סופה10

New member
../images/Emo4.gif

שאלת התיעצות: יש לי 2 חברים בני 23 ככה צעירים ממני (לא קשור לגיל) שלפני כחודש וחצי עבדנו יחד ואני מאוד מחבבת אותם למרות שהרבה פעמים דפקו לי ברז שיקרו לי ולפעמים התעלמו ממה שהייתי אומרת. עכשיו לעינייננו: אני עושה מידי פעם פנסיון ביתי לכלבים לחברים האלו יש כלבה זאבה כשהיינו נוסעים מידי פעם לים ביחד לקחנו את 2 הכלבות שלנו ובילינו בים מעולם לא ביקשו שקל ממני עד לאחרונה שהם ביקשו כסף לדלק(והם ידעו שהייתי בלי עבודה ורציתי עדין לבלות איתם) אז נתתי להם כסף לדלק(י-ם עד ת"א וחזרה) עכשיו הם רוצים בחג ראש השנה לנסוע לצפון אז ביקשו ממני לשמור להם על הכלבה אני אמרתי בכיף אבל אני רוצה תשלום על 3 ימים. האם טעיתי? בין חברים לא צריך לבקש כסף? אבל זאת כרגע ההכנסה שלי... אני חושבת שהייתי בסדר. מה אתם חושבים? אשמח לתגובות! סופה!

CHIKOLULU

New member
כמובן שזה מאוד תלוי...

יחסי ה"קח-ותן" שלכם. אני מעולם לא אבקש מחבר שיעשה עבורי עבודה ללא תשלום. זאת כיוון שאני מאמין שכל אדם ראוי לתמורה יחסית לעבודתו.(כנ"ל לגבי משפחה) כך שתפעילי קצת את המשקולות הרגשית והשכלית ותחליטי.

סופה10

New member
תראה

אני לא הייתי מבקשת מהם כסף אילו לא היו מבקשים ממני כסף. אבל הם ביקשו בזמן שהם ידעו שאין לי כסף מיותר, ועכשיו זאת ההכנסה שלי מהצד ואם ביקשתי כסף זה רק בגלל אותה סיטואציה עם הדלק. היה לי ידיד שלקחתי אותו לעפולה מבית שמש הלוך וחזור והוא נתן לי כסף על דלק בלי שביקשתי. אני לא הייתי מבקשת מהם כסף על דלק בכלל וזה הפריע לי שכך היה.

זה לא קשור לעיניין שהם ביקשו

זאת העבודה שלך וזכותך לבקש תמורה, זה הכל. אם את רוצה להתחשב בעובדה שהם חברים עשי להם הנחה....

סופה10

New member
זהו

שעשיתי להם הנחה והכלבה הייתה אמורה להיות אצלי היום מחמש והיא לא באה.

טל205

New member
אם זו עבודתך

זכותך לדרוש כסף בלי שום קשר לדלק! גם לי יש חבר שבמקצועו הוא ספר,מעולם לא חשבתי להסתפר בחינם כי זו עבודתו! יש הבדל בין טובה מחבר שזוהי פרנסתו לבין עוד טובה מחבר..

סופה10

New member
כן

ואם כן אז מה אני אמורה להרגיש עם זה אני לא יודעת אבל אני מניחה שאדע בהמשך.

סופה10

New member
כן

סופה10

New member
כן

EastGirl83

New member
קודם כל...

אני חושבת ש"תרמת" מידע מסויים לגבי שני אותם חברים משום שאת אישית גם יצקת לעצמך דעה מסויימת לגבי אותם חברים... ורק להזכיר לך... שיש הרבה הגדרות למושג של "חברים"... ובקשר לשני החברים הללו, את כבר התאמת את ההגדרה המסויימת שמתאימה כלפיהם. עכשיו, בקשר לפנסיון... אם את לוקחת כסף מאחרים על מנת לשמור על כלבים, למה שלא תקחי כסף גם מאותם חברים... שהרי זה סוג של עבודה ואת רוצה תשלום... וגם הם בתור חברים אמורים כביכול להבין את זה (אבל לפעמים אסור לקחת את האנשים כמובן מאליו ואת זו שצריכה לפנות ולדבר...) אני אומרת תמיד, שלא משנה מי האנשים... חברים, משפחה, זרים... כשזה מדובר בעסק, כל עוד שלא ציינת בפניהם שתעשי את זה בחינם ובכייף, אז זכותך המלאה לקבל תשלום על "העסק" שלך. ואני מבינה שזה כבר היה ואת רוצה את התשלום... אז תפני אליהם ותגידי להם בקשר לכסף.

סופה10

New member
לא

זה עוד לא היה זה אמור להיות בחג הזה. לגבי החברים הם לא חברים טובים אבל חברים שמידי פעם מבלים ביחד ומדברים בטלפון. ואת צודקת לגבי מה שאמרת אני חושבת שאם זו העבודה השניה שלי. תודה על התגובה.

gilad269

New member
את בסדר

זה נחשב לעבודה ומגיע לך כסף,.את יכולה להתחשב בהם ולקחת פחות,ובטח אם הם ביקשו כסף על דברים אחרים,אז גם את צריכה לקחת על זה כסף

Jitter

New member
את בסדר גמור!!!

אמנם חברים זה חברים, אבל כל אחד צריך לחיות ממשהו. אני חושב שעשית בסדר כשביקשת מהם. וזה מתחזק עוד יותר עם העובדה שהם לא ממש חברים טובים אלא לפעמים מבריזים, משקרים ומתעלמים. עלי והצליחי בעבודתך !

למעלה