../images/Emo4.gif

קודם כל, אני מאוד מאמינה ברעיונות של אנטי-גלובליזציה ופשוט נהדר שהקימו את הפורום הזה (חבל שלא יצא לי לבקר לפני
). אני משתדלת גם לנקוט בצעדים נגד הגלובליזציה ברמה האישית (אין קולה, מקדונלדס(טוב נו..
), נייקי, ריבוק...) וברמה הפחות אישית (ויכוחים, הסברים, הפגנות..) רציתי לשאול אתכם - מה דעתכם על אלימות בהקשר לאנטי גלובליזציה? אני לא מדברת על "הגנה עצמית" (נגד שוטרים, כמו בגנואה, למשל...) אלא על אלימות, כמו האיש (סורי, שכחתי את השם...) שנכנס עם טרקטור בסניף מקדונלדס... האם המאבקים (הצודקים...) הללו שווים אלימות?

לפי דעתי לא

אמנם הדברים מולם מפגינים הם אלימות לשמה, לא תמיד צריך להרביץ לאדם פיזית כדי להיות אלים מולו, לפעמים מספיק להקים גדר, לנתק אותו ממקורות המחייה שלו (אנגליה לפני 200 שנה). או לגבות מהמדינה שלו חובות וכספים ולגרום בעקיפין למותו. יש עוד סוגי אלימות. אתה לוקח חומר רעיל ושופך אותו לנהר. כעבור כמה זמן באים אנשים ונכנסים לנהר בטעות (ירקון) או בכוונה (קישון) - והם מתים. אז זו לא אלימות? בכל זאת אלימות אינה דבר חיובי בעיני. חוץ מאשר במצב שהצד השני פועל במלוא המרץ כדי לשמיד אותך (מחלמחת העולם השנייה), לרוב אלימות משיגה את ההפך ממה שהיא התכוונה אליו, בטווח הארוך מעבר לסנצסיה שהיא גורמת (גם למקדונלדס לא נגרם נזק כי סניפיה מבוטחים), היא גורמת לכך שאתה נראה שולי ובלתי רציני. אלימות גוררת פחד, ופחד מוליד שנאה, ושנאה מולידה עוד פחד ועוד חוסר הבנה. מעבר לכל המאבקים שיש , שחלק גדול מהמשתתפים שיש בהם נוקט באי אלימות , יש בניה של אלטרנטביות - כמו פשטות מרצון או מחרוזת או תקשורת עצמאית - וזה חשוב לא פחות מהמאבקים.

שכחתי קישור

כל מי שלא שמע על משבר החוב - זה הורג מילוני אנשים בשנה ואם זאת לא אלימות, אני לא יודע מהי אלימות.

אלימות

פיל רומס יתוש יתוש עוקץ פיל אי אפשר להצדיק סוג אחד של אלימות באי צדק של אלימות אחרת. יש סיכוי שמישהוא מהפעילים בתנועה יקום יגיד וכמובן גם יישם: "לא לאלימות" ככה פשוט... בלי הסברים, בלי נסיבות מקלות, בלי אבל....?

אבל זה מה שרוב האנשים עושים

כולל אותי. קודם הסברתי למה יש עדיין המון אלימות, גם אם המציאות נראית שלווה, ואז אמרתי שאני נגד אלימות נגדית. אם זה לא היה ברור - אז אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור. דוגמאות לזה שעוד אנשים עושים את זה - בגנואה היה מצעד ענקי של אנשים שצעדו עם כפות ידים לבנות כדי להוכיח שאין להם אבנים או מקלות ביידים - לא מפתיע אבל התמונות של זה לא הגיעו לארץ הקודש. אבל אם כבר מדברים על אי אלימות - מה עם אלימות פאסיבית? מה עם האלימות שבשתיקה, שבישתוף פעולה ומתן כוח יומויומי לאנשים וחברות שפוגעים באחרים? בודהיזם ודתות אחרות מדגישות את הרוע שטמון באלימות - אני מסכים . אבל בודהיזם נוצר לפני שהיה שוק גלובלי כשלא יכלות לצרוך רהיט ועל ידי כך לעזור לחברה שכורתת יערות, או לקנות צבע ולא לעזור לחברה שמרעילה את העובדים שלה או את מי שמתרחץ בנהר. העובדה היא ששום זרם רוחני אינו שלם ללא המשלים הכלכלי שלו - היות ובמציאות של המאה ה20 הכלכלה מושפעת ומשפיעה על חיי הרוח שלנו. מה איתך? מה את מוכנה לעשות למען ביעור האלימות?

מה אני עושה לביעור האלימות?

אני מחנכת את בני... והמסר הוא לא לשום סוג של אלימות

לא הבנת אותי עד הסוף

ואולי בכוונה? הנקודה היא שאם אלימות היא פגיעה בבני אדם אז היום אנחנו פוגעים בבני אדם גם בלי להתכוון. האם בזה שאנו נותנים את כוחנו הכלכלי לחברות גדולות שהורגות בני אדם אין לנו חלק באלימות שלהם? כאת קונה צבע, שמפו או שוקולד את יכולה לתמוך באלימות אפילו בלי לדעת את זה. נסטלה לדוגמא גורמת לתמותת מאות אלפי תינוקות בשנה, אם את קונה ומחזקת אותם האם אין לך חלק בכך?

