הצבא כאיום

פיונה3

New member
../images/Emo40.gif הצבא כאיום ../images/Emo35.gif

בעקבות סיפור ששמעתי על בנאדם שאני מכירה, היה בקשר עם בחורה במשך כמה שנים טובות, התגייס לצה"ל .. ולאט לאט הקשר התחיל להתרופף, ואז הוא הגיע בהצהרה, שזה לא מתאים לו, שהצבא גורם לו לראות את העולם האחרת, שזה כבר לא מה שהיה, שהוא לא חושב אותו הדבר, לא מתנהג אותו הדבר כמו לפני הגיוס .. ובקיצור ... השקפת העולם שלו השתנתה, ולא מתאים לו להמשיך עם קשר .. באותה תקופה, הוא גם התחיל ללכת עם כיפה, ללכת לבית כנסת, להתפלל וללמוד על הדת .. (וזה בנאדם שהיה חילוני לכל דבר
) .. אז.. מה אתן חושבות ? הצבא מאיים על הקשר שלכם ? על מערכת היחסים ? יש סיכוי שבן זוגכן יופיע פתאום בהצהרה כמו זו ? מעניין אותי לשמוע מה דעתכן ..

לילי123456

New member
אי אפשר לדעת...זה תלוי בבנאדם

כל אחד יכול לקחת את זה בצורה שונה... בנתיים הצבא לא מאיים על הקשר שלנו. עברו 4 חודשים וזה לא שינה שומדבר, אני מקווה שזה גם לא ישנה... לדעתי זה תלוי בבני הזוג ובאופי של שניהם..

אממ

החבר עוד לא התגייסאז אני לא יכולה להגיד ממקרה אישי.אבל אם קשר מתרופף בצבאאולי הוא לא היה כל כך חזקלפניי כןופשוט לא שמו לב כל כך.אבל אני לא חושבת שזה קשור לזה שהוא נעשה "דתי".

McBlack

New member
לא חושבת שהוא מאיים על הקשר

9 החודשים הראשונים בגיוס השני שלו עברו, ככה שהחלק בו היו עלולות להיווצר בעיות כבר מאחורינו. ובאופי שלו... לא יודעת. הוא אף פעם לא היה שוקיסט. כאילו הוא נולד עם מדים
ואיכשהו הוא מצליח בצבא למנוע מהמפקדים לראות כמה דביל הוא... ככה שאין חשש שהוא פתאום יבוא בהצהרות מוזרות. בטח שלא בהקשר של דת, הוא אתאיסט :)

McBlack

New member
***../images/Emo3.gif../images/Emo23.gif אחרי המשפט עם הדביל ../images/Emo9.gif

lia2sh

New member
אני בהתחלה מאוד פחדתי מזה..

אבל הקשר שלנו היה חזק מאוד אז והצבא רק חיזק בינינו.... המרחק וזה שלא רואים אחד את השני בתדירות של לפני הגיוס יכולים לגרום ל-2 דברים: הגעגועים שהורגים את הנשמה בכל שנייה שהוא לא פה יכולים לחזק.. או שהקשר מתרופף כי אין את הזמן שהיה פעם... אני יכולה להגיד לך ששמעתי על מקרים שהצבא החליש את הקשר אבל המקרים האלה היו בקשרים שגם לפני כן לא היו חזקים במיוחד והצבא פשוט נתן את הדחיפה החוצה מזה...

devilz

New member
נמנמ..

איכשו ניראה לי שהפרידה הייתה קשורה לחזרה לדת.. במקרה שלנו... התחלנו את הקשר אחרי שהוא התגייס.. אז.. נמנמ... אבל בהחלט הצבא מקשה על מערכת יחסים.. גם.. ובניגוד למה שאמרו פה..אני מאמינה.. שזה שמערכת יחסים משתנה עקב גיוס של אחד הצדדים לא אומר שזה לא המערכת יחסים הנכונה.. כי היא אפשר לצפות מקשר להישאר זהה כשמלראות זה את זה כל יום רואים זה את זה... פעם בשבועיים במקרה הטוב... השאלה היא איך מתמודדים עם השינוי הזה... אבל עדיין אני לא חושבת שהצבא מהווה איום על קשר.. והצהרות מוזרות על דת אצלינו לא צפויות.. זוג אתאיסטים...

devilz

New member
../images/Emo9.gif בדכ אני יודעת לכתוב../images/Emo122.gif

יש יותר מדי יוצאים מן הכלל

Jeanne D Arc

New member
בעיקרון זה תלוי בהרבה דברים

גם באיך שהקשר היה לפני שהוא התגייס, וגם בבן אדם עצמו. אבל כן, הצבא בהחלת משנה את הבן אדם. ודווקא מזה אני הכי מפחדת עכשיו ><

Lost Lullaby

New member
מאיים? לא

הדבר היחיד ש'מפריע' [למרות שזה כן איכשהו לטובה] זה שאחרי שבוע שלם שהתרגלתי לראות אותו כל יום, הוא נוסע לשבוע בבסיס שבו אני לא רואה אותו בכלל ומתגעגעת. אבל חופש מהבןזוג זה טוב, לא בקטע של נמאס, פשוט בשביל שתהיה הזדמנות לההתגעגע. התחלנו את הקשר אחרי שהוא היה כבר שנתיים בצבא אז להגיד שמשהו ישתנה אצלו עכשיו? לא, אני חושבת שאם הוא היה משתנה בעקבות הצבא [ואולי זה קרה, לא יודעת, לא הכרתי אותו לפני כן] אז זה היה כבר קורה. בעצם, יש עוד דבר שמפריע, וזה שהדעות שלנו על הצבא מנוגדות לגמרי
אבל זה בא ביחד עם זה שכל דבר שאני חושבת הוא חושב אחרת, אז, זה לא ספציפי על הצבא. P:

