פרויקט ימי הולדת

מ י כ

New member
../images/Emo65.gifביומולדת שצור מוזמן אליה היום

אין *לי* בעיה,בילינו לפעמים בגינה ביחד,יש לה 2 ילדים בדיוק בגילאים של שלי(אז גם לשי יש חברה מהגן) והיא אמרה לי בפרוש שזה בסדר שאני אבוא עם שניהם. אבל היא גם רמזה לאחרות במצב דומה שהיא משלמת לפי מספר ילדים....

לבנה123

New member
או מיי גוד.

בגיל 3??? איזו הסחפות. פתאום כ"כ שמחתי להיות ירושלמית, ובשכונה ה-לא מלוקקת כ"כ שלי. אצלנו אין דברים כאלה בכלל. זו לא הנורמה בינתיים. (טפו טפו טפו) חייבת להודות שאני די המומה מהרעיון להוציא כאלה סכומים על ימי הולדת. לגיל 3. וואו. ואחרי ההלם הראשוני - אני חושבת שלא הייתי מוציאה סכומים כאלה. הייתי מארגנת פינות יצירה כאלה, או "תחנות" בעזרת האחים או חברים שלי, אולי עם "תמה" של נסיכות (שכ"א יכין כתר של נסיך או אביר), אולי עם חולצות שאפשר לצבוע עם טושים לו מחיקים ושכ"א יכין לו חולצה, וכו' וכו'. עם עוגה, שירים, איחולים, וכאלה. ולגבי להביא את שי - מה עם להרים טלפון ולהגיד שאת "בבעיה" ומה היא מציעה?

anguly

New member
הבית שלי קטן...אז אני מהמפיקות../images/Emo3.gif

לא לא בגיל 3, בגיל 3 עשיתי הפקה ביתית, גם בגיל 4, בגיל 5 ורדה הפיקה לי
אבל בגיל 6 עשיתי הפקה חיצונית - ארגנתי יומהולדת במוזיאון המדע - שכוללת הפעלה מיוחדת. המחיר בהחלט היה לפי ראש - וספרו ראשים - כולל מבוגרים. המחיר היה 25 ש"ח לילד, 10 מבוגרים חינם - כל מבוגר נוסף - תוספת של 25 ש"ח. היומהולדת היה מקסים - הנושא היה בלונים בהקשר של מדע - איך מחוררים בלון בלי שיתפוצץ, איך שוברים בלון ועוד כל מיני דברים. אחר כך הילדים נלקחו לסיור במוזיאון, ובסוף היה הטקס של עוגה שירים כסא.... בדירת 3 חדרים הומלץ לי ע"י כל מי שקצת התנסה בדבר לא לארח כיתת בית ספר - שכמות הנזקים שתהיה לבית תעלה על כל עלות שאני אוציא בחוץ. נעה היא ילדת חורף ולכן אין לי אפשרות לעשות יומהולדת בפארק וככה הגעתי להפקה... העלות של החלק של המוזיאון - היתה 700 ש"ח, תוסיפי פיצות, שקיות הפתעה, כיבוד למבוגרים, עוגה מבצק סוכר שאני הכנתי - זה עלה בסופו של דבר כ-1400 ש"ח. העניין הוא שכל הנלווים זו הוצאה שבמיילא היתה לי - ככה שצריך להסתכל על ההפעלה נטו. ואני חושבת שזה בהחלט משתלם - חלק מילדי הכיתה של נעה שגם להם בית קטן, שכרו חדר במתנ"ס והביאו מפעיל - הם יצאו בעלות של 500-600 ש"ח - ההפרש כבר לא גדול. בקיצור אם אין לכם בית גדול, והילד שלכם נולד בשיא החורף - אני לא רואה ברירות רבות. אני חושבת שבהחלט לא לעניין להביא אחים קטנים - אם לא הוזמנו מפורשות - זה בהחלט עלויות נוספות למארגן האירוע, שלא לדבר על העניין שלא תמיד מתאים להפעלה שיהיו ילדים קטנים. לגבי גובה המתנה היא לא תלויה בעלות האירוע. אני שולחת מתנה ב40 ש"ח לכל ילדי הכיתה (+- תלוי מה אני מוציאת) ללא קשר לסוג ההפעלה שתהיה. לחברים קרובים המתנות נעות בין 80 ל100 ש"ח.