רגע אחד את לא חלק מהעניין

למה הצעת חלופות היא עסק פרטי שלי? הרי לפני שתי הודעות פשוט אמרת לי דבוק באי אלימות. הסכמתי, בלי לשאול אותך איך אני עושה את זה (יכולתי גם אני לבקש חלופה - לדוגמא מה אני עושה בנושא הפלסטיני, מה אני עושה אם 2 בריונים באים אלי ברחוב ומתחילים להרביץ לי? ) אני חושב שבתור אדם שתמוך באי אלימות זה גם אחריות שלי לבקש חלופה לאלימות ולכן לא הגבתי כמוך. כעת כשהשאלה עברה עליך פשוט אמרת לי - "תראה זה נורא לא נוח להתנזר מאלימות פאסיבית , אז אני אחכה כאן בצד עד שאתה או מישהו דומה לך פשוט יבוא ויביא לי על מגש של כסף את התשובה". סליחה, איפה האחריות שלך? למה אני צריך "למכור" לך איזשהו רעיון - האם החיפוש אחריו אינו חלק מהאחריות הזאת ? אני מקווה שמה שכתבתי ברור, לא נסיתי להתקיף ואני מקווה שזה לא יתפש כהתקפה. תביני, יש לכולנו הרבה עבודה לעשות כדי להציל את המין האנושי או את הפלנטה הזאת או פשוט להפסיק את הההרג המיותר כמה שיותר מוקדם, וזאת לא עבודה של איש אחד. בכל מקרה לגבי חלופות - אני חושב שאתר הבא מדבר בפני עצמו- איני מאמין שאת יכולה באמת להחרים את כל החברות (וגם לא תדעי את מי ) אבל תזונה צמחונית יותר (או טבעונית אם את מסוגלת), החרמה של מקדונלדס (בעיני בכלל כדי להגן על חופש הדיבור), מעבר לתוכנות חופשיות של קוד פתוח, שימוש בתחבורה ציבורית ובאופניים, ביצי חופש(אם את לא טבעונית), שתי מים, ירקות אורגניים (לפחות חלק), קניה וחיזוק של עסקים מקומיים, חיזוק של הקהילה,בניית קהילות, המענות מהשתתפות בתהליך הפרבור, פרמאקלטצ´ר כל אלו או חלק מהם הם כבר התחלה לא ?

קיבלתי, קראתי, מפנימה...

זה לא באמת עסק פרטי שלך להסביר לי, גם השאלה לא היתה הטחת אשמה פרטית עליך. דיברנו, שאלתי, ענית... ההתחלה שלי היא כאן... בקריאה ולמידה...

מאוד נהניתי לקרוא את הדיון../images/Emo45.gif

ישר כוח, היה מעניין מאוד. מקווה להיות שותפה בפורום..

shay or eli

New member
אלימות לכשעצמה לא עוזרת

ואלימות בכלל אינה חיובית. אבל מה לעשות שכדי שישמעו אותך, בייחוד בארצינו הקטנטונת, צריך לצעוק. משמע, צריך לעשות הרבה רעש והפגנות כמה שיותר גרנדיוזיות. ההפגנות האלימות באות כאמצעי האחרון נגד האלימות התאגידית, והאלימות בהפגנות נגד ה- WTO היא כעין וכאפס לעומת האלימות של האירגון האנטי דמוקרטי הזה. כמה שזה עצוב, בלי ההתפרעויות ושריפת סניפי המקדונלדס אף אחד לא היה שם לב למאבק והפעילות באירגונים האלה הייתה ממשיכה כסידרה. אז אם אני תומך באלימות? מסוייג. מצד אחד אינתיפאדה זה דבר מאוד לא חיובי, מצד שני הפגנות סטייל גנדי לא יתאימו פה - אף אחד לא ישים אליהן לב. אז בסופו של דבר המסקנה היא שצריך איזה התפרעות שתתפוס כותרות בעיתונים, כדי שישימו לב למאבק. אחרי הכל מה ששיפר את מצב הפועלים ברחבי העולם היו ההפגנות הסוציאליסטיות הגדולות בתחילת המאה העשרים, הלא כן? תרגישו חופשיים לסתור אותי... בקריאה שנייה אני לא לגמרי שם עם מה שאמרתי
.

Slartibarfast

New member
הדוגמא של האיכר,

שעלה על סניף של מקדונלדס היא דוגמא מצויינת. כולם מתייחסים אליו כאיש פשוט, שראה אי צדק (ארר.. פתיחת מקדונלדס בפרובאנס..), והחליט לפעול באומץ, נחישות, פשטות וכל החרא הזה. לפי דעתי התגובה שלו הייתה פרימיטיבית, עלובה, מטומטמת ואלימה. מגיע לו לשבת בכלא כמה שנים. העובדה הפשוטה היא, שאם היה מדובר באי צדק אמיתי, במשהו שכ-ו-ל-ם מתנגדים לו, הסניף היה פושט רגל כעבור שבועיים (סניפי מקדונלדס רגישים מאוד לחישובי הפסד ורווח). כל מה שהאיכר המטומטם עשה הוא לפגוע בזכותם של אנשי האזור לבחור איפה הם רוצים לאכול. וזה דגם קטן של העיקרון הכללי - הדרך המוסרית היחידה לסגור סניפים של מקדונלדס, היא באמצעות הסברה. צריך לחנך אנשים לגבי *רשימת תלונות נגד מקדונלדס באה כאן*, ולקוות שהם יפסיקו לקנות ולהגיע. אלימות, מכל סוג, היא מיותרת וחסרת טעם. חינוך לצרכנות מוסרית וחכמה היא הדרך היחידה, וזאת צריכה להיות המטרה העיקרית של כל תנועה אנטי-גלובאליזא(צית?).

למעלה