אטלנטיס 2X05 - Condemned

Nogmor

New member
פרק נחמד....

כרגיל, מעלה את השאלות הדי קבועות בנוגע למוסר ולאיזה סוג שילטון הוא היעל ביותר..

shelNom

New member
וויר מציגה אופי

מצחיק לראות אותה ב5 מפנטזת על עבודה שלא כשורה ישירות לSGC ואז ב8 יוצאת למשימת offworld מענין, אני לא זוכר שג'ק יצא למשימה אחרי שהוא הפך לבריגידיר. מראה שהיא תפסה אומץ והיא גם הראתה הרבה אופי למרות שלדעתי ארבעת הרובים שלהם לא היו אמורים לתת לה את החוצפה, אבל מתי זה מנע בעד מישהו מסטארגייט. חוץ מזה, לדעתי ראינו כרגע ) לפחות עונה שלמה של בבילון 5(הצללים=הרפאים, סאנטורים=העם החדש) התמונה של ה[הכנס תואר] אל מול הספינה הנוחתת היתה ממש כמו של לנדאו שראה את הספינות של הצללים נוחתת בסנטאורי פריים. מוזר שדרון אחד גרם לכל כך הרבה נזק, מוזר שקצת חומר נפץ מוריד מדלג שלוליות, מה קורה פה? אולי הם היו בלי מגנים אבל אני בספק, מסתבר כנראה שההגנה של הנושאות מטוסים האלו ממש לא משהו, כנראה שהם נועדו יותר לפשיטות מהאוויר ולא לקרבות אויר. אגב דרונים, מישהו תהה מה קורה למדלג כשנגמרים לו הדרונים? כמה כבר יש לו במלאי? כמעט ציפיתי שמיטשל יטעה ויאמר שהם באו מאטלנטיס, הסיפור כיסוי נשמע מספיק טוב אף-על-פי-כן אם מאיימים על אומה עם ספינות מפותחות זה אומר שיש מאחורה קבלות וזה לא דבר הגיוני לפליטים לעשות. סה"כ, נחמד, לא ברור לאן העלילה מתפתחת; במקום אויב חדש לכמה פרקים נשארנו כנראה עם כלום. ובלי אויב חדש נשארנו רק עם הריית' שכבר נאמר שאין טעם בלנסות להילחם איתם עדיף לברוח עד שהם יגוועו ברעב.

סלמאק

New member
לגבי ג'ק:

בפרק "טוב להיות מלך" (עם מייבורן) הוא יצא למשימה כדי להפעיל את הג'אמפר עם המכונת זמן. שזה היה מקרה חריג (בדיוק כמו המקרה של וויר בפרק הזה, היא יצאה כדי לנהל דיון דיפלומטי על חילוץ הצוות האבוד).

noobster

New member
וכמובן הצחוקים

"אני עצלן, אבל אם חייבים אז אני ילחם..." - ענק ואז כשהוא בא לשבור את המקלות.... ענק.. נו זה נחמד שלוקחים את אט' בקלות ומצחיקים את הקהל כי כיף לראות ככה את הסדרה ולא רצינות צבאית כמו שהיו בSG1 ו.. "מה אני מקגייור?" - בכיתי.......

ARIS BOCH

New member
ומה עם "תירגע צ'ואי" ?

או "הפיל אותנו הצוות של לב אמיץ" ? אני נקרעתי מצחוק.

subatoi

New member
פרק טוב.

פרק שמזכיר את פרקי ס"ג של פעם, צרוות שיוצא למשימות, מסתבך, תרבויות זרות ומוסר. פרק טוב. היה מגניב לראות את הצוות בלי שום ציוד, ממש "על אזרחי", לראות אותם נאלצים להסתדר בלי כלום וחייבים לפלס את דרכם בלי כלום. היה מגניב לראות את וויר שוב במשימת שטח. לא נותנים לה מספיק (אבל בכל זאת, יותר מאשר המונד היה מקבל). היה מוזר לראות את הקצין ההוא שוויר הביאה איתה, שיש לו תסרוקת וצורת פרצוף ממש כמו של בקט. היה משעשע לשמוע את ההתיחסויות לסטארוורז ושאר הדברים שכבר הזכירו לפני, והיה גם משפט שממש הזכיר דברים שהיו אורמים על סקוטי ממב"כ, אבל לא נכנס לזה. תמונת הסיום של הפרק היתה מצוינת. הרעיון של לאכול ארוחת ערב עם יצור כזה היה מחריד ומפחיד. ממש למכור את נשמתך לשטן. וגם לאכול איתו ארוחה. בעעע. ולמה בדיוק לקח לוויר והחבר'ה 17 שעות לחשוב על ללכת לסרוק את האי בעצמם עם המדלג, במקום לסמוך על המקומיים שיעשו את זה? היו מסיימים את כל הפרק בצ'יק. ומילא שרודני לא מזהה שהבחור שהנהיג את הכנופיה דומה נורא למי שכיכב בסדרה המפורסמת Wormhole X-treme (זה שגילם את ""דניאל"". רק לפי הכתוביות בהתחלה, אחרת לא הייתי מזהה), אבל לא לזהות שאו'ניל דומה למקגייוור, עכשיו שאנחנו יודעים שהוא מכיר את הסדרה?! שערוריה

subatoi

New member
ועוד משהו.