אני מהמפיקות ../images/Emo98.gif

אני אוהבת לחגוג לזיו ימי הולדת, זה הכייף שלי ואני נהנית להשקיע ולטרוח. יומלדת שנה חגגנו בבית, למשפחה הקרובה, בפעם הראשונה והאחרונה. מגיל שנתיים ועד יומלדת 5 חגגנו במשחקיות ובמקומות שכורים עם הפעלות. אני מקדישה הרבה מחשבה לנושא, מחפשת רעיון מקורי שהילדים יאהבו ויהנו. ביומולת 5, היתה הצגה אינטראקטיבית (הילדים התחפשו והשתתפו) של מסיבת יורדי ים ולדעתי הילדים נהנו מאוד. מודה שאני מבקשת, אם יש צורך (תלוי באופי הארוע), לא להביא אחים קטנים, כדי שהגדולים יפיקו את המירב מההפעלה. בד"כ אני משתדלת לתת מענה גם לאחים הקטנים, היות ואני מזמינה גם חברים ומשפחה. מילדי הגן אני מצפה שיגיעו ללא אחים קטנים או לפחות שישאלו ויקבלו ממני אישור (בד"כ שואלים). לגבי מתנות- אני נותנת ומקבלת מתנות עפ"י קרבה ולא עפ"י ההשקעה (זו לא חתונה). יש לנו חברים קרובים שלא חגגים ימי הולדת, מתוך עיקרון/חשק/תקציב ועדיין נהנים לבוא ולחגוג אתנו בכל שנה. כל אחד ומה שמתאים לו.

גמני מהמפיקות ../images/Emo202.gif

יומולדת שנה חגגנו עם מעט אנשים בבית של אמא שלי, רק עם משפחה וחברים קרובים. יומולדת שנתיים חגגנו במשחקיה (פרטית) עם מעט חברים/ות של הכפתור, וקצת משפחה. לקראת יומולדת 3 הכפתור תכננה חגיגה, וחגגנו במשחקייה הפרטית עם הרבה חברים/ות וקצת משפחה. הזמנתי שחקנית שהעלתה הצגה (היה מקסים!) בעלות של 500ש', קניתי קישוטים, והכנתי המון אוכל. המשחקייה לא עלתה כסף, האוכל והשאר עלו בהערכה גסה 300 או 400 ש'.

gezers

New member
לדעתי מפעיל זה מיותר לגמרי!!!

לנו בימי-הולדת, אם בכלל עשו משהו למעט מפגש דודות מבאס, עשו יותר ממסיבה שמחה של ילדים רוקדים ומתלכלכים בעוגה? וראה זה פלא.. יצאנו סביר... אני בעקרון נגד !!! ילדים יודעים להפעיל את עצמם מצויין, לדעתי מפעיל/משחקיה זו קצת עצלות ההורים מחד והרגשה בצורך לפיצוי על חוסר בזמן איכות מאידך, ומצד שלישי רצון "להיות כמו כולם"..
ביומולדת האחרונה של גוזלית, פרסתי מחצלת גדולה על הדשא, עם קצת פלסטיקים מסביב (מגלשה נדנדות וכאלה..) וגולת המסיבה הייתה העוגה.. אחרי הנפת הגוזלית אלעל וכיבוי הנרות כל ילד קיבל כפית ביד, כולם הושבו במעגל על המחצלת והעוגה הושמה "טרף" במרכז.. נרשמה שמחה גדולה באגף הילדים, פחות באגף ההורים..

גילית44

New member
מסכימה עם כל החלק הראשון שכתבת, עם כל מילה

וגם אני נגד לעשות דברים מסויימים רק כדי "להיות כמו כולם". בהחלט יש לי סדר עדיפויות שונה במקצת ממה שמקובל. אבל! זה כשמדובר בי אישית. כשמדובר באפקט העדר, זה קשה. ילדים קטנים רוצים להיות כמו כולם. יש לחץ חברתי כזה שרק מבוגר יכול לעמוד בו, וגם זה לא תמיד. הילדים הם הרי קטנים ולא מבינים מה באמת חשוב, אם הם רוצים הפקה, חולמים לקבל מסיבה מהסוג שחבריהם קיבלו, זה יאכזב אותם מאוד אם לא תסכימי. אני נורא לא מנוסה בקטע הזה, לא יודעת מה אעשה בעתיד כשהילדה תגדל ותרצה הכל כמו כולם. בעיה...

