אטלנטיס 2X16 - The Long Goodbye

ayan2

New member
אין דילמה ../images/Emo68.gif

בשבילי זה קצת כמו עם מוסיקה - יש שירים שהם "בסדר" שאני מסתפקת לשמוע אותם ברמה של mp ובמחשב. אבל את המוסיקה והאומנים שאני *ממש* אוהבת, אותם אני ארכוש בדיסק אמיתי, באיכות מושלמת, ואשמע אותם בפורמט שבשבילו נוצרו ובזמן אמת כשיצאו לחנויות. כך עם סטארגייט - כל עוד בערוץ 1 ישדרו אותם, אני אצפה בפרקים לפי הסדר, על המסך הגדול (יחסית...
), עם תרגום ובידיעה שאינני צופה לבד

סלמאק

New member
יש דילמה!

רק שכל הכבוד לך על זה שעלית עליה בשלב מוקדם, אני הייתי צריך ליפול על פרק **ממש** חזק (!!!) כדי לעלות על זה (אחרי שצרחתי בבית ולא היה לי עם מי לדבר על זה! כי כל הצופים מהדודות כבר ראו אותו שנה לפני, וכל נאמני ערוץ 1... הבנת ת'פואנטה). בסה"כ הבחירה היא שלך: יש כאלה שנהנים מצפיה פשוט כי הם נהנים מהצפיה, ואין להם את הצורך לדבר על הפרק עם אף אחד אח"כ. אבל יש כאלה שנהנים לא רק מהצפיה, אלא גם מכל האלמנט הזה של לשתף את האחרים בכל מה שעבר להם בראש בזמן הצפיה בפרק, הם נהנים לדסקס על מה שקרה בפרק ולדון בכל מיני דילמות ואי הבנות שעלו בעקבותיו. אם אתה מחשיב עצמך כטיפוס מהסוג הראשון (מה שלא נראה לי, אחרי הכל עלית על הדילמה בשלב מאוד מוקדם, יחסית אליי בכל אופן), אתה יכול להמשיך לצפות בכל פרקי הסדרה בהנאה ממראתון פרקים אחד גדול ומתמשך. אך אם אתה מחשיב עצמך כטיפוס מהסוג השני (מה שאפשר לומר על כל אחד מהמשתתפים בשרשור הזה, או בשרשורי פרקים בכלל), אני ממליץ להתאים את הצפייה שלך לקצב הצפיה בארץ (עם אפשרות לחטוא בפרק אחד או שניים בכל פעם, ככה הזיכרון (או במקרה של פרק חזק - ההתרגשות) יישאר טרי בזכרונך עד לשידור הפרק בטלויזיה, ופתיחת שרשור אודותיו.) (איי, החפירות שאני מסוגל להוציא בשעות כאלה... זה בלתי נשלט
)

Y. Welis

New member
מעבר לכך, יש סוג של חוויה טלוויזיונית

שהולכת ונעלמת בשנים האחרונות, עם כל ה-VOD והזמינות ברשת) של סידרה טובה ביום ושעה מסויימת, שעושה את החוויה למשהו מיוחד - החוויה החד-פעמית של פעם, בתקופת הילדות, שהיתה טובה יותר מכל האחרות. מוצ"ש לא היתה מוצ"ש בלי סטארגייט...

subatoi

New member
אבל אבל אבל

גם אחרי שידור פרק בחו"ל היו מתפתחים פה דיונים, לא? אז בכל מקרה אפשר לראות, רק לראות באותו זמן של אחרים, ולא בזמן עצמאי משלך.

subatoi

New member
בדיוק כמו כל הדיון הזה, לא?

SG1 לא, אטלנטיס והלאה, כן.

aviramdj

New member
אגב למי שהתלונן על זה שרודני תמיד..

תמיד מתקן הכל ונמאס... חכה שתראה את פרק 19 . נותנים לו חתיכת תיקון . באמת נמאס מזה .

aviramdj

New member
טוב אז אני לא אהרוס לכם ואומר ש...

שהפרק הבא עם הג'נאי אחלה פרק . יש מתח והרבה התפתחויות חדשות עם הג'נאי לא צפויות .

