אלבום השבוע

melancholy man

New member
../images/Emo41.gif אלבום השבוע

עבר עוד שבוע של כמעט סתיו (תאמינו או לא עוד חודש חודשיים: גשם) והשבוע חופש שבא לפני כמעט שלושה חודשים מלאים של עבודה, גורם לי להמליץ לכם השבוע על בלוז קופצני ומדליק מבית ה yardbirds, אחת הלהקות הכי טובות והכי מענינות של הפלישה הבריטית, והשבוע על האלבום: Having a Rave Up האלבום מסכם במידת מה את הגל הראשון של הפלישה הבריטית (זה שהתחיל ב 63 והסתיים אולי באופן רישמי עם ריבולבר של הבטלס ב 65) הוא מלא בלוז רוק כוחני ומקפיץ ופשוט עושה טוב.

LadyG

New member
../images/Emo41.gif אלבום השבוע שלי

Rory Ghallagher - Irish Tour 1974 אם במקרה חשקה נפשכם בבלוז-רוק משובח, אם אומנים אירים (ג'ינג'ים) עושים לכם את זה, אל תחמיצו את אחד מאלבומי הבלוז-רוק היותר טובים. היכולת המופלאה של גלאגר לנגן בגיטרה. צריך להאזין לקטע Walk on Hot Coals כדי להבין את הוירטואוזיות המדהימה של רורי גאלגאר. לגאלגר יש איכויות של Singer-Songwriter והאלבום הספציפי הזה שנלקח מהופעות ברחבי אירלנד, במקומות שב- 1974 לא חלמו אומני רוק להופיע הוא אלבום מושלם. אז לכבוד הסתיו המתקרב, שימו במערכת את סיבוב ההופעות האירי הזה, תנו לבלוז רוק הכבד הזה להגיע אל ליבכם, תקשיבו לבלדות האקוסטיות הנפלאות שיוצאות מידיו ותתמכרו. חבל שלא זכיתי לראות הופעה אמיתית שלו.

TheFly

New member
ושלי

YESYSERS שתי שאלות ב-BPD שנגעו ללהקה שלחו אותי לארון הדיסקים ניעור של האבק שהצטבר עליהם
והופס אני חוזר לשנות העשרה. 4 דיסקים 46 רצועות כ- 5 שעות מן המיטב שיש ליס להציע , שירים קצרים SOON , AMAZING GRASE ואפילו OWNER OF THE LONLEY HEART לצד יצירות ארוכות כמו CLOSE TO THE EDGE , AWAKEN , RITUAL ועוד רבים וטובים. פרוג במיטבו, הדיסקים המשיכו איתי לאוטו ומן הסתם ילוו אותי כל השבוע.

The Raver1

New member
אלבום השבוע שלי

blind faith 2001 deluxe edition מה לא נאמר על הלהקה/סופרגרופ/וון אלבום וונדר הזה... בגירסה הזו מלבד הבונוסים המעולים בפני עצמם אפשר למצוא גם ארבעה ג'אמים שאורכם הממוצע 15 דקות בתור מישהו שג'אמים הם בדרך כלל לא כוס התה שלו מאוד נהנתי מהם כמה חבל שקלפטון אוהב לפרק סופרגרופים כל כך גדולים... החיסרון היחיד בדיסק הזה הוא העטיפה....

Jflyaway

New member
../images/Emo41.gifאלבום השבוע!../images/Emo41.gif

UNITED STATES OF AMERICA מבין כל תקליטי הפסיכדליה האמריקאית מסוף שנות ה 60, זה אולי הפריט הנפוץ אצל האספנים, ואחד התקליטים המוערכים ביותר בז'אנר . האווירה ברובה "קירקסית" משהו, כאשר לשירה הנפלאה אחראית דורותי מוסקוביץ' המוכשרת. נשמע כמו שם של מתנחלת..אני יודע, אבל האמינו לי - מדובר פה בהרפתקה מוזיקלית נפלאה, ובאגדת רוק יצירתית באופן יוצא מן הכלל. השילובים המוזרים משהו של כלים אלקטרונים אנלוגיים רק מוסיפים לתחושה ההזוייה, ובקטעים מסויימים כל זה גובל במוזיקה "נסיונית". ולמי שקצת נרתע מן המושג הזה (כמוני) הרשו לי להדגיש שזה לא אלבום אקספרימנטלי בלא המובן, ויש פה מספר קטעים מלודיים שקטים, כגון LOVE SONG FOR THE DEAD CHE שנודף מהם ניחוח קטורת והם עשויים לגרום לך לעצום עיניים ולרחף תוך מלמול מאנטרה קוסמית ... בסך הכל, מדובר במסע מגוון שאין בו שמץ של בינוניות. וזה לא אלבום "נדיר" שרק הדודה מברוקלין עשוייה לאתר בשבילך בחנות עלומה בסוהו בניו יורק... האלבום זכה להוצאה נחמדה ב CD, ואני משוכנע שיש אותו ב TOWER (הראשי) בת"א ואולי ב"קצת אחרת" – ה MECCA של חובבי הפסיכדליה.

