אומגה 3

SiteMap

New member
../images/Emo41.gif אומגה 3 ../images/Emo35.gif

קראתי לא מעט חומר באינטרנט, אך לא כולו ממקורות מהימנים, להלן מספר שאלות חשובות בנושא (בסוגריים ציינתי את מה שהצלחתי לדוג, תרתי משמע, ברשת), אשמח לכל עזרה : 1. כמה פעמים בשבוע על האדם הממוצע לאכול דגים ע"מ להגיע לכמות המומלצת של אומגה 3 ? (קראתי שכ 3 פעמים בשבוע, האמנם ?) 2. איזה דגים מומלצים יותר, ואיזה פחות ? (קראתי שדגי מים קרים : סלמון, מקרל, סרדינים, טונה והרינג, האמנם ?) 3. האם מומלץ לקחת תוסף אומגה 3 במקום לסמוך את אכילת דגים, בשל החשש למתכות הקיימות בדגים, ו/או בשל חוסר היכולת להתמיד באכילת דגים לאורך זמן ? 4. איזה מוצר מומלץ כתוסף אומגה 3 ? (קראתי שחשוב שהוא יהיה נטול מתכות) (אם אסור לכתוב המלצות על גבי הפורום, אשמח לקבל המלצה במסר פרטי / אימייל) 5. בהמשך לסעיף 4 - מה הריכוז הדרוש ליום ? והאם הוא תלוי במין/משקל וכו' ? 6. האם ההמלצות והתשובות הנ"ל משתנות כאשר מדובר בהריון ? תודה והרבה בריאות

hal767

New member
הרבה שאלות, תשובה אחת

אני לא ממליץ לאכול דגים או כל שרץ אחר מהים. "מזונות" אלה נרקבים במערכת העיכול האנושית ומרעילים אותה, ובעצם את הגוף כולו, בתוצרי הרקבון. יש לכך השפעה שלילית קשה על הבריאות. אין כל בעיה להזין את הגוף ביסוד הנ"ל ממקורות בריאים ומאוזנים, כמו אגוזים, שקדים טבעיים, אבוקדו, גרעיני חמניות, ירקות שונים, תירס ועוד.

SiteMap

New member
בוודאי שיש בעיה

ראשית, נושא הרקבון די משעשע
שנית, המקורות הצמחיים שהוזכרו להלן עשירים בחומצה השומנית ALA אך כמעט נטולי החומצות EPA ו-DHA את החומצות הנ"ל אפשר למצוא בעיקר בדגים אין תחליף לחומצות אלו ולכן צריך לצרוך אותם מדגים או מתוספות. נמצא כי החומצה DHA חשובה ביותר במערכת העצבים וחשובה להתפתחות מוח העובר ולכן המקורות הצמחיים אינם מספיקים. תודה בכל מקרה.

hal767

New member
נושא הרקבון אינו משעשע, הוא טראגי

ואגב, בדיקות צואה פשוטות מוכיחות זאת. המקורות הצמחיים שצויינו מכילות בדיוק את מה שהגוף האנושי צריך, ולא מתאימים לתאוריות מפוקפקות שהמציאו כל מיני כאלה שאינם מבינים את גוף האדם. מזון שנרקב במערכת העיכול ואינו מקבל פירוק אנזימטי כראוי, אינו יכול להחשב מזון. הוא גורם מחלות.