hilamarko

New member
דוקא הפוך

הצבא דווקא ממש מהדק את הקשר לדעתי. זה כל הגעגועים.. והצפיה לסופ"ש שרק יחזור כבר הביתה

nothingness

New member
לדעתי,

הצבא פה הוא סתם דוגמא. הרי בני אדם משתנים בחיים בעקבות כל מיני דברים שהם עוברים, והצבא הוא רק אחד מהם. וכמו בכל שינוי או משבר- יש שתי אופציות: לדבוק באדם הזה גם אם השקפת העולם השתנתה- כי זה הרי אותו אדם וזו אותה האהבה, או להחליט שאי אפשר להתגבר על הפערים, ולהיפרד. במקרה שלי לדעתי הצבא לא יפריד בינינו (טפוטפוטפו), פשוט כי כבר עברנו את רוב החלק הקשה [הטירונות שלו], ועוד כמה חודשים הכל יהיה הרבה יותר קל. חוצמזה, לפעמים המרחק והגעגועים רק עוזרים לקשר..

Purple LaLi

New member
לי אמרו משהו דומה...

הכרתי את החבר שלי חודש לפני שהתגייסתי.. ואחרי חצי שנה התחלנו לצאת. הוא התגייס ב2003 (משוחרר כבר כמה חודשים) ומאז שהוא התגייס הוא השתנה והכל.. הקשר באמת נהיה כמו מועקה עליו ונפרדנו וחזרנו לפחות 8 פעמים.. אמרו לי שזה לא טוב.. אבל אחרי שהוא השתחרר... המצב השתנה לטובה. מקווה שלעוד בנות יהיה מזל כמו שלי יש.. בהצלחה :)

shiran cena

New member
לא... ממש לא

יכול להיות שהדת שלו השתנתה ובעקבות זה השקפת העולם שלו השתנתה וככה הוא החליט שהקשר לא מתאים לו. להגיד "זה בגלל הצבא"? ממש לא נכון... יש מקרים שבהם החיילים חוזרים פעם בחודש, פעם ב3 שבועות הביתה וכשהבחורה לא מוכנה לחכות אז זה בעצם מאיים על המערכת יחסים. אבל כשבחורה לא מוכנה לחכות 3 שעות לחבר שלה... סימן שהאהבה לא כזאת חזקה. בקיצור, הכל תלוי בגודל האהבה. הצבא לא מאיים על הקשר

icy rain drop

New member
כן, קרה גם לי.

בצבא הלך לי קשר של שנה וחצי וגם הקשר לפניו די התקלקל כי החבר היה בצבא מצד שני הבחור חוזר בתשובה! גם זה די עומד בדרך...

SteelSoul

New member
ממש לא איום, אבל בטח שינוי

זה קרה לי ולעוד 9 אנשים שאני מכיר. זה לא בגלל הצבא, זה בגלל החיים. זה לא חוק וזה לא אומר שזה חייב לקרות אבל מגיל 18 ואילך ובעיקר בזכות הצבא, אנשים מתבגרים ומשתנים. השינויים מקיפים הכל מחיצוניות ולמחשבה להרגשה ולפעמים (כמו במקרה ששמעת) גם לנשמה. רוב הסיכויים אגב, גם ללא הצבא הם היו נפרדים. זה היה רק קטליסט.

HiLoNeT ThE OnE

New member
הצבא כאיום גם אצלי!

בעוד כמה חודשים החבר שלי מתגייס לצבא...מלא אומרים לי שהקשר שלנו יישתננה ואני ממש חוששת מכך כי הוא התחיל ליהיות כל העולם שלי ה-כ-ל פשוט בישבילי אני מרגישה שבלעדיו אין לי חיים אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל גם אני חוששת מהצבא מאוד ומההצהרה שאני מקווה שלעולם לא תגיע!

חשוב שתדעו!

הצבא זאת מערכת מעפנה, היום אני בן 21 ואני ממש שונא תמערכת הזאת לא מעריכים אותך כמה שתהיה בסדר, להיפך! ינצלו אותך ויגמרו לך תאנרגיות אז תפסיקו (לאלה מכם שכן חושבים ככה: )לבלבל לי תשכל על "ציונות..!" "לתרום למדינה..!!" כי בנינו.. כל זה בולשיט אחד גדול. אין מה לעשות.. יש אנשים שלא מתאימים לצבא ולא בגלל שהם חולי נפש אלא פשוט לא מתאימים.. ברוך השם כל אחד מאיתנו שונה זה מזה ויש אנשים שהם טובים בדברים אחרים יותר והזמן הזה לעזאזל, אני לא יכול כבר "להציל" את עצמי מזה אבל לאלה שכן (לפניי גיוס,בתחילת השירות), הזמן הזה יקר בשבילהם. תלמדו לקבל את זה. עםכל הכבוד למדינה שלנו, אבל החיים שלי יותר חשובים לי מכל דבר אחר,והצבא הזה גרם לי רק לדיכאון ושיעמום ועייפות מצטברת, תתגייסו, תנסו, תמשיכו לנסות עם עוד קצת מאמץ, מתאים?.. סבבה תישארו, לא מתאים?.. לכו תפתחו את עצמכם. היום (לשמחתי) זה לא מה שהיה פעם. הישראלים תכמנים מבפנים ומבחוץ, אבל כשאתם בפנים פשוט כופים עליכם את התכמנות המושחטת הזאת. חומר למחשבה. בהצלחה:)

למעלה