אוף..כנסו.../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

אני מצטטת קצת ממה שאמרה אליה: "עצוב לראות שבמקום להתאחד ולגשר על הפערים כולנו מסתגרים בדעותינו ולא מוכנים לשמוע דעות שונות. עד כמה כואב לראות איך אנחנו ממשיכים לריב ולקלל במקום להבין ולוותר. אני באמת מקווה שנפיק לקחים ונפסיק לריב (נתחיל בקטן- בפורום שלנו). בואו נגשר על הפערים, בואו ננסה להבין אחד את השני. בואו נשאף ונפעל לשלום אמיתי- בינינו ובין כל האנשים." באותה שרשור של ההודעה כבר הספקתם לפתח ריב?? אני באמת מנסה לחשוב למה ועל מה ולא מצליחה, נו באמת, קצת סובלנות בין אדם לרעהו, אי אפשר לא לריב על כל משפט שנאמר פה?? תראו קצת בגרות, קצת.

10 שנים עברו

מאז פעם ראשונה בהסטוריה של מדינת ישראל ראש ממשלה נרצח. מעניין לציין שהוא לא נרצח על ידי "אויב של המדינה" אלא על ידי אדם השייך למגזר הדתי... אדם פשוי הטוען שהוא אוהב את המדינה. בספרדית אומרים שעם חברים כאלו אף אחד לא צריך אויבים. לא, אני לא מאשים את כל הדתיים היהודים במעשה, אך אני כן מגנה בתוקף את חוסר הגינוי שלהם, ובטח שאני לא מסכים אם אלו שטוענים שהרוצח יגאל אמיר הוא "עשב שוטה" או אפילו פטריוט גדול. לצערי זאת לא הפעם הראשונה שמישהו מהמגזר הדתי מבצע פעולת טרור נגד אזרחים של מדינת ישראל... ולפני שיזכירו לי את אלטלנה, תרשו לי להגיד שגם את זה אני מגנה, ותרשו לי להוסיף שמעולם לא הצבעתי מערך/עבודה/... כי הדעות הסוציו-אקונומיות שלי הם בצד השמאלי של הקשת הפוליטית ולא במרכז.

תגובה.../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

אני אצטט אותך ואגיב. "אך אני כן מגנה בתוקף את חוסר הגינוי שלהם"
אתה מגנה בתוקף את זה שהציבור הדתי לא מגנה את המעשה? הרשה לי לחדש לך. הציבור הדתי כן מגנה את הרצח. (מאיפה לך שהוא לא?? כי רובו לא הולך לעצרת??) בעשרת הדברות כתוב: "לא תרצח", והציבור הדתי, או יותר נכון- רובו הולך עפ"י התורה (שזה אומר גם עשרת הדברות). נכון, אדם מהציבור הזה רצח, ובכלזאת אני שומעת צל של הכללה מדבריך, למרות שניסית להימנע מכך, וזאת אני למדה מהציטוט הבא: "לצערי זאת לא הפעם הראשונה שמישהו מהמגזר הדתי מבצע פעולת טרור נגד אזרחים של מדינת ישראל"
נכון, זה באמת לא הרצח הראשון.. וזה עצוב מאוד שזה כך, אז יש 0.1% מהציבור הדתי שרצח, וזו בושה, באמת.. רק ש.. אתה לא רוצה שאני אעבור לאחוז שבציבור החילוני, נכון?? (כי אז כבר מדובר באחוזים) ובכל זאת, האחוזים האלה שרוצחים אינם מייצגים כלל וכלל את הציבור החילוני בדיוק כמו שהאחוז הקטן אצל הדתיים לא מייצג את הציבור הדתי... יש

תיקון בניסוח...

אני מגנה את אלו שלא מגנים את הרצח ואת הרוצח, חלקם דתיים וחלקם לא. באחוזים, 100% של רוצחי ראשי ממשלה בישראל הם מהמגזר הדתי. עד כמה שידוע לי כמעט 100% מהמבלים היהודים הם מהמגזר הדתי...

NetKing17

New member
...../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

ראשי
איזה עוד ראש ממשלה נרצח... והמחבלים היהודיים רובם פאנטים קיצוניים שבכלל אבל בכלל לא מייצגים את כלל הציבור הדתי.

בדיוק!

רק ראש ממשלה אחד נרצח בישראל.... ואני מוכן להתערב שאם זה יקרא שוב, הרוצח יהיה מהמגזר הדתי. לא אמרתי ולא טענתי שהמחבלים היהודים מייצגים את המגזר הדתי, אמרתי שהם שייכים למגזר הדתי...

One Echoe

New member
אני חייב לבוא כאן לטובת הדתיים.

לא כל מי שיש לו כיפה הוא דתי. יגאל אמיר לא היה דתי, כי כתוב בתורה אל תרצח, בדיוק כמו דניאל שלנו כאן בפורום. סתם דתיים צבועים ששמים כיפה.

../images/Emo41.gif

"לא, אני לא מאשים את כל הדתיים היהודים במעשה, אך אני כן מגנה בתוקף את חוסר הגינוי שלהם, ובטח שאני לא מסכים אם אלו שטוענים שהרוצח יגאל אמיר הוא "עשב שוטה" או אפילו פטריוט גדול." אני לא יודעת איפה היית אבל להגיד שהדתיים היהודים לא גינו את המעשה זו אמירה פשוט לא נכונה. אני אישית דתייה, אני מכירה את הציבור הזה טוב וראיתי גיוניים חריפים בנוגע למעשה המזוויע של יגאל עמיר, לגבי הפנאטיים שמצדיקים את מעשיו אני לא מדברת, זה מפחיד אותי ואני באמת באמת לא מבינה את הנקודת מבט הזאת.

תקראי את ההודעה הקודמת שלי

הכוונה שלי היתה (גם אם היא לא הובנה כהלכה) לאותם אנשים שלא מגנים את הרצח ואת הרוצח.... לא משנה אם הם דתיים או לא.... אך יש לי רושם שבינם הדתיים הם הרוב.

Rotema3

New member
פה בפורום כמעט כל הדתיים היו כאלו,

תחשבי מה קורה בחוץ. עצוב.

אני מפחדת בעצמי מהתגובות פה בפורום.

כל אחד יותר פנאט מהשני, אבל בחוץ, לפי איך שאני רואה המצב בהרבה יותר טוב. נראה שפה זה רק פנאטיות למרות שזה עצוב=(

TOMASS The Best

New member
יש לי שאלה קטנה לרואי חשבון שביניכם

כמה אחוז מתקציב המדינה מוקצב לטובת תחזוק הקבר שלו?

KsE

New member
אם

תביא נתונים שאומרים את הסכום שמוקצב לקבר ואת את סכום תקציב המדינה, אני אחשב לך בלי בעיה

למעלה