שאלה של מינון

מצב
הנושא נעול.

hope13

New member
../images/Emo4.gifשאלה של מינון

שאלה של מינון
הי בנות. אני מרגישה כמו נרקומנית... כבר שלושה שבועות מסניפה סופרפקט ו-6 ימים מזריקה 5 אמפולות גונל-F. נכון לאתמול הרופאה שלי טענה שהזקיקים ממש פיצפונים והרירית דקיקה, למרות שאני כבר מרגישה כבדה ומנופחת... התחלנו עם מינון כזה כי זה היה הפרוטוקול בטיפול האחרון לפני כ-5 שנים שהניב את ילדיי
. למרות זאת ולמרות גילי המתקדם (37) נראה לי שהמינון מאוד גבוה ואני קצת פוחדת מגירוי יתר. מחר אני עוברת ל-5 אמפולות מנוגון. האם מישהי מזריקה במינונים כאלה ומה ההרגשה? מה אני יכולה לעשות כדי למנוע גירוי יתר? חוצמזה כל הסנפה והזרקה מלווה בהתרגשות גדולה שאנחנו "עובדים" על הילד הבא וגם, הסערה מלפני שלושה שבועות (למי שזוכרת) חלפה ופינתה את מקומה למי מנוחות נעימים. וכך אני תמיד זוכרת לומר לעצמי שכל משבר (שכשהוא בעיצומו נראה כסוף העולם) הוא בעצם מהמורה קטנה בדרך הלא פשוטה שכולנו עוברים בדרך אל התוצאה הכי הנפלאה בעולם. סתם רציתי לשתף ותודה על הקשבתכן.

anguly

New member
אני לא יודעת לשפוט אם זה גבוה

שאלה של מינון
הי בנות. אני מרגישה כמו נרקומנית... כבר שלושה שבועות מסניפה סופרפקט ו-6 ימים מזריקה 5 אמפולות גונל-F. נכון לאתמול הרופאה שלי טענה שהזקיקים ממש פיצפונים והרירית דקיקה, למרות שאני כבר מרגישה כבדה ומנופחת... התחלנו עם מינון כזה כי זה היה הפרוטוקול בטיפול האחרון לפני כ-5 שנים שהניב את ילדיי
. למרות זאת ולמרות גילי המתקדם (37) נראה לי שהמינון מאוד גבוה ואני קצת פוחדת מגירוי יתר. מחר אני עוברת ל-5 אמפולות מנוגון. האם מישהי מזריקה במינונים כאלה ומה ההרגשה? מה אני יכולה לעשות כדי למנוע גירוי יתר? חוצמזה כל הסנפה והזרקה מלווה בהתרגשות גדולה שאנחנו "עובדים" על הילד הבא וגם, הסערה מלפני שלושה שבועות (למי שזוכרת) חלפה ופינתה את מקומה למי מנוחות נעימים. וכך אני תמיד זוכרת לומר לעצמי שכל משבר (שכשהוא בעיצומו נראה כסוף העולם) הוא בעצם מהמורה קטנה בדרך הלא פשוטה שכולנו עוברים בדרך אל התוצאה הכי הנפלאה בעולם. סתם רציתי לשתף ותודה על הקשבתכן.
אני לא יודעת לשפוט אם זה גבוה
או לא - אבל אני יכולה להגיד - מה המינון שאני מקבלת: זה תלוי בפרוטוקול אבל זה או 4 גונל אף או 2 גונל אף ו2 מנוגון. בכל מקרה זה נותן מנה של 4. ואני לא יודעת אם זה נחשב להרבה - שמעתי כבר על מינונים גבוהים בהרבה, אבל גם שמעתי על כאלה שמקבלות רק 2 מנות - אז ככה שאני לא יודעת להעריך...

Big Mama 1

New member
hope שלום ../images/Emo24.gif

שאלה של מינון
hope שלום

אני מזריקה במינונים כאלה, אבל בדיכוי קצר של דקא' קצר (יעני מהיום הראשון לא מהיום ה 21). קודם כל כדי למנוע גירוי יתר את כבר יודעת מה צריך לעשות: לשתות את עצמך לדעת!!!
. לצערי, בגילנו המתקדם
, אנחנו צריכות את מרכיב ה LH שנמצא במנוגון אבל לא בגונלF ולכן הזקיקים יגדלו יותר טוב כשתעברי להזריק מנוגון, וכך גם הרירית. מאחלת לך בהצלחה גדולה!