HelterSkelter1

New member
אלבום השבוע שלי הוא

A Love Supreme של ג'ון קולטריין. נכון, לא רוק. אני אישית שומע באלבום הזה כמה חסרונות בולטים, ואני מודע לעניין שכמעט ורק אני חושב כך: המלודיות הקצת איזי-ליסנינגיות של הסקסופון של קולטריין בשני הקטעים הראשונים, ליווי מיוחד אבל קצת משעמם של מקוי טיינר בפסנתר, סולו תופים מעצבן של אלווין ג'ונס בתחילת הקטע השלישי, אילתורים בינוניים של קולטריין בשני הקטעים הראשונים וכו'. אני בטוח שכל חובב ג'אז כמעט יהרוג אותי על מה שאני אומר כאן, אבל אלו דברים שבאים מהבטן ומהתרשמות אישית בלבד
. אבל כן, לאלבום הזה יש גם כמה דברים טובים: קודם כל הוא קליט בצורה מפתיעה (אני מוצא את עצמי מזמזם "A love supreme, A love supreme"), הוא זורם מצויין, הסולואים של מקוי טיינר טובים מאוד, יש בו גרוב נפלא (למרות שאני לא מת על עבודת התופים של אלווין ג'ונס פה). הקטע האחרון (שני קטעים מחוברים, בעצם) מוצלח מאוד, וחוץ מסולו התופים המשמים בתחילתו הוא כולל אילתורים מצויינים של קולטריין, זרימה סוחפת וסולו יפה של טיינר. לדעתי, בניגוד לדעתם של רבים וטובים, זהו לא אלבום מושלם או אלוהי, אבל בהחלט מומלץ, במיוחד לחובבי רוק. למה? בעיקר כי ככה. אולי פה מצליחים להסביר את זה טוב ממני.

Jflyaway

New member
יצא במהדורה

חגיגית חדשה עם דיסק נוסף של ההופעה (היחידה?) של האלבום.... שווה, אבל זה לא תקליט הג'אז שהייתי לוקח לאי בודד. הייתי לוקח את KIND OF BLUE של מיילס...

riorx

New member
ושלי הוא...

אני מתנצל מראש, אבל אצלי זה לא חזרה לשורשים. בניגוד לארבעה הראשונים, אני הגעתי לאלבום הנהדר נהדר נהדר הזה רק השבוע. Houses of the holy - Led Zeppelin. אני אמנם מתבייש שרק עכשיו, אבל סביר שהדבקתי השבוע את כמויות השמיעה שעשו רבים בעשור האחרון...

TheFly

New member
ממש אין צורך להתנצל על החזרה

לשורשים מה לא הייתי נותן לשמוע לראשונה את הטיפות ב - RAIN SONG , את החריקות בקולו של פלאנט ב- DANCING DAYS , את NO QUARTER הבלוזי. אחלה אלבום בחרת לך ועכשיו אלך לחזור איתו לשורשים.

ThePiper

New member
הממ נם...

עבר עליי שבוע עמוס ביותר ואני מודה ברוב בושה, בקושי הספקתי להקשיב למוזיקה. אבל מלאך קטן ושמו יואב "הכיר" לי (את המילה המפורשת אני לא אגיד בפורום), את סמייל הנהדר! פשוט אלבום מ-ע-ו-ל-ה!! np - wonderful.

LadyG

New member
גם אני התחדשתי היום בסמייל ../images/Emo13.gif

ואני במצב של חריש מעמיק. דיווח מלא יגיע בהמשך, עוד קצת מוקדים מדי.

melancholy man

New member
יש לי הרגשה

ש Smille הולך להפוך ל Forever Changes החדש של הפורום, ובצדק. טוב, אני הולך לחנות נחזור עם חיוך

HelterSkelter1

New member
הכל תלוי ברמת ההייפ ../images/Emo13.gif

לפי מה שנראה עכשיו, זה בהחלט ייתכן

למעלה