דסדס

New member
או אה

איך היית אופטימי לפחות ניסית לעודד אותי להיות אופטימית, אבל זה כבר נוסטלגיה של לפני יותר משנתיים. אני פה, כרגיל, מפרגנת כשיש לי מספיק אנרגיות לפרגן. תישאר לכמה זמן שרק תרצה או רק תצטרך... מוזמן.

שלום, חבר.

היי, ובאמת טוב לראותך כאן, אפשר גם בחיים האמיתיים? ולשאלתך. זה קורה, לכולם, זאת אומרת לא לכולם ממש אלא רק לכותבים הטובים באמת. הסופרים הכי גדולים, מספרים על תקופות דומות ועל קשיים זהים. וכמספר הסופרים כן מספר הפיתרונות. עצותי לך (2 בשקל): להבין שזה זמני ולא שינוי מהותי. בטח שאין כאן איגלאי מילתא. לחפש סוג של שינוי - בסביבת הכתיבה, בנושאי הכתיבה, במדיה, בקהל ועוד, ולהשתמש בו כדי לשנות את המצב. לקרוא בספרי ה"איך כותבים סיפור", שם תמצא עוד עיצות, טובות יותר ופחות.

'תגעגעתי

כיף לראות אותך! תגיד לי מה הלחץ? אם יש לך את זה ( ויש לך את זה) זה שם, גם אם הוא מחליט לקחת הפסקה מדי פעם. גם לי בא לפעמים להסתתר

בתצ1

New member
זה ענין של יום יומים עד שתמות

זה מתחיל בחוסר יכולת להתבטא בכתב,אחכ אובססיה לרישום בבית אבות,ומשם אתה יודע הדרך קצרה..חבל שבחור כארז יכלה (כליון )בגיל כזה..אבל כל אחד והמזל שלו..

Le Fay

New member
אהלן חבר, נחמד שבאת לבקר!

אני נוטה להסכים עם ההסבר שמלח הציע. אבל לאנשים בסביבתי הקרובה אני בדרך כלל ממליצה לגשת לרופא, לערוך בדיקות דם ולשלול גורמים פיזיולוגיים שכיחים לפני שהם קופצים למסקנות.

מוכר מוכר

בטח כשלחוצים לעשות מליון דברים יחד. אבל מפה ועד להזמין חדר בבית אבות........................ עוד לא, מה בוער? ואת המחשב תשאיר- הוא שפוי

מתלבט13

New member
לפעמים זה סימן חיובי

לפעמים הראש שלך כל כך עסוק בלחשוב שאין שם מקום לדברים פשוטים כמו למצוא את המילה הנרדפת המתאימה. זה שאומרים למשל על איינשטיין שלא רצה לזכור מספרי טלפון כדי לא להעמיס דברים מיותרים על המוח, זה דבר עם היגיון. למי שלא התנסה בעומס חשיבתי חיובי קשה להבין את זה.

Le Fay

New member
לא דומה. איינשטיין הסביר בבהירות גם

רעיונות מורכבים ביותר (שכמעט אפחד לפניו לא הצליח אפילו לחשוב אותם עד תומם). הוא הסביר אותם לאחרים במידה כזו של בהירות, שהאחרים יכלו להציב אותם בנוסחאות מתמטיות. שכחה ופיזור דעת אפשר להסביר בעומס, בעייפות ובמחסור בוויטמינים. אבל כשאתה לא מסוגל להסביר דברים פשוטים במעט מילים ברורות ומובנות (כמו שעושה ספל חמאה, למשל) כדאי לבדוק אם לא הגזמת קצת בתחום ההדחקה וההכחשה. מוח הוא איבר צייתן ונלהב לבצע: כשמרגילים אותו לסנן הוא מתנדב לסנן עוד.

