שאלה של חדש

SHSHALOM

New member
../images/Emo4.gifשאלה של חדש

אני חדש כאן ועדין לא מבין את כל המושגים. קראתי את השרשור שהתחיל גמל ואולי מישהו יסביר לי למה הכוונה ב-12/25 ןן/32 וכו'? האם זה מס' גלגלי השינים מקדימה ומאחור? אם כן מה זה אומר על מס' ההילוכים? אם יש דאבל או טריפל האם זה משנה את מס' ההילוכים? לא ברור לי אם לא בלבלתי את השאלה בעצמי. אני מקוה שמישהו בכל זאת הבין אותי ואקבל הסבר מסודר. תודה ענקית למי שיעשה לי סדר בבלגן!
 

eyraz

New member
יחס הילוכים

12/25 - הכוונה לקסטת הגלגשי"ם מאחור. כלומר 12 שיניים על הגלג"ש הקטן ו25 שיניים על הגדול. דאבל או טריפל מקדימה לא משנה את מספר ההילוכים אלא את מספר הקומבינציות האפשריות. המטרה בטריפל הוא ליצור למעשה אפשרות לדווש ביחס הילוכים קל יותר היחס הוא אם אני זוכר 52/42/32 או משהו בסגנון. היום הבחירה בקראנק טריפל די מיותרת עם כניסתו של הקומפאקט שמאפשר יחס הילוכים נוח גם עם שני גלגלשי"ם מקדימה. מקווה שעזרתי קצת.
 
טריפל כן משנה את מספר

ההילוכים. רוב הקסטות (האחוריות) שנמכרות בארץ ובעולם היום, הן של 9 או 10 הילוכים, כלומר 9 או 10 גלגלי שיניים. המספר 12/25 לדוגמא מציין כפי שאמרת גדלי הגלג"שים בקסטה האחורית. הגלגל הקטן ביותר עם 12 שיניים והגדול ביותר עם 25 (ככל שכמות השיניים בגלג"ש קטנה יותר, כך צריך להפעיל יותר כוח על מנת לרכוב איתו). כאשר רוכבים על דאבל (או קומפאקט שהוא סוג של דאבל) יש לך 18 הילוכים (קסטה של 9) או 20 הילוכים. לעומת זאת טריפל מעלה את כמות ההילוכים ל-27 (קסטה של 9) או 30 (קסטה של 10). טריפל או קומפאקט? אני באופן אישי עברתי לקומפאקט, הקומפאקט פחות מסורבל לדעתי, ואין בעיה של הצלבות כמו בטריפל. בכל מקרה גם טריפל וגם קומפאקט הם פיתרונות מצויינים לחלק גדול מהרוכבים, בעיקר מי שרוכב בשביל ההנאה שלו, ולא מחזיק חלומות תחרותיים. בארץ (אצל רוב היבואנים) הקומפאקט עדיין לא נמכר באופן קבוע כחלק מהחבילה המוצעת ללקוחות, אבל אני מעריך שבקרוב נראה שינוי בנושא, כאשר הסיבה העיקרית לכך היא שהיום שימאנו מייצרים ומוכרים קראנק קומפאקט. מה שיגרום לכך שחלק מהדגמים שיגיעו לארץ בעתיד, יאובזרו כבר בחו"ל על ידי היצרן בקראנק קומפאקט.
 
למעלה