים), אבל בהחלט יש פוטנציאל להיות אלבום השבוע בשבוע הבא. אז מה איתכם? מה היו אלבומי השבוע שלכם?

לא יצא לי השבוע לשמוע הרבה מוזיקה,

מלבד כמה שירים, :/ אבל לשחק בוורקראפט 3 עם חברים בלאן זה כיף.

yotamn9

New member
משחקי אסטרטגיה זה לחנונים =|

שים אותי בחדר תקוע רק עם פרו אבולושן סוקר ואנריל טורנמנט 2004 ואני אהיה מרוצה
.

לההה

בתור ילד שפעם בכלל לא היה לו מחשב, אני אגיד לך שהדבר היחיד שהוציא אותי מלשבת ברחוב ולהשתמש במחשב היה המשחק Warcraft III . משחקי אסטרטגיה זה מפתח תמוח(ומדבר אחד שלא ממש למד)

LEATHER REBEL

New member
אני בילדותי הייתי קורא ספרים

זה לא שאני "חנון" פשוט... אז היו ספרים שווים!

philips99

New member
גם עכשיו יש, כמו למשל "גל הלם"

של קלייב קאסלר ו"פרנויה" של יוזף פיינדר וגם כל ספריו של הרלן קובן. מתח במיטבו.

הוד11

New member
הרלן קובן ../images/Emo45.gif

למרות שדיו חיוור אני חייב להודות מופרך לחלוטין

epitaph

New member
מה קרה לך?

משחקי אסטרטגיה זה הדבר, יחד עם משחקי התפקידים (במיוחד Baldur's Gate ו- Neverwinter's Nights) וכמובן משחקי הקווסטים הקלאסיים.

הוד11

New member
אוחח מטבח אקוסטי מעולה

אופניים וספר אחד מעשרת השירים הכי אהובים עלי

הוד11

New member
מצטער על הבנאליות אבל

כמו תמיד בחודש האחרון התואר הולך לMABOOL אני פשוט לא יכול להפסיק לשמוע את האלבום הזה אבל חכו בחורף האלבום שלי יהיה VS ל פרל ג'אם, אלבום חורף אולטימטיבי

epitaph

New member
מבול אחלה אלבום

לא הכי אהוב עלי של אורפנד לנד אבל עדיין אי אפשר להתכחש לזה שהוא הכי מהוקצע וממוקצע שלהם.

הוד11

New member
הכי מהוקצע זה בטוח

אבל גם הכי שלם ומורכב לפי דעתי. כלומר גם בסהרה ובאל נורא עלילה יש כמה שירים טובים אבל מבול זה אחד מאותם אלבומים נדירים שכל שיר בהם הוא מעולה. שייצא בינואר הרביעי שלהם אורווריור נראה אם זו הייתה התעלות חד פעמית או שבאמת אורפנד לנד היא אחת מחמש הלהקות הגדולות שיש היום (לא רק בארץ, בעולם)

last caress

New member
אלבומי..

pan-thy-monium - khaooohs and kon-fus-ion - במידה וחברי מיסטר באנגל היו נרדמימ לת€ופה בלתי מוסברת, ואח"כ €מימ ומחליטימ שדת' מטאל זה העתיד - ככה זה היה נשמע בדיו€. Kingston Wall - 2 האלבומ השני של לה€ת הפרוג הפינית הכי לא מוערכת בתבל , בו המ הצליחו להביא את השפעות הנגינה מפינ€ פלויד והנדרי€ס, בשילוב עמ הנגיעות הפסיכודליות/אוריינטליות לדרגת שלמות. SLOWDIVE - pygmalion לשמוע את האלבומ הזה כדי להבין איכ אפשר להרגיש כאילו מרחפימ על גבי ענן ורוד וגדול מבלי לעשן סמים.. €- ק ולא, אני לא עילג - אבל אני סובל מבעיות מ€לדת €שות(והמבין יבין, שזה ר€ עדי בעצמ..(