כל השנים הפעלתי והשנה הבאתי קוסמת

תמיד שברתי את הראש בימי ההולדת של רעות - ילדת קיץ שנולדה באמצע החופש הגדול. מצד אחד, נהניתי מזה שאין לי מחויבות להזמין את כל הכיתה כי כולם בחופש..... אז תמיד הזמנתי חברים ומשפחה/בני דודים, בערך 10 ילדים שאותם הפעלתי בכל מיני רעיונות. לפני שנתיים עשיתי לה יומולדת בגינה הגדולה של אמא שלי במושב, הכנתי שקיות קטנות עם הפתעות, ותליתי אותן עם חוטים צבעוניים על עץ אבוקדו נמוך, ופיזרתי בכל שטח הגינה גולות גדולות. ביקשתי מהילדים לחפש את המטמון, ומי שמצא גולה, הוזמן לקטוף לעצמו הפתעה מהעץ. היתה התלהבות וכל הזמן הם חיפשו..... הזמנתי גם מתקן מתנפח והם השתוללו וקפצו והיה מדליק. פעמים אחרות קניתי המון חומרי יצירה ועשיתי פינות יצירה - גם הוצאה לא קטנה אם קונים הרבה דברים. השנה היא ביקשה פעם ראשונה לעשות הפעלה "כמו לכולם" ולהזמין גם ילדים מהכיתה. שוב, יתרון החופש הגדול - לא צריך להזמין את כולם אלא רק את מי שרוצים ומי שקרוב. מצד שני, בגלל שכולם בחופש הגיעו די מעט ילדים מהכיתה ושוב היה רוב לבני דודים ולמשפחה.... הזמנתי לבקשתה קוסמת שעשתה קסמים מדעיים, לא היו הרבה ילדים -אולי 15-20 והיא מאוד נהנתה. בשנה הבאה לא נראה לי כבר שאזמין הפעלה, היא תהיה כבר בת 8 ואולי אחשוב על משהו אחר....

ligo

New member
אכן פרויקט

מתנות- לחברים מהגן- עד 50 ש"ח (בלי קשר לאם היומולדת במשחקייה או בבית). לחברים- בסביבות 100-120 ש"ח (לחברים טובים לפעמים יותר...). הבעיה היא שבגלל שכולם עושים במשחקיים, מאי ביקשה גם, אז הייתי צריכה לשכנע אותה שהם עושים במשחקייה כי אין להם מקום בבית, ולנו יש מקום (בבית של סבתא) אז עושים בבית. אומנם ההחלטה לעשות בבית נבעה מצרכי חסכון (1300 ש"ח למשחקייה, לא כולל מפעיל), אבל לא צריך לספר לה הכול... אני בד"כ משתדלת לקחת אותה לבד, בלי ברי, כדי שתרגיש שזו פעילות שלה עם חברים, משהו משלה. אני משאירה אותה וחוזרת לקחת בסיום. לא הכי נוח, אבל זה מה יש. בקרוב יומולדת 3 לברי. למזלי הוא די לא אוהב ליצנים (הוא בשוק בימי הולדת המוניים עם מפעיל/ה) אז זו תהיה הפעלה ביתית (וחסכונית) של אמא. עוגת ספיידרמן הוא כבר הזמין ממני...

תשובות גם מהקורה במחוזותינו

ימי ההולדת אצלנו רק עכשיו התחילו לתפוס כיוון. לרוב כולם מזמינים חברים של המשפחה וחברים קרובים מהגן. היינו בכל מיני חגיגות - גם ביתיות וגם במעין משחקיות, שם התבקשנו לאשר את השתתפותנו, כי ברור שהתשלום הוא פר ילד. אצלי אין דילמת האח הצעיר (כי אין), אבל אני מבינה בהחלט אמהות לתינוקות רכים שמגיעות עם התינוק (שלרוב יונק). אף אחד לא דרש תשלום נוסף. אם הילד כבר מההולכים ומהמגלים עניין, אני הייתי מוצאת סידור, אם לא נאמר במפורש שגם האח הצעיר מוזמן. אנחנו לא חגגנו במשחקיות, אלא תמיד הכנו מסיבה בעצמנו. יום ההולדת של יונתן ושירה חל בפברואר, בשיא השלג כאן, מה שמחייב אותנו להכין פעילות לבית. השנה חגגנו יומולדת בנושא פיראטים, עם תחפושות לכולם, חיפוש מטמון ומשחקים. היה נהדר. מתנות - אני תמיד מרגישה קצת מוזר עם מתנות כי אני מגיעה עם תאומים, ולכן תמיד אתן 2 מתנות לא יקרות, אלא אם כן מדובר בחברים מאוד קרובים. ערך המתנה נראה לי לא חשוב - יותר הכוונה.

למעלה