hal767

New member
לא התעלמתי

פשוט מצחיק אותי איך אנשים מאמינים לתאוריות שמנותקות מהמציאות. אני מניח שאת התאוריות האלה מפתחים כאלה שיש להם אינטרס לייצר ולמכור תוספים או לשווק מזונות גרועים, כמו תעשיית הבשר והדגים. אין זה הגיוני שבריאות האדם תלויה בדגים הנמצאים עמוק באיזה אוקיינוס צפוני, שהרי הוא אינו יכול להגיע אליהם בתנאים טבעיים. אבל מי שרוצה למכור משהו מנצל את התקשורת כדי להפיץ תאוריה. וכך התקשורת משמשת כלי להפיץ את הטפשות הזאת והפתיים מאמינים ומחפשים דגים ותוספים שמקורם בדגים אלה. בעיות אומגה 3 כמו כל בעיה תזונתית אחרת היא תוצאה של תזונה גרועה, כזאת המקובלת בעולם המערבי. ישנם כמובן גם גורמים נוספים הקשורים לחיים לא נכונים. אז הפתרונות צריכים להיות בגורמים האמיתיים של הבעיה, ולא בחיפוש בפתרונות גרועים כתחליף לעשיית הנכון. וכך דגים הם פתרון למחסור באומגא 3, למחסור בסידן ממליצים על מוצרי חלב (שאגב תאוריית הסידן ממוצרי חלב היא שקר וכזב. כבר הוכח שמוצרי חלב הים שודדי סידן מהגוף והסידן שבהם אינו זמין לגוף האנושי), לספורטאים ממליצים על אכילת ביצים כמקור לחלבון (וזאת למרות הנזקים הרבים שזה גורם לגוף וגם כאן חלק מהחלבון נרקב בקיבה האנושית) וכך הלאה כל מיני פתרונות מפוקפקים שמזיקים לגוף, העיקר לא לעשות מה שצריך. המודל הנכון למה צריך להיות וכמה צריך להיות בתזונת האדם הם המזונות המתאימים לאדם. דגים אינם מזון אדם. הוא כמעט ואינו מעכל אותם. האגוזים, הפירות והירקות הטריים וכד', הם המזונות שנועדו למאכל האדם הצמחוני, ומתאימים למערכת העיכול שלו. מי שניזון מתזונה צמחונית נכונה, פטור מתאוריות מפוקפקות. הוכח מעל ומעבר לכל ספק שהוא אינו חסר בכל אותן חומצות שומן חיוניות. הנכון הוא שישנם צמחונים רבים שתזונתם גרועה, וכלל זה לא חל עליהם.

SiteMap

New member
זה לא בדיוק הסבר משכנע המלווה בהוכחה

אלא דעתך הלא מגובה בנתונים...

hal767

New member
זהו הסבר מדעי ומדוייק. אסביר את עצמי

אני למדתי שהמציאות היא ההוכחה המדעית. ובמציאות אני "שוחה" כבר קרוב ל-30 שנה. המדע המקובל בנושא בריאות ותזונה הביא ומביא תאוריות המבוססות על מחקרים, או יותר נכון כאלה שלפחות בחלקם הגדול הם "מחקרים". תאוריות כאלה מתחלפות לעיתים קרובות. מה שהיה נכון אתמול, אינו נכון מחר. ולכן אני תמיד נזהר מאופנות של מחקרים, כמו במקרה של אומגה 3. היום זה הנושא שבאופנה. כאילו גילו זאת רק לאחרונה. האמת היא שהנושא כלל לא חדש, אלא גורמים אינטרסנטיים הפכו אותו לאופנה. ומדוע? כדי למכור תוספים וכדי לעודד תעשיות של מזונות לא בריאים. וזה בדיוק מה שקורה עכשיו. הרבה מושפעים מהתקשורת קונים את התוספים המזיקים של שמני הדגים והשמן פשתן וגורמים לעצמם נזק מהחומרים המחליאים האלה. טוב היה אילו היו לומדים לאכול נכון ולהיזון מתזונה טבעית נכונה כדרך להזנה ראויה ומבריאה. אין שום בעיה לספק לגוף את כל צרכיו התזונתיים באמצעות תזונה כנ"ל, כולל את כל צרכיו לשומן לסוגיו. מזונות שיבחרו בתבונה רק יועילו לגוף ולא יזיקו. דגים ובמיוחד שמן הדגים הינם מחליאים. הם מזהמים את הגוף בחומרים ארסיים הנובעים מרקבון בשר הדג במערכת העיכול האנושית, הם גורמים לעליית חומצת השתן המרעילה בגוף, הם קשורים להיווצרות אבנים בכליות ולעוד רשימה ארוכה של מחלות ונזקים, כולל סרטן. אגוזים טבעיים, אבוקדו וירקות למשל, שיש בהם את השומנים הדרושים לגוף בזמינות גבוהה, אינם מזיקים. לכן הם המזון הרצוי גם לצורך הנושא המדובר. במשך שנים רבות הוכח שמיליוני צמחונים בעולם, כאלה שהם צמחונים טבעיים במזרח הרחוק ובארה"ב לא סבלו מבעיות מחסור בכל האומגות למינייהן, ולכן הם ההוכחה המדעית לנכונות דרכם התזונתית. כן הוכח שלאוכלוסיה המערבית יש בעיות בנושא, למרות העובדה שהיא זוללת בכל המזונות מהחי, כולל דגים לסוגייהם ושאר שרצים מהים. ואגב, הויכוח הזה מזכיר לי את התאוריות ה"מדעיות" לגבי B12. גם כאן הותקפו הצמחונים במשך שנים רבות ע"י ה"מדע" הקונבנציונאלי. הטענה הייתה שלכל הצמחונים חסר B12 בגלל שהם אינם אוכלים מזונות מהחי, ובעיקר בשר. היום קולות תוקפים אלה התמתנו לאחר שהוכח שקרוב למחצית אוכלוסיית העולם המערבי הזוללת במזונות מהחי, חסרה בויטמין. המציאות הוכיחה שישנם הרבה צמחונים שאינם חסרים בויטמין ושדווקא תזונה צמחונית אורגנית נכונה מסייעת לאוכלוסיית החיידקים המייצרים B12 במעיים להתפתח ולייצר טוב יותר. אז כשמדובר בעובדות מדעיות ותאוריות יש לנקוט בזהירות יתר. עדיף להשאיר את המציאות כהוכחה מדעית ולא תאוריות שלפעמים קשה לדעת מיהו העומד אחרייהן. אני מסיים עכשיו את הויכוח, עלי לחזור לעבודה. אז בריאות שלמה לך.