1uLtRaSoNiC1

New member
אלבום השבוע שלי הוא

Daniel Johnston - Hi, How Are You האלבום הכי מצליח של דניאל ג'ונסטון שהוקלט במרתף בביתו של אחיו האלבום באיכות נמוכה מאוד...אבל קשה שלא להתאהב בכתיבה המדהימה של דניאל ג'ונסטון... מי שלא ראה את הסרט הדוקומטרי עליו The Devil & Daniel Johnston שירוץ מהר לראות, סרט מעניין ומרגש על חייו... הנה קורט קוביין לובש חולצה עם עטיפת האלבום Fun-הוא עוד אלבום מומלץ של דניאל (הראשון שלו תחת לייבל גדול) למרות שהוא כשל במכירות

philips99

New member
אבל למה הדיסקים של רינבו הם

באיכות יחסית גרועה? אני לא מתכוון לתוכן אלא מבחינה טכנית הצליל שיוצא מהדיסקים של רינבו קצת יותר עמום מדיסקים אחרים שיש לי, אבל השירים אכן טובים.

LEATHER REBEL

New member
זה תלוי במי שעושה את המאסטר הדיגיטל

שלא כמו בעבר, כיום יש כמה וכמה שיטות למאסטר דיגיטלי, ומה שיש לך ביד תלוי בשמיעתו של הטכנאי שעשה את המאסטרינג... או יותר נכון בחברת התקליטים שהסכימה לקבל את התוצאה הסופית ולשווק אותה באופן מסחרי. לשם השוואה, כשתקליטי ה DOORS יצאו לראשונה על CD התוצאה היתה כל כך גרועה, שטכנאי ההקלטות המקורי, ביחד עם המפיק וחברי הלהקה הנותרים, ישבו מיד לעשות מאסטר דיגיטלי חדש... ולא רק שהפעם התוצאה היתה טובה יותר, גם הודיעו בתקשורת לכל מי שקנה את ההוצאה הראשונה על CD ולא נהנה ממנה, לשלוח את הדיסקים לחברת התקליטים ושהם יחליפו לו למהדורה הנוכחית. האם התוצאה הנוכחית במהדורת ה"רימאסטר" של ה CD של ריינבו היא כה גרועה? את זה ניתן לבחון רק אל מול הוצאת הפלסטיק המקורית. אפשר כמובן גם לשחק קצת עם כפתור ה TREBLE במערכת. מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר... אבל על כך יהיה צורך לכתוב מאמר מקיף נוסף ונפרד. אני אישית עשיתי בחיי כמה העברות דיגיטליות עבור הפקת תכניות רדיו, ואני גאה לומר שכמה וכמה קטעים שבמקור לא היו באיכות-שידור, הפכו לראויים גם ראויים אחרי הטיפול שלי.

philips99

New member
טוב אבל יש לי את האוסף ה-BEST שלהם

שיצא ב-1997 והאיכות גרועה יותר מכל דיסק מקורי אחר שיש לי וגרועה אף יותר משירים של שנות ה-70, וזה מוזר שווקא בדיסק שהרמסטרינג בו היה צריך להיות הכי טוב, אבל שלא תבינו לא נכון, האיכות של רינבו היא לא מזעזעת אלא פשוט יותר נמוכה.

LEATHER REBEL

New member
ועדיין...

מה שיש לך ביד תלוי בשמיעתו של הטכנאי שעשה את המאסטרינג... או יותר נכון בחברת התקליטים שהסכימה לקבל את התוצאה הסופית ולשווק אותה באופן מסחרי. הם חושבים שזה טוב וככה הם מוכרים את זה. ההחלטה האם לקנות או לא, היא של הצרכן בלבד. הנקודה היא, שבמקרה שלך אפשר כמובן להחזיר את הדיסק לחנות... אבל עד שבחברת התקליטים בח"ול לא ישנו גישה, אין יותר מדי סיכוי לקבל מוצר משופר. אפשר כמובן לפנות לחברת הליקון המייצגת את הלהקה בישראל, אך מכיוון שהם לא עשו את המאסטרינג ספק גדול הוא אם מילה שלהם לכיוון "אבא" בחו"ל תשנה משהו. עצה שלי: ההוצאות היפניות הכי טובות. וגם הכי יקרות. וגם הפעם, ההחלטה האם לקנות או לא היא של הצרכן בלבד.

למעלה