מחפש שרשור דומה מפורום לוש"ב...
לציונים באילו מקצועות אתם מחכים? תלמוד, חיבור, דינים, תנך, אזרחות, אקולוגיה, ספרות- חובה(המשלימה), ספרות- מגמה(האנסין), אנגלית E מועד ב'.
על כמה הגישו אתכם? לא יודע, 86 אאל"ט, 85 נראה לי, 75 נראה לי, 85 אאל"ט, 92 אאל"ט, 95, לא יודע, 90.
כמה אתם מהמרים שתקבלו? מממ... חפירה שנכתבה מראש:
תלמוד: לא איכפת לי מהמקצוע הזה. לא למדתי אליו בכלל. המבחן עצמו עם טעויות וודאיות. אני מניח שאקבל בסביבות ה- 60.
חיבור: הלך לי מצויין. התחלתי לכתוב בשיטת 'יתרונות-חסרונות' כשבעצם יותר ראוי לכתוב 'בעד נגד'. הכי מעצבן שהתחלתי ביתרונות-חסרונות, ראיתי שזה לא כזה מתאים לשאלה ובאתי לכתוב מחדש עם 'בעד-נגד', אבל יצא לי 'יתרונות-חסרונות', ולא היה לי כח לתקן. המורה אמרה שזה לא נורא... נראה... אני מאמין שאם לא ישחטו אותי על המבנה, אני אקבל בסביבות 80.
דינים: הלך זוועה. הבחינה כולה היא שעה וחצי ולא הספקתי בכלל. התחלתי את השאלות של הספר 'נתיבות הכשרות', ונתקעתי על 3 שאלות(בחירה של 3 מתוך 5) כ- 45 דק', ולא סיימתי אותם בכלל, עשיתי באחת השאלות סעיף, ועברתי לשאלה הבעה שהצלחתי סעיף שלם ותת סעיף, והשלישית שתי ששתי סעיפים. ראיתי שהמצב של עגום ביותר, והלכתי לרפרף בשאלות של הספר קיצו"ש, כדי לבחור שאלות קלות ולכפר על הזמן. גם שם המצב היה עגום, השאלות היו פחות קשות משל נתיבות, אבל עדיין זוועה. עשיתי שאלה וסעיף ורצתי לחלק הקל: על הספר 'תורה מסיני'.(בדר"כ הספר נתיבות הוא בין הקלים אצלי, אבל המועד הנ"ל היה פשוט שואה). שם באמת היה קל, סיימתי מהר והלכתי לחלק הבינוני בקושי, שבבחינה היה נורמלי מאוד- אבל גם פיקששתי שם... אח"כ חזרתי לשאר השאלות וניסיתי להשלים כמה שאפשר עד תום הזמן. אני מניח שאקבל בסביבות ה- 55. אבל מצד שני יש לי הרגשה לפקטור בשאלון הזה.
תנ"ך: הלך לי די בסדר. כמעט ולא למדתי לבחינה, לא הייתי לחוץ ממנה... עברתי אותה בהרגשה טובה ולכן אני משער על ציון של כ- 80.