זה שהחבר'ה נשארו בלי הנשק שלהם, איפשר (סופסוף!) לטיילה ולרונן להשתמש ביכולות שלהם, של קרב מגע או קרב מקלות. עד היום זה נראה מטופש נורא שטיילה מתאמנת בדבר הזה, כי איפה כבר ייצא לה להשתמש בו. והנה, סופסוף זה הוכיח את עצמו.

סלמאק

New member
האמת היא ששאלתי את עצמי אם המנהיג

ההוא זה השחקן של ד"ר לבנט מוורמהול אקסטרים, כנראה שצדקתי...
טיילה זכתה להוכיח את היכולת הזו גם בקרב מול בוב... הרשימה אותי ביותר.

aybabtu

New member
חחח...לא חשבתי על הקטע של מקגייוור

אתה חושב שהם הכניסו את זה בכוונה בתור בדיחה פנימית?

nzkiwi

New member
בה...

...רור! שזאת בדיחה פנימית ד' בכלל פרק מלא בדיחות, רק היה חסר שיזכירו את הסימפסונים...

סלמאק

New member
נשאלת השאלה:

מה יהיה עכשיו עם כל תושבי הכוכב ההוא? הולכים לאכול את המסכנים האלה רק בגלל שהיה להם מנהיג חלאה? מה הם אשמים? יש שם אנשים שלא עשו כלום (כמו זו שניסתה לספר לוויר את האמת), ואנחנו יודעים שהם לא עשו שום דבר רע, אחרת הם היו על האי...

Y. Welis

New member
הרפא הזה אגב אישר את החשד

שהועלה בעונה הקודמת שספינות רבות מתחילות להתעורר בגלקסיה הזו, כך שיהיו בקרוב הרבה יותר מ-8.

הלדין

New member
המנהיג דווקא חפץ בטובת בני עמו

האם לא עדיף שאימת הרפאים תפקוד איזור קטן ומבודד על פני שתפקוד את כל כוכב הלכת? הרפאים רעבים. הסיבה היחידה שהסידור הזה עבד היא שגם הרפאים לא אוהבים לעבוד יותר מדי קשה בשביל הארוחה שלהם. עכשיו, שופט השלום ורבים מהאולסיאנים ידוללו ואולסיה תדרדר אל סף הפירמטיביות. אני מקווה שוויר גאה בעצמה...

GoldenEye2015

New member
לא לגמרי

אפשר היה לראות על שופט השלום בברור כשהרפא איים שאכפת לו בעיקר לגורל שלו מאשר לזה של העם. הבעיה של וויר לא היתה במדיניות לגבי האסירים, אם כי גם לגבי זה היא לא הרגישה בנוח, אלא לגבי זה שעכשיו לא היה כבר מדובר בפושעים אלא באזרחים רבים שעצרו בהאשמות שווא כדי למלא את המכסה שהרפא דרש. במצב כזה העסקה עם הרפאים כבר לא נראית כל כך טוב. אפשר גם להניח שהרפאים דרשו הרבה יותר אנשים כך שבכל מקרה אולסיה היתה נפגעת קשה.

kinspirit

New member
ועל השאלה שלך נשאלת השאלה

האם על פושעים כן מותר ומוסרי לגזור דין שכזה? האם כולם פשעו פשע שדינו גזר דין מוות? (לא לשכוח שאצלנו "בכדור הארץ" גזר דין מוות ניתן לעיתים רחוקות, אפילו לא על כל רצח שמבוצע). מי הוא האלוהים אשר יחליט למי מגיע ולמי לא? טוב, זה כבר כמה שאלות
ובואו לא נשכח שבכוכבים אחרים אין בכלל את הקטע של הסלקציה שממנה "נהנו" תושבי הכוכב במשך זמן כה רב, ובכוכבים האלה פשוט מדללים את כולם בלי להבדיל

Chelnak

New member
כן...

לא יפה מצדם להתעלם מזאת שעזרה להם. פרק שבאמת מזכיר קצת פרקי ס"ג-1, ודומה קצת ל-Upgrades (שם שלחו אנשים אל מותם כי לא היה מקום בכיפה שהגנה עליהם).

למעלה