SiteMap

New member
אתה רציני ?

אתה מנסה להוכיח את הטענה שלך, על ידי כך שהצד השני גם לא הוכיח ? משעשע

oversensitived

New member
שמע

כל אחד וגישתו, אני גם לא כ"כ דוגל ומאמין בשיטתו. קראתי המון סיפורים בפורום על אנשים שלטענתם תזונה טבעונית אורגנית עזרה להם עם המון בעיות בחיים. המטפל סך הכל מנסה להסביר לך, מנסיון חייו האישי ושנים של טיפול על כך ששינוי תזונתי על פי תזונתו יכול לחולל פלאים. אגב, הצד השני אכן הוכיח, אך כבר שמענו על הרבה "הוכחות" שהוזמו על ידי מחקרים שונים ולכן סך הכל ביקש ממך לקחת מחקרים בערבון מוגבל. רק בריאות :)

ינוקא1

New member
אני באופן כללי לא מסכים עם

האיסור הזה על דגים , אבל אני מאוד מסכים עם הטענה שהמזונות הדרושים לנו אמורים להימצא בסביבה שלנו. אנחנו כבני אדם שחיים במזרח התיכון לא אמורים להיות תלויים בדגים שמגיעים מהים הצפוני. מה גם שכפי שמחקרים מדעיים הוכיחו התזונה הים תיכונית מעלה את תוחלת החיים. לכן אומגה 3 או לא אומגה 3 , אני בעד שאנשים יצרכו פירות , ירקות , דגים (בכמות מתונה) , אלכוהול (בכמות מתונה) , ואפילו מוצרי חלב (בכמות מתונה ורצוי חלב עיזים).

SiteMap

New member
מי אמר שהאוכל שלך חייב להמצא בקירבתך ?

מהיכן התורה המשעשעת הזו ? על אותו משקל, גם התרופות שלך אמורות להמצא בקרבתך, ואתה לא אמור לבצע מחקרים לפיתוח תרופות, מקסימום תיקח איזה צמח שצומח באיזור מגוריך, ותקווה שהוא ירפא אותך. פעם מתו בגיל 30 משפעת.

ינוקא1

New member
נכון מאוד.

אחד המורים הכי טובים שהיו לי לרפואה סינית - יוסי מורגנשטרן פעם ציטט לנו משפט : "צמחי המרפא הכי טובים בשבילך נמצאים בגינה שלך". כי יש עליהם את אותן השפעות אנרגטיות כמו על האדם והם מתמודדים איתם. לכן ברפואה סינית ידוע שבדרך כלל צמחי החורף הם מחממים וצמחי הקייץ בדרך כלל מקררים. בראיה הוליסטית אמיתית , אכן התרופות שלי אמורות להימצא לידי. ואני עשיתי בעבר דברים נהדרים עם צמחים (אגב , גם האספירין מופק מעץ ערבה). מנסיוני אני היום משוכנע שאפשר לרפא כמעט כל מחלה בעזרת צמחים בלבד. אנחנו פשוט לא יודעים להבין את הערך של האוצר הזה שלא עולה כלום ונמצא לידינו. היום אני די הפסקתי לעבוד עם צמחים. מהסיבה שהיום אני מבין שכדי לרפא בצורה אמיתית אני לא יכול לסמוך על איזשהו "ספר" שאומר לי "הצמח הזה טוב לכך וכך ויש לו תפקודים כאלו וכאלו" אלא אני צריך ממש "להרגיש ולתקשר" עם הצמח. כמו כן רוב המטופלים שבאים אלי נוטלים תרופות מערביות במקביל ואני חושש מאינטראקציות עם הצמחים. כדי לטפל בצמחים בצורה אמיתית צריך ממש לעשות עבודת חיים שלימה עם צמחים - לשבת איתם , לדבר איתם , להרגיש אותם , לחשוב אם הצמח הזה היה אדם - מי הוא היה ? (אולי זו בכלל היתה היא .. .) אפילו לחבק אותם מידי פעם . . . אז אפשר לעבוד איתם. אז אתה יכול להרגיש את האדם מולך ולהרגיש את הצמח המתאים. המחקרים על תרופות וכו' - זו דוגמה להתרחקות שלנו מהטבע. אם היית יודע מה עושה כל עשב בגינה שלך , לא היית צריך שום תרופה.