סיון01

New member
ביג מאמא, ענית לי על שאלה ../images/Emo140.gif

hope שלום

אני מזריקה במינונים כאלה, אבל בדיכוי קצר של דקא' קצר (יעני מהיום הראשון לא מהיום ה 21). קודם כל כדי למנוע גירוי יתר את כבר יודעת מה צריך לעשות: לשתות את עצמך לדעת!!!
. לצערי, בגילנו המתקדם
, אנחנו צריכות את מרכיב ה LH שנמצא במנוגון אבל לא בגונלF ולכן הזקיקים יגדלו יותר טוב כשתעברי להזריק מנוגון, וכך גם הרירית. מאחלת לך בהצלחה גדולה!
ביג מאמא, ענית לי על שאלה

הייתי עד עכשיו בהזרעות עם גונל, ועכשיו ב- IVF ראשון פתאום נאמר לי שאני עוברת למנוגון, למרות שהגבתי נהדר לגונל. מכיוו שאצלינו רואים את הרופא הבכיר שקבע את הפרוטוקול רק פעם בטיפול (וכמובן יש רופא בכיר בשאיבה והחזרה, אבל לאו דווקא אותו אחד) לא הבנתי למה העבירו אותי למנוגון. אז עכשיו אני יודעת שזה בגלל הזיקנה
- אין כמו להיות בת 38!!

anguly

New member
אני לא חושבת שזה קשור לזיקנה...

ביג מאמא, ענית לי על שאלה

הייתי עד עכשיו בהזרעות עם גונל, ועכשיו ב- IVF ראשון פתאום נאמר לי שאני עוברת למנוגון, למרות שהגבתי נהדר לגונל. מכיוו שאצלינו רואים את הרופא הבכיר שקבע את הפרוטוקול רק פעם בטיפול (וכמובן יש רופא בכיר בשאיבה והחזרה, אבל לאו דווקא אותו אחד) לא הבנתי למה העבירו אותי למנוגון. אז עכשיו אני יודעת שזה בגלל הזיקנה
- אין כמו להיות בת 38!!
אני לא חושבת שזה קשור לזיקנה...
ב-IVF נותנים דיכוי למערכת (בשונה מהזרעות) - כשהמערכת בדיכוי אין מי שיגיד לה להפריש הורמונים - ולכן את כל ההורמונים צריך לתת מבחוץ - גם לצעירות וגם לקצת פחות צעירות. הדיכוי מדמה מצב של גיל בלות אצל כולן ללא הבדל גיל. ושתיכן לא זקנות!!! - מה זה הדיבורים האלה???

מריםXX

New member
מה שיקבע אם תסבלי מגרוי יתר

שאלה של מינון
הוא הגרוי השחלתי ומספר הזקיקים שתפתחי. אם יהיו לך 1-2 (ואני בכוונה מקצינה) לא יהיה לך גרוי יתר. אני מניחה שמי שרשם לך מינון כזה התחשב בגילך ובתגובה השחלתית הצפויה לגיל זה. מההודעה אני מבינה שזו הפעם הראשונה שאת מזריקה בטיפול זה, נכון? אם כבר הזרקת מינון כזה בעבר, לא סבלת מגרוי יתר היסטרי ומאז עברו כמה שנים - יש היגיון לנסות להתחיל באותו מינון, לעקוב ב - US ולהתאים את המינון בהתאם לתגובה. אולי את זקוקה לפחות, אולי ליותר (וזה לא סוף העולם) ואולי זה מתאים לך בדיוק. התחלת הפרוטוקול בגונל או מטרודין ומעבר אחרי מספר ימים למנוגון מנסה לחקות את התהליך בטבע - שבו עליית ה - LH מתרחשת סמוך לביוץ. הגיל הוא ודאי לא המרכיב המרכזי בקביעת סוג הגרוי השחלתי. יש פרוטוקולים שהרופא/ה שלך מעדיפים לעבוד איתם, ולחלופין, מתחשבים בתגובה השחלתית שלך ובפרופיל ההורמונלי (פוליציסטיות בד"כ מגיבות טוב פחות למנוגון). כל אחת מגיבה אחרת, מאחלת לך שלא תצטרכי להגיב שוב, ושתצליחי מיד.

