קצת מבולבלת ..

orlye

New member
../images/Emo4.gifקצת מבולבלת ..

בתי המקסימה בת ה- 8 שבועות נזונה מהנקה בלבד. מיותר לציין כי זו חוויה נהדרה - אם כי לפעמים גם קצת כואבת ומתסכלת - אני מעוניינת למשיך להניק אותה ככל שניתן, בעיקר עד גיל שישה חודשים. אבל ... הבעיה היא שהיא עולה לאט במשקל - לפחות לדברי הרופא ומלמולי האחות בטיפת חלב. נגה נולדה במשקל של 2886 ושוחררה מבית החולים במשקל של 2600. עד השבוע ה-5 לערך היא עלה בממוצע 130 גרם בשבוע. ואח"כ עלתה 150 גרם בשבוע ובשבועיים האחרונים עלתה 400 גרם - כיום שוקלת 3850. אני מניקה אותה בכל פעם שהיא דורשת [אף פעם לא "דוחפת" לה בכח אוכל] , היא תינוקת שקטה ורגועה. השאלות שלי הם: א. האם הערכים הנ"ל תקינים ונורמאלים? ב. האם העליה האיטית [במידה והיא אכן כזו] יכולה לפגוע בהתפתחות שלה? ג. לדברי האחות בטיפת חלב נגה נמצא באחוזון ה 5-10 - מה זה אומר? אשמח לקבל תשובה בהקדם ועידוד. תודה וסליחה שיצא כל כך ארוך.

batLaLeche

New member
עליה במשקל ../images/Emo77.gif

באמת בהתחלה היא עלתה קצת מעט, ועכשיו העליה שלה תקינה. אנחנו מצפים לעליה של 150 גרם בשבוע לפחות, וכעת היא עולה כך. זה יכול להיות פשוט הטבע שלה, או בעיה כלשהי אצלה (סתם דוגמא: למשל, דלקת סמויה בשלפוחית השתן גורמת לעליה איטית במשקל), או כתוצאה מיניקה בלתי יעילה. כנראה שעכשיו הכל בסדר, אבל אני קצת-קצת מוטרדת. למשל, את גם מזכירה "כואבת ומתסכלת". כאבים גם הם בדרך כלל סימן ליניקה בלתי יעילה (תפיסה לא נכונה). הייתי ממליצה לך לפנות ליועצת הנקה מוסמכת, שתצפה בהנקה ותערוך לך תישאול אישי מקיף. היא תוכל לומר אם באמת הכל בסדר, או שיש צורך לפתור בעיה. אם תכתבי מניין את בארץ, נוכל להמליץ לך על יועצות ההנקה המוסמכות באזורך.

orlye

New member
תודה - ועוד שאלה ..

קודם כל תודה על התשובה המהירה. לוקח לי קצת זמן ענות ולכתוב כאשר הנסיכה על הידים. שכחתי להוסיף כי בשבוע ה- 5 רופא הילדים המליץ על תוסף של מטרנה בעקבות אי-עליה במשקל. אני חייבת לציין כי זה אכל אותי בפנים ועמד כנגד אינסטינקט שלי שבכל זאת אין כמו הנקה - פשוט צריך להתמיד וסבלנות.האכלתי את הנסיכה 3 פעמים מטרנה [פעם הנקה ופעם מטרה ושוב .. - ע"פ הוראת הרופא]. הקטנה הקיאה את נשמתה, התחילה לה פריחה איומה בעיקר באזור הבטן והייתה אפתיטת לחלוטין. בעקבות כך הגענו למיון בי"ח דנה [איכילוב] - למותר לציין שיש שם צוות רופאים ואחיות נהדרות - אשר בדקו את הנסיכה והתגלה כי היא רגישה / אלרגית למזון זה, והופנו למעכב אצל גסטרולוג ילדים. מאז האשפוז ועד היום הינו בביקורת/מעקב אצל הרופא. הנ"ל מאוד מרוצה מהמשקל והעליה שלה, מעודד ומחזק בעניין ההנקה וגורס כי כל עוד היא עולה - ועולה יפה, חבל להפסיק עם ההנקה, בסופו של דבר היא תדביק את הפער. אז זה מה שאנחנו עושות - היא יונקת, בתיאבון רב, ואני מניקה אותה עם הרבה אהבה. הברה - הכאב והתיסכול בהנקה נובעת מכך שבסוף הארוחה יש לנסיכה מנהג למשוך את הפטמה - וזה כ-ו-א-ב. אני בטוחה שזה לא נובע מרעב .. או שלפעמים אחרי יניקה טובה היא מפסיקה מיבבת לשניה או שתיים וחוזרת לאכול בתיאבון רב [לדעתי מדובר בהפסקה שהיא עושה "ושאיבת" אויר]. בכל מקרה אולי כדאי בכל זאת להיפגש עם יועצת הנקה ? אני גרה בת"א. סליחה שיצאה כ"כ ארוך..

batLaLeche

New member
עוד תשובה ../images/Emo77.gif

סליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן לחזור אלייך. לא הייתי כמה ימים ליד מחשב. בהחלט כדאי תמיד להיפגש עם יועצת הנקה. הלוואי שכל אחת היתה נפגשת עם יועצת הנקה! נקווה שבקרוב זה יהיה חלק מהשירות הנורמלי בקופות החולים, וכלול בביטוח הבריאות שלנו. כרגע זה עדיין פרטי, וכרוך בתשלום ליועצת (יועצת הנקה מוסמכת היא בעלת מקצוע רפואי, שזו עבודתה ופרנסתה, בניגוד למדריכות לה לצ'ה, שמתנדבות אבל אינן מוסמכות לאיבחון או ייעוץ רפואי). באיזור תל אביב פועלות יועצות ההנקה הבאות: מרפאת הנקה בממ"ש, מ.ל.ה.י.ב (אלן שיין, ארני בלר), טל. 6472411 ארני, 064-825298 דוריס, 7394537 ג'ולי, 052-540982

למעלה