SiteMap

New member
אתה חמוד אתה

אם היינו מנסים דבר עם צמחים, במקום לפתח תרופות, אנשים היו ממשיכים לחיות רק עד גיל 30 ולמות מסיבוך של התקררות. בכל מקרה, תודה ובהצלחה.

ינוקא1

New member
זה לא נכון.

בעבר רפואת הצמחים לא היתה במיטבה ברוב המקומות. הסיבה היתה תנאי חיים קשים. וזה גם מה שקיצר את תוחלת החיים. כשאתה רעב ללחם אתה לא יכול לפתח רפואת צמחים טובה. גם לא היה להם גם כל כך הרבה מידע נגיש כמו היום , או בכלל "ראש פתוח" כמו היום - שנגרם בזכות החשיפה למידע. סבתא שלי ידעה אולי כמה דברים על צמחים "זה טוב לזה , וזה טוב לזה" - אתה חושב שמעבר לרמה בסיסית כזו היא היתה יכולה ללמוד בזמנו ? היום יש לנו את הלוקסוס להגדיל ראש קצת מעבר לצרכי ההישרדות הבסיסיים , ולכן היום גם רפואת הצמחים טובה יותר מבעבר - אצל אנשים שבאמת השקיעו ( אני מכיר כאלו). במקומות בהם יחסית היתה שלווה וחיים טובים והרגלים טובים - אנשים האריכו ימים וללא תרופות גם בעבר - כמו באוקינאווה וסרדיניה. היוצא מן הכלל הזה אלו מחלות זיהומיות שהיו סיבה לתמותה מספר 1 במקומות רבים. חשוב לזכור כי גם מחלות אלו קשורות בקשר הדוק לרמת החיים. כך שכאשר רמת החיים השתפרה , אוטומטית עלתה תוחלת החיים גם בלי קשר לרפואה כי שכיחותן ירדה. אני מעריך מאוד את האנטיביוטיקות והחיסונים. ומכיוון שלי אישית כרגע אין תחליף עבורם אני ממליץ בחום למטופלי לקחת אנטיביוטיקה כשצריך וגם לחסן את ילדיהם. ועם זאת ברור לי שאם היינו ברמה מספיק גבוהה של רפואת צמחים - היה אפשר בלי זה. גם תביא בחשבון שמטפל לא יכול להגיד לאנשים "אל תקחו אנטיביוטיקה" כי אם חלילה יקרה משהו למחרת תהיינה כותרות ענק בעיתונים (לעומת זאת כ1200 איש איש בישראל לבדה מתים כל שנה מתרופות מוטעות ואין פוצה ומצפצף). לי אישית היתה מורה שכשלימדה אותי מגע בשנה א' ברפואה סינית היא היתה בזמנו בת למעלה מ70 (אני מניח שהיא עדיין מלמדת). היא לא נוטלת שום תרופה. אך ורק צמחים , תמציות ארומטיות. והיא היתה מסוגלת לעשות מתיחות ודברים שאני בזמנו לא הייתי מסוגל. 10 שנים לפני שלימדה אותי (בגיל 60) שברה את מפרק הירך והבריאה , בשנה שעברה שברה את מפרק כף היד (בכל זאת מבוגרת ועוסקת הרבה במגע. . .) וגם כן הבריאה. הכל ללא תרופות. זמינות התרופות גורמות מאנשים להתנער מאחריות לבריאותם. במקום לעשות פעילות גופנית נכונה , ובמקום חינוך לבריאות , ובמקום להירגע הכי פשוט זה לקחת כדור. ואתה חושב שכך המחלות עוברות ? זה כמו שאם יש לך חור בבגד אתה תקרע אותו במקום אחר כדי לייצר טלאי.

SiteMap

New member
מעניין. כיצד אתה יכול להיות בטוח

שבצמחים יש את כל הדרוש לאדם ? זו הרי השערה לא מוכחת, אני טועה ?