הלדין

New member
זה פרק "בניית דמות" - הם נוטים להיות משעממים

הדמות הפעם הייתה דמותו של קולדוול (קולדוול הרגיל). הם גם הוכיחו - לפחות לי - שהם כתבו את וויר מכלתחילה כבלון מלא באוויר חם וזו לא אשמת השחקנית שהדמות יצאה כך (בסדר, פיבוס נשמעה לי יותר סמכותית במיל' ממה שוויר הייתה אי פעם. מאוחר יותר, וויר אפילו מתחלחלת ממה שפיבוס עשתה. מצד שני, אני ישראלי - אולי אופייה של וויר הוא מה שהאמריקנים מגדירים כ-"אופי חזק". קראתי פעם ראיון עם השחקנית ב-"גייטסוורלד". היא דווקא חושבת שאליזבת וויר היא אישה חזקה) .

Y. Welis

New member
אני חושב שהשחקנית סבירה, אבל לא יותר מזה

הבעיה שלה היא המחסור בכריזמה, וזה אחד הדברים שבאמת עושים תפקיד לבלתי-נשכח - כמו למשל השחקן הדרום-אפריקני שעושה את 'בעל' - הוא מאוד נוכח, קפדן, פרפקציוניסט שלא מקבל סירוב. השחקן עצמו לא רחוק מזה, כמו שאמר בראיון (שקראתי בזמנו ב'פנאי פלוס', בתקופה שהיה מה לקרוא בו). לכן התפקיד של מלהקים בסדרות כ"כ משמעותי ומכריע, כי הם פשוט יכולים להוסיף את המרכיב הייחודי שעושה את הסידרה למשהו מיוחד (כמו למשל השחקן אתוני הד ב'באפי', או בעונות האחרונות שלה ושל 'אנג'ל' - קאמדן טוי המדהים). אותו דבר עם רונאן (מומואה) - יש לו נוכחות פיזית והוא נראה אמיתי. יש לו כישרון מיוחד ל-one liners, משפטים קצרים שאומרים הרבה, ונראה שהוא באמת כזה טיפוס (כמובן שהרקע ה-הוואי שלו רק מוסיף). נראה שעם וויר המפיקים החליטו להיצמד לסיפור עד הסוף, ולקחת שחקנית אורחת לא הכי מוצלחת (מהסידרה המקורית) שעשתה תפקיד בכיר *בסיפור*, ולהפוך אותה בנאמנות מדהימה לקו הסיפור לדמות ראשית , מבלי לחשוב איך זה משתלב בדינמיקה של הסידרה (טעות דומה נעשתה עם זלינקה, שנראה באמת כמו טכנאי, אבל לרוע המזל גם ניחן בכריזמה של אחד). לפעמים אגב זה דבר שמשתנה עם הזמן, ובעיקר בסדרות אמריקאיות, עד שכל דמות מקבלת את העיצוב המתאים שלה ונעשית משכנעת יותר (ר' TNG בעונה 1 לעומת עונה 3), כך שאולי וויר היתה משתפרת בסוף, אבל נראה שהמפיקים חשו בעצמם שהיא די מוגבלת, ועל כן התוספת בעונה 4.

subatoi

New member
יש רק בעיה אחת עם התיאוריה שלך,

והיא שהשחקנית בכל מקרה נבחרה בלי קשר לסדרת האם. הרי בהתחלה, בסופעונה 7 של SG1, היתה שחקנית אחרת שגילמה את וויר. אח"כ, כשהוחלט שהיא תמשיך עם סדרת הבת, בחרו שחקנית אחרת, והיא השחקנית הנוכחית. ככה שכנראה שהם היו מרוצים ממנה, לפחות בזמנו. ובסוף שלך יש משהו עם טעם חמצמץ של ספוילרון, אבל נבליג

ayan2

New member
לא רציתי להגיד כלום, אבל...../images/Emo12.gif

היו באמת איזה הודעה-שתיים עם ניחוח ספויילרוני (אמממ...ניחוח או טעם?), אומנם לא ספויילר "כהילכתו" ואני בטוחה שהדברים לא נכתבו כדי לספיילר אלא כדי לתרום לנו, אבל...זה קצת מספיילר
אז אם אפשר להתאפק, למרות הכוונה הטובה, זה יהיה מצויין!

Y. Welis

New member
זו תקווה לעתיד!

כך שחשוב לרמוז עליה לאלה שסובלים עכשיו...

subatoi

New member
דווקא המעברים האלה

בין אגף לאגף בעיר היו כבר בעבר, לדעתי בסופעונה 1. הפעם היו קצת פחות, אני חושב, מבחינת הכמות.

סלמאק

New member
כן, גם לי נראו קצת מוכרים המרדפים האלה בעיר..

מהפרקים the storm ו- the eye, שם חייליו של קוליה ושפרד מנהלים מרדפים ומארבים אלה כנגד זה (ולהיפך), וגם שם הראו יופי של חלקים מהעיר.

למעלה