../images/Emo4.gif

הבן שלי (עולה לכיתה ד') מסיים בסוף השבוע מחזור ראשון של קיטנה בישוב (אנו גרים בישוב קהילתי). בשבוע הבא הוא היה אמור להתחיל מחזור שני של קיטנה אצל אחת השכנות, אצלה התנהל הצהרון במשך שנת הלימודים. היום בשעה 9 בערב היא התקשרה להודיע שעקב מספר נרשמים קטן היא לא פותחת את הקיטנה. אז כמובן שזו חוצפה, והתראה קצרה מידי וכו' וכו', אך מעבר לכל זה אני נשארתי בבעיה רצינית מה לעשות איתו בכל הזמן שנשאר. יש לציין שבעלי ואני עובדים במשרה מלאה (+), בעלי יוצא לשבועיים מילואים ביום שני הבא, ואני בתקופה סופר לחוצה בעבודה. נראה לי שלהשאיר ילד בן 9 לבד בבית מ-8 בבוקר ועד 4 אחה"צ זה קצת יותר מדי. אפילו לא יום אחד. לכל הרוחות - מה עושים??

Islington

New member
זה תלוי, אני אמור להיות במקום הכי

רחוק שיש... כנראה שההגדרה הזאת מתאימה לצור נתן. |מלטף את קרופ וונדמר|

סבא סבתא - פתרון ליומיים בשבוע

לכל היותר. קיטנה מחוץ לישוב - לא כל כך הולך עם הבן שלי, כי הוא לא הכי חברותי בעולם ולא נראה לי לשלוח אותו למקום עם ילדים שאינו מכיר. ובישוב שלי - כל פעם אני נדהמת מחדש לגלות שאני היחידה עם בעיות מסוג זה. כל היתר או מורות, או מובטלות, או שיש אחים גדולים. איך משיגים אח גדול? אני לא מצליחה להירדם מרוב מחשבות ואפשרויות.

כל הילדים האחרים שהיו אמורים

ללכת איתו לקייטנה כבר מסודרים?! אי אפשר לארגן איזו תורנות אמהות-סבתות?

אולי אפשר לצרף

אותו לאחד מהחברים שלו שגם לא נמצא בקייטנה? צריך לשכנע את האמא השניה שזה יהיה טוב לשניהם, וזה כמובן בתנאי שהילדים גם ישמחו מהרעיון.

כן, הבעיה היא שהבן שלי לא הכי

חברותי בעולם. אני צריכה עוד לחשוב על כל האפשרויות, מאד מסובך. חצי לילה לא ישנתי מכל המחשבות שהתרוצצו לי בראש. תודה על נסיונות העזרה

shellyland

New member
אי אפשר לפזר אותו?

יומיים אצל סבתא אחת, יומיים אצל סבתא שנייה, יום אצל חבר אחד, יום אצל הדודה וכיו"ב? נראה שלא תהיה ברירה ותאלצי לקחת כמה ימי חופש, אבל כדאי לבדוק את כל האפשרויות בשביל לצמצם אותם למינימום ההכרחי. מה לגבי להשאיר אותו בבית ולבקש מאיזו שכנה (אולי זאת שהבריזה עם הקייטנה) להציץ בו מדי פעם?

אפשר ../images/Emo13.gif

וכנראה שזה מה שיהיה. קשה לי עוד להתרגל לרעיון. הייתי בטוחה שהקרב יתחיל רק ב- 15.8, ופתאם הקדימו לי אותו. חיים הפכפכים... האם ציינתי שבעלי יוצא לשבועיים מילואים החל משבוע הבא? טוב, נו, שוין...נסתדר, אין ברירה.

shellyland

New member
אין פטור ממילואים לנטולי-קייטנות?

צריך להיות! אולי פשוט תשלחי אותו עם בעלך למילואים? זה נותן לך שקט משניהם לשבועיים. שווה.

אל תחשבי שלא חשבתי על זה

(או לפחות איימתי עם זה) עניין הפטור לא עובד כנראה במקרה של מג"דים.

dana2909

New member
אצלנו

יש הרבה עובדים שאוהבים להביא את הילד שלהם לעבודה (לא באופן יומיומי), ולהפיל אותו על אחת המזכירות הצעירות פה.. כולם נהנים מזה..

adidas^

New member
אולי תוכלי

לקחת בייביסיטר ולצרף עוד ילד שבוטלה לו הקיטנה וככה להתחלק חצי-חצי עם האמא השניה.

Islington

New member
אוי תראי איזה קסם

אם תשארי את הילד לבד, מבודד מכל אנשים חדשים, את יודעת מה ייקרה? הוא יישאר ככה. עצתי, שלחי אותו לקיטנה מחוץ לישוב, שיתידד גם עם אנשים שהם לא אמא ואבא.

מוּסקט

New member
כשילדי היו קטנים

התארגנו כמה שכנות עם ילדים באותו גיל שממילא הלכו לגן ביחד והכירו אחד את השני ועשינו תורנות. ככה היה יוצא שכל אחת מאיתנו נעדרה מהעבודה יום אחד בשבוע ולילדנו הייתה קייטנה-בוטיק עם 5 ילדים שכייפו ביחד. לכל אמא היה איזה עניין מיוחד שאהבה לעשות עם הילדים, כל יום הם היו מתארחים בבית אחר... היה כיף לכולנו!

אטיוד5

Active member
טוב, אז ככה ...

האינפורמציה הכי שובת-לב בכל הסיפור הזה היא כמובן שהבעל יוצא למילואים.
חוצמזה, בשביל זה יש משפחה תומכת, לא? ואם לא, שיבוא לשעשע את הילדים המשועממים שלי. אני מנדב אותם למשימה.

../images/Emo13.gif עדכון ביניים

טוב, אז מה שקורה הוא כזה: כרגע יש מחשבות לשלוח אותו לקיטנה אחרת (בעיר הסמוכה) שהומלצה לי ע"י חברה לעבודה, בה הוא לא מכיר אף ילד! שאלתי אותו לדעתו, והוא הסכים לנסות (הייתי המומה
), והאופציה לנטוש שמורה לו תמיד. יהיו גם ימי סבא וסבתא לגיבוי (יש שלושה, מיתרונות ההורים הגרושים) והעננים מתחילים להתפזר. נשארה בעיה לוגיסטית של פיזור ואיסוף 2 ילדים באותם שעות משני מקומות שונים, אבל אני מאמינה שימצא פתרון גם לזה. תודה לכולם על העצות שפתחו לי את הראש.

למעלה