שלומפער

New member
ההדחקה וההכחשה

אלו המילים שתפסו אותי בהודעה שלך. (וזה לא אותו קו מחשבה של תגובתך הקודמת שהמלצת על בדיקה פיזיולוגית)

Le Fay

New member
כי ההודעה לעיל לא כוונה לכבודו אלא

למתלבט. הכחשה והדחקה הן אמנם פרקטיקות שכולנו עושים בן שימוש; אבל כשהשימוש בהן מוגזם אנחנו מסננים נתחים גדולים מדי של הנתונים שבידינו, ואז הן פוגעות לדעתי ביכולת לייצר רצף לוגי בהיר ולהסיק ממנו מסקנות הגיוניות. אתה למיטב זכרוני איש של חשבונות נפש, שמסוגל לבטא את רעיונותיו היטב, בבהירות וביושר גמור: אני רוצה לקוות שלכל הפחות היושר על מקומו עומד. ואנ'לא רופאה, אבל בקשר למצב זכרון הייתי מנסה בתור התחלה לשלול אנמיה, מחסור בווויטמין בי לסוגיו, חסך בשעות שינה ובעיות בבלוטת התריס.

שלומפער

New member
אם אפשר הסתייגות, כבודה

אני בשום אופן לא כבודו. (להעמיד דברים על דיוקם. אני מסמיק מתכונות היושר וכו' שאת מייחסת לי. תודה. אולם לגופה של ההודעה ראשונה בשירשור, הייתה כאן קצת אי הבנה אולי - אני רק לפעמים נתקע אחרי שאני שומע סיפור קשה ממישהו קרוב, מנסה לכתוב עליו שיר שיבטא את עוצמת הרגשות שעוברות בי ולא מצליח להכניס למילים את כל הרגש ואז מגיע התסכול שמוליד את ההודעה הנ"ל, אבל הצלחתי סוף סוף, והנה התוצאה : http://stage.co.il/Stories/654643#top )

Le Fay

New member
הסתייגותו התקבלה ברצון.

פשוט נהניתי לרדת על דרך החשיבה הנפתלת של המתלבט, המעקפים שהוא עושה סביב כל מה שנוגע לרגש מפילים לי את הלסת כל פעם מחדש; ולדעתי הוא עשוי מחומר די עמיד לספוג את זה (אולי אפילו להחכים). לך, להערכתי, אין שום בעיה להרגיש; אבל אפילו היתה - הדרישות שלי מהמתלבט אחרות. זה כמו שהדרישות שלי מאנשי המפלגה שהצבעתי לה תמיד יותר תובעניות מאשר, נניח, מאנשי מרכז הליכוד. דמעות הסוכר נוגעות ללב, אבל חסר לך תרגול. תכתוב, בנאדם. עט ונייר תמיד אפשר למצוא.

שלומפער

New member
כך גם אמר לי היום

המורה נהיגה. אתה לא מספיק מיומן. העניין ששירה אני כותב בעיקר כדי לפרוק ולא לשם הכתיבה גרידא. אבל האמת שאת צודקת מאוד, לאחרונה (אולי מאז החתונה) קצת הייתי שקוע בנושאים אחרים. כעת אני קצת חוזר לעצמי מהחלל או מאיזה שהיא אטמוספירה שונה אחרת.

מתלבט13

New member
מה שנכון ומה שלא

תודה על המחמאה. איינשטיין הסביר דברים מסוימים בבהירות אדירה. זה לא אומר שהוא לא היה רחפן אחושלוש בדברים אחרים. אני מכיר גאונים שמסוגלים לא לזכור דברים טריוויאליים.ץ וחלק מזה הוא בגלל יכולת ריכוז חזקה. שכוללת התעלמות מכל הדברים האחרים. אם זה טוב, והאם זה מוסיף לחכמה או מוריד ממנה, זו שאלה אחרת לגמרי. בקשר לרגש והדחקה. אני מודה שיש לי סוג של ריחוק מהרגשות שלי. למה זה כך? האם זה ניתן לתיקון,? כמה כדאי להשקיע בזה? לא יודע. בדיוק השבוע שמתי את זה במקום גבוה יחסית בסדר העדיפויות (להיות יותר מודע לרגשותי) בקשר לדרך חשיבה נפתלת, הייתי רוצה לשמוע עוד. אני מודה בטיעונים מורכבים מכאן עד אמריקה בכל נושא. אבל מה הקשר בין זה לבין נפתלות שמשמעותה היא לסובב את העניינים בצורה לא הגונה/נכונה?

למעלה