ינוקא1

New member
עוד כמטפל מתחיל

ראיתי עם צמחים הרבה "ניסים ונפלאות" בעיקר של בעיות שהרופאים המערביים לא היתה להם תשובה אליהם (אם יש תשובה , אנשים בדרך כלל לוקחים את התרופות הרגילות ולא מגיעים אלי). גם כשנתתי את הצמחים הייתי סופר זהיר בעיקר בגלל אינטראקציות עם תרופות מערביות , ובכל פעם שנתתי פורמולה הייתי משקשק שלא אגרום נזק - כי אפשר גם לגרום עם צמחים נזקים כבדים. במיוחד כשהמטופל נוטל תרופות נוספות (גם היו לי מקרים שבהם צמחים שנתתי גרמו לתגובות חריפות). בכל זאת ברוב הפעמים הגעתי לתוצאות יפות. והתוצאות גם היו מהירות ומדהימות לעומת שאר השיטות שהשתמשתי בהם - לפעמים תוך ארבעה ימים כבר היו חלים שינויים דרסטיים. לכן אני מאמין בכח שלהם לרפא כמעט הכל. סך הכל יש מליארדי צמחים בעולם , ובכל אחד מהם יש חומרים יחודיים משלו. היום אני מפחד לעבוד איתם בעיקר בגלל האחריות. כי אם חלילה פעם אחת אתן פורמולה שתגרום נזק - אוי ואבוי . לתת פורמולה זו הפעולה שהכי מפחידה אותי כמטפל. בימים אחר כך אני ממש מתוח , והחלטתי שאני מוותר על כאב הראש הזה. לעומת זאת בשיחה במגע ובדיקור אני מרגיש הרבה יותר בטוח וגם יש לי הרבה יותר יכולות לחוש מה אני עושה - אז היום אני משתמש בעיקר בהם ופחות בצמחים.

0 אור 0

New member
זו הנחה של המחקר המודרני ברפואה

לא במקרה רבות מהתרופות המערביות התפתחו ממחקר של רפואת צמחים ונסיון לזקק את המרכיבים הפעילים באותו הצמח. לא בדיוק צמח - אבל תסתכל אפילו מאיפה הגיעה האנטיביוטיקה. אחת הצעקות הגדולות על הנזק שנגרם לאקולוגיה העולמית, הוא בגלל שזני צמחים שלמים שעוד לא נחקרו הולכים ונעלמים - ויש חוקרים רבים שמשוכנעים ששם ימצא המזור למחלות שעדיין אין להם תרופה , כולל איידס ואבולה ושאר החבר'ה החביבים. הדברים היחידים שמגיעים מכיוון אחר לחלוטין הם הניתוחים, כל נושא הטיפולים באמצעות אנרגיות חום/אור (לייזר למשל) וכמובן החיסונים.

מאיר72

New member
תוחלת החיים בסין עד לפני כ 200 שנים

הייתה גבוהה בהרבה מהמקבילה שלה במערב, ידוע רק על פעם אחת שהייתה מגפה בסין (אצל הסינים הכל היה מתועד). למשל את הונטולין הטוב והמוכר לכל חולה אסתמה מתחיל, מפיקים מ HERBA EPHEDRA, צמח פשוט למדי שגדל לאורך מישור החוף (נתניה וצפונה), בסינית הצמח הזה מוכר למעלה מ 2000 שנים הוא נקרא MA HUANG והוא משמש בפורמולות לטיפול בדרכי הנשימה. זו רק דומגא אחת מיני רבות ליעילות של צמחי מרפא, דרך אגב גם תעשית הרוקחות משתמשת בצמחים ובכל מני דברים נוספים (כמו שתן של נזירות לטיפולים בפריון), כך שהינו עוברים את גיל ה 30.

0 אור 0

New member
הבסיס לאמונה התזונתית שלי

מושרש בספרים על יוגה שקראתי עוד בילדתוי וממליצים לכל אדם לבסס את התזונה שלו על הסביבה הטבעית שלו (ואגב גם ממליצים מאד על חלב כאחד מהמזונות הסתוי - הטהורים), אלא מה, למרות שעד היום גרעין בסיסי שלי מאמין בדברים, המציאות היא שאני גרה בנגב, ואם אני אוכל רק מה שגודל כאן, אני אמות מהר מאד מתת תזונה. ברגע שהאדם בחר להתפשט על פי כדור הארץ בכמויות שמעל ליכולת הנשיאה של חבורת המלקטים / ציידים הפרה היסטורית אין ספק שהוא גם נאלץ לבחור לשנות את התזונה. יש לקוות שבינתיים הסתגלנו ולו חלקית.

למעלה