אומגה 3

ינוקא1

New member
דווקא באוקינאווה

שם התזונה העיקרית מבוססת על פירות ירקות ודגים - יש את תוחלת החיים הכי ארוכה בעולם. כנ"ל התזונה הים תיכונית - גם היא די עשירה בדגים.

hal767

New member
העובדה שאוכלים דגים במקומות שונים בעולם

אינה הוכחה שזה נכון ובריא. ישנם מקומות שאנשים צורכים סמים, סיגריות ואלכוהול כחלק מאורח החיים שלהם, אז זה עושה זאת בריא?

ינוקא1

New member
זה לא רק אוכלים דגים

זה אוכלים דגים ויש להם תוחלת חיים מההכי גבוהות בעולם.

hal767

New member
אינני יודע מהם מקורות המידע שלך

אבל גם אם הם נכונים, יש לבדוק האם אכילת דגים היא הסיבה לכך. ואולי גורמים אחרים הם שמשחקים תפקיד בעיניין? ואם לא היו אוכלים דגים, אולי היו יותר בריאים ויותר מאריכי חיים? אני יודע דווקא על מקומות, בהווה ובמיוחד בעבר הלא רחוק, שדווקא אוכלוסיות צמחוניות לחלוטין היצטיינו בבריאות טובה יותר ובאריכות ימים רבה יותר. ושוב אני מדגיש, מזון שנרקב במערכת עיכול אינו מזון. הוא גורם מחלות. הימצאות יסודות מזון במזון מסויים אינה הוכחה להיותו מזון מתאים. צמחי הרעל המסוכנים ביותר מכילים יסודות מזון חיוניים, שלא לדבר על בשר ודברי חלב, פולי הקפה והקקאו שהם האחראיים לחלק גדול ממחלות האדם המודרני.

ינוקא1

New member
אולי.

אבל אם האוכלוסיות הללו (הכי מאריכות ימים בעולם !) בסרדיניה ובאוקינאווה אוכלות דגים ומאריכים ימים , אז הדגים לדעתי לא גורמים לכזה נזק גדול. אתה טוען שהדגים נרקבים וכו' - נניח. אולי הגוף לוקח מהם את מה שהוא צריך ? גם פירות וירקות אחרי שיעברו במערכת העיכול שלנו לא יראו הכי טוב. אני גם חושב שקפה בכמות מתונה יכול לעשות טוב. כנ"ל דגים בכמות מתונה ואני חושב שבתזונה לא צריכים להיות "פנאטיים". יש כאן כמה מחקרים למטה שנעשו בקנה מידה גדול , והתוצאות שלהם מאוד אמינות בעיני שמראות שיש יתרונות גם למאכלים הללו.

hal767

New member
המונח "פנאטים" אסור שיהיה בשימוש

אין מדובר כאן בדת. מדובר כאן במדע הבריאות. שלילת "מזונות" מקובלים אינה מעידה על פנאטיות. יתכן שמדובר דווקא במישהו שיודע יותר טוב מה נכון ומה מזיק למאכל. בשר הדג אינו עמיד מחוץ למים. הוא גם אינו עמיד בחום. מאחר והקיבה האנושית כמעט ואינה מעכלת אותו מחוסר אנזימי עיכול מתאימים, הוא שוהה בה שעות רבות ובטמפרטורת הגוף הוא נרקב במהירות. ברגע שהוא נרקב הוא מפסיק להיות מזון והוא הופך לרעל. פירות וירקות מקבלים פירוק אנזימטי ואינם מתקלקלים במערכת העיכול האנושית. הם מתעכלים בקלות ובמהירות ומספקים לגוף עושר תזונתי רב וחיוני ביותר. ולגבי המחקרים, מרוב "מחקרים" בריאות האוכלוסיה קורסת כל פעם יותר ויותר.

nadaval56

New member
אומגה 3

מאיפה מתחילים? אני אנסה לענות על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון: 1. כמות האומגה 3 הנצרכת תלוייה בתזונה הכללית ובגורמים נוספים. ניתן לומר באופן כללי שככל שצורכים יותר אומגה 6 (בשר, עוף, גבינה, ביצים, חלב וכו') צריך לצרוך יותר אומגה 3. האומגה 3 נמדד ביחס לאומגה 6 ו - 9. 2. סלמון ממי ים עמוקים מכיל כמות גדולה של אומגה 3. סלומון מבריכה כמעט שלא מכיל אומגה 3. טונה "טבעי" מכיל אומגה 3 בכמות יפה. טונה בקופסא, כמעט שאינו מכיל (כל כך זניח שלא נספר בכלל). 3. החשש של מתכות אכן קיים. באומגה 3 אמור להיות סימון של היצרן שהמוצר נבדק במעבדה חיצונית ונמצא ללא מתכות כבדות. 4. נטול מתכות - ע"ע תשובה 3 וגם לא יזיק שהוא יהיה זול. בקיצור - הכי זול שניתן לסמוך עליו. 5. האם האומגה אמור לשמש כטיפול (בעיות עור, ריכוז, קרישיות יתר, היפראקטיביות) או כתוספת תזונה ללא צורך טיפולי? באופן כללי ניתן לומר שבאומגה 3 ישנם שני חומרים פעילים: EPA ו DHA. כאשר אנו מודדים את כמות האומגה 3 בקפסולה, אנו סופרים את סכומם של שני חומרים אלו יחד. כמות בסיסית מאד היא 300 מ"ג וככל שהבעייה יותר חמורה נותנים יותר - עד כ 2500 מ"ג (במצבים אקוטיים של קרוהנ'ס למשל). 6. אם מדובר במצב של תחזוקה שוטפת - הגיוני לומר שבהריון נצטרך יותר אומגה 3 (מחקרים הראו שיש השפעה של צריכת אומגה 3 בהריון על האינטיליגנציה של הילד). אולם אם מדובר במחלה שמנסים לפתור בזמן הריון - חובה להתייעץ פרטנית עם מטפל. בהצלחה.

למעלה