wranger

New member
../images/Emo4.gif

בא לי לשחרר קצת קיטור... זאת הייתה בסך הכל הדירה השניה שראינו, ונדלקנו עליה קשות. לקח לנו יומיים לחשוב על זה, והחלטנו שהיא קטנה מדי, ושאנחנו רוצים לראות עוד דירות לפני שניקח אותה. אז ראינו עוד שתיים-שלוש, והחלטנו שאנחנו בכל זאת רוצים את ההיא, אבל כבר היה מאוחר מדי והיא לא אקטואלית יותר. עכשיו יש לי רגשי אשמה. עוד מעט פג החוזה של החברה שלי, ואנחנו נורא רוצים לעבור לגור ביחד, והשעון מתקתק. אני לא רוצה להתפשר על דירה קטנה ומגעילה, אבל פוחד שזה מה שיקרה בסוף. ואין לנו כל כך זמן לחפש בגלל שתי עבודות תובעניות ולימודים באוניברסיטה... אין לי כל כך מה לבכות על חלב שנשפך, אבל אני פוחד מהעתיד (הקרוב מאוד). לא יודע מה לעשות.

צריך לעבור הלאה

הלקח שאתה חווה עכשיו הוא משהו שכמעט כולם חווים בצורה זו או אחרת. ולכן, במקום להצטער נורא, תן ללפחות חלק אחד בתוכך לשמוח על כך שיצאת חכם יותר. באיזה מובן חכם יותר? ראיתם את הדירה, חשבתם שהיא קטנה, עברתם הלאה ושיניתם את דעתכם. מה שחשוב לשים לב היה שאהבתם את הדירה - אבל עם הסתייגויות. וזה צריך להנחות אתכם גם בחיפושים הבאים שלכם: לא תמצאו מקום מושלם לגמרי, לכל מקום יהיו את הבעיות שלו: אם הדירה גדולה - היא תהיה יקרה. אם היא זולה - ייתכן שהיא לא מרוהטת או ללא מזגן וכו'. לכן חשוב לקחת מזה את השיעור שכשאתם באים לראות דירה, תנסו לדמיין עד כמה אתם רואים את עצמכם חיים בתוכה. לעזוב רגע את הנקודות הבעייתיות, ולראות עד כמה היא מתאימה לכם. ואם באמת יש את אותה תחושה נכונה - אז לבדוק בשבע עיניים עד כמה ההצמדות למגרעות היא ריאלית. אם אתה זוכר, כששאלת לגבי הדירה אם להמתין או לקחת, שאלתי אותך מה אתה מנסה להשיג בזה. את השאלה הזו כדאי שתשאלו את עצמכם כל אימת שאתם פוסלים דירה: מה באמת הציפיות שלנו מהמקום שאנחנו רוצים - ועד כמה הם ריאליות.

wranger

New member
../images/Emo4.gif

בוודאי שאני זוכר את התשובה שלך לשאלה אם להמתין או לקחת. אבל מה אני מבין בחיפושי דירה, מה אני כבר יודע? זאת הייתה רק הדירה השניה שראינו - ואם היינו לוקחים אותה הייתי עלול לתהות במשך הרבה זמן מה פספסתי כשלא חיפשנו יותר. עכשיו אני יודע קצת יותר, כי יש לי בסיס רחב יותר להשוואה - ראינו כבר ארבע או חמש דירות - אבל אני לא יודע עד כמה זה משמעותי... ומצד שני, כמה דירות זה "מספיק"? עשרים? שלושים? מתי נראה כל כך הרבה דירות? טוב, נמשיך לחפש, נו.

הנה הבאג

התהיה הזו, האם תמצא מקום "טוב" יותר, "מתאים" יותר, כשזה לא מבוסס על פרמטרים קונקרטיים, היא מכשלה. תחת תקציב מוגבל - כל דירה שתמצא תהיה עם חסרונות משלה. גם אלו שמרוצים מהדירה בה הם חיים ינקבו בפניך בלפחות חסרון אחד שיש בה: פה זה העדר החניה, שם זה הרעש, כאן זה ארונות מוזנחים וכו'. לכן זה לא משנה אם אתה מוצא את הדירה הנכונה כשהיא השניה שראית או העשרים שראית: כשאתם נכנסים לדירה, תחשבו לא רק על מה שאתם רואים כרגע, אלא על איך זה יוכל להיות - ולראות אם זה משהו שתוכלו לחיות איתו טוב. ועוד משהו - בתור מישהי שחיה בדירות שכנראה יוגדרו ע"י הציבור הרחב כ"גועליות" - זה לא מה שיקבע עד כמה יהיה לכם טוב לגור שם.יש לחוויה הזו כ"כ הרבה צדדים, שכל אחד מהם יכול להשפיע מאוד לטובה. דעתי האישית היא שאחרי שמבינים מה היצע הדירות (שזה אומר אחרי שתיים שלוש, בוודאי לא עשרים) בטווח האפשרי צריך לגבש סט מאוד קונקרטי של פרמטרים: רשימה מצומצמת של "לא בתכלית האיסור", רשימה של "עדיף", ורשימה של "אפשר להסתדר". - ולפסול דירה רק בעקבות משהו קונקרטי. אבל באמת - אל תהיה מבואס מזה. בסופו של דבר אתם תמצאו דירה, ומרגע שתעברו אליה לא תהרהרו ולו לרגע אחד "מה היה קורה אם". כשמקום הופך לבית שלך, הוא כבר לא בר השוואה עם איזו דירה מרוקנת שראית פעם.

wranger

New member
../images/Emo12.gif

אז בפעם הבאה שאני נכנס לדירה כלשהי, אני צריך להסתכל מעבר למה שאני רואה ולדמיין את עצמי חי שם. בסדר. אבל האם זה אומר שאת הדירה הבאה שמוצאת חן בעיני אני פשוט לוקח, בלי לחשוב פעמיים? (שאלה די רטורית, כשאני חושב על זה)

כן, כי למה לא?

אם דירה מוצאת חן בעיניך, והיא מתאימה מכל הבחינות החשובות (ושוב, זה שונה ממושלמת, כי אין כזה דבר מושלם באמת. לכל מקום יהיו אילושהם פאקים.), איזו סיבה בעולם יש להמשיך לחפש?

wranger

New member
נכון. השתכנעתי.

אני אקח את הדירה הבאה שמוצאת חן בעיני בלי לחשוב פעמיים. תודה.

למעלה