התייעצות חבר'ה.

Yehudall

New member
../images/Emo40.gif התייעצות חבר'ה.

כבר ארבעה חודשים שאני סובל מהתקפי חרדה בגלל המצב הנפשי שאני נמצא בו כבר תקופה. כל התקף שונה מקודמו, וזה גם מגיע בתדירות של אחת לכמה ימים. בשבועיים האחרונים כמעט וכל יום אני סובל מהתקף כזה שיכול גם להימשך שעות. זה משפיע עליי בעבודה ובחיים האישיים. אני כבר כמעט שלא יוצא למקומות בילוי כמו מסיבות, בתי קפה או בתי קולנוע בגלל שאני מפחד שזה יתפוס אותי שם ואז כל הבילוי ייהרס. אני משתדל לצאת מהבית ולעשות דברים אחרים שאני אוהב, אבל כל המצב הזה מייאש כי יש כ"כ הרבה דברים אחרים שאני פשוט מפחד לעשות בגלל זה. התופעות שמופיעות אצלי בזמן התקף הם: סחרחורות, הרגשה של חנק וחוסר אויר, צמרמורות של חום בכל הגוף, דקירות בחזה, הרגשה שאני עומד להתעלף ,וכו'. לפעמים זה חולף אחרי מספר דקות ולפעמים זה ממושך ומציק. עשיתי כבר את כל הבדיקות האפשריות וכולן יצאו תקינות, ככה שבריאותי זה לא. אבל כשההתקפים האלו קורים אני לא יכול שלא להילחץ ולפחד מזה כי הגוף שלי מרגיש אחרת וגם מגיב אחרת, ואז אני נלחץ מאוד וזה רק מוסיף להתקף להיות גדול וחזק יותר. לפני חודשיים הלכתי לפסיכיאטר שטען שלפי המושגים שלהם אני לא נמצא על הסקאלה של אחד שסובל מדיכאון והוא בחר שלא לתת לי שום כדור. אבל בגלל שהתעקשתי אז הוא רק נתן לי משהו לטווח הקצר ( לא זוכר את השם אבל זה כדור ממכר ). אחרי שבועיים חזרתי אליו בטענה שהכדור לא ממש השפיע על ההתקפים, ואז הוא כבר נתן לי צ'יפארלקס. והכדורים האלו עשו גרמו לי להרגיש כמו שבחיים לא הרגשתי. ההתקפים רק גברו, היו לי בחילות כל היום, לא הייתי אוכל. הייתי מקיא, רק רציתי לישון כל היום, הייתי שוכח דברים. בקיצור אחרי שבועיים הפסקתי לקחת אתהכדורים בבת אחת, וגם החלטתי שאני לא הולך יותר לפסיכיאטר ושאנסה לצאת מהצב הנפשי הזה לבד. אני גם אציין שאני מטופל קרוב לחצי שנה אצל פסיכולוג אחת לשבוע, והוא אמר לי מלכתחילה לא לקחת שום כדור כי אני לא צריך. בכל אופן, כבר ארבעה חודשים שאני סובל מהתקפי חרדה שהופכים את החיים שלי ליותר קשים ממה שהם כבר, ומאוד קשה לי להתמודד עם זה. מישהו שכבר חווה דברים דומים כאלו בעבר, יכול להגיד לי אם בוודאות מדובר בהתקפי חרדה? ולמה זה פתאום קורה אפילו אם הכל בסדר ולא עבר עליי יום קשה או משהו ריגשי מסויים? ואיך אני יכול להתמודד עם המצב הזה מבלי לקחת כדורים? אני אשני לשמוע עיצות שלכם אנשים. תפנו אליי אפילו בפרטי אם אתם לא רוצים כאן בפומבי. תודה רבה רבה. ושנה טובה לכולם!

