אהבה

nycny

New member
../images/Emo41.gifאהבה../images/Emo41.gif

הי. חברה טובה טובה שלי מתחתנת ועל לי רעיון - לקבץ לה בחוברת כל מני קטעים יפים, ציטטות ושירים על אהבה וזוגיות. עולה למישהו מכם רעיון או כיוון איך להתחיל לאסוף חמרים? כל עצה תתקבל בברכה, תודה ו
[email protected]

zimes

New member
לא בנושא השאלה, בנושא החמרים:

"תעמיסו את הנשקים והציודים על הרכבים". חומר הוא שם עצם קיבוצי. אין בעברית "חומרים". חמרים, לעומת זו, הוא ריבוי של "חמּר" (דגש ב מ).

ל-ZIMES

לו זו היתה הטעות היחידה בעברית בפורום זה, דיינו. יש כל כך הרבה טעויות, שזו הזניחה מביניהן. הדור הולך ופוחת.

zimes

New member
אני לא מתימרת לתקן את כולן

ואני לא מתימרת, אפילו, לדבר נכון-תמיד בעצמי. > צימעס חושבת שלא צריך לקחת קשה הערות כאלה ולכנותן "קבלת פנים" <

tararaven

New member
../images/Emo150.gif ויוה לה רבולוציון!

שגיאות קתיב לכל פועל! ויוה לה רבולציון בורות לפרולטריון פורנוגפיה בעיתון אלי יצפאן [!] לערוץ הראשון! לא, סתם... בצחוק.

צימי (יצא לי ציצי ../images/Emo10.gif) היא היא האיש

-ה שהמציאה את שגיאות הכתיב. אמנם ההיא לא שגיאת כתיב, אבל קצת כבוד לאישה הקטנטנה ש"קודמקול" נחלתה. להאשים מישהו? רק את ענבל!

vegan

New member
תורת החומרים

דוגמאות מאבן שושן: חומרי בנין, בית החרושת מעבד את החומרים הגלמיים. ולעומת זאת, דוגמאות ביחיד: העץ הוא חומר לרהיטים הברזל - חומר למסמרים הנייר הוא חומר לכתיבה סיפורים, מאמרים, שירים וכו´ הם חומר ספרותי. כתובות, שרידי בניינים, ספרים וכו´ הם חומר היסטורי. המושגים, האידיאות - הם חומר למחשבה, לדיבור. (עד כאן מאבן שושן) לפי הבנתי, כאשר מדובר בברזל, לא משנה הכמות, זה עדיין חומר כשם עצם קיבוצי. כאשר מדובר בברזל, פלסטיק ועץ - אלו הם חומרים ברבים או בלשון המתמטיקאים קבוצה של קבוצות. כאשר מדובר בחומרים מופשטים, פחות ברורה ההפרדה לקבוצות. באבן שושן כל הדוגמאות הן ביחיד. השאלה מה קורה כשיש מספר קבוצות מופשטות האם נכון לכתוב למשל: "העבודה מושתתת על מספר חומרים - חומר ספרותי, חומר היסטורי וחומר למחשבה." או שצריך לכתוב: "העבודה מושתתת על חומר מסוגים שונים - חומר ספרותי, חומר היסטורי וחומר למחשבה."? לגבי ציוד או נשק, גם אבן שושן אינו מכיר בצורת רבים.

zimes

New member
ואללה.

כ"כ הייתי נעולה על "חומר" תיאורטי, וכ"כ צרמה לי המלה "חומרים" בהקשר זה, ששכחתי שיש פקולטה להנדסת חומרים במוסד המכובד ההוא...

tararaven

New member
היי, NYCNY

מקווה שעוד לא ברחת מהפורום בשל הכנסת האורחים הגרועה שקיבלת עד כה... מוזר שמלבד הערות טכניות קטנוניות לא היה לגדולים ממני במה להעשיר את כולנו בנו´כ"כ איזוטרי. אכן, עזה ממוות. במקומך הייתי ככל הנראה צוללת ליומיים-שלושה באיזו ספרייה ציבורית גדולה [בית-אריאלה בת"א, למשל. בתור חיילת הייתי מבלה שם שעות רבות.] ואוספת את הקטעים שידברו אליי. נתן יונתן ואישתו ששמה נשמט מזכרוני הוציאו לאור לפני כמה שנים ספר בשם "ל"ב סיפורי אהבה" הכולל בתוכו כמה קטעים מקסימים ביותר. אותו המשורר...באחד משירי האהבה המפורסמים והיפים שלנו: "כמו בלדה" " אם זר קוצים כואב זה מה שאת אוהבת, אלך אל המדבר ושם אלמד לכאב. ואם שירים אהבת, רק שכתובים באבן- בין הכפים אגור ובסלעים אכתב. ואז כשנתכסה עם החולות בחושך וספר הדברים בחושך יתכסה, תגידי לי מלים יפות מבכי ואושר: הוא כנראה אהב אותי, האיש הזה." ואולי לחזור ולחפש במקורות? "כשושנה בין החוחים כן רעיתי בין הבנות/כתפוח בעצי היער כן דודי בין הבנים בצילו חימדתי וישבתי ופריו מתוק לחכי./הביאני לבית היין ודגלו עלי אהבה/סמכוני באשישות רפדוני בתפוחים כי חולת-אהבה אני/שמאלו תחת לראשי וימינו תחבקני/השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ..." [שיר השירים, פרק ב´ פס´ ב´-ח´] המון אהבה.ים.

nutmeg

New member
מזעזע בעיני השיר הזה

לאהבה צעירה שרק מתחילה לה. אוי!

למעלה