אלבום השבוע

epitaph

New member
../images/Emo41.gifאלבום השבוע

באיחור מסויים הפעם, בגלל התחייבויות קודמות. השבוע היה בשבילי שבוע של דם,יזע ודמעות, במובן הכואב של המילה, שבוע קשה עבר על כוחותינו (ומהיום חופשה לשלושה שבועות הקרובים, ייפי) אז כרגיל הטבעתי את יגוני במוזיקה, והפעם לכבוד בוז בארל אלבומי השבוע שלי הם: King Crimson - Islands אולי לא האלבום הטוב ביותר של קרימזון לדעתי אבל אלבום שתמיד כיף לחזור אליו, חבל שהפעם זה בגלל אירוע לא משמח במיוחד. King Crimson - Ladies of the Road עכשיו זה אלבום הופעה! יותר נכון אוסף הופעות אבל די להיות קטנונים, בפאזה הזאת הם מזכירים את קולוסיאום לדעתי אבל עדיין מדובר כאן בצליל הקרימזוני (שאני אישית כל כך אוהב), מהודק, חזק, מומלץ. Bad Company - S/T אלבום הראשון של הלהקה הזאת, איפשהוא מזכיר לי שילוב של איגלס ובוסטון עם הבלוז רוק של Free (וזה שהסולן והמתופף הגיעו משם מן הסתם תורם) וזפלין. חזרה לרוק היותר בסיסי בכיוון של כתיבת להיטים, באלבום הזה זה עובד טוס, באחרים שלהם לדעתי זה עובד קצת פחות טוב. אז מה היו אלבומי השבוע שלכם?

Welsh

New member
Bad Company ../images/Emo47.gif

יופי של אלבום, מזכיר לי שהרבה זמן לא שמעתי אותו
כרגע אני שומע את אלבום האוסף של סנטנה (עם היונה) שמבחינתי ממצה את תקופתו היפה ביותר בצורה נאה מאוד, אבל לאורך השבוע כיכבו אצלי האלבומים: Who's Next 'המי' מראים שאם יש משהו שהם יודעים לעשות זה לתת בראש, אולי התקופה שלהם עם הלהיטים של ה2-3 דקות היא התקופה האהובה עלי שלהם (Subtitue, Can't Explain... ) אבל גם זה אחלה של אלבום. Cream Royal Albert Hall 2005 אחת הלהקות שאני יותר מעריך ואוהב, ג'ינג'ר בייקר הפנומן על התופים, ג'ק ברוס המשובח על הבאס ואריק קלפטון (כל מי מיותרת) על הגיטרה, מופיעים על במה אחת כמעט 40 שנה אחרי הפירוק. הופעה מלאת פירגון הדדי עם רגעי קסם לא מעטים של קלפטון, בייקר וברוס שלמרבה ההפתעה עדיין מחזיק בקול עוצמתי ומרהיב.

Anuerysm

New member
אתמול קניתי שני אלבומים חדשים

והם שניהם מעולים הרבה יותר ממה שציפיתי מהם

The Miller

New member
ossk olgu

ok go - oh no super furry animals - love kraft spoon - gimme fiction keane - under the iron sea

הוד11

New member
יש אלבומים

אורפד לנד- מבול. מושלם ברמות מבריקות, אלבום שלוקח אותך למסע שהוא כמו רכבת הרים, מטלטל מפתיע ומלא אנרגיה, מסע שאתה לא יודע איפה הוא יסתיים גם בפעם המאה שאתה שומע אותו, כמות הפעמים שהאנדרנלין בגוף שלי איים להתפצץ ששמעתי את האלבום הזה היא אינסופית סאונגארדן- סופראננואון, עוד אלבום איכותי אליס אין צ'יינז- האפנלאגד בדי וי די . הופעה אקוסטית באיכות נדירה. כל שיר מרגש יותר מהקודם.

brass monkey

New member
ש לי שניים:

Creed - Human Clay הדיסק הטוב ביותר של הלהקה, מתוך ה3 שהם הוציאו. פשוט...כל כך מושלם. הלהקה התפרקה, הביאה סולן חדש ובסיסט, והוציאו דיסק תחת השם: Alter Bridge - ne Day Remains פשוט...מעולה... המתופף Scott Phillips התיישב על דאבל באס(רק בשירים שצריך), ועושה עבודה ממש יפיפיה... הגיטריסט Mark Tremonti ששמו הולך לפניו....כרגיל אחד הגיטריסטים הטובים ללא ספק.

last caress

New member
אלבומי השבוע..(אגב, אני חדש פה.)