אזרחות: עם קבלת הטופס קיבלתי הרגשה שהבחינה קשה מהרגיל, ולדעתי, היא אכן הייתה כך. הלכתי לחלק הראשון וקראתי את השאלה השניה... לא זהיתי את הזכות לשם טוב, וזהיתי משו אחר לגמריי, אבל משום שלא הייתי בטוח בזה, וגם כי הסעיף השני היה על חסינות, ששכחתי לעבור על החומר לפני המבחן.(היה לי שבוע עמוס ובאותו השבוע היו לי 4 בגרויות אז הייתי צריך לתכנן, והקטע של החסינות ברח לי מהראש... אז עברתי לשאלה השנייה, שלשמחתי הייתה קלה. אומנם כל המבחן אני על קוצים אם זהיתי נכון את הזכות לחינוך, כי אף פעם לא נתקלתי בזיהוי של זכות חברתית... אני די פוחד מההסבר שנתתי, כידוע בספר הזכות רק מודגמת, זכור לי... לכן הרחבתי שזה זכות חברתית, שניתנת ע"פ מדיניותה של המדינה(ליברלית או סוציאל דמו') היה די קצר... מקווה שזה יהיה טוב. הסעיף השניה הלך מצויין. הלכתי לחלק השלישי, ולא ראיתי גישות... אני רגיל לגישות כי המורה שלנו טענה שבכל בגרות חייב להיות גישות(חלק חובה!) ולכן התפלאתי... בכלל נלחצתי... קראתי את הטקסט הראשון וזיהתי יותר מאחד, אז אמרתי שעדיף לעבור קטע... עברתי לקטע השני, שלדעתי, לא היה כתוב בבירור- אבל הבנתי את כוונת המחברים וזרמתי עם השאלה של הלאום והמדיניות. חזרתי לחלק שאני הכי שונא- חלק הידע... (כי אני לא סובל דיקלומים, ולרוב, שם זה מה שצריך) שאלות קצרות בחרתי די טוב... בשאלה מורכבת, די נתקפתי בהלם. קראתי את השאלה הראשונה ולא הבנתי בכלל על מה היא. לא עלה לי בכלל על הקטע של הדמו' הישירה-עקיפה, כי היא שאלה שבכלל לא ציפיתי שתהיה, וכשאני לא מצפה אני ממש אובד עצות...(אגב, כשהסתכלי בתשובות הייתי בהלם שלזה התכוונו ומיד נפל לי האסימון והייתה לי תחושת דה ז'ו של מה שהייתי כותב...) לכן עברתי מיד לשאלה השניה... שם בכלל לא ידעתי כ"כ מה לכתוב(בגלל אותו תירוץ ראשון) אבל מהר זיהתי חלק בשאלה שאני יודע- ולכן עניתי עליה, כי אין מה לעשות. עדיף חצי מכלום. עברתי לחלק הרביעי, עשיתי את השאלה של הזהות(הקלה!) ואח"כ לא ידעתי על מה לענות... השאלה על הבחירות... הייתה קלה- אבל ברח לי המילה כלליות מהראש, ולכן אמרתי שצריך לבחור בשאלה אחרת... הסתכלתי על השאלה עם העקרון...(הדמו' המתגוננת) אבל לא ידעתי מה לכתוב, רציתי לכתוב שלטון החוק- אבל אז יש כפל זיהוי, ואין גיוון ולכן שללתי ועברתי מיד לשאלה האחרונה, ושם טעיתי- במקום מעצר מנהלי כתבתי תקנות לשעת חרום... להערכתי יורדים לי כ- 35 נק'... ולכן אני מניח שהציון יהיה 60 בערך.
התמחות והעמקה - מדעי הסביבה(אקולוגיה): הלך לי די טוב. למרות שהיו סעיפים(ותתי סעיפים) של- לעזאזל, אין מידע על זה בכלל... ובחרתי דברים שנראים לי הגיוניים, ושהמורה טענה שגם לדעתה זה נשמע הגיוני.
ספרות- יחידה משלימה: הלך די בסדר, למרות שאני מפחד שיורידו לי כך שפירטתי גם מעבר למה שהשאלה שאלה(כי הייתי צריך אמצעי עיצוב, ומה לעשות שהאמצעים מקושרים בעקיפין לשאלה). הערכה: 80, למרות שיש מצב ליותר.
ספרות- יחידת אנסין: פה אי אפשר לדעת בכלל, ולכן אלך על ציון די נמוך: 60.
אנגלית E, מועד ב': הלך לי זוועה. אקבל בסביבות 30. אבל יש לי את ה- 70 ממועד א', וציפיתי דווקא לשפר.
הודגש באמצעות מדגישומטיק