אירוח מומחיות

aviron

New member
לא נעורים אבל סוכרת

על ידי מי מונפקת "כרטיס" בינלאומי הרשום גם באנגלית המעידה על בעליה שהינו חולה בסוכרת? השאלה נשאלת בגין מקצועי כמלווה קבוצות בחו"ל ועקב בעיית הצמדת תרופות + מזרק וחומר לחולי סוכרת שבקבוצותיי לחולי הסוכרת המעוניינים/צריכים זאת לטיסות השונות. תודה.

s h i r i n 1 0

New member
שלום אני סכרתית ו...

מניקה את ילדי בן החצי שנה, כיום אני בת 44 ועקרת בית. מאד קשה לי להמנע ממתוק ממש קשה אני נמשכת לשוקולד ולופלים או עוגה כמו דבורה לדבש. מגיל 40 אני לוקחת כדורים ובהריון הזרקתי אינסולין, גם כיום בגלל שאני מניקה אני מזריקה רק בלילה איסולין. 1) היתי רוצה לדעת מה ניתן לאכול כדי שישתיק את הרעב למתוק. קשה לי לאכול כל היום ירקות אני לא מתלהבת מהירקות. 2) כמה פירות ניתן לאכול? 3) האם הכדורים פיקולנט כרום אמור באמת להוריד את רמת הסוכר? 4) מה אמור להיות הערכים לסכרת 2 לפני אוכל ואחרי אוכל במשך יום שלם? מאוכזבת מעצמי שלא יכולה להשתלט על עצמי בגלל הסכרת, תודה מראש על התשובות.

GeffenMedical

New member
לאמא המתוקה

שלום לך, קודם כל, ללא כל קשר לסוכרת, זה יפה מאוד שאת מניקה וחשוב שתדעי שהנקה גם עשויה להפחית את רמות הסוכר וגם מעלה את הדרישה הקלורית של הגוף. 1) כדי ל"השתיק" את הרעב למתוק אני ממליצה לך לאכול בצורה כזו שרמת הסרוטונין בגוף תישאר גבוהה במשך רוב שעות היום, ובמילים אחרות: לאכול ארוחות קטנות ותכופות הכוללת לחם (נניח 2 פרוסות כל שעתיים-שלוש) עם ממרח דק. את הירקות את לא צריכה לאכול כארוחה עיקרית אלא לצרף אותם למנה ואז את יכולה גם ל"שדרג" את הכריך. 2) פירות כדאי להגביל 2-3 מנות ביום ורצוי לא יותר ממנה אחת בפעם כדי לא לגרום לסוכר לזנק. 3) כרום פיקולנט הוא תוסף תזונה המשתתף במטבוליזם של פחמימות. אין הוכחות חד משמעיות שתוסף זה יעיל בטיפול בסוכרת, במיוחד במקרים בהם אין בו חסר. בכל מקרה הוא לא תחליף לטיפול תרופתי או לאינסולין. 4) ערכי הסוכר שאת צריכה לכוון אליהם הם עד 100 מ"ג/ד"ל בצום ועד 140 מ"ג/ד"ל שעתיים לאחר האוכל. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי ערכי המטרה כי לעיתים זה משתנה בהתאם לקופ"ח או למטופל. אם לפני או אחרי הארוחה רמת הסוכר היא גבוהה, מומלץ לתקן לפי הנחיות הרופא שלך. אל תהיי מאוכזבת מעצמך, ההתמודדות עם סוכרת היא כמו ריצה למרחקים ארוכים ותמיד יש מעידות. חשוב שתזכרי כי השליטה היא בראש ובראשונה מתחילה מהראש ולא תלויה בסוכרת. בשלב הראשון נסי להקציב לעצמך כמות "מתוק" סבירה מקסימלית אותה תצרכי בזמן קבוע שאת בוחרת, והקפידי לא לעבור אותה. עם הארוחות הקטנות במשך היום אני מאמינה שהצורך העז במתוק גם יקטן. בהצלחה! ליטל

יעלי ר

New member
../images/Emo41.gif שימו לב - אירוח הדיאטנית ../images/Emo41.gif

שלום לכולם, מסיבות לא צפויות ושאינן תלויות בנו, הדיאטנית רות משה לא תוכל לענות על השאלות. במקומה תענה ליטל לוי- הדיאטנית של חברת גפן מדיקל. ליטל תענה על השאלות ביום ד' 14/11/07 בשעות הבוקר. אתם מוזמנים להכניס שאלות נוספות כבר עכשיו. בתקווה לאירוח פורה ויעיל!

SHARON 103

New member
קרוהן וסוכרת משנית

שלום רב לדיאטנית, אני חולה קרוהן אשר מטופל כעת בסטרואידים במינונים גבוהים. כתוצאה מכך יש לי סכרת משנית שמטופלת ע"י הזרקות אינסולין. במסגרת ה"התאוששות" והיציאה מההתלקחות הנוכחית שלי הומלץ לי לשתות "אליטרק" שזה בעצם מזון בצורת אבקה שמוסיפים לה מים. העניין הוא שיש בזה כמות לא מבוטלת של סוכרים והייתי רוצה לדעת אם קיימים תחליפים נוספים שהם דלי סוכר?. כמו כן, האם שתייה מרובה עוזרת בהורדת רמת הסוכר בדם (במידה והסוכר גבוה - נגיד קרוב ל-200 )? תודה מראש שרון

למעלה