a room with a view - first year departure modest mouse - the moon and antartica merzbow - minazo(תנו לו צ'אנס - הוא מרעיש מהלבבב) alastair galbraith - cry - פנינה מוכמנת פשוט, לרוץ ולהוריד golden palominos - dead inside(אלבום מצמרר למדי מלהקה שאף פעם לא היתה עצובה במיוחד) green day - american idiot(טוב יותר ויותר בכל שמיעה נוספת) אבל הקרדיט הגדול צריך להגיד ל.. nomeans no - one nomeansno - all roads lead to ausfahrt מי שחושב שפאנק מסתכם ב3 אקורדים וכתיבה רשלנית של נערי מוהוק על חברה מדכאת יצרים, בבירור לא שמע את החבר'ה הללו. 2 האלבומים הללו הם חוויה שונה בתכלית אחד מהשני, הכל תלוי באיזו דרך יחליט המאזין לצעוד..האם לכיוון ההלחנה המתפתלת והקפדנית של one, שכולל פרוג-פאנק בשיאו, כשהקליימקס הוא ללא ספק הקאבר המקורי ביותר ששמעתי מעודי לbitches brew של מיילס דייויס(השיר הזה מכוון בעיקר לאלו שיש להם קונספציה שגויה על שלהקות פאנק לא יכולות ליצור יותר מ2 דקות של רעש). האלבום השני קליל יותר, מלא אנרגטיות ואנת'מיות רוקית-פאנקית, אבל תמיד דרוך ונעוץ במעמקי הפרוגרסיב, עם אפיקות כמו heaven is the dust beneath my shoes ו i see a mansion in the sky.

זה מה שאני חושב על פאנק

מוזיקה פשוטה של 3 אקורדים.. גם הלהקות שרשמת הם להקות אינדי-רוק של MTV2 ולא להקות פאנק-רוק..

last caress

New member
nomeansno זה אינדי רוק?

merzbow זה אינדי רוק? alastair galbraith זה אינדי רוק? אז למה סתם להכליל? בסה"כ הזכרתי את האלבום החדש של גרין דיי, שהוא מאוד טוב לדעתי ואת nomeansno שאמנם משדרים עם גל שונה מהרבה להקות פאנק, אבל זה לא ישנה את העובדה שבבסיס זה מה שהם - להקת פאנק(שמקרה גם מנגנת פרוג פאנק..:) בקיצור, תשמע את האלבומים שלהם שהזכרתי(במיוחד את הראשון מביניהם) ונראה אם תחשוב אח"כ שזה מוסיקה של 3 אקורדים ללא חשיבה יצירתית.

last caress

New member
וסתם כדי להבהיר..

לא כל מה שהמלצתי עליו הוא פאנק מלבד 2 אלבומים(3, אם מחשיבים את הצמד של nomeansno), וגם לא ניסיתי להתיימר לכתוב המלצה על להקות בז'אנר הזה בלבד.

last caress

New member
אתה מתכוון

שאם זה פאנק "מתקדם", זה סותר את המהות של פאנק לטעמך שהיא 3 אקורדים ללא השראה? אם הם מנגנים פאנק, ויש להם ריפים של פאנק - לא יכול להיות שהם החליטו להרחיב על זה ולהלחין מוסיקה יותר "הרפתקנית"? שטויות במיץ.

זה בהחלט שטויות במיץ, פאנק מתקדם..

טהרת הפאנק זה לנגן את השלושה האקורדים האלה(אני לא אומר שאין בהם שום השראה, להפך אני מוצא לנכון שהם לא רק עם השראה,אלא גם נותני השראה.),להיות פשוט. פאנק מתקדם זה שילוב רע מאוד של שני דברים שהם בהחלט טובים,אבל לא מתאימים..

last caress

New member
יש לי רעיון בשבילך חבוב

אולי במקום לירות באוויר, לזרוק משפטים כמו "פאנק מתקדם זה שילוב רע מאוד של שני דברים שהם בהחלט טובים,אבל לא מתאימים..", תשמע את האלבום המדובר לפני שאתה מפיק "מרגליות" מפיך על דברים שכלל לא שמעת. מה שאני שם לב אצלך זה שיש אצלך בראש איזשהו סוג של קיבעון, שאומר ש"פרוןג פאנק" זה כמו המיספיטס מעורב עם קאמל. ממש לא בהכרח, ואצל nomeansno אני מאמין שהם חצבו את הסאונד היחודי להם בעצמם, ובגלל שישנה הרגשה של "קדמה" במוסיקה שלהם ושל התפתחות(שהיא שונה מהתפתחות של פוסט רוק וכ'), ניתן לקרוא להם "פרוג פאנק". בקיצור, למה סתם להשחית במילים. תשמע קודם כל, תבקר אחר כך, סבבה?

אני אשמע, אין לי בעיה לעשות את זה

למרות שלפי דעתי אין דבר כזה שהוא באמצע בין פאנק לפרוג. לדעתי זה פשוט לא בא בטוב.

oneman2

New member
גבירותי ורבותי: רוקפור!

שלושת האלבומים הראשונים של רוקפור- רשת פרפרים, האיש שראה הכל ובחזרה לשבלול (אלבום קאברים לחבורת לול ושבלול האגדית) עשו לי את השבוע. חוץ מהם גם האלבום הופעה חיה של ברי סחרוף.

למעלה