שלום לך,

התשובה שניתנה לך לפני כחודשיים לא בהכרח (או בהכרח לא) עדכנית למצב עכשיו שבו אתה מתאר תהליך של הסלמה וסבל על בסיס יומיומי. יש טיפולים יותר יעילים ופחות יעילים להפרעות חרדה ופאניקה, בין היותר יעילים אפשר למנות את הטיפול התרופתי, הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי וגם טיפולים יעודיים לטראומה כמו EMDR. אני חושבת שזו טעות ללכת לרופא אחד ואם הוא לא מתגלה כרופא טוב עבורך לוותר על כל סיוע רפואי, כמו שזו טעות שאם יש כדור אחד שלא עשה לך טוב לפסול על הסף כל סיוע תרופתי. אני חושבת שאתה צריך לעדכן את הפסיכולוג ולשאול אותו לא על "המלכתחילה" אלא על המצב הנוכחי בו יש הסלמה, ולהתייעץ גם עם פסיכיאטר, יש עוד רופאים חוץ מזה שראית. אגב בהתקפי חרדה, לפעמים פחות משנה למה הם התחילו, הפחד מזה שהם יחזרו שוב יכול בפני עצמו לגרום להם להמשיך ואז נוצר גם מה שאתה מתאר - הגבלה חברתית הולכת וגוברת מפחד שזה יקרה שוב. ההמלצה שלי בתדירות שציינת של סבל יומיומי (שהרי גם על סבל פחות מכך זו היתה אותה המלצה) - לפנות ליעוץ רפואי הדוק יותר, שיאפשר לך למצוא את מה שמתאים לך, ולבדוק אם הטיפול שאתה הולך אליו רלוונטי להפרעות חרדה. כמו עם כל תחום מקצועי - אם האדם שפנית אליו לא מסייע, הפתרון הוא לא לסבול, הפתרון הוא לפנות לאיש/ת מקצוע אחר. זה נכון גם עם חשמלאי, גם עם מכונאי וגם עם רופא או מטפל. נ.ב. גש גם לרופא המשפחה לבדיקות רפואיות, יש מצבים רפואיים שמגבירים חרדה, למשל אי תקינות של בלוטת התריס.

Yehudall

New member
אהלן.

קודם כל תודה רבה על התייחסותך. דבר שני, הפסיכולוג שלי מודע היטב למצב שלי ולתדירות של הדברים. אין ספק שמדובר בהתקפי חרדה בלבד, ואני יודע גם מהי הסיבה. לגבי טיפול רפואי כזה או אחר, אני לא מעונין בכדורים. זה רק גורם לי להרגיש יורת רע, ואין לי את האפשרות הכספית להתחיל לעבור מפסיכאטר אחד לאחר ,גם בטח שלא לרכוש כל פעם כדורים שונים שרק יעשו רע לגוף שלי. אני מודע למה שאני צריך לעשות בחיי האישיים כדי להתחיל לפחות לשנות דברים, אבל זה משהו שהוא יותר מדי גדול כרגע ואני לא מוכן לעשות אותו. וכולם בטוחים שעד שלא אעשה אותו אז שום דבר בעצם לא ישתנה וההתקפים האלו לא ירפו. ואת גם בהחלט צודקת שהחשש שמא אותם התקפים יבואו לי בזמן שאני במקומות בילוי - רק מביא אותם באמת.. מייאש =(

שלום לך,

אני חושבת שאתה צריך לחזור למטפל ולבקש ממנו תשובות בנוגע לעד כמה הטיפול מסייע לך כיום וכיצד הוא צפוי לסייע לך בעתיד הקרוב ולהחליט את דעתך על התשובות. מעבר לכך - נוגדי חרדה לא אמורים לגרום לך להרגיש רע אלא יותר טוב, אם אתה סובל מתופעות הלוואי של כדור מסוים אפשר לחזור לרופא ולהחליף כדור. פסיכיאטר דרך קופת החולים זו לא עלות כלכלית גבוהה אלא עשרים ומשהו שקלים לרבעון (אולי כמה שקלים יותר) והכדורים מסובסדים על ידי הקופה (ציפרלקס זה באמת אחד הסוגים היותר יקרים אבל יש סוגים נוספים). אל תשכח שאתה לא לוקח אותם אם זה מה שהרופא ממליץ כי משעמם לך אלא כי גם האלטרנטיבה של בלעדיהם גורמת לך להרגיש רע, רק שהאלטרנטיבה שאתה מתאר הולכת ומסלימה וכדורים כשהם מותאמים לך אמורים לגרום לשיפור. הפרעות חרדה מגיבות לטיפול רלוונטי תרופתי ושיחתי, האחריות שלך זה לדאוג שתקבל אחד כזה.

BellA עלמה

New member
הטיפול שנמצא היעיל ביותר להתקפי חרדה

נקרא טיפול התנהגותי קוגנטיבי CBT עובד על שינוי תפוסי חשיבה תתייעץ עם המטפל שלך על השיטה אולי תוכלו לשלב אותה בטיפול

למעלה