hope13

New member
תודה לכן על התגובות

הוא הגרוי השחלתי ומספר הזקיקים שתפתחי. אם יהיו לך 1-2 (ואני בכוונה מקצינה) לא יהיה לך גרוי יתר. אני מניחה שמי שרשם לך מינון כזה התחשב בגילך ובתגובה השחלתית הצפויה לגיל זה. מההודעה אני מבינה שזו הפעם הראשונה שאת מזריקה בטיפול זה, נכון? אם כבר הזרקת מינון כזה בעבר, לא סבלת מגרוי יתר היסטרי ומאז עברו כמה שנים - יש היגיון לנסות להתחיל באותו מינון, לעקוב ב - US ולהתאים את המינון בהתאם לתגובה. אולי את זקוקה לפחות, אולי ליותר (וזה לא סוף העולם) ואולי זה מתאים לך בדיוק. התחלת הפרוטוקול בגונל או מטרודין ומעבר אחרי מספר ימים למנוגון מנסה לחקות את התהליך בטבע - שבו עליית ה - LH מתרחשת סמוך לביוץ. הגיל הוא ודאי לא המרכיב המרכזי בקביעת סוג הגרוי השחלתי. יש פרוטוקולים שהרופא/ה שלך מעדיפים לעבוד איתם, ולחלופין, מתחשבים בתגובה השחלתית שלך ובפרופיל ההורמונלי (פוליציסטיות בד"כ מגיבות טוב פחות למנוגון). כל אחת מגיבה אחרת, מאחלת לך שלא תצטרכי להגיב שוב, ושתצליחי מיד.
תודה לכן על התגובות
אכן, המינון בטיפול הזה דומה מאוד לטיפול הקודם ובינתיים חוץ מקצת נפיחות ודקירות אני מרגישה בסדר. התחלתי אתמול להזריק מנוגון, אהיה היום אצל הרופאה ונראה איך מתקדם. בכל מקרה, עזרתן לי להתאפס ועודדתן אותי, במיוחד היום - כשחטפתי את שוק חיי, תשמעו סיפור: כשהייתי בתור לבדיקת הדם בקופ"ח, הגיעה חברתי הטובה, אמא ל-3 ילדים, בת 42, בעלת קריירה מפוארת. חיכינו ביחד ואז היא סיפרה לי שהיא כנראה בהריון ושזה הדבר האחרון שהיא רוצה עכשיו... ישבנו שתינו וחצי צחקנו חצי בכינו על הגורל המוזר הזה. אם רק הייתי אני בהריון, זה היה חוסך לה הפלה ולי טיפולים... ועוד משהו קטן, ותסלחו לי על ההשתפכות, פשוט חייבת לפרוק את הגוש הזה שיושב לו בגרון... הטיפולים שלנו ממומנים ע"י משהב"ט שכן בעלי ואני נכי צה"ל. עד כה לא היתה בעיה עם המימון מלבד העובדה שאני ממש "רודפת" אחרי כל אמפולה וצריכה להסביר מדוע אני מקבלת טיפול כזה ולא אחר. והנה הבוקר אנחנו מתבשרים על כך שמישהו מלמעלה החליט שלא מממנים לנו את הטיפול
החליטו פתאום לחסוך, ואני בעיצומו של הטיפול...אז ככה שפתאום כל ענין המינון הפך למינורי וכרגע אנחנו פשוט קופצים עמוק לתוך סבך הבירוקרטיה ותאמינו לי זה גרוע בהרבה מזריקות ובדיקות דם ואני רק מקווה שנצלח גם את המהמורה הזו בשלום. ושוב, תודה לכן על התגובות, זה מחמם את הלב ונותן כוחות להמשיך

מצב
הנושא נעול.
למעלה